מחזור 6 באלופות: מושלמים בשלב הבתים האחרון של הצ'מפיונס

אם לא נכניס את מובילת הליגה האנגלית אחרי 16 מחזורים לליגה הזאת את מי נכניס ? זה לא שהיא מובילה במזל או בהפתעה, משחקת כדורגל מצויין, חזרה העונה כמה וכמה פעמים ממצבים קשים, קלופ מאמן אותה, מה עוד צריך ?

אני רוצה בפוסט אחר לגבי המשחק אתמול:

image

כדורגל קצבי ומהיר ואחלה ניצחון ביום ההולדת שלי - אז תודה – גשם של שערים בהתאם למזג האוויר האכזרי אתמול - האמת שהייתי מרגיש מטומטם אם זה לא היה קורה, בטח כשקרלו אנצ’לוטי לא לומד ובוחר בהרכב שערורייתי מבחינתי. ליגת האלופות תמיד מרגשת אותי אבל השנה הפוקוס בליגה. זו הסתכלות אחרת.

פציעה אחת של ג’וד בלינגהאם או רודריגו שסובלים מעומס בלתי רגיל ואנחנו בבעיה קשה וג’וד גם קיבל צהוב שטותי שעלול להיות קריטי – רחוק צהוב אחד מהשעיה, לעתים הוא רב או מתלונן שלא לצורך. לא רציתי להטיף אחרי פרסום ההרכב אבל הייתי בהלם, כמה שאני מכיר את קרלו אנצ’לוטי – לא האמנתי שגם ג’וד וגם רודריגו יפתחו וגם המחצית של פדה ואלוורדה זו שטות גמורה. הוא 40 שנה בכדורגל בערך והוא כאילו לא לומד דבר, כאילו הוא לא איבד שתי אליפויות – בדסימה וגם ב-2014-15 בדיוק מאותן הסיבות. זה היה הרכב שערורייתי במשחק לא חשוב שלא היה קורה בו כלום אם היינו מפשלים. זה היה זמן הצעירים. את “הנזק” לא רואים עכשיו אלא בחודשי מרץ-אפריל.

בואו נתמקד בטוב. אחלה חוסלו שבעולם, אחרי כל משחק אני מגיב לו באינסטגרם וכותב לו את התגובה הידועה: “El Nueve” – החלוץ הזה הצלחה מסחררת. שחקן שעובד קשה מאוד, כל כך רוצה לכבוש, נכון שהוא מחמיץ אבל מגיע למצבים ומה לעשות היתרונות שלו ברורים – הנוכחות ובעיקר משחק הראש, לא מהירות או סיומת. אני שמח בכל גול שלו, שמונה שערים עד עכשיו זה אחלה. חלוץ מחליף טוב שהיה חסר לנו מאז אלבארו מוראטה. מעניין מה היה קורה אם היה חוזר הביתה במקום הגעתו המיותרת של לוקה יוביץ’ ב-2019. חוסלו היה מנותק קצת ועכשיו הוא חוזר ובגדול. גול שלו נגד ויאריאל ואני הכי מבסוט בעולם. זה משחק קריטי מאוד עבורו ותחשבו על חלוץ בגיל 33 שזה אולי הערב הגדול בקריירה שלו, צמד במפעל היוקרתי. השער של דני סבאיוס הוא פרס על עבודה קשה אבל אני לא חושב שהוא ייתן לנו משהו בהמשך.

רודריגו היה קצת מחוץ לעניינים אבל ברגע של קסם הוכיח שכן יש לו מה למכור גם בכנף ימין. המשחק הזה המשיך את המגמה של הקבוצה שמשחקת טוב יותר וכובשת יותר בקלות אבל אוניון לא לרמה עם כל הכבוד לקהל המרגש, ויתרה על הכדור בקלות מדי. ג’וד הצליח להקסים גם אתמול, אם זה המהלך בו נכנס לרחבה ונעצר על ידי השוער למשל, הכל נכון ומדויק אצלו. הוא שומר את הגולים לרגעים חשובים יותר.

