חשבתי שהתלונה הקבועה היא שסעיפי השחרור מאפשרים לקבוצות “לגנוב” שחקנים במחירים לא משקפים, בגלל סעיפי שחרור נמוכים מידיי שנחתמו בחוזים מוקדמים. ה’פיתרון’ הזה משרת בדיוק את המטרה ההפוכה…
דווקא הפיתרון של בארסה וריאל בשנים האחרונות, של לשים סעיפי שחרור לא פרופורציונאליים - זאת ה’עקיפה’ הרלוונטית של החוק.
לפעמים קבוצה רוצה לקנות שחקן תחת חוזה בקבוצה ספרדית. הספרדית לא רוצה למכור ואומרת שישלמו את סעיף השחרור. האוהדים של הקבוצה הקונה (שגם היא יכולה להיות מספרד) כועסים על החוקים בספרד שמחייבים לשים סעיף השחרור. כאילו זה נותן יתרון לקבוצה המוכרת.
מה שאני רוצה להגיד שסעיף השחרור בספרד הוא בדיוק כמו בשאר העולם, אם אפשר לשים 1 יורו. זה שאנחנו רואים סעיפי שחרור גבוהים זה לא בגלל החוקים הדפוקים, אלא בגלל המו"מ בין השחקן לקבוצה.
עד עכשיו חשבתי שסעיף השחרור תלוי במשכורת, כלומר חייב להיות מיליונים. מסתבר שלא.
לי זה חדש.
לא מפתיע אותי שאף אחד לא הזכיר את העלייה בכמות השערים העונה, או את המשחקים המשוגעים. אבל אני בטוח שבמשחק הראשון שאחת משתי הגדולות תתקשה למצוא את הרשת, נקרא פה הרבה תלונות על משחק מגעיל וכמה שהליגה עצובה.
ולא מפתיע אותי כמה מדברים על ברייטון, אבל על ג’ירונה זה ממש כואב באצבעות. אני כבר מחכה לקרוא כמה זה עצוב שמועדון קטן כמו ג’ירונה מעפיל לאירופה כשהקבוצות הגדולות יותר ממנה מידרדרות.
לא מדברים על המשחקים הטובים, אם בכלל רואים אותם. יותר קל לבוא לפה להתלונן, אז בטח שסטטיסטית יהיו פה יותר דיונים על מצבה הרע של הליגה מאשר על צדדים חיוביים.
זה בדיוק מה שדיברתי עליו בדיונים ההם כאן, כשלא הבנתם למה אני לא מתלונן על מצב הליגה ומחפש בכח דברים חיוביים. אז זו דוגמה טובה למה שהתכוונתי אז.
אני באמת ישמח שבסוף השנה אתה תצחק עלי ואני יאכל את הכובע בקשר לליגה הספרדית. תאמין לי שאני כל כך לא סובל את האנגלים שרק בגלל זה אני ישמח. אני רוצה לטעות.
הלואי . אף אחד פה לא שונא ולא מחפש סתם.
גירונה זה קבוצה נפלאה. הקבוצה כרגע הכי טובה בקטלוניה
אף אחד לא מחפש סתם ולא שונא, זה רק מוכיח מה שאני טוען, זה עניין של הרגל. לעולם הנטייה תהיה לבקר את הכדורגל הספרדי. ויש על מה לבקר, גם בספרד, גם באיטליה, גם באנגליה וגם בגרמניה.
העונה אין מה לבקר, כל הקבוצות ששיחקו נגד ריאל וברצלונה העונה באו לשחק כדורגל, חוץ מחטאפה כמובן, כל הקבוצות עד עכשיו משחקות כדורגל חיובי והתקפי.
מי שמסריח את הליגה העונה הן דווקא ריאל וברצלונה
אור, אני חושב שהנקודה היא שהליגה מסריחה כבר כמה שנים. לא מספיק כמה מחזורים טובים כדי לגרום לאנשים לשנות דעה, הם עדיין חשדנים. כפי שמשה כתב, נדבר בסוף העונה.
משום מה יש לך איזו מין תפיסה כזו שכולם כאן פאן-בויז של הפרמיירליג, ורק מחפשים את הליגה הספרדית ורוצים לראות אותה נכשלת, ואת הפרמיירליג פורחת.
יכול להיות שזה בגלל שנכווית בעבר מפאן-בויז אנגלופילים עיוורים כאלה, שגם בשנים הגדולות של מסי ורונאלדו טענו שהליגה האנגלית עדיפה - אבל מתוך היכרות מעמיקה ורציפה עם הדעות של האנשים כאן לאורך השנים, זה ממש לא נכון לכאן.
הרוב המוחלט של יושבי הפורום כאן הם אוהדים של קבוצות בליגה הספרדית, וכתוצאה מכך גם של הליגה עצמה, ורוצים מאוד לראות בהצלחתה. ודווקא בגלל החיבה והדאגה הזו לליגה, אנחנו מעלים את החששות המבוססים שלנו בעקבות תופעות מקולקלות שאנחנו רואים בה, ולדעתנו פוגעים בה ובאטרקטיביות שלה. זה הכול ממקום של חיבה ודאגה.
פתאום אני קולט שאנחנו מנהלים כאן את הויכוח הקלאסי של ימנים ושמאלנים סביב “עד כמה להעביר ביקורת על מדינת ישראל האהובה שלנו, והאם זה אומר שאנחנו אוהבים את המדינה פחות”, רק שהפעם אני בתפקיד השמאלני. דאם איט.