בהמשך ארחיב עוד, בהחלט מוזר מה שקורה כותרות הפוכות ממש מהבוקר. לדעתי הגזמה פרועה עם רודרי ובהחלט שוד. מגיע לוויניסיוס ואני אוהב אותו מאוד והוא עבר דרך ענקית בשלוש השנים האחרונות ובכלל. הוא היה פנומנלי בחצי השני של העונה וכשהרגליים של חלק “קפאו” הוא בא. סיטי-באיירן-גמר! בתקשורת כתבו עליו טורים מאוד מדויקים זה סיפור סינדרלה והיה נגדו אנטי מגעיל ומוגזם.
אבל התזמון מחורבן מאוד אחרי הקלאסיקו האחרון (כמובן לא באשמתו) והמועדון תמיד מפאר את זה מאוד (הגיע הזמן להפסיק עם זה) והיה משתמש בפולחן הזה לטשטוש החרפה משבת. מעבר לכך חששתי שזה יגרום לו לשובע מסוים שהיה בחודש הראשון. הלוואי שישתמש בזה כמקור מוטיבציה אפילו סטייל כריסטיאנו רונאלדו של “כל העולם נגדי”.
הוא משחק במועדון הגדול בעולם ורוצה לעשות היסטוריה. כדור הזהב זה טוב ויפה ונחמד ומרים אבל לא חזות הכל.
לא יודע למי מגיע כדור הזהב וגם כשהיו דיווחים שיזכה טענתי שהתואר הזה גם ככה לא רלוונטי ומכור.
מצד שני, יש תחושה שנעשה פה מחטף. אין לי בעיה שרודרי, דני או כל אחד אחר יזכו, אבל זה שעד היום בבוקר היה ברור לכולם שהוא זוכה וההיפוך המאוד מוגזם מאז גורם לתחושה לא נעימה כלפיי גוף שגם ככה התחושה לגביו לא נעימה.
פורמה רעה, הפסד בקלאסיקו, שובע, פרובוקציות, אפילו עם כל אלה מגיע לויניסיוס לזכות יותר מרודרי.
ויניסיוס באמת שחקן עם אישיות בעייתית אך למרות זאת מגיע לו יותר כבוד, גם מ-UEFA וגם מהליגה הספרדית.
האמת הייתי נגד שיזכה, כי חששתי שהשתן לא יעלה לו לראש.
אבל עכשיו משום מה אני חושש שאם לא יזכה , השתן יעלה לו לראש…
אם לוקחים את השיקול השכלי- שחקן שלוקח את כל הקבוצה על הגב שלו בדרך לתארים, לרבות הגביע אשתקד, לא שווה כדור זהב באותה השנה?
רודרי פנטסטי ככל שיהיה, חלק ממכונה. לפני שנתיים היה רלוונטי הרבה יותר בעקבות הזכייה ובכל זאת מסי זכה כי אמילאנו מרטינז הציל את ארגנטינה מהפסד עם הצלה ענקית בגמר המונדיאל.
אנחנו “קצת” לא אובייקטיביים בהערכה של מי הכי ראוי לפרס כדור הזהב.
ויני הוא סיפור יפה של ההתקדמות המטאורית שלו בשנים האחרונות, חוסר הכבוד כלפיו מהשופטים ומהליגה וגם הגזענות כלפיו. נכון שהוא לא טלית שכולה תכלת, אבל התחושה היא שיש לא פחות פרובוקטורים ממנו שלא מקבלים כזו ביקורת. אני מניח שרוב האוהדים מאמינים שהוא הזוכה הכי ראוי השנה, ואם רודרי יזכה זה רק כי עושים לריאל דווקא.
