פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

לאותה נקודת זמן ספציפית אובמיאנג היה חלק קריטי בפאזל. זה שהוא התאקלם בצורה טובה ומיידית לא סותר את זה שדברים צריכים לקחת זמן בדרך כלל כדי שהם יעבדו. יש חריגות סטטיסטיות לפה או לפה.

תמיד פייר לדרוש כדורגל טוב יותר, השאלה היא האם זה אפשרי. בוא נראה מה תעשו עם פליק ובאיזה מובנים הוא יקח אתכם קדימה.

את זה כבר נדע בעתיד, אבל אם פליק יקדם את הסגל כמו שצ’אבי קידם אותו, ראו את כל השרשור הזה כטעות אחת גדולה שלי. אני פשוט חושב שצ’אבי לא מקבל שום קרדיט על מה שהוא עשה עם הצעירים ועם שחקנים אחרים שהוא מהם המון (השינוי שעשה עם דמבלה היא ענק), למרות שמגיע לו המון על זה.

אני לא אגיע להסכמה לגבי זה בשום אופן. זה רחוק מהמציאות כמזרח ומערב. כל כך הרבה שחקנים עשו קפיצה תחתיו, לכל כך הרבה שחקנים הוא נתן קרדיט, זה היה חסר תקדים. אבל אם אנחנו לא מסכימים על הדבר הזה כנראה שאין פה קרקע לדיון.

את אותם הדברים כתבתי על ריאל מדריד לאורך כל השנים האחרונות, אין קשר. כדי להישאר רלוונטים לאורך זמן צריך לבנות פרויקט בצורה נכונה ולשמור על יציבות. אין דרך אחרת.

ההשואה שלך מברצלונה למצב של ריאל מדריד לא נכונה ולמה

וכל זה בעונה אחת כן?

אם ריאל מדריד היתה עושה תוצאות כאלו , אני מניח שאתה לא היית עומד בפרץ ומגן על המאמן של ריאל מדריד אחרי שהם מובסים פעם אחר פעם מודחים מכל תחרות ומסימים עונה בלי תארים תוך כדי הצגת כדורגל נוראי.

זה שהכדורגל של ברצלונה נוראי זה התחיל עוד לפני צאבי אז לא רק בגלל זה הוא היה צריך ללכת הביתה (לטעמי זה סיבה מספיקה דרך אגב) הוא צריך היה ללכת הביתה ממגון סיבות. לא בצורה שהוא הלך ואיך פיטרו אותו. כבר כתבתי את זה, אבל ללכת הביתה כן. אפשר להגיד דקו גם וגם לאפורטה וכן הוא לא אשם היחידי הכל אפשר, אבל שום דבר,אני חוזר שום דבר לא יסתור את העובדה שצאבי הרננדס לא מאמן מספיק טוב לקבותה בדרג של ברצלונה.

לכן אני תמיד יסתכל בחשדנות על כל אוהד ריאל מדריד (שאוהד קבוצה שמפטרת מאמנים מסיבות פחות ברורות מפה אבל כנראה ששם זה בסדר) שיבוא ויספר לי שאני ושאר אוהדי ברצלונה צריכים לחשוב שזה נורמלי שברצלונה חוטפת רביעיות וחמישיות ומודחת מכל תחרות בספרד ואירופה… לאוהדי ריאל זה כיף לנו זה לא.

לא השוויתי בין ריאל מדריד לברצלונה, יהיה ממש מטומטם מצידי לעשות את זה. ההשוואה היא נקודתית לעניין ששני המאמנים לא שיחקו כדורגל יפה אבל קידמו את הפרויקט בצורה משמעותית. גם אוהדי ריאל ובכללם אני רוצים לשחק כדורגל טוב יותר אבל בסופו של דבר זה בלתי אפשרי כל הזמן לשחק כדורגל טוב, ויש תקופות של בניה. בינינו, מתי אתה זוכר את ריאל מדריד משחקת כדורגל טוב לאחרונה? מעולם לא התלוננתי על זה כי הבנתי שלנקודת הזמן הנוכחית המטרה היא לא לשחק כדורגל טוב. יתרה מזאת, אפילו היו לי פה דיונים מול אוהדים שקראו לאנצ’לוטי אידיוט וכעסו עליו. איתם אפילו התבטאתי בצורה קשה יותר, תאמין לי. אז נכון שברצלונה הגיעה לבור יותר עמוק, אבל שני המועדונים נמצאים בנקודה שונה וביחס לציפיות שני המועדונים שיחקו כדורגל לא טוב.

