כדורגל ספרדי - שוטף

אני לא מסכים איתו.
הדמיון היחיד הוא ששתיהן קבוצות קטנות.
לסטר באמת ניצלה עונה חלשה במיוחד של כל הגדולות. זכתה עם 81 נקודות בלבד, כאשר לארסנל השניה היו 71 נקודות אחרי 38 מחזורים.
ג’ירונה בראש הטבלה בזכות עצמה. ריאל בארסה ואתלטיקו כולן בקצב צבירה של מעל 85 נקודות , פשוט ג’ירונה בקצב עוד יותר טוב. ניצחו 10 מ 12.

לא התכונתי שהם לא בזכות עצמם. אמרתי שהם מנצלים עונה ששתי הקבוצות הראשונות לא משחקות כדורגל טוב. ריאל גם שניצחה אותנו לא באמת מרשימה אותי.

ז’ירונה פשוט קבוצה מדהימה. זה לא שיש להם איזשהו כוכב על שצץ להם ומחר יעזוב, הם פשוט משחקים כדורגל גדול מהבחינה הקבוצתית. המערך הזה עם הקשר הבודד וששת התוקפים משנה סדרי עולם. אני לא רואה איך אפשר להוציא מהם נקודות ביכולת הזאת. התקווה שלי היא שהקצב הגבוה שלהם יבוא לידי ביטוי בחלק השני של העונה והם יאטו קצת, אחרת יהיה מאוד קשה לעמוד בקצב שלהם.

תיראו מופתעים. ג’ירונה עם עוד רמונדטה לאוסף ב2:1 על ראיו.
בחיי, אני אשמח אם היא תיקח אליפות.

יכול להרחיב לטובת מי שלא רואים את זירונה באופן קבוע? :slight_smile:

מסובך להסביר בכתב את כל פילוסופיית המשחק שלהם, אז הלכתי ליוטיוב ומצאתי סרטון מעולה. ממליץ לראות מהתחלה אבל מי שרוצה אפשר להריץ לקטע שבו הוא מדבר על ז’ירונה ספציפית…

ראיתי את המחצית השניה של ז’ירונה.
נפתח ב 1-1, וז’ירונה ניצחה 2-1, אבל היה משחק שקול ויכל להיגמר לכאן או לכאן.
לא שמתי לב למערך, אבל זה בטח לא 3-1-6. דווביק הוא חלוץ מרכזי לכל דבר ועניין , הוא בתפקיד שונה משער השחקנים.
השדרים בערוץ וואן יצאו מגדרם על כל מהלך טוב של ג’ירונה, לא הבנתי את ההתלהבות. אחלה קבוצה, מאחל להם בהצלחה, אבל לא צריך לעשות מהם סיטי.

דווביק מזכיר לי את דארקו קובאצ’ביצ’ של סוסיידד. בחור גבוה וגמלוני שנראה לא קשור לענף, אבל הוא די מהיר, חכם, ומאוד מרוכז. אין כדור שעובר לידו והוא חולם. התנועה שלו ברחבה פשוט מדהימה. צעד אחד הצידה או אחורה מהבלם ששומר אותו והוא פנוי לבעיטה. תחת המגבלות הפיזיות הוא עושה הכל נכון.

ההודעה שלי נכתבה במחצית שבה התוצאה עדיין הייתה כאמור 1-1, אחרי שער מזליקי של ראיו ואינספור הצלות הירואיות של שחקני ראיו.

ז’ירונה סיימה את המשחק עם xG של 4.69, והייתה שווה הרבה יותר מהשערים שכבשה. למרות זאת, זה לא היה משחק יוצא דופן מבחינתה, והיא מנצחת בזכות ולא בחסד.

היא לא סיטי מבחינת חומר השחקנים, אבל מבחינת החדשנות והאטרקטיביות היא לא נופלת ואף עולה על סיטי.

