פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

לא יודע אם זה מופנה אליי, אני לא עושה כלום ולא מנסה לעשות כלום.
לא אומר שצ’אבי מאמן ענק ולא טוען שהוא צריך להישאר.

אני רק כתבתי את מה שאני מאמין שיקרה עם פליק, אין לי שום אג’נדות נסתרות, אף פעם אין לי, תמיד כותב בדיוק מה שאני חושב גם אם זאת דיעת יחיד מול כל העולם.

אגב, לפני שלאפורטה נבחר היה בדיוק דיון דומה וגם שם כתבתי שלאפורטה לא יצליח לשנות הרבה אם יבחר ושהוא לא הקוסם שמחזיקים ממנו.

כדי לעשות סדר, אני בעד שאנצ’לוטי יעזוב גם אם יזכה בדאבל והייתי נגד העזיבה של פלגריני אז.
אני גם חושב שצ’אבי לא מאמן לרמה של ברצלונה וטוב לברצלונה שעזב, אבל הוא לא האשם העיקרי במצב.

זה שאני אוהד ריאל לא אומר שבאתי לריב, רק להביע דעה וכמובן שאני מזמין את כל אוהדי ברצלונה להביע את דעתם במדור של ריאל, בהרבה מקרים דעות אלה יותר מעניינות ממה שאוהדי ריאל כותבים.

תיקנתי טיפה
99.9 מאיתנו מסכימים עם המשפט הזה. כמעט אף אחד בפורום הזה לא מכחיש את הבעיות שיש לנו בסגל או מכחיש את המצב. אבל זה לא סותר את זה שצאבי לא מאמן לרמה של ברצלונה. יש לו אחריות גדולה.

אבל אין לנו יכולת לשנות. ומאמן הוא הכתובת הראשונה. אבל אני כל הזמן שומע איזה אוהדים רעים אנחנו ואיזה לא הוגניפ אנחנו פה עם מאמנים שהיו פה בעבר, אני רוצה לתלוש את השיער , אני מת אבל מת שואלורדה או קומאן יגיעו לריאל וגם נשיא כמו ברתומאו. אז במקום שאתם תעשו רמונטדות על אחרים פתאום יעשו את זה עליכם ובאותה הזדמנות גם תפשטו רגל . מהפה שלי לאלוהים.

מעניין אם אז תהיו סבלנים יותר איתם מאיתנו.

אני יסכם, אם לברצלונה היו מאמנים יותר טובים מאלו שאימנו אותה מאז שפפ עזב. אם כל המחלות והפגמים והסביבה וכל הבכי והנהי שמנסים כל הזמן לתרץ פה את הכישלונות של אותם מאמנים, רשימת הגביעים שלנו היתה מכופלת ומשולשת. וזה למרות “הנהלה רעילה ותנאים לא הוגנים” שהיו פה לאותם מאמנים, ויותר חשוב איכות ורמה הכדורגל היתה הרבה יותר גדולה.

ושוב, צאבי הוא האחרון אבל האחרון שיכול לקטר על תנאים או הנהלה (עד הפיצוץ האחרון) או לחץ של אוהדים , אפילו ואלורדה לא קיבל את מה שהוא קיבל. תבדוק את תקציב הרכש של צאבי מול תקציב הרכש של ריאל אחד מול השני.

תגיד לי אתה מי יכול לקטר ולהתלונן.

המאמן היחיד שאני מרגיש שעשו לו עוול אמיתי זה טאטה מרטינו, לא בגלל שהוא היה מאמן טוב, אלא בגלל שהכשילו אותו בכוונה, הוא התחנן לבלם וקשר אחורי והביאו לו את ניימאר וסונג (או שסונג הגיע שנה לפני לא זוכר) הוא המאמן שבאמת הכשילו אותו. הוא יכול להתלונן.

אני לא סבלני עם מאמנים, רוצה שאנצ’לוטי ילך אחרי דאבל.

