אההה, עם פליק אי אפשר לדעת.
מי ידע שראפיניה הוא כזה לפני פליק? שאיניגו בעצם בלם טוב? שפדרי לא גמור?
אבל כן, לא מגיע לו שכר של סופרסטאר ואם לא יחדש בשכר רגיל אני מקווה שיימכר.
אם אתה עצוב, בודד, מאוכזב, מרגיש ריקנות וכו’ - אני יכול לתת לך לינקים לשידור חוזר של גמר הסופרקופה, או לקלאסיקו הקודם.
פליק רואה בפולני דרגה מעל פניה… וחדשות נוספות כדור הארץ עגול
טוב שהצטרף לשאר האנושות
סביר להניח שהוא חשב ככה גם לפני.
השאלה היא מי משחק ולא משחק.
מנסה להסיח לפחות את דעתי כרגע מהאירועים מסביב, עם נתון שעלה בבארסה מאניה -
לא יודע איך מחשבים “Big chances” אבל לא משוכנע שזה יותר מדי משנה. וגם לא באמת רלוונטי לעשות פה חישוב סטטיסטי של אחוז ניצול (כי יכול להיות שחלק מ-52 השערים שכן כבשנו היו ממצבים שלא מוגדרים כ-Big chances) אבל מה שבטוח זה ש -
- לפי המדד הזה אנחנו מגיעים למשמעותית יותר מצבים כאלו מכל היריבות (לריאל יש כרגע משחק פחות כדי “לסגור את הפער”) - 19 הפרש מהבאה אחרינו, כאשר לאחר מכן זה די שיוויוני.
- באופן מספרי ניתן לראות את הסיבה המרכזית לאיבודי הנקודות המרובים שלנו מאז תחילת נובמבר. כמה מצבים טובים, אפילו לא יותר מדי כאלו, שכן נכנסים, ואנחנו במקום אחר לגמרי. תרתי משמע.
אני לא מאמן ולא קרוב ללרצות להיות מאמן, אז לא יודע איך עובדים על זה, אבל פליק ושותפיו לצוות המקצועי חייבים לשים (גם) על זה דגש. אולי זו עייפות, אולי לא מספיק אימוני בעיטות, אולי מיליון דברים נפרדים או משולבים. אבל אנחנו מאבדים הרבה יותר מדי נקודות ביחס להזדמנויות שאנחנו מגיעים אליהן, וזו כבר בעיה.
אני דווקא רואה כאן אחוז ניצול מצבים די דומה לשאר הקבוצות. בארסה מגיעה להרבה יותר מצבים משאר הקבוצות, ולכן גם מחמיצה יותר מצבים. מעבר לריאל שעם אחוזי ניצול מצבים גבוה יחסית (מה שמעיד יותר על בעייתיות מאשר על נקודת חוזק בעיניי, שכן הסטטיסטיקה צפויה להתיישר בסוף) - בארסה, כמו יתר הקבוצות שברשימה, מחמיצה קצת יותר מצבים משמעותיים מאשר מה שהיא כובשת.
מה שכן אפשר לומר, אולי, אבל זה לא נגזר ישירות מהטבלה הזאת, זה שבארסה כ"כ “רגילה” להגיע להמון מצבים במשחק (שמתוכם היא כובשת באחוזים סבירים כאמור), מה שלרוב מספיק לטובת ניצחונות קלים או אפילו גוליאדות, שברגע שהיא מגיעה למשחק קשה במיוחד, שבו היא לא מגיעה להמון מצבים ואז כל מצב גדול הוא משמעותי במיוחד (כמו אתמול, למשל) - אז היא לא “רגילה” לזה שבמקרה כזה היא חייבת לשפר משמעותית את אחוזי ההצלחה, ולכן היא מאבדת נקודות יקרות.
אני לא משוכנע איך אפשר למדוד פה אחוז ניצול מצבים, בהתחשב בעובדה שאין פה את כל הסיפור, לא ברור כמה מהשערים שכן נכבשו נכבשו מהזדמנויות טובות, ואיך לעזאזל מגדירים מה זו הזדמנות טובה.