אם הייתי חושב שהמאמן אשם, הייתי מאשים את המאמן. אם הייתי חושב שהנשיא אשם, הייתי מאשים את הנשיא, ואם הייתי חושב שהשחקנים אשמים הייתי מאשים את הנשיא. זה שהכי קל להחליף מאמן והרבה יותר מסובך ויקר להחליף סגל שחקנים זה לא הופך את המאמן לצרה הגדולה.

זה לחלוטין לא נורמלי שברצלונה חוטפת רביעיות וחמישיות. אני או אף אוהד אחר של ריאל מדריד לא טוען שהמצב בברצלונה טוב ואתם צריכים להמשיך כמו שאתם. אני טוען שיש הרבה בעיות, סגל שחקנים בעייתי שמתחלף כמו גרביים, נשיא עם קפריזות, מערכת מסוחררת שבכל איזה חודש אנחנו שומעים על מישהו חדש שמתמנה לתפקיד חשוב או מישהו שעוזב, שחקנים שמדברים יותר מדיי בתקשורת (פעמיים השנה גונדוהן יצא על שחקנים בפומבי וזה רק מה שאני זוכר). אתה מבין שיש במערכת הזאת בעיות יותר גדולות מזהות המאמן?

אם ריאל מדריד הייתה ברצלונה, או אם אני הייתי אוהד ברצלונה, הייתי חולם דבר ראשון על יציבות במערכת, על שקט תעשייתי. שכל הכאוס והקרקס הזה יפסק. כל עוד שזה נמשך אני חושב שהמערכת אף פעם לא תתאפס על עצמה ותתחיל לתפקד לאורך זמן בצורה חלקה.

ועכשיו לבונבוניירה שלך שאתה תמיד אוהב לחלק. מה קשור עכשיו חשדנות כלפי אוהדי ריאל, במה אתה חושד? שאנחנו אוהבים לראות את זה ולכן אנחנו כביכול תומכים במה שקורה? מה זה משנה הדיונים שלנו כאן? כמה משתמשים פעילים יש כאן בפורום, 20? 30? מה ייתן ומה יוסיף לנו לשנות לכם את הדעה או לשכנע מישהו במה שאנחנו חושבים? אני לא מבין את זה. זה לא סוד שאנחנו נהנים לראות את זה, אבל אנחנו אנשים בוגרים ומסוגלים גם לדבר על הדברים בצורה שקולה ורגועה חוץ מלצחוק עליהם.
הייתי שמח אם גם אתם הייתם משתתפים בדיונים שלנו, כל עוד שכמובן אתם מדברים עניינית כמו שאנחנו משתדלים לעשות כאן.

קודם כל אין לי בעיה איתך שתשתתף בדיונים פה ולא זה מה שכתבתי.

אני פשוט לא חושב שאם צ’אבי היה מאמן ריאל מדריד בתוצאות כאלו אוהדי ריאל מדריד היו כותבים:

“לא אשם בהכל אז חטפנו רביעיות וחמישיות ברצלונה משפילה אותנו משחק אחר משחק אבל בוא ניתן לצאבי עוד הזדמנות”

בטח לא הייתם מאפשרים לאוהדי ברצלונה לכתוב פה הודעות של “אמרתי לכם”

דרך אגב יש לי בטן מאוד מלאה נגד אוהדי ריאל מדריד והמנהלים בפורום פה אני לא מסתיר את זה

מה שצ’אבי עשה עם דמבלה ראוי לכל המחמאות, אבל חוץ ממנו איזה עוד שחקן התקדם אצלו?
לתת דקות לצעירים זה נחמד. כשאין כסף להביא את הרכש שרוצים זה קצת פחות מחמיא, ובכל אופן לא מלמד על קידום שחקנים. שני דברים שונים לגמרי.