שמח שזה עולה יותר לתודעה,שנים אני אומר שרוב הזמן כדורגל נע סביב roles מאשר עמדות פרופר. זו המשמעות מאחורי מערכים דינאמיים כמו אלו שבגדול מנהיג גווארדיולה, ואילו עמדות מאבדות משמעות מהר, ולמה לא כל חילוף “הגנתי” הוא בהכרח כזה כמו החלפת קשר אמצעי במגן שמאלי לדוגמא.

המשחק בגדול מחולק לארבע לפי אריגו סאקי:

1. כשהקבוצה עם הכדור
  2. בלי הכדור
  3. חוטפת כדור
  4. מאבדת כדור.

בגדול לכל קבוצה מודרנית יש פיתרון מבני אחר לכל שלב כזה, כך שאין משמעות למערכים הסטטיים באשר הם. הרעיון הוא תמיד לראות איך אתה מייצר יתרון מספרי בכל סיטואציה כזאת.

בדיוק! גם החלוקה לארבעת המצבים מאוד נכונה בעיניי, שמעתי עליה ולמדתי אותה אבל לא ידעתי שזו תיאוריה של סאקי. אפשר לפתח את זה קצת יותר, כמו למשל כאשר הקבוצה עם הכדור, איך היא מתארגנת במצב לחץ גבוה לעומת איך היא שהיא מתארגנת כאשר היא שוברת את הלחץ הראשוני.

בכל פעם שאני שומע שמדברים על מערכים בצורה סטטית וחד מימדית עולה לי הסעיף. זה היה נכון ללפני 4 שנים לכל המאוחר.

גם הרעיון שלא להסתכל על שחקן בצורה מקובעת של “חלוץ” או “קשר” מאוד נכון בעיניי. שחקנים מביאים איכויות מסויימות למגרש והמאמן צריך לדעת איך להשתמש בהם בצורה המיטבית ביותר.

איך שאני רואה את זה, אין דבר כזה קשרים או חלוצים אלא שחקנים עם איכויות מסויימות. שחקנים יכולים להיות בעלי יכולת התקפית והגנתית, והאיכות שהם מביאים למגרש מגדירה את התפקיד שלהם ולא שיש להם תפקיד שמוגדר מראש והם צריכים להתאים את עצמם אליו.

למשל אני אקח שני שחקנים שמדגימים בצורה מאוד טובה את הכוונה שלי. טרנט אלכסנדר ארנולד ופרלאן מנדי. TAA שחקן נהדר אבל הוא חור בהגנה, לא מהיר, והאיכויות שלו באות יותר לידי ביטוי כאשר הוא משתמש ברגל המדויקת וראיית המשחק שלו. למרות שהוא מגן ימני, התפקוד שלו כאשר הקבוצה עם הכדור הוא סוג של קשר, שם הטווח של המסירות שלו בא טוב לידי ביטוי. מה שקלופ עשה זה לשחק איתו ‘אינברטד’ וכאשר הקבוצה עם הכדור הוא נכנס פנימה יותר כאשר הסיטואציה נכונה. לעומת זאת פרלאן מנדי שהתפקוד שלו נכפה על פי התפקיד שלו ולא על פי האיכויות, נראה לא טוב פעם אחר פעם כי משתמשים בו בצורה לא נכונה ומיושנת.

אני כל כך מבסוט על שחקנים כמו הקישור הצעיר שיש לנו מכיוון שהם כל כך מגוונים ומביאים הרבה סוגים של איכויות. אני חושב ששחקנים שמביאים מספר איכויות שונות בשני צידי המגרש הם שחקני העל החדשים.

ניתוח סטטיסטיקות של שופטים ספרדיים במשחקים של בארסה וריאל.

לא התעמקתי, אבל המסקנה ברורה: חיל מנזאנו דופק את בארסה, קלוס גומס דופק את ריאל.

העיתון הזה הוא פרו ריאל או ברצלונה?

