סתם האופטופיק הקבוע שלי ושל טיטי רק למען הויכוח. הפעם זה היה על ליברפול שאני חייב להזכיר שהפסידה הערב לקבוצה שלא שמענו עליה @titi_camara
יש לנו סגל טוב במיוחד אם נעשה השוואה לשאר הקבוצות, רק חבל מבחינתי כאוהד כדורגל שלכולם יש סגלים די חלשים.
כלומר - המצב של הסגל שלנו הוא סבבה, ורק נראה טוב ואף מצוין בגלל חולשה גדולה בכדורגל האירופי.
עם הקישור הכי קל להתחיל כי הוא במצב מעולה, גם לעכשיו וגם לעתיד והוא באמת החלום של כל קבוצה.
בהתקפה יש לנו כשרון גדול באיכות וקטן מאוד בכמות, עדיין חסר חלוץ טוב מאוד / שחקן התקפה סופרסטאר כדי שיהיה לנו מה למכור, ואם תשאלו אותי גם הייתי שמח מאוד עם הגעה של ווינגר ימין טוב (סאנה/קומאן/סאקה).
ההתקפה מאוד מקשה עלינו, לא פגשנו באמת קבוצות ברמה גבוהה ממש (מול בארסה ואתלטי התקשינו, ונאפולי לא מדד לקבוצת טופ עם כל הכבוד לעונה שעברה)
וכמו שרשמתי - קטן מאוד בכמות, כמעט ואין לנו שחקני התקפה באמת…
ההגנה היא במצב די טוב, אבל לטווח הקצר - שלושה מארבעת הבלמים שלנו הם בגיל 30+ כשאחד מהם גם היום לא מספק את הסחורה הגנתית.
כנל שני המגנים הימניים שלנו ואילו השמאליים לא ברמה אבל שם לפחות יש מטרה.
אם נסכם באמת יש לנו את הסגל השני בטיבו באירופה (על הנייר, של באיירן אמור להיות טוב יותר אבל התחושה היא שמשהו לא עובד שם טוב כבר הרבה זמן למרות שהם מפוצצים בשמות וכשרון)
אבל זה רק בגלל שזה יחסי לשאר הקבוצות שבמצב באמת חלש, כי מבחינה אובייקטיבית רק הקישור שלנו באמת ברמה גבוהה והוא (וג׳וד) מציל לנו את התחת
הרמת לי להנחתה…
הקישור שלנו מסך עשן. על הנייר יש לנו מלא קשרים באמת, אבל רק על הנייר כי -
הקישור כרגע: צ’ומה, קמה, פדה, ג’וד, מודריץ’, קרוס, גולר וסבאיוס. שמונה קשרים זה באמת הרבה, אבל אין לנו.
מודריץ’ וקרוס פורשים בסוף העונה. סבאיוס נמצא עמוק בספסל (וטוב שכך למרות שאני מעריך אותו), ולגבי גולר - יותר סביר שיהיה פלופ או כנף ימין מאשר קשר פותח בריאל מדריד.
כלומר הקישור בתכלס:
קמא צ’ומה פדה וג’וד (אני לאט לאט קולט איזה רביעיה מטורפת ועד כמה הם משלימים אחד את השני. מדהים). זאת בנוסף לעובדה שג’וד חצי חלוץ, פדה חצי כנף וקמא יכול להיות גם חצי שוער.
שום עומס ושום נעליים.
יש להדגיש שקלופ עשה את מה שקרלו היה חייב לעשות, קלופ עלה עם הרכב משני, אחרי הבטחת המקום הראשון כל ההרכב הראשון נח, סלאח בכלל לא נסע למשחק, פשוט וויתר על המשחק הזה.
בריאל יכול מאוד שנשלם מחיר יקר על הצהוב המיותר של ג’וד.
הסגל שלנו מאד בעייתי , בעיקר בצד ימין. פדה צריך לעשות בייביסיטר לכל מגן שעומד שם וזה די מסרס אותו. יהיה הסוף שלנו אם הוא יפצע.
עם אלאבה בלם זה יהיה נס אם נעבור את הרבע.
לגבי התקפה, לא פעם נוכחנו שקסמים של סופרסטארים מנצחים את הטורניר הכי לא צפוי וג’וד בהחלט יכול להיות האקס פקטור במיוחד אם יביא לידי ביטוי את היכולת הנוכחית לפחות ב 5 מתוך ה 7 משחקים עד הגמר.
חייבים בלם ומגן ימני בינואר אם רוצים באמת רוצים ללכת רחוק במפעל.
אנחנו מתלונים שיש לנו רק חלוץ אחד כשלטעמי רק בלם אחד מתפקד בסגל זה הרבה יותר גרוע.
העונה אנחנו נסתדר עם מה שיש, אבל בקיץ אין לי ספק שיעשו השינויים הנדרשים ולכן אני אקבל את העונה הזאת בהבנה, בטח נוכח הפציעות. זו לא העונה שלנו ומה שנוציא ממנה מבחינת תארים זה בונוס מבחינתי. בעונה הבאה, בתקווה/הנחה שמכת הפציעות ההזויות האלו תהיה מאחורינו, וכן שיעשו השינויים הנדרשים, לא יהיה לנו במה להתבייש מול אף קבוצה.
