לפני איזה שבועיים היה לי משעמם, ולא מצאתי מה לעשות אז פתחתי משחק של הליגה הספרדית שיהיה ברקע. זה אומר הכל על השיפור שיש העונה.
המגמה כל כך בולטת שאפילו חטאפה של בורדלאס הפכה לקבוצה התקפית העונה. לאט לאט קבוצות ומאמנים חלשים יורדים לטימיון ונקברים בתחתית הליגה השנייה.
חבל שאלמריה עם כל הכסף שלה, אין לה דרך והיא תרד ליגה.
משבוע לשבוע בילבאו מרשימה יותר ויותר. עדיין יש לה בעיה של רגל מסיימת, אבל היא מציגה אינטנסיביות אדירה והמשחק שלה שוטף. למרות שלא כבשה עדיין היא פשוט אונסת את אתלטיקו וזה לא עניין של מה בכך. מסקרן מאוד איך הקבוצה הזאת תתפתח.
משחק מצוין של בילבאו.
וולוורדה מזכיר לכולם למה הוא הגיע לברצלונה , וגם מזכיר לכולם שמאמן שמצליח בקבוצות דרג ב’ לא בהכרח יצליח בקבוצות דרג א’ .
עבר לי לאורך מרבית המשחק בראש שאוהדי ברצלונה היו שמחים שהקבוצה שלהם תראה ככה. רק מוכיח את הטענה שלי שצריך לבנות קבוצה בצורה שיטתית ולא לקנות כל מה שזז. אמנם הם לא הקבוצה הכי טובה בליגה, אבל הם עובדים עם חומר מאוד מוגבל ומוציאים ממנו המון. ואלוורדה מאמן ענק, ולדעתי מה שגרם לו “להיכשל” אצלכם זה חוסר השקט, והמחויבות לקונספט משחק שהוא לא שיחק וזה הפריע לאוהדי בארסה.
הפסדתם המון, אבל למי אכפת? לבטח לא לי. אבל תמשיכו לספר לעצמכם שהמאמן עיקר הבעיה, אין לי בעיה.
מה שהפריע לאוהדי בארסה זה הבושות שהוא עשה לנו באירופה רמונטדה אחרי רמונטדה עם סגל פי כמה יותר טוב ממה שיש לצאבי היום. (מסי בשיאו)
מאמן טוב לקבוצות כמו בילבאו לא לריאל או ברצלונה.
הלואי שיגיע לריאל ואחרי זה וקומאן יגיע ואחרי זה צאבי יגיע זה היה העונש הכי מתאים לכם.
ואז נראה “מאמן לא הכי קובע”
צ’אבי יגיע… צ’אבי אלונסו כן?
יש לנו את אנצ’לוטי, אף אחד לא חושד בו שהוא קלופ או פפ, ועדיין לקחנו איתו פעמיים צ’מפיונס. בונים קבוצה טוב = לוקחים תארים. תפנימו את זה.
אם היה מאמן יותר טוב מואלורדה היה לנו עכשיו שתי צמפיונס יותר …
אני זוכר טוב מאוד אותו. היה לו סגל לא רע בכלל. לקבוצה כמו בילבאו הוא מתאים כמו כפפה ליד לקבוצות כמו ברצלונה וריאל לא.
לא היה צריך להיות מאמן ברצלונה מההתחלה ואחרי רומא היה צריך להיות מפוטר. קחו אותו אם אתם כל כך אוהבים אותו…מי מונע ממכם,?
רק לשם הסר הספק אין לי בעיה שיהיה מאמן ריאל מדריד. הוא מאמן מצוין, היה כזה לפני הגיע אליכם והוא כזה גם היום. זה שהוא נכשל אצלכם זו לא דוגמא, כולם נכשלים אצלכם. עכשיו נשאלת השאלה האם מאז פפ כל המאמנים שהיו לכם גרועים או שיש סיבה אחרת?
אבל עזוב, מאות הודעות כבר שפכנו על זה. לא חושב שנגיע להסכמה עכשיו.
אולי כי כל המאמנים שמגיעים אלינו הם ברמה של ליגה אירופאית?
תן לי מאמן אחד טוב ואז נחזור אליך.
ובוא נעשה סדר, מאז פפ :
טיטו שנה אחת מסיבה מובנת לא נחשב.
טאטא מרטינו. בינוני.
לואיס אנריקה - סביר
ואלודה - מאמן של ליגה אירופאית
קומאן מאמן של ליגה לאומית
צאבי אכזבה קשה אבל צפויה.
ואלוורדה
חחחח
באמת הודעה אחרונה שלי. הוא לא מאמן רע, מאמן של קבוצות כמו בילבאו ולא סתם הוא מצליח רק שם.
דרך אגב תחמיא לו כמה שתרצה אבל הניסיון ל"שפץ" אותו ולהפוך אותו לאיזה “קורבן” שלנו הוא גניבת דעת. אני זוכר טוב מאוד את הכדורגל המשמים שלו את ההסתמכות 100 אחוז על מסי ואת הבושות שהוא עשה לנו שנה אחרי שנה באירופה.
