אחרי שנרגעתי מהעצבים והבושה על הדרך שבה לאפורטה נפרד מצ’אבי, התחלתי לחשוב קצת יותר בהתלהבות על העתיד.
עם מאמני כושר חדשים שהגיעו לפני חודש, וצוות משלו, יש ממה לעבוד, דברים ישתנו, אני בטוח.
פליק רק יצטרך לקוות לרכש טוב ועבודה חלקה מול דקו שכולנו יודעים מהי הביקורת עליו.
ראיתי את המשחק של ג’ירונה נגד גרנאדה (7-0), אריק גרסיה שוב כבש. בכלל, סיום עונה פנטסטי שלו, בכושר נהדר. עלה מדרגה ואני מאמין בו לעונה הבאה.
גם פבלו טורה נתן הופעה כמחליף, אבל הוא יצטרך ממש, ממש, ממש לשכנע את פליק בקדם עונה כדי להמשיך.
דבר ראשון צריך לדעת אם אנחנו יכולים להחתים חופשי או שעדיין תחת מגבלת שכר נוקשה.
לדעתי זה יקבע יותר מזהות המאמן.
עדיין, אני חושב שצ’אבי היה צריך להוציא יותר מהסגל שלנו העונה. יותר רוטציות, פחות פציעות, לא להישבר כשחוטפים גול, יותר ריכוז בהגנה, ספסל אחרי משחקים גרועים והמשכיות אחרי משחקים טובים.
אני אופטימי מטבעי, מקווה לעונה טובה יותר.
מבין האופציות הקיימות הוא כנראה המינוי הכי הגיוני.
על הנייר זה המאמן הפנוי עם הרזומה הכי מרשים, וגם הכי מרשים שקיבל את התפקיד מאז ואן חאל שהגיע גם הוא עם תואר ליגת אלופות בכיס.
מצד שני, שוב, הוא בקושי עבד כמאמן.
הלוואי והוא כל מה שמנסים למכור לנו עכשיו בתקשורת.
שלח דו’‘ח לדקו, למד ספרדית, למד את ברצלונה, התייעץ עם פפ וטורנט, כל באיירן נראו אצלו כמו חיות וכו’.
אנחנו צמאים למאמן שיגרום לקבוצה להיראות כמו קבוצה.
לגבי אריק גארסיה, לא מאמין שהוא יחזור ולא מאמין שהוא גם היה חוזר אצל צ’אבי. בלמים לא חסר לנו והוא בקלות יכול להימכר ב-10-20 מיליון, בתקופה שחסר לנו לא מעט כסף.
סגנון המשחק של פליק חשוב אבל יותר חשוב בעיני, האם הוא נחשב מאמן סמכותי שיודע לתת משמעת בשחקנים.
יותר חשוב כרגע מסגנון (אני לא ממעיט בחשיבתו) אנחנו צריכים מאמן שישים סוף לבית זונות שנקרא ברצלונה. ואני באמת מקווה שהוא יכנס ויתחיל לערוף ראשים. מבחינתי חוץ מארוחאו לאמין ולופז אין שום פרה קדושה בסגל,
לגבי הסגנון, חשוב לי כדורגל התקפי, כל עוד זה התקפי שיעשה מה שהוא רוצה. ואני גם ידגיש, מוכן לתת לו כמה שנים להשיג את המטרות שלו. מצידי שהעונה הבאה ואפילו אחרי, יהיו עונות של בנייה.
מה שמעצבן אותי, שכמו כתבתי בעבר, אחרי שנים, סוף סוף יש מינוי לגטימי למאמן ברצלונה. סוף סוף מאמן שמגיע רק על סמך רק הכישורים שלו. בזמנים רגילים בשבילי, רק המינוי עצמו היה סיבה לחגיגה. אבל לאפורטה הרס את זה בשלומאיליות שלו.
אבל אם ננסה להתנתק, זה מינוי שגם אם יכשל אני לא יכעס . סוף סוף מאמן כדורגל אמיתי. לא עסקן לא כדורגלן עבר שהסיבה היחידה שהוא הגיע זה פופליזים זול, מאמן . מאמן כדורגל אמיתי.
הבעייה שלי עם איך שפליק שיחק עם באיירן זו העובדה שהכל היה מאוד מבוסס אינטנסיביות ואתלטיות. הדברים הללו עובדים עם ליגה יחסית התקפית ופחות צינית כמו הבונדסליגה, ובטח שיש לך שחקנים כמו גורצקה, קומאן, לבנדובסקי בשיא ועוד.