הלאה להגנה: דויד אלאבה נותן גול במתנה כמעט בכל משחק. גם נאצ’ו לא נקי במהלך הזה אבל קבלת ההחלטות שלו ממש לוקה בחסר ולעתים גם המיקום, לא מדובר כאן בהפסד במאבק פיזי או משהו. אנחנו בהחלט נשלם על זה מחיר כבד בהמשך העונה. בדרבי כבר שילמנו למשל. אדר מיליטאו יחזור מתישהו אבל האוסטרי תמיד ימשיך, צבא נינג’ה אנטוניו רודיגר יסופסל.

הבישול של פראן גארסיה פחות מוזכר משום מה, יש לו כבר ארבעה העונה, הקרוסים שלו טובים מאוד, החלטה נכונה שישחק ואז הולך לבוידעם אתם יודעים. יש משחקים שהוא בהכרח מתאים ואחוז המשחקים האלה גבוה.

הקבוצה רחוקה כפסע מיציאה לפגרה במצב פנומנלי שלא היינו חושבים שיהיה – ויאריאל היא מנחוס של ממש. יש הרבה דברים טובים והקבוצה מתמודדת עם מהמורות רבות, אבל, אני עדיין חושב שקצת יותר חדות מצד אנצ’לוטי והיה אפילו יותר טוב. הוא יכול לעשות עוד קצת, את המקסימום. לאו דווקא היינו מנצחים את ראיו או את סביליה עם מערך אחר, אבל העונה הזו ריצת מרתון. וצריך להקדים תרופה למכה. אז שקרלו לא יגיד לי שזה לא היה סיכון לשחק עם ג’וד. האללה מדריד ובעיקר בשורות טובות לכל עם ישראל.

יש לכם את קלופ שמוציא מים מהסלע. לא בטוח שמול סיטי בפורמה טובה או לליגת האלופות זה יספיק

מול סיטי בפורמה טובה ראינו מה ריאל יכולה לעשות, אז גם לא נכניס את ריאל לליגה הזאת ?
ליברפול לא ברמה של סיטי, סיטי היא הקבוצה הכי מושלמת היום בעולם, אבל כמו ריאל גם ליברפול חוץ מסיטי אין קבוצה יותר טובה ממנה בעולם כיום.

קלופ לא מוציא מים מסלע, הוא בנה קבוצה מצויינת שרצה טוב, כמצופה מכל קבוצה שקלופ בונה, חסרים עוד 2 שחקנים טובים כדי שאפשר יהיה לטעון שליברפול יכולה להתחרות בסיטי עד הסוף.

אופטופיק לגמרי שאפשר להמשיך אותו בדיון רלוונטי יותר.

כמו שכתבתי מקודם בדיון הפריימרליג, אני רואה בסגל שלכם כאוסף שחקנים בינוניים. אני חושב שהקבוצה הזאת פחות טובה מהקבוצה הקודמת שהייתה לכם, אבל קלופ כל כך טוב שהוא מצליח לגרום לזה לעבוד.

מול סיטי, ריאל של שנה הבאה תוכל להתמודד. כרגע אנחנו לא שם כי הסגל לא שלם וצריך זמן לרוץ. אני לא יכול לומר את אותו הדבר על ליברפול, או להגיד שליברפול תהיה באותה רמה של ריאל. היא פשוט לא, אין לה את חומר השחקנים לזה.

אוף טופיק, אבל גם פה כמו במקרה ריאל אתה מעריך לא נכון, גם לליברפול יש סגל מצויין.

אי אפשר להוציא מים מסלע ולהוביל את הליגה האנגלית דקה לפני כריסמס מול קבוצות שהשקיעו טריליונים.

קשר אחורי ממש טוב וליברפול לא נופלת מאף קבוצה, גם לא סיטי, בעוד ריאל תמשיך להיות נחותה מסיטי כל עוד קרלו פה.

כן, כי השאריות שריאל סיטי וצ’לסי משאירות לכם הם ממש היהלומים הנוצצים שכולם חולמים עליהם. תהיה אובייקטיבי. אתם מפסידים את השחקנים הטובים באמת לקבוצות אחרות ומי שקלופ מצליח להביא אלה השחקנים שלא מתחרים איתו עליהם. אבל עזוב, הזמן יגיד איך בסופו של דבר איך יתפתחו הקבוצות האלו.

רק שאלה אחרונה שאני אקבל כל תשובה שתענה עליה. מעניין אותי מי מתוך הסגל של ליברפול אתה חושב שריאל עלולה להיכנס למומ עליו כדי לרכוש אותו?

