אני בעיקר כותב פה בגלל שלפני כמה דיונים הייתי פה על תקן ה"עיוור לנפילה של הכדורגל הספרדי" ושאני טומן את ראשי באדמה.
הרב פה אוהדי בארסה וריאל שרואים בעיקר קבוצות עושות את המוות, מה שלא התרגלו לראות לפני עשור, אז זה מטריף אותם. עם כל הכבוד שאין לי לחטאפה, שעושה את זה בצורה אלימה, שאר הקבוצות נותנות הכל בקטע הזה בצורה פחות מלוכלכת.
כמה מהם רואים את המשחקים האלה שאנחנו מקבלים במהלך השבוע? כנראה שלא הרבה, כי הם נשכחים בקלות. גם בעונות הקודמות היו משחקים מטורפים שאם היו בליגות אחרות הם היו מקבלים את היחס הראוי.
בכלל, אני לא מבין את הטיעון שהליגה הספרדית נראית ככה כי מסי ורונאלדו עזבו. המותג? כן, איכות הליגה? ממש לא קשור.
תדמית. קוראים לזה תדמית. ותדמית קשה לשנות. והתדמית של הליגה האנגלית תמיד היתה מעל כל השאר, וזה משפיע תמיד. גם אלה:
מושפעים מאוד מהתדמית הלא טובה של הליגה הספרדית ונוטים בקלות מדי לחפש את השלילי, בעיקר על סמך משחקים של בארסה וריאל בלבד, ואז כשהראיתי להם שיש בספרד עוד זוויות להסתכל על הכדורגל, הם סירבו לקבל זאת, ואני זה שהייתי המתכחש.
אני הגנתי פה על הירידות על הליגה הספרדית . תמיד טענתי שהיא השניה בטיבה באירופה, ואני מוכן להוכיח את זה סטטיסטית. אבל אין מה להתווכח עם מישהו שאומר “יש לי זוג עיניים”.
לכולנו יש זמן מוגבל לראות כדורגל. אני רואה כל משחק של בארסה, כמעט כל משחק של ריאל, אלופות בשלישי ורביעי. אין לי הרבה זמן נוסף לראות כדורגל. סביר להניח שאם יש, אבחר לראות את סיטי או את ליברפול או עוד הפסד של יונייטד, או משחק צמרת בגרמניה. לא סביר שאבחר ג’ירונה-מאירקה או סוסיידד-אוססונה.
אני מניח שרובינו ככה, למרות שאנחנו אוהדי בארסה\ריאל כמעט כולנו.
ג’ירונה עדיין רצה עם אותו שלד של הרכב פחות או יותר, אבל ממה שאני עוקב בתקשורת מעריכים מאוד את העומק שיש לקבוצה הזאת, ואני מקווה שיצליחו להמשיך לרוץ ככה גם בהמשך.
אתמול ערך בכורה ג’ון סוליס, קשר אחורי צעיר שהגיע מקולומביה (6 מיליון מאתלטיקו נסיונל), גם פבלו טורה יקבל את ההזדמנויות שלו בקרוב ויש עוד כמה צעירים תוצרת בית שאני מקווה לראות.
אה, ויש גם ישראלי שאני צופה לראות אותו מזומן לסגל בהמשך העונה. יותר נכון, בן לאב ישראלי שהתחתן עם הונגרייה. אתם מכירים אולי את אחיו הצעיר. הבלם שמשחק בג’ירונה הוא אנטל יעקובישווילי. אחיו הוא שוער הנוער של ברצלונה שכבר התאמן עם הקבוצה הבוגרת, אהרון יעקובישווילי.
לצערם, כרגע פיפא לא מאפשרת להם לייצג את נבחרת ישראל בגלל החוקים. חוק השבות לא חל בפיפא, הם יצטרכו לגור בישראל תקופה.
אבל אולי בקרוב יהיה לנו שוער ישראלי בברצלונה, ובלם ישראלי בג’ירונה.
חטאפה משנה את שם האיצטדיון מ “קולוסאום אלפונסו פרז” ל “קולוסאום” בלבד. השם של אלפונסו פרז יימחק.
במארקה כתבו שזה בגלל ההתבטאויות האחרוונות שלו לגבי כדורגל נשים, אבל לא פירטו מה בדיוק הוא אמר.
כל מה שאני יכול למצוא, זה שהוא אמר שכדורגלניות לא יכולות לדרוש שכר שווה לכדורגלנים כי הן מייצרות הרבה פחות הכנסות. “זה כמו שאני אדרוש שכר של רונאלדו” אמר.
הייתכן שזה משהו שכבר אסור להגיד?
בסטנדרט המוסרי של היום, אסור שאצטדיון אירופאי יישא את שמו של מי שאמר אמת אבל שלא ‘נשמעת’ טוב, אלא אם הוא שילם מלא-מלא-מלא כסף - ואז האצטדיון יכול לשאת את שמו גם אם הוא אשכרה מדכאנשיםמדופלם.
כולנו יודעים שכדורגל נשים זה בדיחה לא מצחיקה.
כולנו יודעים שכל קבוצת נערים בני 15 מביסה את “אלופת העולם”.
