פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

לא מתווכח- זה לא משחק אפס.
אבל כן יש גישה כללית. אתה טוען שהכדורגל של פפ בסיטי לא מבוסס על החזקת כדור?

לא מסכים לגבי פליק, לפחות ממה שראיתי.
אבל שוב, המדגם הוא קטן- יכול להיות שהוא סתגלתן ויפתיע.

אני מסכים שיש גישה כללית, אני לא חושב שפליק רחוק מפפ בגישה, בנוסף אני חושב שפפ עשה התאמות רציניות לאורך השנים שלו מחוץ לספרד ובמיוחד באנגליה, ככה שהקבוצות שלו משחקות בצורה הרבה יותר רב-גונית ממה שזוכרים. נכון גם לגבי קלופ וארטטה, ריאל בכללי, באיירן.

בסופו של דבר גם אם פליק ירצה רק סגנון אחד, הקבוצות שהוא יפגוש יכפו עליו לעשות התאמות.
כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שהוא מאמן בקליבר גבוה ושבאמת יש לו סגנון מסויים.

עם זה אני לא מסכים, אבל אני חולק את התקווה לגבי גמישות והתאמה. מקווה שפליק יראה גמישות במפגש בין האתוס כדורגל שלו, זה של ברצלונה והסגל הקיים. אני פסימי, אבל מקווה.

זה לא מדוייק. אפשר לטעון שהרמה לא הייתה אותה רמה אבל בארסה כמעט תמיד שולטת בכדור יותר מהיריבה ומניעה כדור באופן סבלני. גם בתקופת טאטא, גם לוצ’ו, גם ואלוורדה, גם סטיין, גם רייקארד. פפ הביא את זה למקסימום. זה התחיל לזייף אצל קומאן והמשיך בקקפוניה של צ’אבי.

אני מסכים שפפ השאיר פה חתיכת אינרציה ומסי.

ליאור אתה לא עובר מ100 ל0 בשנה אחת.

טאטא מרטינו בשנה התחיל קצת (זוכר את המשחק המפורסם מול ראיו?) אנריקה במיוחד (הוא לא סתם רצה את רקיטיץ על פני קרוס ובצדק מבחינתו) ואלורדה שיחק עם שתי קשרים אחורים ולא מעט משחקים הקריב את אחזקת הכדור…

לא כל כך שמנו לב לזה כי שאתה משחק לרוב עם בוסקטס מסי ואיניסטה אתה לא יכול לשחק כמו ליברפול…

לוצו בחר את רקיטיץ על פני קרוס לא סתם, זה היה בחירה שהרתה לאיזה כיון הוא רצה ללכת.

הכניסו פה את סטאיין, הוא לא קשור כלום. בא לחצי שנה והלך…

אני מתחיל מזה שהוא יראה לנו משהו.
אני לא חושב שמה שראינו מבארסה אצל צ’אבי למשל זה עניין של סגנון משחק, אלא של רמת מאמן נמוכה.
מבחינתי חובת ההוכחה על פליק זה להראות לנו שהוא כן מאמן שמסוגל ליישם סגנון משחק כמו שראינו בתקופתו בבאיירן, אחר-כך אני אתחיל להיכנס לדקויות של איזה סגנון משחק זה, והאם זה מתאים לשחקנים או לתרבות המועדון.

בסופו של דבר גם באיירן שלו בנתה את עצמה סביב שחקנים יותר חכמים מאתלטים כמו קימיש, תיאגו(ד"ש מלה מאסיה), מולר ולבנדובסקי.

קרויף הגיע לברצלונה כמאמן לפני כמעט 40 שנה. מאז המועדון שואף לשחק כדורגל מסוים. הקו המנחה העילאי הוא לשחק כדורגל יפה. לשלוט במשחק, להגיע למצבים מתוך הכדורגל שהקבוצה מציגה. זו תמיד השאיפה. ברוב השנים האלה, גם כשהקבוצה לא הייתה בעליונות מוחלטת כמו הקבוצה של פפ, עדיין שיחקנו כדורגל שמח והתקפי. הוא לא חייב לבוא יד ביד עם קידוש של הקישור ושליטה מוחלטת במגרש, מבלי שהקבוצה מצליחה לגעת בכדור גם היא.

אף אחד מהמאמנים בעשור האחרון לא עשה את זה. תמיד שיחקנו כדורגל אנמי שמסתמך על יכולת אישית של שחקני התקפה שלקחו את הקבוצה על הגב שלהם. זה נבע נטו ממאמנים חלשים.

הדימיון היחיד בין אנריקה לפליק הוא ששניהם לקחו טרבל. האחד היה מאמן פח שלקח תארים כי מסי (וסוארז וניימאר), וגרם להתדרדרות משמעותית ביכולת של שאר הסגל, והשני עשה דברים יפים עם סגל שאחרים לפניו ואחריו לא הצליחו להוציא ממנו יותר מדי.

פאק, לא הבנתי לרגע… מי לעזאזל הגרפיקאי שאישר את זה?