מה הקשר בין מה שאתה כותב לזה שלליברפול יש סגל טוב ?

קבוצה מובילה את הליגה הכי יקרה וקשה בעולם אחרי המחזור ה 16, עם כדורגל מצויין, איזה הוכחה יותר טובה מזה אתה צריך לאיכות הסגל ? לכתוב מוציא מים מהסלע זה לא רציני, אם היינו נלחמים על מקום בטופ4 ומדגדגים את המקום הרביעי זה עוד היה מתקבל.

איזה שחקן של צ’לסי הייתי מביא להרכב של ליברפול ? אותה צ’לסי שאתה כותב שגונבת לנו כל שחקן שהיא רוצה ?

יש שחקנים שליברפול מפסידה לקבוצות אחרות גם ובעיקר בגלל שהיא לא מוכנה להציע משכורות שחורגות ממה שהיא קבעה לעצמה, זה לא אומר שהיא מביאה שחקנים סוג ב’, הקישור החדש של ליברפול מבריק ומגוון וכן, חסר קשר אחורי וקלופ עובד על זה.

כתבתי שלריאל יש את הסגל השני הכי טוב בעולם אחרי סיטי, עכשיו איזה סגל חוץ מהנ’'ל יותר טוב מזה של ליברפול ? אל תגיד סתם ארסנל כי יש שם שחקן שאתה מכיר מריאל.

בקשר לשאלה שלך, לא יודע את מי ריאל תנסה להביא, אבל רוברטסון, ואן-דייק, ארנולד, סלאח ונונייז זה שחקנים יותר טובים מהמקבילים שלהם בלבן.

מה שאני כתבתי זה שהשחקנים הבאמת טובים, אלה שבאמת רציתם, נמצאים היום בקבוצות אחרות. שלתי את מי ריאל תביא כי ריאל לא מתפשרת על שחקנים ואתה יודע את זה, כך שריאל בחיים לא תביא את חרוונבארך או מקאליסטר, נונייז או גקפו.

הטענה שלך שהכדורגל שלכם טוב ואתם במקום הראשון עקב הסגל האיכותי שלכם לדעתי לא נכונה. הסיבה לכך, לדעתי, היא שקלופ מאמן אתכם ועם כל מאמן אחר אתם לא היית במאבק על האליפות. יש לכם סגל טוב אבל לא יכול להתחרות עם הקבוצות הגדולות באמת.

איזה שחקן של צ’לסי הייתי מביא לליברפול? אני רק אזכיר לך שהפסדתם את רומיאו לאביה וקאייסדו לצ’לסי אחרי מאבק ארוך.

קבוצות עם סגל טוב יותר מליברפול? לבאיירן יש את אלופנסו דייויס, שבימים אלו עובדים על הבאתו למועדון. בנוסף יש להם את קימיך, גורצקה, סאנה, דהליכט, קומאן (שגם אותו ניסו להביא אבל ניתקלו בסירוב מוחלט של הבווארים), קיין, וכמובן מוסיאלה. ללברקוזן יש את בוניפייס, ווירץ, פרימפונג, גרימלדו, משחקת כדורגל מסחרר. וכן, גם ארסנל עם סגל יותר טוב. סאקה גדול וככל הנראה הווינגר הימני הטוב ביותר כיום, וגם בלעדיו יש לה שחקנים בסך הכל טובים יותר בכל עמדה.
יש לך את פסז כמובן שיש לה גם סגל מפחיד, יש לך את נאפולי עם סגל טוב מאוד.

השחקנים שאותם הזכרתי הם פשוט שחקנים שאין בליברפול, לדעתי. על רוברטסון שכבר לא אותו דבר אפשר להתווכח, אבל מלבד טרנט, סובוצלאי, אליסון, ושאריות מהדור הקודם שהיה באמת איכותי, הדור החדש לא עומד באותם סטנדרטים.