לא אמרתי שאתם לא הוגנים עם מאמנים, צ’אבי חלש מאוד ובצדק אתם שמחים שעזב, וקומאן ? חגגתי כשחתם אצלכם.
את ואלוורדה אני כן מעריך וזה זכותי.

תקטר כמה שאתה רוצה, לא כתבתי פעם אחת נגד הקיטורים שלכם, כאמור אני מקטר נונסטופ על מאמן שיביא לנו עוד מעט דאבל שני בשלוש עונות.

הפגמים שיש בסגל שלנו או ההתנהלות של ההנהלה וכל הבלאגן זה לא משהו שסותר או לא כתבנו.

תשים מאמן בסד"ג של פפ או קלופ או אנצלוטי (תרשום כל מאמן בסדג הזה זה לא משנה) בקבוצה שיש להם את מסי בשיאו יחד עם בוסקטס צאבי ואיניסטה סוארז וכל האגדות שהיו פה בשנים האחרונות ופחד אלוהים מה היה איתנו. הרי זה עלוב שזכינו עם מסי (אחרי פפ) פעם אחת בצמפיונס. פשוט עלוב.

אבל שמו לנו במקום מאמנים שאומרים לכבד את המועדון מאמנים כמו טאטא וואלורדה וקומאן וכל מיני מאמנים של ליגה אירופאית. אז מסי בכח שם את ואלורדה על אליפויות וקיבל גם עזרה מריאל. (אחד ההשגים הכי גדולים של מסי בברצלונה שהוא עם סגל שהיה לו בזמנו ועם מאמן כמו ואלורדה לקח שתי אליפויות רק על זה הוא צריך לקבל צל"ש)

מאמנים ברמה שמתאימה לקבוצה כמו ברצלונה, יחד עם השחקנים שרשמתי למעלה והשמיים היה הגבול,

אבל זה בדיוק מה שהיה, פחד אלוהים.

פפ זכה ב 3 אליפויות ב 4 עונות, שזה בגדול הממוצע של מסי בכל התקופה שלו בברצלונה.
צ’מפיונס אתה צודק, אבל בליגת האלופות משחק נפל אחת או טעות קריטית אחת או חוסר מזל במשחק מסויים ואי אפשר לתקן.

לא אומר שהמאמנים האחרים היו טובים כמו פפ ולא רוצה להתחיל סיבוב שני פפ נגד קלופ, רק מציין עובדה כדי לטעון שבלתי אפשרי להכפיל או לשלש את ארון הגביעים של מסי כי הוא זכה במעל 50% ממה שאפשר לזכות גם עם טיטו טאטה וטוטה

אתה לא צריך להתחיל כי אין קשר.

לא חושב שזה חצוף מבחינתי להניח שמאמן יותר טוב מואלורדה ( דוגרי) לא היה חוטף שתי רמונטדות על הפנים כמו שואלורדה חטף, שנה אחרי שנה, שתינו יודעים מה מסי היה עושה לטוטנהאם בגמר. כן?

הבעיה שאני מרגיש שאוהדי ריאל (לא אישי רק אלייך) שמים לנו סטנדרט שהם בחיים לא היו שמים לעצמם.

אף אחד מהמאמנים שהיו פה ונכשלו לא היה מסיים עונה בריאל בלי לקבל פיטורים מפלורנטינו בסוף אתה עונה (בניטז יכול להעיד שגם בינואר פלורטינו מפטר). ואני לא חושב שפורום ריאל היה “חושב לעצמו אולי המאמן לא אשם שקיבלנו רמונדטה או מניטה בברבנאו מקבוצת מרכז טבלה בינונית”

אני לא יודע שהקבוצה שלי במצב חרא? גם שצאבי היה פה ידעתי את זה. אני לא צריך לקבל את זה בצורה נורמלית שצאבי חוטף בחודש אחד שלוש רביעיות מודח מהצפיונס ומריאל ולחשוב שזה נורמלי ואוקי לא רק הוא אשם . ואולי צריך גם לתת לו עוד שנה כדי ששוב אוהדי ריאל יחגגו שום עלינו.

