פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

https://x.com/InTrasferimenti/status/1794350459987300838?t=82VY7DajDraXJvgxaa4lxA&s=19

שרשור מעניין של בחור שטוען שדיבר עם אנליסט שבקרוב לפליק.

מדבר על התוכניות שלו בברצלונה.

אם יש בזה אמת, זה נשמע רע. בדיוק מה שחששתי שפליק ינסה לעשות ובדיוק מה שהסגל שלנו לא בנוי לו. מעבר לזה כמובן שמעצבן אותי עקרונית שלאפורטה ימנה מאמן עם אידיאולגיה שכל כך מנוגדת לאתוס של ברצלונה.

בברצלונה ממנים מאז ימי טאטה מרטינו כל הזמן מאמנים שמנוגדים ל"אתוס של ברצלונה" צאבי המאמן לא עשה שום דבר שונה ממאמנים שהיו לפניו.

סלח לי, אני לא כותב את זה בשימחה או מתוך רצון לעקוץ, ה"אתוס של ברצלונה" הפך להיות רק ליחסי ציבור ולמכור חולצות לתיירים. כל עוד זכינו בתארים אף אחד מאיתנו לא “בכה” על זה.

זה נראה לי עוד סיבה שאתה מספר לעצמך בשביל לא לאהוב את פליק. ורק שאלה, נגיד קלופ היה מגיע, וכולנו פה נראה לי נסכים שזה הפנטזיה הבאמת גדולה שלנו, (מעבר לפפ) גם תגיד את זה? שתינו יודעים שלא…

ליאור היחיד בפורום פה שהיה ונשאר עיקבי עם השנים עם הסיגנון של ברצלונה, הוא היחיד שאני מאמין לו שזה מפריע לו באמת לאבד את הסיגנון.

טוב זה פשוט לא נכון. כבר בתקופת לוצ’ו אני ועוד רבים אחרים התקוממנו על המעבר לכדורגל ישיר יותר למרות ההצלחה.

סטיין הגיע נטו כי הוא הוצג כמאמן שדוגל בכדורגל שלנו.
גם צ’אבי הגיע כתקווה גדולה לחזור אחורה לזה, כמי שהיה לב הקבוצה של פפ.

אתה טוען שלרוסיי וברטומאו כמכלול לא אכפת מכלום? אתה צודק, אבל זה לא אומר הרבה.

עוד טעות.
קלופ הוא ממש לא פנטזיה שלי. מאמן מעולה, אבל לא זה שהייתי רוצה בברצלונה.
עוד סיבה שאני מספר לעצמי?

גם לגבי פראן, לבנדובסקי וגריזמן הרבה אמרו לי פה שאני סתם מתעקש, כשאמרתי מהרגע הראשון שאלו טעויות איומות והמשכתי לומר את זה. מצטער שככה אתה רואה אותי. אין לי שום דבר אישי נגד פליק (וגם לא נגד פראן למשל, שהבנתי שעבר הרבה בעיות אישיות בשנים האחרונות, והלב שלי איתו).

על בסיס מה שאני יודע ושומע על פליק, אני חושב שזו החלטה לא נכונה. אני מכיר אבל בכך אבל שאין הרבה מידע, בגלל הרקורד הקצר שלו כמאמן, אז אולי הוא יפתיע.

אותי האתוס של ברצלונה מאוד מעניין, גם אם בשנים האחרונות זה לא בא לידי מימוש, אז אל תחליט עבורי בבקשה.

אם זה לא מעניין אותך אתה מוזמן לעבור להיות אוהד של ריאל- שם האתוס היחיד הוא לנצח.

כשפליק קיבל את באיירן זה היה בנובמבר, אחרי שקובאץ’ פוטר. באיירן הייתה אז במקום הרביעי עם מאזן של (5 ניצחונות, 3 תיקו ו-2 הפסדים), אחרי הפסד בסופרקאפ והרבה חוסר שקט במועדון.

ב-6 המשחקים הראשונים שלו כמאמן שם הוא הפסיד פעמיים, אבל משם הקבוצה המשיכה לרצף של 29 ניצחונות ו-1 תיקו בכל המסגרות עד סוף העונה. כולל טרבל, 100 שערי זכות בליגה (השיא הוא 101 משנות ה-70) וה-8-2 ההוא בליגת האלופות.

עונה לאחר מכן באיירן סיימה רק עם אליפות (99 שערי זכות הפעם), אחרי שעפו בפנדלים מול קבוצת ליגה שנייה בגביע, והודחו על שערי חוץ ברבע גמר ליגת האלופות. ההפסד ההוא לפריז היה היחיד שלהם בבית בכל העונה, אבל הם הפסידו 4 משחקי חוץ בליגה. זה עדיין הספיק להם לאליפות קלילה.

אבל מה קרה שם מאז שפליק עזב?