תרגום דבריו של פליק (מתוך בארסה מאניה) -

האנזי פליק, לראשונה כמאמן ברצלונה: ״זה כבוד גדול לאמן את בארסה והגשמת חלום״.

״המועדון הזה מדהים, כולם פה אוהבים את המועדון הזה ורוצים שהוא יצליח. הפילוסופיה פה דומה לשלי, כדורגל של החזקת כדור והתקפה. זה כבוד גדול להיות כאן״.

״לבארסה יש את אחת האקדמיות הטובות בעולם. יש שילוב טוב בין ניסיון וכישרון בקבוצה. אנחנו חייבים לשפר אותם, וזו העבודה שלנו יחד עם דקו והנשיא לאפורטה. זה מאוד חשוב לי, עבודת הצוות״.

״אנחנו צריכים להיות ביחד ושידאג לנו במה אנחנו מתמקדים, כן, אני ממש שמח לעשות את זה עם החבר’ה האלה. זכיתי בכמה תארים עם באיירן מינכן והרעב שלי לתארים ממש גדול. אני חושב שאנחנו יכולים להשיג הרבה ביחד״.

״הולה קולס! אני מאוד רוצה להתחיל את המסע הזה ביחד איתכם ומבחינתי מאוד חשוב לי שתתמכו בנו, זה דבר גדול גם עבור הקבוצה, וביחד נוכל להשיג הרבה עם הצוות המדהים הזה וכן, ויסקה בארסה!״.

(חולצה של העונה היוצאת, ובלי מספר מודפס. ככה חוסכים כסף רבותיי)

אל תכעסו עליי בבקשה, אני רושם את זה פה כדי שיהיה מתועד, עד ינואר צ’אבי חוזר ומחליף את פליק.

אשמח לשמוע למה נראה לך. פליק לא יחזיק וצ’אבי יגיע לקדנציית חירום?

בנסיבות טבעיות לא הגיוני שיקרה דבר כזה.
לא מאמין שיעיפו את פליק כבר בינואר גם אם התוצאות יהיו נוראיות גם כלכלית וגם תדמיתית (עד כמה שנשאר ממנה).
.

נגיד ומעיפים את פליק, אז… דווקא צ’אבי?? למה?

כן, אני קורא קצת מה אוהדי ברצלונה מצפים מפליק, כאילו מינימום קלופ, לדעתי מאמן די אוברייטד(יכול עדיין להוכיח שהוא מאמן ענק, אבל כרגע הוא אוברייטד) ומגיע למצב כמעט בלתי אפשרי, בניגוד לדעתם של אוהדי ברצלונה בעולם(וחלק מהם כאן) אני חושב שיש לכם סגל מאוד מוגבל, לאפורטה ישתמש בהצטיינות של הצעירים כתירוץ למכירת כוכב או שניים ולא מתכוון לכוכבים המזדקנים שטוב שיעזבו, לא יגיע רכש מספיק טוב ועדיין האוהדים והתקשורת יצפו להישגים מול ריאל המחוזקת באמבפה ועם הקרטוע הראשון התקשורת תיכנס באמאמא של המאמן.

אלא אם כן יגיע הברקה של פעם ב 20 שנה ותביאו את רונאלדיניו הבא, אבל מה הסיכויים ?

מאמין שפליק לא יתעקש ויברח ברצון מהר הגעש שהוא נכנס אליו, הוא לא יתקשה למצוא קבוצה שתקלוט אותו.
תדמיתית, אחרי הפארסה עם צ’אבי העונה שום דבר כבר לא יפתיע.

כי אין מישהו אחר, אלא אם כן יהיה נס ותצליחו עם קלופ, זה יהיה או צ’אבי או מאמן בארסה ב’.

כבר היו דיונים ארוכים על זה פה, ברצלונה חייבת לדעתי האישית להיכנס לבנייה מחדש, להוריד לחץ של הישגיות, כמה שנים של להתחיל הכל מההתחלה, בעיקר לא להביא כוכבים מזדקנים גם על חשבון לפספס ליגת אלופות עונה או שתיים.

אמירה בלי תוכן, מקסימום משאלת לב שלך.

מה זה אין מישהו אחר? אתה יודע כמה אנשים-מאמנים מוכנים לקחת את הריזיקה רק כי יש 2% שהם יצליחו וזה ירים אותם?

בסך הכל אמרת שהסיכויים שפליק ייכשל או לא יצליח - גבוהים. הימור הגיוני עד מושכל. זה שצ’אבי יחזור כי אין אף אחד אחר… אולי משאלת לב, אבל צריך זמן גדול יותר כדי שאף אחד לא ירצה לאמן בבארסה.

יש בערך מיליארד כאלה, אבל כמה מהם מתאימים ?
הכוונה איזה מאמני טופ יהיו פנויים אז ושיהיו מוכנים לקחת קבוצה באמצע העונה ?
כתבתי צ’אבי וזה לא חייב להיות צ’אבי, אלא מישהו בסיגנון, לואיס אנריקה למשל, או מאמן בינוני אחר שמזוהה עם ברצלונה.

אני מאמין שדי מהר יתגלה שצ’אבי עם כמה שהוא מאמן בינוני ואפור לא היה הבעיה העיקרית בברצלונה.