זה כמו שיש לך אחמש בעבודה שנכשל בעבודתו? אז הבוס שלו אשם אז מה? מי ילך הביתה קודם הבוס או האחמש?

משה אתה מפספס את הנקודה שלו. הוא לא מגן על צ’אבי, הוא אומר שצ’אבי לא עיקר הבעיה וזה שהעיפו את צ’אבי לא יפתור את הבעיות.

אף אחד לא כתב את זה פה. תביא לי מישהו אחד שכתב את זה (חוץ מטל חחח) ספוילר אלרט לא תמצא

צאבי הוא בעיה אחת בעיה גדולה. לא כל הבעיות. אבל לפעמים צריך לטפל בבעיה הראשונה ואחרי זה לטפל באחרות.

ומה לעשות, שוב אתם מנסים להמציא את הגלגל. שקבוצה נכשלת המאמן הוא הראשון שמשלם את המחיר. אני לא חושב שתמצאו יותר מידי מקרים שהנשיא או ההנהלה ילכו הביתה והמאמן ישאר.

בבעיה שהכי קל לך לטפל? אתה מנסה לאטום את החור בספינה עם סמרטוטים, ואז אתה מחליף סמרטוטים בכל פעם וטוען שהסמרטוטים זבל כי הם לא עושים את העבודה. תאטום את החור במקום להחליף סמרטוטים למרות שהסמרטוט זה הדבר שהכי קל לעשות.

שזה הדבר הכי מטומטם שיש בכדורגל, ויש הרבה מאוד דברים מטומטמים בו. קבוצות מביאות מאמנים שפוטרו ממקומות אחרים ועושות חילופי ידיים כל שנה או קצת יותר. אין דבר יותר מטומטם מזה.

בד"כ מתחילים בבעיה הכי קלה ואחרי זה לגדולה.

זכינו עם מאמנים בינונים בתארים עם הנהלה הרבה יותר גרועה מעכשיו.

מה שאתה מנסה לעשות זה להשאיר את הקפטן שנכנס בקרחון כי הוא היה שיכור, ואז בא אל המשפחות של הקורבנות ואומר להם שלא יתלוננו כי הרב חובל לא אשם. כן מי שהעסיק אותו גם היה אשם, אבל זה לא סותר שהרב חובל לא מתאים.

מטומטם או לא. זה המצב, לא המצאנו את זה פה בברצלונה. ולא כל כישלון של קבוצה הנשיא ילך הביתה

טוב חייב להודות שהדוגמה של הרב חובל לא ממש מוצלחת אבל הכונה שלי ברורה חחחח

לא, בדרך כלל פותרים את ראש הבעיה. כשרופא מקבל פצוע עם קליע בגוף הוא לא שם פלסטר קודם כי בפצע הכי קל לטפל, הוא מכניס אותו לחדר ניתוח ומגדיל את הפצע כדי לטפל בשורש הבעיה.

תהליך ההתרסקות של ברצלונה התחיל הרבה לפני צ’אבי, צ’אבי בסך הכל היה אחד מהסמרטוטים שמחליפים כל שנה שנתיים כדי להציל את המצב. צ’אבי הוא לא רב חובל, ובטח לא היה השיכור שהתנגש בקרחון. הספינה של ברצלונה התנגשה בקרחון הרבה לפני צ’אבי.

לא הנשיא צריך ללכת הביתה, וגם לא בהכרח המאמן, צריך לטפל בבעיות במקום למצוא אשמים.

הכל תלוי בהגדרות.
אני משער שיש קונצנזוס כללי שצ’אבי לא עשה את עבודתו בצורה טובה. החלפתו במאמן טוב יכולה לעזור למועדון.
מעבר לזה יש עוד דברים שצריך לשפר.