רודרי הוא ראוי בהחלט לפרס, אולי לא פחות מויני. אבל, אם הוא זוכה השנה זו הוכחה הכי חזקה שהפרס הוא פוליטי. הרי ברור היה לפני שנה שהוא המועמד המוביל והראוי כולל זכיה בטראבל, ובא מסי שמשחק בליגה קיקיונית עם כל הכבוד, לקח גביע עולמי אמנם כמנהיג הנבחרת אבל כחוט השערה היה רחוק מהפסד בגמר, ולכל הדרך הייתה הרגשה (בעיקר אצל מי שאינו אוהד ארגנטינה) שהשופטים מחפשים לתת לה מתנות. ובסוף מסי זוכה. מסי הוא גדול הכדורגלנים בדור הזה וכנראה בכל הדורות, אבל הפעם הזכיה הייתה עם טעם לא טוב. אז מה המסר- מול שחקן ליגה זניחה, שלקח גביע עולמי עם סוג של סולמית, ש “במקרה” הוא עם קרדיט של הטוב בכל הזמנים שלא אמור להשפיע על הדירוג לפי ההגדרות רודרי לא ראוי, ובעונה פחות מוצלחת (סובייקטיבית) הוא נהיה ראוי כי המתמודד הוא ויני?
מעניין מה עמדת כל הקוצפים על זכיית לוקה ב 2018 (בעיקר על הגעה לגמר מונדיאל עם נבחרת בינונית) על זכיית רודרי השנה?
הטוויטר של אקסטרה מדריד משתגע סביב הסיפור הזה עם אינספור פושים שבהנהלת ריאל מאוכזבים מאוד וסוג של מחרימים את הטקס וביטלו את כל הטיסות של כלל הפמליה. הטיעונים שעולים שם שיש איזו הרגשה שדופקים את ריאל ושאם הקריטריון הוא זכיות קבוצתיות כולל הנבחרת, אז קרבחאל היה צריך לזכות ולא רודרי.
אני לא יודע כמה מהפרסומים האלו נכונים וכמה לא, אבל האמת, אם הם נכונים, אני לא מבין בכלל את הגישה של ריאל. אין פה איזו וועדה שיכולה לדפוק את ריאל (מה גם שזה מגוחך כאשר ריאל כמעט תמיד זוכה), מדובר בהצבעה בין אלפי אנשי ספורט ברחבי העולם, והזוכה הוא הזוכה. על מה בדיוק התלונות?
ולבטל את הטיסות של כלל המשלחת? מגוחך וחסר כבוד. זה בסדר שהפמליה תהיה קטנה בהרבה כאשר הזוכה הוא לא מריאל, אבל מינימום של כבוד זה כן לשלוח ייצוג כלשהו, כולל את ויניסיוס עצמו שהיה אמור לזכות ועדיין נמצא על הפודיום.
אולי אגיד משהו לא פופולרי
אבל אולי עדיף לנו כאוהדי ריאל שלא יזכה.
שהשתן יפסיק לעלות לראש, לדוגמא גאבי מראה לו 4-0 והוא אומר לו אני טס לכדור הזהב…
שהשחצנות של ריאל השנה תרד קצת זה לא יזיק
נראה לי שאי הזכייה של ויניסיוס היא סיפור מסוים קצת יותר גדול מהילדותיות המסוימת של ריאל מדריד אבל כל אחד בוחר על מה להסתכל ולדון. רודרי מועמד ראוי - כזוכה? לדעתי ממש לא, אז למה כביכול לא דני קרבחאל? אם בריאל מדריד דיברו עם רונאלדו-פנומנו שיהיה עוד אחד מהמשלחת ויעניק לו את הפרס כבן ארצו וזה שהיה בהצגתו למועדון ב-2018 כשחשבנו שהוא בכלל רוקם את השאלתו לוויאדוליד [דומה קצת לזידאן-בנזמה] - אז…
לי יותר הפריע ההחלטה של המועדון שכולם מתחבאים ואף אחד לא מספיק גבר ומנהיג ועם קלאסה לעמוד ולדבר עם העיתונים אחרי ה-4:0.
הזכייה של מסי ב-2023 קצת לא עוברת חלק בגרון לדעתי וכך גם ב-2021 בעונה מזעזעת של ברצלונה ללא עוררין.
הדבר הטוב ביותר מהערב הזה הוא שבמועדון יפסיקו לקדש את הפרס הזה. ברמת המועדון, שוב, יכול להבין את האכזבה של ויניסיוס השחקן. לעד תיזכר הודעת הפיטורים המביכה של ז’ולן לופטגי בהקשר כדור הזהב שסגל עם שמונה(?) מועמדים רחוק מהיכולת שלו. כן זה מצחיק כועסים על הבלון ד’אור יותר מהתבוסה בקלאסיקו.