בנוגע מי ריאל תשקול להביא מליברפול, תן לי לעזור לך, ככל הנראה אף אחד. רוברטסון יהיה שדרוג על פני מנדי אבל מכוונים לדייויס, טרנט אמנם איכותי אבל איטי ולא מתאים לסגנון, סלאח מבוגר ואני בכלל לא יודע אם הוא עדיף על רודריגו כשהוא ביכולת טובה, ואן דייק הנוכחי גם מבוגר וגם אין לו מקום בהרכב כשמיליטאו כשיר ורודיגר לצידו. נונייז לא ידגדג את ריאל גם אם נצטרך להסתדר עם חוסלו בשלושת העונות הקרובות, ואני לא רוצה להזכיר שוב פעם למי מכוונים שם…

ואן דייק, אליסון, פאביניו, גם נאבי קייטה, גאקפו ונונייז, קלופ רצה וקלופ הביא, גם בסכומים מאוד גבוהים.

סבוצלאי היה בראש הרשימה של קלופ והוא הראשון שחתם, וחראפנברך שאתה מזלזל בו היה מזמן ברשימה מצומצמת של קשרים שקלופ רצה, יחד עם ג’וד וצ’ומה.

אתה לא עוקב אחרי ליברפול וקורא כותרות באתרי אינטרנט לא אומר שאתה יודע מה באמת קורה בליברפול.

קלופ מאמן מעולה, הכי טוב בעולם, אבל הוא לא עולה לשחק, גם עם המאמן הכי טוב בעולם אי אפשר לשחק כמו ליברפול ולהוביל את הפרמיירליג עם סגל לא מצויין, במיוחד לא בעונה כמו זאת שיש לך כל כך הרבה קבוצות חזקות שרצות חזק בליגה.

אל תזכיר לי, רק תכתוב מי מצ’לסי נכנס להרכב של ליברפול.

לאביה היה חותם מזמן אם קלופ היה ממש רוצה אותו, משכו אותו ובסוף החתימו את קאייסדו, נעלב ובסוף החליט לא לבוא, אם היה כל כך חשוב לקלופ היה משכנע אותו לבוא.

הפאדיחה היחידה הייתה עם קאייסדו שהחליט ללכת למשכורת יותר גדולה לו ובעיקר לסוכן שלו, בנתיים ברור מי הצד המפסיד בעיסקה.

נכון, כי הם משחקים בקבוצות אחרות הם אינם בליברפול, אבל זה שהזכרת אותם לא הופך אותם לטובים יותר משחקני ליברפול.

גם ככה אופ טופיק שעבר כל גבול, אבל עד עכשיו היה מעניין, אבל עם טענות שסאקה הוא הקיצוני הימני הטוב בעולם או שרודריגו עדיף על סלאח או פרימפונג והחבר’ה מלברקוזן אין לי כבר מה להגיב, זה כבר ברמה של פיפי קאקא כשנגמרות הטענות הרציניות, עם כל הכבוד לך, ואני באמת שמעריך אותך מאוד, עוד מעט תטען שהסכל של ליברפול זה ברמה של מ.ס אשדוד ורק קלופ מביא אותם למקום ראשון בפרמיירליג.

אני מדבר על הדור החדש. מכל מה שיש פה רק נונייז וגאקפו מהדור החדש, כשהראשון הפך להיות מימ בינתיים והשני פשוט לא מעניין.

על סובוצלאי לא זכור לי שהיה לכם מתחרות, ובכל מקרה הוא בהחלט רכש אדיר. לגבי ההולנדי שאינסיכוי שאני כותב את השם שלו עוד הפעם, חובת ההוכחה עליו. אני לא ראיתי בו גם את מה שאתה רואה.

תתפלא אבל אני רואה לא מעט את ליברפול. ראיתי באיזור ה10 משחקים העונה.

תכלס אף אחד כי הם עשו חרא רכש, אבל הפסדתם להם את שני הקשרים שקלופ רצה.

רודריגו כרגע לא נופל מאף אחד, היחידים שאני מוריד אותו לספסל עבורם זה ויני כשהוא ביכולת גבוהה או אמבפה. אז גם סלאח יכול לרדת לספסל עבורו.

אולי הגזמתי עם הווינגר הימני הטוב בעולם אבל סאקה לחלוטין וורלד קלאס ושחקן אדיר. כרגע גם עדיף על סלאח.

לא, ממש לא. סגל טוב ואיכותי אבל עדיין לא חושב שיוכל להתמודד מול סיטי בכושר טוב או ריאל של העונה הבאה, בניגוד לקבוצה הקודמת שלכם.