הגישה שלך, כן הרופא בינוני ולא מוכשר לנהל ניתוח אבל הכישלון הוא בעיקר של מנהל בית חולים אז בוא נטפל במנהל בית חולים ובנתיים הרופא הלא מוכשר ימשיך לנתח ולסכן חיים…

אני אומר גם לטפל בכישלון של מנהל בית חולים (והבעיות במוסד) אבל גם לפטר את הרופא… הראשון הולך יחד עם השני. אין פה סתירה, גם עכשיו, החליפו את צאבי, אבל אם יחליפו את דקו במנהל יותר טוב ולאפורטה יפסיק להתערב בעבודה שלו, ברצלונה וזה יקח זמן ועבודה קשה תוכל לעלות על הדרך הנכונה. וזה יביא לשיפור במצב הספורטיבי והכלכלי של הקבוצה.

אבל בוא נגיד מחליפים את דקו באלמיני אבל משאירים את צאבי בתור מאמן אז לא נגיע רחוק גם אם תביא לפה את האנשים הכי מוכשרים שיעבדו איתו. כי מאמן בינוני נשאר בינוני.

כתבתי כבר את זה פה , ואתה לא תסכים, לכישלון צריך להיות מחיר. לא מעניין אותי תירוצים והסברים ואלף לילה ולילה ובכו לי והכלב שתה לי את השעורי בית. נכשלת הביתה., שמאמן נכשל הוא צריך לשלם את המחיר (אם הכישלון הוא מוחלט וסופי)

אתה פשוט מגזים, עד קומאן כל מאמן שאימן את ברצלונה (טאטה מרטינו וקיקה היו יוצאי דופן ואין צורך להסביר למה הם יוצאי דופן נכון) אימן לפחות שלושה שנים. אני חושב שעד פפ בסיטי וליברפול של קלופ זה פחות או יותר היה ממוצע של מאמן סביר.

בשנים האחרונות עקב קריסה של הנהלה של ברתומאו המועדון נכנס לבור עמוק שמשפיע גם על המאמנים.

זה לא עובד כך, אנשים שנכשלו כי הם לא מספיק טובים, צריכים ללכת הביתה כדי שמוכשרים מהם יגיעו ויתקנו את מה שצריך לתקן. אתה לא מתקן את החור בספינה עם הרב חובל נשאר אותו חובבן שהוא היה. לא משנה גם אם תשנה את כל הנהלים בעולם.

תלוי כמה הפצע אקוטי כי עקרונית אתה קודם כל רוצה להשאיר את הפצוע חי ולהביא אותן למצב בו אפשר לטפל בו. בהרבה מובנים לאפורטה כן מתנהל ככה. החובות והבלאגן ברמה המקצועית הם פצעים גדולים. בשביל לפתור את הדברים הכבדים יוצר הוא נאלץ לאטום בפלסטרים, משמע, דמות כלשהי שהקהל יאהב כדי שזה יתן לו חמצן לעבוד על הבעיות הרצינות יותר (כן קרה ברמה הכלכלית).

עם זה אני מסכים במאה אחוזים וגם כתבתי פה דברים ממש דומים בשבוע האחרון. אין לי בעיה עם המינוי של פליק, זה מהלך מעולה לתת לאוהדים תקווה לעונה הבאה, אבל כמו שאתה אומר זה לא הפתרון לשורש הבעיה. כלומר, זה פלסטר שנועד לא לפתור את הבעיה אלא לדברים אחרים, אבל חשוב לקרןא לילד בשמו.

אני מניח שאם לאפורטה באמת היה חושב שפליק הוא הפתרון הוא היה מציע לו חוזה ארוך יותר מאשר חוזה לעונה אחת עם אופציה, פליק היה זה שהתעקש על חוזה ל2 עונות.

