פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

זה רק בגלל הרף המאוד נמוך שברצלונה הרגילה אותי. אני לא ישקר, חשבתי שאם צאבי ילך מרקז יגיע…

שמישהו יסביר לי מה נגלסמן זה הבדל כזה עצום מפליק. לא מבחינת הסגנון שלהם אלא מבחינת ההצלחה. לא פסלתי אף אחד מהם, מסקרנות.

הגדר מינוי לגיטימי. מארקז זה לא מינוי לגיטימי? מוטה? כולם מאמנים עם תעודת פרו של פיפ"א.

ברור שזה מינוי לגיטימי, אבל כתבת דאז שהמניעים הם (סוף סוף) מקצועיים, ואני לא חושב שזה מדויק.

גם במקרה של פליק זה לא שלאפורטה ושות’ ישבו, עשו ניתוח רציני של המאמנים הפנויים, בדקו את השיטה שלהם, את הרקורד, הקשיבו לממליצים, השוו את האלטרנטיבות ובחרו אחרי דיון מעמיק…

מה ש(אני מניח) קרה זה שפיני זהבי הסחבק של לאפורטה ישב לו על האוזן (ואולי הבטיח משהו בתמורה, איזה תן וקח) ולאפורטה זרם, וכמובן הזרים בקלות את דקו שחיפש הזדמנות לנקום בצ’אבי.

כמו שכבר כתבתי, הניסיון של פליק והסגנון אימון שלו במפורש לא מסבירים למה דווקא הוא נבחר והיה בגדר מועמד מוביל כל הקיץ (והרבה מועמדים אטרקטיביים אחרים לא). הסיבה לזה כנראה היא שוב- קומבינות עם החבר’ה.

אם תיאגו מוטה היה מתמנה בבארסה הייתי סקפטי לגבי ההצלחה. אבל כשאני רואה אותו מגיע ליובנטוס, שהמנהל המקצועי שלה הוא זה שהוביל את נאפולי לאליפות, אני די מתלהב לעקוב אחריה.

מבחינת סגנון זה גם מהותי- מאמן של החזקה בכדור מול מאמן של ללחוץ עד המוות + משחק ישיר, לדלג על הקישור עם מסירות ארוכות ולרוץ. מעבר לזה שזה מנוגד לאתוס של המועדון (בסדר, אנחנו פח, כבר זמן מה לא משחקים ככה סבבה), אין לנו בשיט כיוון לסגל שמסוגל לשחק ככה. קבוצה של זקנים ופדלאות.

לגבי ההצלחה- אנחנו מדברים על מאמן עם עונה וחצי בבוגרת, שאת ההצלחה הגדולה שלו השיג אחרי שהגיע באמצע עונה לקבוצה פגז. הוא אחרי זה הלך לנבחרת ונכשל בענק (רקורד בין הגרועים למאמן נבחרת גרמניה) בדיוק כי לא היו שחקנים מתאימים לשיטה שלו.

מולו, לנגלסמן יש ניסיון של 7 עונות (כולל בבאיירן ובלייפציג באלופות) + עוד קצת בנבחרת גרמניה, הצליח בכל מקום שהוא היה, ובפרט הוכיח שהוא יודע להתמודד גם עם סיטואציות בהן אין סגל מושלם אלא צריך להוציא את המיטב ממה שיש.

ומשה, אני מת לאכול את הכובע, מת. על רקע הניסיון המאוד מצומצם שלו, פליק מבחינתי זה חתול בשק עם אינדיקציות שליליות. האם יש סיכוי שהוא בסוף דווקא סתגלתן, יצליח להוציא יותר מהסגל וידע להתאים את השיטה לשחקנים שיש לו ביד? אולי, אבל מה שאני יודע גורם לי להיות פסימי.

הלוואי ותבוא אליי בסוף העונה הבא כדי לצחוק על כמה טעיתי. תבחר את הכובע, אני אוכל אותו בשמחה.

מבלי להתייחס להקשר של בארסה, אני ממש מסוקרן לראות את יובנטוס בעונה הבאה.

אני לא עקבתי יותר מידי אחרי שתי המאמנים, שנים אחרונות פחות ופחות רואה כדורגל שהוא לא ברצלונה.

לא היתה לי בעיה עם נגלסמן אם היה נבחר ואין לי בעיה עכשיו עם פליק, אני יתן לפליק את אותה הזדמנות שהייתי נותן לנגלסמן, אני לא פאנבוי של אף אחד מהם.

אני מרגיש שאם המועדון היה בריא, או היה פה ניהול ספורטיבי כלכלי שפוי, פליק יוכל לעשות דברים טובים פה.

אבל לצערי בניגוד לשנים האחרונות, הפעם המאמן, זה הבעיה האחרונה שלנו. נשיא+מנהל מקצועי ברמה מתאימה ואני באמת הייתי אופטימי. לאפורטה יכול להציל את הקדנציה שלו, פשוט להתעורר מהסיוט שהוא נמצא בו ולזרוק את דקו מהמדרגות. אלמיני כבר סגור?

הבאן של אוברמארס מסתיים לדעתי בנובמבר. הייתי לוקח אותו ונותן לו טלפון כשר- בלי מצלמה או ווטסאפ (:

ונגיד שזה סגנון מדהים, ממתי זה יכול לעבוד בבארסה? עם מי, פרנקי דה יונג?