כולנו יודעים שאין ולא צריך להיות שיווין בכדורגל,מסי בשיאו לא אמור להרוויח כמו אצילי.
אבל אסור להגיד את זה. אז אולי עכשיו כולם יצטלמו כמו הגרמנים במשחק מול יפן. זה מתאר מצוין את הזמנים ההזויים בהם אנחנו חיים.
לפי תרגום מכאן אז לא יודע כמה זה מדוייק, יש פסקה מעניינת בסוף
They have also pointed out that, according to the terms of the concession of the stadium, Getafe C.F. reserves the possibility of including an advertising sponsorship next to the name ‘Coliseum’, “as it already happens in the rest of the teams around the world”.
קיצר, ציניות ברמה הגבוהה ביותר.
אני רוצה להאמין שמה שאלפונסו פרז אמר זה עדיין משהו שרוב האנשים מזהים כcommon sense.
לא מתגאה ביכולת של הקבוצה, דיברתי על היכולת הכללית בליגה. טל ניסה להציג את זה כאילו בארסה מתמודדת עם חרפות כל שבוע, וזה לא המצב. סוסידאד שיחקה יותר יפה, סביליה שיחקה התקפי ופתוח, את ויגו ניצחתם בדקות האחרונות אחרי משחק מרשים שלהם. ויאריאל שגם שם הייתם זקוקים לניסים בשני צידי המגרש כדי לנצח.
בקיצור זה לא הבונקר הקבוע שהיה בעבר. ובכל מקרה כשכתבתי את זה לא התכוונתי בהכרח למשחקים של ברצלונה וריאל בליגה אלא בכללי.
קבוצות כמו ג’ירונה ולאס פאלמס, מאמנים כמו מיצ’ל ופימי, מכתיבים הפעם את הסגנון הרצוי. ותתפלאו, אפילו חטאפה כובשת שערים וכבר הגיעה לשיא מועדון, 3 משחקי חוץ רצופים שהיא כובשת פעמיים. אז לפחות שירדו ליגה בסטייל.
היתה תקופה שהיה דיון האם “ברצלונה לא תחרותית פוגעת בריאל וההפך”
אני מבין שמבחינה ריגשית כולנו רוצים שהקבוצה היריבה השנואה תרד ליגה. אבל מבחינה שיכלית וקרה, חולשה של קבוצה אחת גורמה לקבוצה השניה להיות פחות טובה. זה תיקף לריאל של היום מול ברצלונה שלדעתי פלורנטינו פשוט מזלזל ולכן לא משקיע כמו פעם וזה היה תקף גם לשנים של ואלורדה שאז זכינו באליפות איתו בעיקר בגלל חולשה של ריאל.
לא סתם ריאל וברצלונה היו בשיא שלהם, שהיתה התחרות פפ טים מול ריאל של מוריניו. אני מתגעגע לשנים האלו.
כן אני מבין שאמוצינאלית לא יקבלו מה שאני כותב פה. אבל שיכלית אני באמת חושב ששתי הקבוצות נפגעות מהחולשה של היריבה שלהם.
אני מאוד תומך בגישה הזאת ואפילו ספגתי פה לא מעט על דברים דומים שאמרתי. אבל במקרה הנוכחי של ריאל, לדעתי, החולשה של ברצלונה השפיעה בעיקר על כמה ריאל הרשתה לעצמה לשחרר ולחזק את הקבוצה. האם זה יהיה בעוכרינו או לא נדע בשנים הקרובות כשנראה איך יתפתח הפרויקט הנוכחי. בינתיים נוכח ההישגים הסבירים השנים האחרונות, אם הפרויקט יצלח כמתוכנן אז החולשה של ברצלונה שאפשרה לנו להיות בררנים, ולא הוצרכנו לחזק את הקבוצה בשחקנים דרג ב’ שלא באמת היינו רוצים במועדון, תתברר דווקא כמי שעזרה לנו בטווח הארוך יותר.
ימים יגידו האם ההימור לפתוח את הכיס רק על שחקנים בסדר הגודל של טשואמני או בלינגהאם השתלם לנו או לא, או האם המרדף אחרי אמבפה ורק אמבפה השתלם או לא. לעת עתה אני שלם עם ההחלטות של המועדון בעקבות ההישגים באירופה (חצאי הגמר הקבועים וכמובן הזכיה ב21) והפריצה של הצעירים. אני מאמין גדול בדרך של המועדון, זה לא סוד, אבל נחכה לראות איך דברים יתפתחו לפני שמתחילים לסכם אותם.
לגביכם, אני לא חושב שהראנו חולשה מסויימת שבעקבותיה אתם הורדתם רגל מהגז. בשנים שאנחנו כבר סיימנו עם הרכישות המפוצצות ואחרי שהפרויקט השני נבנה, אתם עדיין רכשתם כוכבים יקרים על ימין ועל שמאל, ובדרך חפרתם לעצמכם קבר פיננסי שבגללו אתם היום במצב הנוכחי. אצלכם זו לא שאננות, אלא מוגבלות פיננסית שעוצרת אתכם מלהתחזק.