אני ממש שלם עם זוכה כדור הזהב שלא מגיע מריאל, זה הגיוני. הבחירה ברודרי סבירה, איכשהו.
השינוי החד שהיה פה, משבועות ארוכים שכולם מפמפמים שויניסיוס זוכה כולל הדלפה כביכול של התוצאות לכך ששעות ספורות לפני הטקס פתאום רודרי זוכה חשודה בלשון המעטה ומרגישה כמו המשך המערכה בין ריאל לאופא ולקטארים ולכן טוב שמחרימים אך הטקס בעיניי.
תשמע במארקה גם היו אלה שהלכו הכי-הכי-הכי רחוק בזמנו עם קיליאן אמבפה לריאל מדריד וכל השאר נזהרו קצת למרות שזה פחות מוכר עיתונים. אני חושב שזה אותו כתב - חוסה פליקס דיאס. היו הרבה דיווחים שעד להכרזה עצמה או לכל החילופין עד היום - שזה שינוי ביחס לשנים עברו - הזוכה אפילו לא עודכן בכך. לא חושב שקרה כאן משהו הפוך על הפוך פשוט עוד זכייה “עקומה”.
אני תמיד בעד ששחקן ריאל מדריד ייזכה בפרס ושמחתי גם כשזה היה נניח עם פאביו קנבארו ולא רק כי אני שיחקתי בלם בילדים (כמובן שהוא זכה בפרס על יכולתו במונדיאל). הפעם אני חושב שזה מאוד-מאוד-מאוד הוגן. הכדורגל שלנו חרא אבל עשינו עונה גדולה והיסטורית אשתקד. הישגית ושיאית מכל בחינה. וכן אני תמיד נותן יותר משקל למשחקים הגדולים האלה בליגת האלופות או קלאסיקוס וכדומה אם תרצו. מעדיף ויניסיוס כזה של שני בישולים נגד סיטי וצמד נגד באיירן ב-2:2 מאשר עוד שבעה-עשרה שערי ליגה שהיו הופכים אותו לפיצ’יצ’י וסה"כ מעל 30 שאלה כבר מספרים של מוחמד סלאח וכדומה. המשחק של ויני נגד באיירן בגומלין היה ענק-ענק-ענק גם בלי לכבוש או לבשל.
אני די בטוח שזה לא באמת כזה דמוקרטי, מן הסתם - אולי אפילו רשמית - ל’מערכת העיתון’ יש את ההשפעה הכי גדולה על הזוכה. הגיוני סה"כ, בתור אלה שמעניקים את הפרס.
עד כמה שאני מבין - ואני לחלוטין לא מבין בזה - יש הצבעה של אנשי ספורט (עיתונאים, מאמנים וכו’) ברחבי העולם, ולאחר פרסום התוצאות מפרסמים גם מי הצביע למי בדיוק על מנת להוכיח שאין שום זיופים ורמאויות.
ואם זה באמת המצב, אני לא מבין על מה הויכוח פה בכלל. הייתה הצבעה, ורודרי זכה. כל בכיינות פה היא נטו בכיינות.
לא חושב שיש כאן משהו מכור או קנוניה נגד ריאל מדריד. נתנו יותר מדי משקל לדעתי לוויניסיוס הספורטאי השנוי במחלוקת ורצו לעשות מגניב שקשר מרכזי ייזכה בפרס. ועל זה דנים - על כך שהבחירה היא עקומה כי היא לא נכונה ספורטיבית. הוא היה עוד שחקן מהמכונה של ספרד. לא יותר חשוב מלאמין ימאל ביורו הזה, מניקו וויליאמס, שאר קשרי מרכז השדה גם כן היו מצויינים. המנצח הגדול של היורו מצד הספרדים היה המאמן. ויניסיוס היה גדול בשלבי ההכרעה בליגת האלופות.
זה כמו להגיד שקבוצה אחת ניצחה, קבוצה אחרת הפסידה ואין מה לדון, היה המשחק ונגמר למה בוכים על טעות שיפוט או החמצה או נבדל ומנתחים…