קודם כל נונייז הוא חלוץ מצויין, הבעיה שבהתחלה השוו אותו להאלאנד וזה היה כבד עליו וגם התחיל ברגל שמאל בליברפול, אבל בסך הכל מאוד מסוכן ותורם את שלו, למרות החמצות מזעזעות מביא מספרים יפים העונה.
נונייז, גאקפו וסובוצלאי הם רכש חדש, לא צריך לעשות מלחמות עולם עם קבוצות אחרות כדי שהרכש יהיה טוב, זה שאתה מזהה רכש טוב לפני כולם ומחתים אותו במהירות זאת השיטה העדיפה.

אתה רואה ? ניצחו קבוצות אחרות ברכש ועדיין עשו חרא רכש…

קלופ לא ממש רצה את לאביה, רצו עליו 35 מיליון ליברפול התעקשה על 30 ולא הייתה מוכנה להעלות את המחיר, בסוף הבעלים המטומטם של צ’לסי כדי להראות לנו למי יש יותר גדול אחרי קאייסדו החתמים אותו ב 50

גם את קאייסדו לא היינו מפסידים אם לא היו נותנים לצ’לסי לשחק משחקים מלוכלכים ולהחתים שחקנים על חוזים ארוכים של מעל 5 שנים.

סלאח העונה עם 11 שערים ו 7 בישולים, תרומה של מעל לשער למשחק, יותר מבלינגהאם לדוגמא, זה מגוחך להעדיף את רודריגו עליו, אני מת על רודריגו והגנתי עליו גם בתקופה הגרועה שלו, אבל רחוק שנות אור מסלאח בשלב הזה בקריירה שלו, אם רודריגו רחוק שנות אור מסלאח רק תחשוב איפה סאקה נמצא כאשר סאקה עצמו פחות טוב מרודריגו.

הוויכוח הוא האם ליברפול באותה ליגה של ארנסל באיירן ולברקוזן, לא אם לליברפול יש סגל יותר טוב מסיטי וריאל, כבר כתבתי שלסיטי יש את הסגל הטוב בעולם וריאל שנייה, אתה טענת שליברפול לא בליגה של השאר, אז אני טוען שלליברפול יש סגל לא פחות טוב אם לא יותר טוב מאשר ארסנל ובאיירן.

ומה זה להתמודד מול סיטי בכושר טוב, רק לפני כמה שבועות כשסיטי הייתה מקום ראשון ליברפול התמודדה טוב מאוד איתה וחזרה מפיגור והשוותה.
בקשר לריאל עונה הבאה נחכה ונראה מה יהיה, אל תשכח שגם לקלופ יש כסף ויביא כמה שחקנים בעצמו.

עדיף שמנהל יעביר את הדיון ספין אופ הזה למקום הנכון, הגזמנו ממש.

אה? כל מה שטענתי זה שלליברפול אין סגל כזה אדיר, הוא בליגה מתחת לריאל סיטי באיירן ופסז. הוא עומד יפה מול שאר הקבוצות.

חשבתי שאתה טוען שהוא סגל אדיר שנופל אך במעט מריאל וסיטי בלבד.

יאללה עזוב שטויות בוא נראה את המשחק, עדיף.

“סגל מצוין” אחת הטענות ההזויות שנשמעו כאן, כשהחלוץ היחידי הוא חוסלו בן 33.
הסיבה היחידה שאנחנו עדיין בעניינים היא בלינגהאם (שאמנם נראה כמו כמה שחקנים ביחד אבל הוא עדיין לא “סגל”).
מסוג הטענות שפלורנטינו וקרלו אוהבים למכור, וברור שגם הם לא מאמינים בזה.

רגע לוקה, כנראה שכחת ש-8 שחקנים מועמדים לכדור זהב :wink:

שוערים - קורטואה ולונין

בלמים - רודיגר, מיליטאו, אלאבה ונאצ’ו

קישור - צ’ומה, קמאבינגה, פדה, בלינגהאם, סבאיוס וקרוס

התקפה - ויני, רודריגו, בראהים וג’וד(כן, הוא שם וגם כאן)

כמה קבוצות בעולם מציגות סגל כזה ? חוץ מסיטי אף אחת, זה שאמבפה לא הגיע לא אומר שיש סגל פח אשפה.