לפני שנתיים, עם נגלסמן על הקווים באיירן לקחה עוד אליפות, אבל הודחה מהגביע אחרי חמישייה מגלאדבך והודחה מליגת האלופות אחרי הפסד ותיקו לויאריאל, שהייתה משמעותית טובה יותר בצמד המפגשים. עונה שעברה נגלסמן המשיך שם עד מרץ, אך ההפסד במחזור ה-25 שהוריד אותם למקום השני בליגה חרץ את גורלו של המאמן. טוכל מונה, ותחתיו הקבוצה לקחה אליפות במחזור האחרון, אחרי שדורטמונד (שהייתה במקום הראשון ערב מחזור הסיום) סיימה בתיקו 2-2 עם מיינץ. בליגת האלופות שלישייה מסיטי, ותיקו 1-1 בבית (אחרי שסיטי החמיצה פנדל, ובאיירן הבקיעה פנדל) חתמו סיום עונה קטסטרופלי אצל הבאוורים.

העונה הם כבר סיימו במקום השלישי(!!), הפסידו בגביע לקבוצת ליגה שנייה, הובסו בסופרקאפ הגרמני וההדחה מול ריאל סגרה להם עונה ראשונה ללא תארים מאז 2012.

מה אני מסיק מזה? בעיקר שפליק הוציא מבאיירן יותר ממה שהסגל שלהם שווה. קובאץ’, נגלסמן וטוכל פוטרו שלושתם אחרי כשלונות עם אותו הסגל שפליק בעונה וחצי הביא להצלחות, ועזב מיוזמתו. האם זו ערובה להצלחה של הגרמני? כנראה שלא, אבל הוא לחלוטין היה המינוי הנכון לקחת את הסגל המאוד כשרוני שלנו ולעזור לו להתפוצץ.

נגלסמן לא פוטר על רקע מקצועי, והסגל של טוכל היה משמעותית חלש יותר מזה של פליק.
להלן ציטוטים על נגלסמן בבאיירן מכתבה ב-BBC

רקורד:
Despite just three league defeats all season and an average of 2.19 points per match during his 19 months at the helm - the fourth-best tally for a Bayern manager in Bundesliga history

סיבה לפיטורים:
Nagelsmann has shown a tendency to antagonise key members of the dressing room.

אגב, זו עדיין בעיה עם נגלסמן וסיבה לגיטימית לדאגה.

אני מבוגר מידי בשביל זה…

אני יודע דבר אחד. שניצחנו וזכינו בתארים. לא כל כך היה אכפת לנו איך וואלורדה או לואיס אנריקה עשו את זה.

אתה יודע מה, צאבי לקח אליפות שלמה על 1-0 וכדורגל מגעיל. תסתכל איזה כמויות ים של דמעות הולכות עכשיו. מי רצה לפטר אותו על זה?

אני גם מעניין אותי האתוס בגלל זה אני רוצה מאמן התקפי. אבל מה לעשות, אני לא ברוב של אוהדי ברצלונה. מוריניו היה עובר לברצלונה זוכה איתה בטראבל ורוב האוהדים של ברצלונה (לא מדבר על הפורום פה) היו בסדר עם זה. זה האמת.

אתה לא רוצה את קלופ? אתה בדעה מיעוט כנראה.

הייתי בפורום בתקופת לוצ’ו, ואני זוכר הרבה מאוד מרמור למרות התוצאות. אני הייתי אחד הממורמרים.
הצלחות זה לא הכול מבחינתי. כאמור, אם הייתי חש אחרת, הייתי כנראה אוהד מדריד. אני גם זוכר שכולנו היינו מאוד לא מרוצים שנה שעברה למרות האליפות.

מה כלל אוהדי ברצלונה בעולם חושבים- אני לא יכול לומר.

שוב אז קבל את סליחתי אתה מהבודדים. אני זוכר מתי התחילה הביקורת נגד לוצו שהוא התחיל לאבד שליטה לקראת סוף העונה השלישית שלו.

היה משתמש אחד בשם crowin שהיה אופזיציה מהתחלה.

זה לא לעקוץ אותך. זה פשוט נראה לי עוד סיבה שאתה אומר לעצמך בשביל להיות אנטי. אין לנו באמת יותר אתוס או קרויפסטה , זה האמת. רוסל וברתומאו ניצחו פה . עצוב אבל נכון

דרך אגב המצב אצלנו עוד טוב, רוב אוהדי ברצלונה היום, אפילו לא יודעים מה זה אומר להיות “קרויפסטה” הדור הצעיר אפילו לא יודע מי זה קרויף. אוהדי מכבי ת"א חושבים שזה גורדי קרויף :wink:

לוצ’ו לא שיחק כדורגל התקפי. לוצ’ו מאמן חלש, שהסתמך על כושר שיא של ה-MSN. הקבוצה שלו נראיתה רע בחצי העונה הראשונה שלו, ורע מאוד בשנה וחצי האחרונות שלו.