זאת דעתי, כתבתי אותה כאן, יקרה אחת משני תסריטים, אני אחזור לכאן עד ינואר ואכתוב אמרתי לכם ויהיה לי ציטוט כהוכחה או שבסוף ינואר טל יצטט אותי…

@asafbarca כותב על זה כבר איזה 4 מאמנים ברצף ואני לגמרי איתו ואיתך. נהיה פה שנה הבאה ויהיו הסברים מאד מפורטים על איך פליק הוא אפס ובלעדיו היה הרבה יותר טוב, ואיך הקבוצה נראית זוועה בגלל המאמן קודם כל. הסייג היחיד הוא אם באמת יצליחו להגיע ל-1:1 המיוחל, זה יאפשר להם לבנות סגל לא רע בכלל הקיץ (גם אם לא של אליפות).

איך אתם אוהבים להוציא מה שאנחונו כותבים מהקשר.

אני חושב ש99 אחוז מאלו שכותבים פה שביקרו את כל המאמנים, ביקרו את כל המערכת. אבל 1 לא סותר את השני. וכמה שתרצו להתחמק מזה, הביקורת על כל מאמן שהיה פה מוצדקת לא 100 אחוז אלא 1000 אחוז . וגם אם פליק יוריד אותנו ליגה זה לא ישנה את הדעה שלי. יותר מזה, הבעיה שבתקופת הזהב שלנו העסיקו פה מאמנים בינונים כמו ואלורדה. תנו לי מאמנים בסדג שהיה מגיע לנו, בשילוב של מסי בוסקטס אינסיטה , ואוהדי ריאל היו בוכים עוד 10 שנים על זה שאין להם אלופות.

בכלל אני מחבב באופן כללי את טיטי, אבל אני זוכר לא מזמן שנתנו בראש לריאל ובחייים לא נכנסתי לפורום של ריאל ועשיתי הודעות של “אמרתי לכם” או אפילו זרעתי לכם מלח על הפצעים. אני יודע שאני בפורום של ברצלונה לבד (או כמעט לבד) בדעה הזו. אבל פשוט נמאס לי.

בכלל, עד לפני כמה שבועות בכיתם לי שאנצלוטי פחות טוב מצאבי לא?

נ.ב אני גם יגיד דבר נוסף, ואלורדה יכול לבוא ולהגיד אוהדי ברצלונה לא היו הוגנים איתי, לואיס אנריקה יכול לבוא להגיד אוהדי ברצלונה לא היו הוגנים איתי. אני לא יסכים עם זה, אבל זה עוד בקצה של הלגטימיות.

צאבי הרננדדס הוא האחרון (שימו לב שאני כותב אוהדים ולא מועדון…) שיכול לבוא ולהתלונן על אוהדים או שהדרישות ממנו היו גבוהות מידי או שהוא לא קיבל תמיכה… האחרון.

כל מאמן שלא היה קוראים לו צאבי שהיא סופג כל כך הרבה תבוסות היה מגורש מברצלונה. שצאבי חטף מניטה מקבוצת מרכז טבלה בספרד בעונה חלשה עודדו אותו כל מאמן אחר היו מבוזה אחרי זה, שאלו את קומאן.

אז תחסכו ממני.

גם אני מחבב אותך ולא באופן כללי, ואני לא נכנסתי פה אחרי הפסדים שלכם וכתבתי אמרתי לכם או זרתי מלח על הפצעים.

בנוסף אני כותב את זה עוד לפני שהמאמן התחיל לעבוד, וזה לא כדי לצחוק עליכם או לרדת על ברצלונה, אני באמת ורואה פה מצב קלאסי של כישלון ידוע מראש מבחינתי.
אם היו מביאים את פליק או כל מאמן אחר לתקופה ארוכה ומודיעים שמתחילים לבנות פרויקט כזה או אחר הייתי דואג, החתימו אותו לשנתיים והציפיות זה אליפות עונה הבאה כשמקום שני יחשב לכישלון, אני חושב שחסרים לכם לפחות 5 החתמות שחשובות יותר משמו של המאמן הבא.

תשים לב מה שאתה עושה, תביא לי אוהד אחד (חוץ מטל) שכתב שפליק יצליח. אוהד אחד חוץ ממנו

אנחנו לא ביקרנו פה את ההנהלה? לאפורטה לא חוטף פה על בסיס יומי? אבל מה לעשות זה לא סותר שבברצלונה לא היה מאמן אחד שראוי לאמן קבוצה כמו ברצלונה מאז שטיטו ז"ל עזב. אחד!

פליק היה בא בזמן אחר והייתי אופטימי. אני יודע שעכשיו הוא עומד בפני משימה כמעט בלתי אפשרית.

זה לא סותר שצאבי נכשל והיה צריך ללכת הביתה. זה בכלל בעיני מגוחך שאוהדים של קבוצה שפיטרה פה את אותו מאמן שהיא להם את הדסימה או פיטרה את פלגריני ואני יכול להמשיך אבל עזוב בשביל לא לריב אני מעדיף לשתוק.