לדעתי צ’אבי בכל מה שקשור לקידום הסגל עשה עבודה מעולה. הוא עשה דברים נפלאים עם גאבי דמבלה באלדה ועד הצעירים שפרצו העונה. מדובר על פרק זמן בתכלס קצר והוא הגיע להישגים גדולים בזמן הזה, וזה מה שהכי חשוב לברצלונה כרגע. אני לא חושב שהוא היה כזה גרוע בשכלול הכל. הכדורגל לא היה טוב, אבל לטעמי בשכלול של כל התנאים זה לא קטסטרופה כמו שזה נראה. לדעתי היה צריך להפסיק את הסחרור הזה של החלפת המאמנים, למיטב הבנתי זה אף פעם לא תורם לקבוצה.

מסקרן אותי לראות מה פליק יעשה בעונה הבאה. אני בניגוד לטיטי לא פוסל על הסף את ההצלחה שלו, דווקא חושב שיש סיכויים סבירים שהוא כן יצליח באופן יחסי לפחות. עם זאת אני מאמין בבניה לטווח הארוך, ואני לא יודע כמה סבלנות תהיה לברצלונה עד שהדברים יתחילו לעבוד. אם הכדורגל יהיה יוצר טוב והוא ימשיך להשקיע בקידום הצעירים כמו שצ’אבי עשה ובאותה הצלחה, זה יהיה שיחוק גדול של לאפורטה. אבל נחכה ונראה, הזמן יעיד.

יציבות זה דבר חשוב. כמו גם התפתחות מקצועית ועמידה בסטנדרטים.

צ’אבי שנתיים וחצי במועדון. זה מספיק זמן עבור מאמן כדי להראות הרבה הרבה יותר ממה שקיבלנו.
אני לא חושב שהוא כישלון מוחלט או אפס מוחלט, אבל הוא גם הראה שהקבוצה הזו לא מתפתחת על המגרש בהנהגתו.
היה אפשר להמשיך איתו, אבל גם היה אפשר שלא. מקצועית אנחנו לא מפספסים פה משהו.
עכשיו השאלה האם המחליף שהגיע במקומו יכול לקחת את העבודה של השנתיים וחצי האלה ולקדם את הקבוצה כמה שלבים למעלה ובכך להצדיק את המהלך.

אני לא יודע, אלו היו שנתיים וחצי כאוטיות. המון שינויים, שחקנים באו והלכו בקצב מסחרר, שינויים הם מכה לקבוצות כדורגל. בזמן הזה אובמיאנג היה סלע חשוב והוחלף, הביאו שחקנים שלא מתאימים כמו הקשר ההוא ממילאן שכבר שכחתי את שמו והחליפו אותם, בקישור בכלל כיכבו גאבי ופדרי והיום הם לא רלוונטיים, חוסר השקט הזה, חוסר היציבות, מרסקים את האפשרות לפתח משהו יציב שיתן תפוקה משחק אחרי משחק.

שלא יובן לא נכון, אני לא טוען שצ’אבי איזה מאמן על עכשיו, פשוט הוא לא היה כישלון כמו שמציירים אותו. בתוך כל הסביבה הקאוטית שהייתה הוא עשה בעיניי עבודה סבירה לגמרי. הכדורגל לא היה טוב אבל זה בסדר גמור לנקודת הזמן הזאת. אותו דבר אגב אני טוען גם לגבי אנצ’לוטי אצלנו. הוא התמודד עם בעיות ואתגרים אחרים ולכן אני קיבלתי בהבנה את הכדורגל המזעזע שהוא משחק.

על הנייר הכל נכון, אבל בפועל זה בריחה.
סגלים מתחלפים זו סיטואציה שהרבה מאמנים נתקלים בה, נתקלים בה ומצליחים לייצר טביעת אצבע טקטית(גז’ארדו דוגמא מעולה אגב). יש מאמנים שמגיעים תוך חודש רואים שינוי.
צ’אבי אימן את בארסה שנתיים וחצי ולא ראינו בשום שלב קבוצה מאומנת. הכי רחוק שהלכנו זו קבוצה שעומדת על המגרש סטטית בצורה ברורה, אבל שום תנועה מסודרת מעבר לכך.
אחרי שנה וחצי אפשר בהחלט לצפות לכדורגל טוב(או מאומן).