אפשר לנחש למי ילך יותר או פחות טוב בסגל של בארסה לפי זה, אבל אני לא בטוח שהוא התמודד עם צורך לפתור בעיות מול בונקרים תוצרת ספרד עם סגל שקשה לי בנקודה זו לקרוא לו “אתלטי”. זו אגב הסיבה שבמקור העדפתי את דה זרבי או את גז’ארדו בהקשר הזה. שניהם עבדו ועברו במקומות צנועים יותר מבחינת סגלים והצליחו לייצר כדורגל טוב וחכם. פליק לא בדיוק יודע להתמודד עם מגבלות כלכליות.
הדבר היחיד ש"מרגיע אותי" שנראה שהוא תכנן את זה לא מעט זמן והוא בא עם רעיונות ברורים בהתאם למצב הקבוצה. הכדורגל שלו יותר דינאמי, אז אני כולי תקווה שלא ניפול הפעם על יאמן שמתעקש על סגנון או מערך ספציפי גם כשזה לא עובד לו.
לצערי הרב, לא נראה לי שזה בדיוק המצב. לאפורטה כמנהגו נוהג, ופליק לא מגיע אחרי ניתוח מקצועי מעמיק אלא כי הוא לקוח של פיני זהבי שמקורב ללאפורטה. שוב שכונה, שוב קומבינות, שוב חבר מביא חבר.
למה השם של נגלסמן בכלל לא עלה בקיץ? אין לו את הקשרים הנכונים, הוא לא בחבר’ה.
אפשר לשאול מאיפה ההייפ סביב פליק? הבנאדם לקח פעם אחת טרבל עם באיירן, שזה יפה אבל בערך שקול ללקחת צ׳מפיונס עם באיירן. זה הדבר היחיד שעשה בקריירה. לא הישג מבוטל אבל שם אותו בקליבר של רייקארד/לוצ׳ו אחרי בארסה (והרבה פחות צעיר).
אם זה סביב הסגנון הכביכול מדהים של הבאיירן ההיא אז תרשו לי להתלהב עוד פחות.
+צ’מפיונס קורונה שלגמרי אפשר לשים עליו כוכבית, כולל ניצחונות קלים על צ’לסי ובארסה מפורקות, ניצחון בחצי על ליון האנדרדוגית וניצחון על פאריז הלוזרית בגמר.
המינוי הזה הוא בעיקר הגיע במטרה לתת פוש לתדמית. מביאים מאמן שזכה לא מזמן בטראבל, ששיחק כדורגל אטרקטיבי, וכל זה אחרי עונה שבה אוהדי בארסה סבלו. בדיוק מה שצריך כדי להשאיר את האוהדים עם תקווה לגבי העונה הבאה ולהשאיר אותם בעניינים, שזה כרגע חשוב מאוד עבור ברצלונה, ולא לגרום לפופולאריות להיפגע מדיי.
לדעתי, מביאים אותו במטרה לקנות עוד קצת זמן ולייצב בו את הפרויקט. מקסימום הוא יתגלה כהצלחה מסחררת, במקרה הגרוע יעיפו אותו אחרי תקופה. לא משהו שמרגש את ברצלונה. לא סתם הרי ברצלונה ניסתה בהתחלה להחתים אותו על חוזה על עונה אחת בלבד.
לדעתי זו החתמה טובה. היה צריך להישאר עפ צ’אבי ולייצב את המערכת, אבל אם בכל זאת החליטו להיפרד ממנו אז פליק הוא לא אופציה כזאת רעה.
אתם (הקהל הותיק) לא בהכרח קהל היעד של המינוי הזה. אני חושב שאתם תהיו יותר אפטימיים אם יספרו לכם את האמת ויגידו לכם זה התוכנית והיא תמשך לאורך x שנים אבל לאחריה המצב יהיה טוב. קהל היעד וההייפ הוא הצעירים שעושים לייקים באינסטגרם וקונים חולצות, אותם הוא לא רוצה לפספס.
זה שאתה אופטימי זה סבבה, יש לך מקום לאופטימיות, אבל זה רק מראה שהמינוי הזה מהבחינה הזאת הצליח. האם פליק יספק את הסחורה בסוף או שלא כעת אף אחד לא יודע. נראה בסוף העונה איך דברים יראו. יתכן שהוא גם יהיה הצלחה מסחררת, לא פוסל את זה בשום אופן.