לא שמתי לב לפרו קבוצה מסוימת. יש להם כתבות על קבוצות אחרות לפעמים.

xG vs actual goals
ניתן לראות שריאל, אתלטיקו וג’ירונה כבשו הרבה יותר מהמצופה, כשבארסה כובשת את מה שמצופה ממנה.
ריאל גם סופגת הרבה פחות.

הטבלה הייתה נראית אחרת לו הקבוצות היו מתיישרות עם ה XG.

*ולנסיה. בדקות האחרונות.

היא עושה שירות כל כך טוב לליגה הזאת. היא מציגה כדוגל מנוגד לחלוטין לטרנד ההגנתי והציני ששטף את הליגה בשנים האחרונות. מקווה שקבוצות נוספות ילמדו ממנה, למרות שכבר עכשיו ניתן לראות שהליגה הרבה פחות הגנתית. היא יוצרת הדים בעולם הכדורגל ומשנה את התדמית של הליגה.

קשה לי להגיד שאשמח אם היא תקח אליפות, אני אשמח אם ריאל מדריד תקח את האליפות, אבל מגיע להם רק בגלל האומץ והנחישות.

קבוצה נוספת שמגיעה לה מילה טובה על השינוי היא בילבאו. מקבוצה אפורה קשוחה ומשעממת היא הפכה להיות קבוצה שנותנת סריות שערים, משחקת כדורגל משוחרר ומהיר. כרגע היא ב4-0 מול ראיו, קבוצה שעשתה צרות גם לריאל, גם לבארסה וגם לז’ירונה. ניקו וויליאמס שהיה אמור לסיים חוזה בסוף העונה האריך חוזה שם במקום לעזוב לקבוצה גדולה יותר. לפי הדיווחים ריאל וברצלונה, בנוסף לקבוצות גדולות אחרות מהיבשת היו מעוניינות בו. היה צריך לדעתי ללכת לבארסה ולסגור להם את האגף השמאלי לכמה שנים, שמח שזה לא קרה.

כאוהד ריאל הייתי מאוד שמח אם היה עושה זאת, האחים וויליאמס זה אחד הדברים הכי אוברייטד בכדורגל העולמי.

לא רק ג’ירונה ובילבאו.
גם סוסידד משחקת טוב וגם בראש הבית שלה בליגת אלופות.
גם בטיס.
יש תקווה שויאריאל של מרסלינו תתאושש ותציג כדורגל ראוי.
גם ראיו משחקת יפה, רק שהשנה פחות הולך לה.
יש גם עליה במספר השערים. 2.8 למשחק לעומת 2.5 בכל אחת מ 4 העונות הקודמות.

סוסידאד כבר כמה נים משחקת כדורגל חיובי, אצל בילבאו השינוי ממש בולט. אבל כן, לא רק בילבאו השתנתה אלא רק ששם מדובר בשינוי קיצוני.

ניקו עדיין ילד, אתה לא יכול לדעת למה הוא יתפתח. הוא סוג של ויני רק פחות טוב משמעותית, מהיר ומסוכן אבל טיפש. בהשווה למה שיש שם לברצלונה, שאחרי סיו ההשאלה של פליקס זה כלום, ניקו היה יכול להיות תוספת כוח אדירה בשבילם.

אני בכנות מופתע לטובה מאוד מסוסיאדד, ג’ירונה ובילבאו. כולן משחקות מעולה, ואציין לטובה את אלטיקו שמנסה גם להפוך את עורה ומצליחה השנה יותר.

הבעיה היא העקביות. בשיחה אישית עם אור @Oleguer23 אמרתי לו כמה אני חושש מתסריט של ויאריאל, בטיס או מאלאגה. שסוסיאדד תתפוצץ באירופה, אבל לא יצליחו להתמודד עם האינטנסיביות בכל המסגרות והיא תקרוס בליגה.

אני שמח מהמגמה החיובית בלה ליגה, אבל אני מחכה לראות מי תצליח להגיע לפברואר- מרץ בלי הלשון בחוץ.