וכן חוסלו בן 33, אבל הגיע אחרי כמה עונות של דאבל פיגרס בקבוצות תחתית, גם בריאל נראה שיגיע ל 15 שערי ליגה, לא כזה חלש כפי שאתה מנסה להציג אותו.

והמגינים חלשים יחסית לסגל, אבל עדיין מגינים סבירים פלוס שאפשר להצליח איתם.

אני יודע שהיו פציעות, אני מציג את הסגל שהתחיל את העונה, גם אחרי הפציעות הסגל השני בטיבו בעולם.

השלישייה המדהימה של פדה, קמאבינגה וג’וד מאפשרת כל כך הרבה אפשרויות משחק שכל מאמן רק יכול לחלום עליו.

זה שיש חורים בסגל לא עושה אותו ללא מצוין- התרגלנו לסגלים המפלצתיים של ריאל ובארסה מאיזור 2014 שהיו כמעט מושלמים, זה לא ממש הסטנדרט. יש לנו כרגע קישור God Tier, שני ווינגרים טובים מאוד, בלם בפורמה מפלצתית, מגנים סבירים, שוער טוב ומעל הכל בליגנהאם שעושה קצת מהכל.

גם בריאל של 11-12 המגן הימני היה ארבלואה וסמי חדירה היה ממוסמר להרכב, וזו הייתה קבוצה הרבה יותר ממצוינת.

מסכים עם טיטי שהקבוצה היחידה שהסגל שלה עדיף היא סיטי וכמו שלנו אין חלוץ להם אין ממש הגנה והם עוד שמו איזה 300M על בלמים ומגנים.

הסגל שלנו קרוב למושלם על הנייר אבל הוא צעיר ועדיין לא ממלא את הפוטנציאל. רודריגו ו-ויני וורלד קלאס, אבל יש להם בעיות מנטליות שעוצרות אותם לתקופות, קמא עדיין לא בשל במשחק שלו, פדה לא יציב מבחינת היכולת, יש לסגל הזה הרבה לאן להתקדם. בנוסף אנחנו סבלנו מהמון פציעות עד עכשיו.

כשנעבור את התקופה הזאת עם הפציעות ההזויות האלה, וכשישלימו את הסגל, יהיה לי הרבה יותר קל לקבל את העמדה הזאת.

אני לא יודע מי יאמן את ריאל מדריד בתום העונה הזאת. רוב הדיבורים מתייחסים לאלונסו, כשגם על דה זרבי היו שמועות לא מזמן. נראה שאפילו קיים סיכוי שנראה את קרלו ממשיך איתנו.
מה שבטוח זה שיש לנו סגל מפתה מאוד שימשוך אליו כל מאמן. רוב השחקנים האיכותיים בו עדיין לא הגיעו לשיאם. תוספת של עוד שחקן התקפה אחד ואנחנו לא נופלים מאף קבוצה. גם לא מסיטי.

הסגל שלנו לא גרוע כי נקודת התורפה הגדולה באמת היא רק עמדת החלוץ, ומצד שני אנחנו מדברים הרי על סגל ולא על הרכב, והספסל שלנו מאוד-מאוד קצר. זה לא סגל של ציון 10 גם אם אין באמת ציון 10 בכדורגל. הסגל שלנו הוא טוב, לא מסוגל להגיד עליו טוב מאוד וגם יש את הפציעה של טיבו קורטואה. הוא כן לא מאוזן, לא צריך שבעה קשרים מרכזיים למשל. נניח באיירן מינכן התחושה היא שכבר למעלה מעשור יש לה כל כך הרבה שחקני התקפה, יש את הכוכבים הבלתי מעורערים ועוד שחקנים ששווים את הדאבל-פיגרס וגם קצת הבונדסליגה עוזרת להם, אבל יש עמדות שאנחנו עולים עליה.

לא כל כך הבנתי את האזכור כאן של ליברפול, אולי לא עברתי על מספיק פוסטים כאן, מה שכן - העונה שלה נהדרת והיא כן אחת הקבוצות החזקות ביותר, אבל יש את הכוכבית הזו של הליגה האירופית שזה משחקים נגד קבוצות חלשות מאוד וזה לא מעניין אף אחד.