אז בגדול מסכים, בעיקר עם הפסקה השנייה, אבל הטיעון השני שלי (שאולי לא הדגשתי מספיק, או בכלל), שאני די מחפש איך להוכיח/להפריך אותו, זה שבנובמבר-ינואר הכמות היחסית של ההחמצות הייתה הרבה יותר גבוהה, ביחס לאוגוסט-אוקטובר.
זה בלט בהרבה משחקים בהם איבדנו נקודות - סלטה, לאס פאלמאס, חטאפה, אתלטיקו, ואולי עוד כמה ששכחתי.
עובדים על יותר הגעה למצבים ויצירת הזדמנויות, וזה בולט. פשוט צריך לעבוד יותר גם על הניצול שלהן.
לא יודע עד כמה זה עוזר, אבל באתר הזה(La liga xG Table and Scorers for the 2024/2025 season | Understat.com), אפשר למצוא נתוני xg. ככה אפשר לראות כמה גולים הקבוצה הייתה אמורה לכבוש בכל משחק.
אם יש זמן אפשר לעשות בדיקה ידנית משחק משחק לחודשים המדוברים.
לדוגמא:
אם רק היו מביאים לצ’אבי את הלאנד, כל היה נראה אחרת היום.
קודם זובימנדי.
בדקתי. היינו צריכים לנצח את 4 המשחקים האחרונים.
היינו אמורים להפסיד לסוסיידד ולסלטה.
אז במקום 2 נקודות ב 6 משחקים אחרונים היינו צריכים להיות עם 12, ולהוביל את הליגה.
גם לפי טבלת XPTS היינו צריכים להוביל את הטבלה.
אולי זה אופטופיק רציני, אבל איך באמת מחשבים את ה-xG הזה?
השערה פרועה - על ידי מודל NN ייחודי.
מאמנים אותו בהמון דאטה ממשחקים אחרים כדי שיהיה לו מספיק מידע לחשב הסתברות לגול ממצב דומה. אחר כך מחברים את ההסתברויות של כל המצבים שהיו במשחק.
באתר אחר תמצא נתונים אחרים כי הם משתמשים במודל אחר או בדאטה אחר בשלב האימון.
הרבה יותר פשוט האמת - בעזרת רגרסיה לוגיסטית
המודל הכי פשוט מתחשב בשני פרמטרים בלבד - מרחק הבעיטה מהשער והזווית שהכדור יוצר ברגע הבעיטה עם שתי הקורות
אפשר להעשיר את המודל עם עוד פרמטרים, אבל מבחינת ה-80/20 - זה הלב של המודל
להרחבה:
https://soccermatics.readthedocs.io/en/latest/gallery/lesson2/plot_xGModelFit.html
ואם כבר כותב על זה, אז זכות הקיום של המודל היא שעבור טווח זמן סביר כלשהו (נדמה לי כ-10 משחקים), המנבא הטוב יותר לכמות השערים שתכבוש במשחק הבא הוא ממוצע ה-xg שלך במשחקים האחרונים, לעומת ממוצע השערים שלך במשחקים האחרונים.
ככה זה גם הרגיש בפועל.
בגלל שאנחנו ב-‘‘עונת בנייה’’ מבחינתי אז אני מקבל הכל.
בנוסף אנחנו משחקים כדורגל טוב ומאומן ברוב הזמן.
עונה הבאה צריך לדרוש עליית רמה.
וזה נקודת זמן טובה להתייחס לעניין החוזים שדיברתי עליו עם @Eyal כי אם אני מסתכל על ראפיניה למשל, אז בקיץ אנחנו נצטרך לקבל החלטה אם מאריכים לו וכמה מוכנים לשלם, וזה מתנגש עם סיטואציה בה הוא לא מסיים משחקים כמו אתמול אבל זה משהו שהוא יכול לשפר או שאפשר לדרוש שישפר בעונה הבאה, אבל אלה דברים שיכולים להשפיע על מו’'מ ואיך כל צד מתמחר את החוזה כאן ועכשיו.
אגב, אם כבר העלתה את זה.
אז השפיץ של לבנדובסקי שווה יותר כשהקבוצה מייצרת לו פי 2 יותר מצבים, לא?
ואם כבר הם מדברים על זה, איך שוכחים את השחקן היחיד שאשכרה מקבל דקות ונראה כמו ניסיון לדחוף בכוח שחקן מהלה מאסיה?