דוגמא גרועה. דווקא פרנקי יכול להסתדר עם הסגנון הזה- הוא שחקן אינטנסיבי ומעולה ביציאות מהירות קדימה.

אני אעזור לך- לבנדובסקי, פראן, פדרי, גונדואן, רוברטו. לא חסר ברוך השם

אפשר לחשוב עם מי הוא עשה את זה בבאיירן.
תיאגו(!!!), קימיש, מולר ולבנדובסקי.

כל הדיון שאני קורא בכל מקום על הנושא הזה מצחיק אותי.
פליק אימן שנה וחצי בקבוצה אחת עם סגל מסוים.
מישהו יכול להבטיח שזו השיטה שלו? שהוא לא התאים את השיטה לסגל? שהוא לא יכול לעצב שחקנים לשיטה הזו אם כן?
במה משחק לחץ גבוה ואינטנסיבי שונה כל-כך ממה שכל קבוצה גדולה באירופה משחקת? מאיך שבארסה שיחקה תחת פפ?
מי יכול לדעת פה שעם מחנה אימונים מסודר השחקנים האלה לא יכולים להיכנס לתוך השיטה שלו?

ובוא נניח השיטה שלו אינטנסיבית מדי לסגל.
אי אפשר לבצע שינויים לסגל? לא בדיוק בשביל זה מחפשים מאמנים כאלה?

בגדול מסכים, אבל יש לי הערה על זה -

כשיש יורו, קופה אמריקה ואולימפיאדה בחודשים הקרובים, פלוס כשירות לא ברורה של גאבי ובאלדה בפרה טמפורדה - זה לא בדיוק מחנה אימונים מסודר. או מושלם.

כמובן שהרבה קבוצות, בעיקר הבכירות, יהיו במצב דומה (לא לכולן יהיו נציגים שאולי ישחקו גם ביורו וגם באולימפיאדה, אבל נגיד), ושחלקן (כמו באיירן, ליברפול ויובנטוס) גם יהיו במצב של החלפת מאמן, מה שיוביל לכך שקדם עונה איכותי יהיה משהו משמעותי מאוד עבורן.

חוויתי אותו כפחות אינטנסיבי משאתה והוא גם שחקן שאוהב את הכדור, ולכן כתבתי.

אבל בכל מקרה, וזה תשובה גם ל @Ariel - כדי לעשות את זה בבאיירן אתה צריך לתת לשחקנים מה שהם אוהבים לעשות. כמה שיותר עבודה קשה באימונים ואינטנסיביות במשחק. כדי לעשות את אותו דבר בבארסה אתה צריך ללכת נגד הד.נ.א.

זה הדנא של מי?
של המועדון? של השחקנים? איזה שחקנים? מי מהם לא אוהב לעבוד קשה? ולמי אכפת מה הם אוהבים?
מי שלא מתאים לעבודה קשה שילך הביתה.

לגבי פליק- אתה צודק לגמריי שהרקורד שלו כמאמן קצר מאוד ולכן קשה להסיק מסקנות חד משמעיות. מצג שני, גם בנבחרת הוא הלך על אותה שיטת משחק- ובלי שחקנים מתאימים גם נכשל שם.

לגבי הסגל- הייתי שמח גם להעיף את הפדלאות, אבל במצבנו זה לא באמת ישים. וכן, הסגל של פליק בבאיירן היה יותר צעיר ויותר אתלטי. אי אפשר לעשות משחק לחץ + ריצה אינטנסיבי עם פדרי, גונדואן ולבה.

אכן נכשל, אבל צריך לזכור שיש כמה הבדלים מאוד מהותיים בין אימון נבחרת לאימון קבוצה. כלומר אם אי אפשר ללמוד משנה ומשהו של אימון באיירן מינכן, כי זה מעט מדי, אז בטח ובטח אי אפשר ללמוד הרבה משנה ומשהו של אימון של נבחרת.

צודק. אני רק מסיק מסקנות מהמידע שזמין לנו, אבל אין ספק שזה מדגם קטן ולא מספיק מייצג.

אולי הוא מאמן סתגלתן ויהיה בסוף מעולה.

אם המטרה היא לשנות את כל העולם בעונה אחת אז אולי זה לא ישים, אבל עבודה של מאמן יכולה להתרחש לאורך כמה עונות.

לגבי כל השאר אף אחד לא יכול להגיד משהו חד משמעי.
יש לנו מספיק איכויות אתלטיות בסגל בדומה לבאיירן ההיא, ואם לא מי אמר שהוא לא יתאים את עצמו?

לבאיירן היה סגל יותר צעיר משלנו? לדעתי זה הפוך. היה להם סגל יותר מבוגר.

צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שלא היה תקציב לשינוי משמעותי בסגל בגלל מצב כלכלי.

נשאר רק לקוות שהוא יבוא עם תוכנית ברורה.

שאלת השאלות, האם רוברטו יצליח לשרוד גם אותו?

הפוך חביבי - השאלה היא האם פליק ישרוד את אל קוקאראצ’ה?

אפשר למכור את אלה שלא מתאימים.
זה הכל באוויר, אני פשוט לא מבין את הדיבורים האלה.
כאילו אם אין תקציב אז מאמן לא משפיע? מה עושים בקבוצות שהם לא באיירן, ריאל או סיטי?