יכול להיות שלא נראה מפליק את הכדורגל שאנחנו רוצים. אבל לפני שנגיע לאפשרות לדרוש כדורגל מסוים - צריך מאמן שיהפוך את הסגל הכשרןני שלנו לסגל של ווינרים. כרגע אנחנו לוזרים ביג טיים, ולהתמקד בכדורגל קרויפיסטי לא יכולה להיות מטרה. זו מטרה ש’בוצות איכותיות מציבות לעצמן.

אני לא מבקש פפ טים בשיאו. גם ברייטון של דה זרבי זו קבוצה שהתבססה על הנעת כדור והחזקת כדור. גם אייאקס של טן האח. האם אני שואף לקרויפסטה? כן, אבל בהינתן המצב הנוכחי אני ממש לא מצפה לזה.

כל מה שאני מבקש זה את הא’ ב’- כדורגל שמבוסס על החזקת והנעת כדור. כשזה עומד בניגוד מוחלט (לפחות כך נראה, מקווה שאני טועה) לאידיאולוגיית כדורגל של המאמן, זה מעצבן אותי.

לכן אגב יותר משאני רוצה את פפ חזרה כמאמן, אני רוצה אותו כמנהל ספורטיבי ו"אחראי על השיטה" בקבוצות הצעירות.

1. עכשיו תעשה בארסה לפני ואחרי לוצ׳ו/ואלוורדה ותראה כמה שההודעה שלך לא אומרת הרבה.
  2. פעם השתמשת בטיעוני המאזן של באיירן כדי להסביר למה בעצם כל ההצלחה שלה היא בעקבות התשתית שפפ הניח. תחליט.
  3. באיירן זה מועדון שהרגע סיים רצף של עשור פלוס של אליפויות + גביע באחוז ניכר מאד מהעונות האלה. בלי הצ׳מפיונס, כל יתר הנתונים שהזכרת לא היו מעניינים אותך, משמע אתה שופט אותו לטובה על סמך נוקאאוט אחד (מקוצר) מעולה ועוד ריצה יפה מאד בזמן קורונה.

מדובר במאמן בלי רקורד. אולי יצליח, אבל כאמור זה הרבה יותר הימור על מישהו שהצליח נקודתית מאד מאשר ״או, סוף סוף מאמן אמיתי״. אגדיל ואומר שלואלוורדה היה רקורד יותר מרשים משלו כשהגיע אליכם.

אני לא פאן בוי. יכול להיות שהוא יכשל (רוב הסיכוים) יכול להיות שתהיה הפתעה מרעישה והוא יצליח.

אני גם אם נגלסמן היה מגיע הייתי שמח והייתי כותב את אותם הדברים. מבחינתי אני נותן לו “100 ימי חסד” אותי הרגילו לרף מאוד נמוך של ציפיות. אתה יודע למה? כי אתה יודע, איזה מועמדים היו חוץ ממנו? כל מיני בינונים מפורטוגל או מארקז. זה רף הציפיות שלי. כל עוד זה לא הם, אפשר להיות טיפ טיפה אופטימים.

שאני חושב שרצו להביא לפה מאמנים שליגה אירופאית תהיה מחמאה עבורם.

מאמן בפרופיל יותר גבוה ממארקז זה רף מאוד נמוך.

אני פשוט חושב שגם בקיץ הזה, היו מאמנים נכונים יותר ומתאימים יותר מפליק. עזוב נגלסמן: הייתי מביא את דה זרבי, טן האח וג’זארדו לפני פליק.

פליק זה חתול בשק עם אינדיקציות לא טובות, שהגיע בגלל שכונה של לאפורטה עם פיני זהבי.

הלוואי והוא יפתיע לטובה.
אבל גם אם הקבוצה תצליח יחסית ספורטיבית אגב, אם היא תשחק כדורגל ישיר, אני לא אהיה מרוצה.

כמו שלא הייתי מרוצה מלוצ’ו- גם בעונת הטרבל.

אני לא מתוכח איתך על זה. זה המציאות, אני מאז ינואר שצאבי אמר שהוא עוזב, קראתי את מי דקו רוצה להיות מאמן בברצלונה. מרקז היה הטוב שבניהם.

זה מצחיק אבל זה המצב

וזה נכון, כמו שקרה בבארסה - הקבוצות של לוצ’ו ווואלורדה עדיין התבססו על השלד שפפ בנה. אבל זה לא נמשך לנצח. ב-2015 קרוס ממש רצה להצטרף אלינו, אבל לוצ’ו החליט שהוא מעדיף את ראקיטיץ’ על פניו. גם בבאיירן הוא בנה שלד מפלצתי שהספיק להם לתקופה ממש ארוכה (להזכירך, האליפויות של פפ הן 2, 3 ו-4 ברצף הזה. גם אם הוא יעזוב מחר את סיטי, המאמן הבא יכול לרכב 2-4 שנים על מה שפפ בנה שם.