מה אנחנו צריכים כדי להגיע לשם?
-
זמן. הקבוצה משתפרת ככל שעובר הזמן מבחינת שטף המשחק והתיאום בין השחקנים. ככל שנשחק יותר המשחק שלנו יזרום יותר. ממשחקים שאנחנו מתקשים היום אפשר ללמוד הרבה, ולכן לא נורא כל כך אם פה ושם קבוצות עושות לנו חיים קשים.
-
להשלים את הסגל.
-
סופרסטאר להתקפה. צריך שחקן שימשוך אליו את האש, שיהיה כספומט של שערים, שיתן לנו את הדמות בהתקפה שקבוצות ירעדו ממנה. היום ג’וד ממלא את התפקיד הזה אבל אם יגיע שחקן שימלא את התפקיד הזה בלבד, האקסטרה של ג’וד יהיה ההבדל בין עוד קבוצה ממש טובה לקבוצה הטובה בעולם. ביחד עם ג’וד, רודריגו וויני, תהיה לנו התקפה שניתן לסמך עליה בכל משחק.
בעוד חודש, לפי הפרסומים, נדע האם אמבפה יהיה האיש או שנצטרך להמשיך ולהמתין על שתיפול אופציה בשוק. -
מגן שמאלי. לא צריך להסביר יותר מדיי למה, אחת העמדות החלשות שלנו בהרכב. אם דיוויס יגיע כמו שריאל מדריד מתכננת, העמדה הזאת תהפוך מחולשה ברורה שלנו לאחת העמדות שנצטיין בהן, גם התקפית וגם הגנתית.
-
מגן ימני. קרבחאל בעונה נהדרת אבל הוא מתבגר וצריך להחליף אותו בלי קשר. בנוסף הוא מועד לפציעות ולכן לא ניתן לסמןך עליו לאורך עונות שלימות. לוקאס ואסקז המחליף שלו לא ברמה הנדרשת להרכב שלנו.
מדברים על ריס ג’יימס, אבל מעבר לכך שהוא סגור בצ’לסי, גם הוא שחקן מאוד פציע, כשרק לפני יומיים נפצע שוב לכמה חודשים נוספים. אני מתקשה להאמין שריאל תלך עליו. -
בלם שמאלי. רודיגר הנהדר פחות טוב בשמאל, ואחרי החזרה של מיליטאו, נצטרך לחכות ולראות איך אנצ’לוטי יבחר לשחק. אבל מה שבטוח, אלאבה, שהוא הבלם השמאלי שלנו, לא ברמה הנדרשת ובמועדון יצטרכו למצוא לו מחליף. השם שעלה הוא גונסאלו איגנסיו. הוא לא יעלה גרושים, אבל אם במועדון יחליטו ללכת עליו נקבל בלם מעניין מאוד.
לדעתי, אם ממלאים את הרשימה הזאת, בתוספת הזמן שהשחקנים שלנו צריכים כדי להסתנכרן ביניהם ועם עצמם, אנחנו עם הסגל הטוב בעולם בצורה ברורה. כיום הסגל שלנו מעולה אבל בעייתי, גם בגלל פציעות, וגם בגלל נקודות מאוד מסויימות שצריכות חיזוק נקודתי. אנחנו בשלב האחרון של בניית הסגל והחלק הקשה מאחרינו. אין לי ספק שאנחנו בדרך הנכונה.
אמבפה, דיוויס, ג’יימס ועוד בלם על שמאלי להרכב, זה מה שאתה פחות או יותר מציע, האם זה נשמע לך הגיוני ? במיוחד במצב הכלכלי העולמי…
אני לא מדבר רק על העלות של החבר’ה הנ’'ל, תחשוב איזה שכר יבקשו.
מגן ימני ספרדי סביר שלא צריך בייביסיטר, מגן שמאלי ממשיכים עם מה שיש, מיליטאו חוזר, ואז נשאר לרכוש את מה שהכי צריכים שזה חלוץ, עם עדיפות ברורה מבחינתי להאלאנד, זה מה שנראה לי נקבל, וזה בהחלט יהיה מספיק.
התקופה של רונאלדו נגד מסי והכנסות אינסוף כבר אין, יש לפעול לפי המגבלות החדשות, ואז זה פרז עושה הכי טוב בעולם, בנה קבוצת על מבלי להשתגע ולהיכנס לחובות.
אני די בטוח שאם אמבפה לא יחתום בינואר על חוזה במועדון יבנו על אנדריק כשחקן התקפה לגיטימי בסגל בעונה הבאה,הוא מגיע במעמד שונה מויניסיוס ורודריגו בזמנו,אין סרט שהוא יישלח לקסטיליה.
והאמת שאני די סבבה עם זה,נראה כמו כישרון ששווה להמר עליו,במיוחד כשיש מסביבו כזה צוות מסייע (בתקווה שדיוויס גם יצטרף ואולי גם מגן ימני).