דיברת על אובאמיאנג?
הבן אדם הגיע ומיד נהיה ‘‘סלע חשוב’’.
אז איך זה מסתדר? אם הוא עוזב והוא סלע חשוב למרות שהיה במועדון רק חצי עונה, אז כל אחד יכול להיכנס ולהיות סלע חשוב. לבנדובסקי שהחליף אותו נתן חצי עונה ראשונה מדהימה.

ההשוואה לאנצ’לוטי תמוהה.
מדובר במאמן עם רזומה. אתה יודע מה תקבל ממנו ומה לא.
בעונה הראשונה שלו הוא זכה באליפות ובליגת האלופות.
כדורגל טוב, אף פעם לא היה ה-פורטה שלו. הוא זכה בשני תארים החשובים באמת בעונה הראשונה. יותר מזה הוא לא צריך.
אחרי עונת ‘‘נפל’’, הנה הוא עומד לעשות זאת שוב.

אותם מאמנים שאתה מדבר עליהם פחות מצליחים. הציפיות מברצלונה גבוהות, זה לא עוד קבוצה שכשהיא לא מצליחה אז כולם חיים עם זה בשלום וכשהיא משחקת טוב כולם מתפעלים. ואגב, כשצ’אבי הגיע לקבוצה כן היה אפשר לראות שינוי, נתתם לנו רביעיה בברנבאו, הייתם בלתי עצירים. לאחר מכן גם החסרונות התגלו.

ממש לא. אובמיאנג היה שיחוק מדהים, חריגה סטטיסטית מטורללת. לקחת שחקן גמור מקבוצה גמורה כביכול ושיתן את מה שהוא נתן? זה ממש לא מעיד שכל רכש יכול להיות כזה.

אני לא משווה את צ’אבי לאנצ’לוטי, הנקודה היא שלדעתי אפשר ורצוי לסבול כדורגל לא טוב ולחיות בשלום גם בלי תיארים אם מקדמים את השלד והולכים בכיוון הנכון. מה שתגידו, את זה צ’אבי כן עשה, כמו אנצ’לוטי. אני לא מבין למה אתם לא נותנים לו טיפת קרדיט על השילוב המאסיבי של הצעירים, הטיפוח והאמון בהם. צ’אבי משאיר אחריו שלד לא רע שלא בטוח והיה לכם עם מאמן אחר.

עושה רושם שעיקר השינוי היה חלון ינואר.

זה לא מה שטענתי.
כל שחקן הוא מקרה לגופו, אבל לא יכול להיות שאתה מצד אחד אומר שאי אפשר להצליח כי אין יציבות, ומצד שני קורא לשחקן שהיה במועדון בסה’'כ חצי עונה ‘‘סלע חשוב’’.

אחרי שנה וחצי במועדון זה פייר לחלוטין לדרוש שהקבוצה תיראה כמו קבוצה לא משנה מה הנסיבות מסביב.

למה אי אפשר לקדם את השלד על ידי שדרוג עמדת המאמן?
ואני מבטיח לך שהנקודה אצל רוב אוהדי בארסה זה שהשלד לא קודם ע’'י צ’אבי וההרגשה הייתה שלא הולכים בכיוון הנכון איתו.
גם על הדקות משחק לצעירים יש ביקורת, זה לא חייב להיות הכל או כלום.

מהצד זה נראה שהציפיות שלך מבארסה סופר נמוכות ולכן כל מאמן היה צריך להמשיך, אבל הציפיות מבארסה ומהמאמן שלה צריכות להיות גבוהות כל הזמן. רק ככה מתקדמים.