כשאני קורא את זה אני מבין עד כמה המנוי של פליק מוצלח.

אבל ברמות הגבוהות היום אי אפשר לעשות רק דבר אחד טוב. תסתכל אפילו על פפ.
כל קבוצה גדולה תמצא את עצמה בסיטואציות שהיא משחקת מול בלוק נמוך, לחץ גבוה, מול מתפרצות, מול אחזקת כדור. היום הכדורגל של הקבוצות הכי חזקות הוא אוניברסלי.

בדה זרבי למשל אתה מקבל בעיקר מאמן שטוב בבניית משחק, אבל גם הוא לוקה בעוד אלמנטים של המשחק שקבוצה כמו בארסה צריכה.

אני לא מסכים שהסגנון שפליק הציג בבאיירן לא יכול להיות משוחק בבארסה או סוטה מהדנא.

שאלה אמיתית רגע, בלי שום כוונה להטריל/להתסיס -

אני, כמו רובנו כאן, רואה כדורגל סדר גודל 20-25 שנה. מתוך תקופת הזמן הזאת, הזמן שבארסה שיחקה את הכדורגל שלכאורה תואם את ה"DNA" שלה, הוא פחות או יותר 5 שנים - מ-2008/9, ועד 2014 בגדול. לא לפני זה, לא בתקופה של רומאריו, לא בתקופה של ריבאלדו ומושבת ההולנדים, וגם לא בתקופת רונאלדיניו; ולא אחרי זה, בכל התקופות שהחל מלואיס אנריקה והלאה (כפי שאתם מיטיבים ממני להסביר).

אז מה בעצם הופך את הכדורגל של החזקת הכדור ל-“DNA הברסאי האמיתי היחיד”? בגלל 20% מהזמן (גם אם התקופה המוצלחת ביותר, מן הסתם)?

ועם כל הכבוד לתקופה של קרויף, אני לא חושב שיש כאן אוהדים שאשכרה ראו את בארסה ההיא. וגם אם כן - הייתה ברצלונה הרבה לפני קרויף (גם כשחקן וגם כמאמן). אז מה, לפני קרויף לא היה לברצלונה DNA? לא הייתה לה זהות?

עם ובלי קשר - אני מבין שמבחינת רבים כאן ראיתם אז בקבוצה של פפ את הכדורגל העילאי ביותר שאתם יכולים לדמיין, ולכן תמיד תשוו כל דבר אחר למה שראיתם אז. אבל אפילו ה’קרויפיסט’ הגדול של דורנו, פפ, לא ממש משחק בצורה הזאת כיום. הוא מבין שהמשחק מתפתח, הוא מבין שהוא תלוי בחומר השחקנים שלו (למרות שהוא מאמן בקבוצה עם הכי פחות אילוצים בעולם מהבחינה הזאת), והוא מבין שצריך לעשות התאמות. ולא, זה לא בגלל שהוא מאמן בקבוצה עם DNA ‘אחר’. פשוט הוא מבין שזהו המשחק, ואלה הם החיים.

הפואנטה היתה שלפי הלוגיקה שלך עצמך, לפליק לא אמור להיות קרדיט על ההצלחה ב-2020. פפ עזב את באיירן ב-16 ופליק הגיע ב-19. פפ עזב את בארסה ב-12 ולוצ׳ו הגיע ב-14. כלומר בשנה אחת מספיק להתפוגג מספיק קסם כדי שיהיה קרדיט לפליק, אבל שלוצ׳ו עדיין יהיה אפס? וזה בלי להתחשב בחצי שנה-שנה של טיטו שאני מניח שאתה חושב שהיא המשך הדרך של פפ לפחות במידה חלקית.

באיירן זה פשוט מועדון צמרת אירופי שכמעט אף פעם לא צריך להפנות יותר מדי משאבים לליגה. יוצא שזה מסתיים בליגת אלופות פעם בכמה שנים, כולל עם מאמנים לא משהו (שאגב נוהגים לקחת צ׳מפיונס נקודתית גם עם קבוצות אחרות, יש מצב שיותר ממאמני טופ). אין שום דבר בפליק שמראה לי שהוא טוב ממישהו מקודמיו או ממשיכיו פרט לקובאץ׳ באופן בולט. דמיין שואלוורדה לא היה חוטף את המהפך מליברפול ומנצח את טוטנהאם בגמר. זה לא תרחיש מופרך, וזה האנזי פליק. רק עם כמה הצלחות נקודתיות מלפני, כאמור.

לא הבנתי.