אמבפה ודייויס הן מטרות מוצהרות וברורות של המועדון. אלו לא פנטזיות שאני המצאתי. אם הן יקרו או לא, יש לך מיליוני פרשני כדורגל שישפכו את משנתם. זו הכוונה של המועדון. לדעתי אמבפה לא יקרה, הוא משתמש בנו ליצור באז סביבו, אבל דעתי לא משנה כלום רק כי היא דעתי. לגבי דיוויס, הוא מסיים חוזה ב25 אאלט ובאיירן הציבה עליו תג מחיר של כ50 מיליון יורו, לפני מומ.
איגנסיו יעלה באיזור ה60, גבוה לבלם, אך לא משהו שריאל מדריד לא יכולה לעמוד בו. לגבי מגן ימני, אין אופציות בשוק. ריס ג’יימס שעליו מדברים לא באמת אופציה עקב החסרונות שהצגתי למעלה, ואני אישית מאמין שהדיבורים האלה סתם באוויר. כנראה שנצטרך להמשיך ולשרוד שם עם קרבחאל עד שתיפול אופציה בשוק.
חלון כזה יכול להסתכם ב200-250 מיליון יורו, כולל הבונוס לאמבפה וה100-110 מיליון שיעלו איגנסיו ודייויס. לא משהו שריאל מדריד לא יכולה לעמוד בו, בטח נוכח המדיניות השמרנית של המועדון בחלונות האחונים וסיום השיפוץ הברנבאו.
לגבי השכר, לא אני הוא האיש כדי להסביר את זה. אבל אם במועדון מכוונים לאותם שחקנים כנראה שגם יש אפשרות לשלם להם את השכר.
יכול להיות, אבל אני חושב שסיכוי גדול שאם אמבפה לא יחתום ייעשה ניסיון להחתים את הלאנד, ורק אם זה לא לא יצלח יהמרו על אנדריק. לא תסריט כזה הזוי אבל הוא לחלוטין הפלאן בי שלנו ולא הראשון. יש דיבורים על הלאנד בתקשורת מדיי פעם ולך תדע מה באמת רצון השחקן. סעיף יציאה בחוזה יש לו כך שסיטי מוגבלת במה שהיא יכולה לעשות במקרה והשחקן ירצה לעזוב. בכל מקרה זה לא תסריט שאני רואה אותו קורה ומקווה שבמועדון לא בונים עליו יותר מדיי.
יכול להיות שמכוונים לשחקנים שציינת, אבל קשה לי להאמין שמכוונים שכולם יגיעו ביחד.
אמבפה ודייויס זה אפשרי, אבל לא אמפבה ודייוויס ומגן ימני ובלם שמאלי מהטופ.
נראה לי שמה שכתבו מקודם הוא נכון, חזרה של מיליטאו, דיוויס ואנריק, בסבירות גבוה זה מה שיהיה, וזה לא רע.
מנדי מסיים חוזה ואין שום כוונה להאריך לו. מגן שמאלי יגיע בוודאות הקיץ. הדיבורים הם לגבי דיוויס ומיגל. מגן ימני, אין באמת אופציות. ג’יימס לא אופציה. חלוץ על, מגן שמאלי ואנדריק זה סופר חיזוק לסגל שחזק ממילא. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על החיזוק האמיתי שצריך שהוא בעמדת המאמן.
רע מאוד. למעשה רק דיוויס הוא רכש חדש פה, כשמפמפמים את החלון הזה כבר שנתיים. אבל בוא נחכה ונראה מה יהיה, אני יותר אופטימי.
נרכוש אותו מהסיטי אחרי שנתיים? לא יודע. נשמע שהם ידעו להגיב לכל הצעה שיקבלו ותמיד יכולים לשלם לו יותר
ופימפמו את החלון של לפני שנתיים 4 שנים, ומה קיבלנו בסוף ? צ’ומה במקום קסמירו.
כתבתי שהוא ההעדפה שלי, לא שהקבוצה תלך עליו.
אבל ממה שאני מבין קיץ הבא יש לו סעיף שחרור לריאל, פחות או יותר מה אמבפה יעלה.
זה אחרת. מרגיש לי שהפעם דברים הולכים להשתנות. אבל אולי זה ווישפול ת’ינקינג, אז באמת נחכה ונראה. ספציפית לגבי אמבפה בעוד חודש אולי נדע סופית לפה או לפה, ואז אני גם מאמין שנשמע יותר על התוכניות.
אם הוא לא מאריך חוזה אז דייויס זאת עסקה שכמעט סגורה
דיוויס ואנדריק יצטרפו השאלה היא לגבי אמבפה
לגבי בלם זה מאוד פשוט - לא יגיע אחד עד שלא ניפרד מאחד
הדבר האחרון שמדאיג אותי זה יכולת כלכלית, לא מתיימר להיות מבין בזה אבל כל חלון יש דיווחים על הפלוסים האדירים שריאל נמצאת בהם ועל תקרת השכר שעובדתית גבוהה פי כמה משאר הליגה. גם לא צריך להיות חכמים במיוחד, פשוט להסתכל על ה(אין) רכש שלנו בשנים האחרונות