בוא אני אעשה לך סדר.
טאטא - כבר לא זוכר מה היה איתו מתנצל.
לואיס אנריקה - הביא לכם טריפל י’בכיינים. אבל עדיין הייתה לו קבוצה שבנויה היטב.
ואלוורדה - מצויין לדעתי
קיקה סטיין, הוכיח את עצמו מעולה בבטיס לפני שהגיע אליכם
קומאן - וואלה גם אני לא הבנתי מה הוא עושה שם
צ’אבי - התחיל מאוד טוב, הביא לכם אליפות, מקדם צעירים, טקטיקן לא משהו, אובר אמוציונאלי וחלאה של בנאדם. אם אתה חושב שתמצא יותר טוב ממנו בחוץ אז בוא נראה. לדעתי אנחנו נקיים את השיחה הזאת שוב פעם בעוד שנה על המאמן הבא. אני אהיה פה, אתה תהיה פה, אין בעיה.
אני פשוט עוקב אחרי הקבוצה ולא מסתכל על תארים.
קיקה לא רשמתי אותו בכוונה. לא מאשים אותו בכלום וגם לא הייתי בעדו שהוא הגיע, הגיע לקבוצה הרוסה שברתומאו החריב לגמרי והשחקנים גם עשו לו בעיות.
תיקנתי כי זה האמת. אני צריך להודות לכם על האליפות ההיא לא לצאבי.
גם נכון, אבל מתנות צריך לקחת וברצלונה הייתה שם לקחת את זה.
מציע לך לחזור לתרדים בפורום שלכם אחרי כל הקלאסיקוס שהיו בתקופתו ולראות איך דפקתם את הראש בקיר כל פעם כדי להבין איך הפסדתם מול קבוצה כל-כך גרועה.
זה קורה גם היום, מה שרק מוכיח שאין קשר למאמן.
יש תמיד ברירת מחדל, תבדוק כמה נקודות איבדנו כמה משחקים גנבנו .
פשוט מי שמסתכל רק על השורה התחתונה חושב שצאבי הביא לנו אליפות. זה אנצלוטי בעיקר.
דרך אגב, אני מרגיש רע כלפי ואלורדה ומה שכתבתי פה , הוא מאמן סביר לחלוטין לקבוצות כמו בילבאו ואני גם מעריך אותו שהוא עזב אותנו למרות שברתומאו זרק אותו בחוסר בושה מתחת לאוטובוס הוא עזב כמו גנטלמן ולא תבע פיצוים יותר מידי. איש טוב.
אבל לא מאמן מספיק טוב לקבוצות כמו ברצלונה וריאל. לא משנה כמה תתאמץ “לשפץ” אותו. לא מפתיע אותי שהוא מצליח שם. גם תחזור ליום שהוא התמנה לתפקיד בבילבאו מחדש, כתבתי את זה פה.
אני לא מנסה לשפץ, הכדורגל שבילבאו מציגה משפץ אותו. אתה רוצה לטעון שהוא מסוגל לעשות את זה בקבוצה דרג ב’ בלבד? אין לי דרך להפריך את הטענה שלך כי אני לא מבין מה הבסיס של הטענה. הוא מבין כדורגל, בבילבאו לא משחקים עם 12 שחקנים ולא מתמודדים בליגה אחרת.
אני לא טוען שנראיתם מעולה תחתיו, אני רק טוען שהסיבה לא בהכרח המאמן.
קיבל את הסגל הטוב ביותר בהיסטוריה של ברצלונה, והמשיך לפגוע בו עם השנים. עובדתית, הוא היה בינוני בכל קבוצה בה דרך.
אני עוד נמנה מ"חסידיו". לזכותו יאמר שהוא מעולם לא באמת היה עם say על רכש, הייתה עליו ההנהלה המחורבנת ביותר איי פעם בתולדות המועדון, וההתחלה שלו הייתה לא רעה. עובדתית הוא כשל באירופה בצורה קשה, והוא הפך לנבל כשהתעקש להישאר אחרי ליברפול.
עונה וחצי טובות בבטיס. זהו. הקבוצות שלו יודעות להניע כדור ולשחק יפה, אבל הן לא ממושמעות ולא מתמידות עם לחץ גבוה. זה אחד שרק @Ganjo יכול לאהוב (בוא בוא אני משלב אותך בדיון).
שמח שעל זה כולנו מסכימים.
הוא משתף צעירים, לא בהכרח מקדם אותם. יכול להיות שהיה לו הרבה יותר קל לשנות מומנטום אחרי קומאן ולכוון לטופ 4 בספרד מאשר לבנות קבוצה עם בסיס טוב שתהיה כוח באירופה מועמדת לאליפות כל שנה. אני לא חושב שראינו משהו יוצא דופן ממנו שנוכל לתלות בו תקוות קדימה.