צ’אבי בעיקר הצליח עם שחקנים שכבר היו מספיק טובים או מנוסים כדי להצליח מחוץ למסגרת טקטית ברורה. דמבלה, אובאמיאנג, אלבה, בוסקטס, פיקה, אלבש.

בסדר גמור, אבל נראה לי שאתה בודד במחשבה הזאת, אחרת כולנו היינו עדיין עם צ’אבי.

נו וכמה מעמד החזיקו מאמנים של ריאל לאורך הזמן בלי תוצאות או יכולת?
לופטגי פוטר אחרי 4 חודשים! סולארי גם תוקפת זמן דומה.
זידאן הגיע ועזב אחרי שנתיים וחצי(בדומה לצ’אבי) אחרי עונה ללא תארים.

יש לך איזה רעיון לפרויקט בראש שכל המועדונים צריכים לעקוב אחריו. זה לא הגיוני. אבל גם אם כן, בוא נדייק בנתונים של הפרוייקט הזה ובוא נדבר על איך הוא עובד.
הרי גם אם אתה מגדיר את צ’אבי הצלחה, מי אמר שלא הגיע הזמן להתקדם? אין חובה להמשיך עם אותו מאמן בשם איזה אידיאל לא ברור.

ארסנל לפני שנתיים החתימו את ז’סוס וזינצ’נקו. שניהם נתנו עונה מצויינת לכל הדעות.
הקבוצה התקדמה כל-כך הרבה ביחד איתם שכבר הקיץ מחפשים להחליפם כדי להשתדרג. קורה.

צ’אבי בגיבוי שהוא נתן לדמבלה עשה נזק לברצלונה גם ערכי גם ספורטיבי וגם כלכלי ולדעתי אלמיני עזב בין היתר בגלל זה.

לא חושב שדמבלה זה נקודה לזכותו או משהו שהוא צריך להתגאות בו.

טוב, נראה מה יהיה בעוד עונה או שתיים, הבנו את ההבדלים בדעות בשלב הזה אני חושב.

אין ספק שאם פליק לא מספיק טוב אז זאת החלטה שבדיעבד תיראה לא טוב, אבל לא בגלל שחרור של צ’אבי.

זה נקודה לזכותו בתור מאמן. הוא שיקם אותו והפך אותו לשחקן ברמה גבוהה מאוד.

באופן כללי, אפשר לנתח את מה שאתה אומר ולהסתכל על זה מכל מיני כיוונים. אולי אתה צודק.

היה פה דיון לא מזמן שפליק מקבל שכר יותר נמוך מצ’אבי, וש 4 מיליון ברוטו שצ’אבי הרוויח זאת חזירות.
אז עכשיו מתפרסם דיווח של עיתונאי של סקאי גרמניה, שאומר שפליק ירוויח בין 9 ל 11 מיליון ברוטו לא כולל בונוסים.

https://x.com/Plettigoal/status/1796860113711439907

צ’אבי הסכים להרוויח מעט מאוד יחסית למאמן של קבוצה כמו ברצלונה, וויתר על שכר של שנה שלא היה חייב, אז כל הכבוד לו בהקשר הזה.
אם יצליח בקריירת האמון שלו, הוא יותר ממוזמן לחזור יום אחד. עבורי הוא ממש לא שרוף , להיפך.

זה סתם בלוף שסיפרנו לעצמנו ( בחסות בארסה מניה “ודמבלה יותר טוב מאמבפה”)

דמבלה גם בשיא שלו זה שחקן שיודע לעשות כמה דריבלים לעבור שחקן אחד שתים ואז ליירט ציפור בשמים.

איזה רמה גבוהה? עשה גולאסו אחד נגד בילבאו וריאל…

אצל הצרפתים, הדבר היחיד שהוא עשה זה להבקיע מולנו ואז יצא לחופשה מרצון בכל המשחקים האחרים של פסז.

פוטנציאל יש, אבל בית הקברות מלא בשחקנים שיש להם פוטנציאל לא ממומש.

ברוך שנפטרנו ממנו, זה לא שדמבלה זה נקודה לחיוב לצאבי, זה נקודה שחורה לו. בגלל ההתעקשות המטומטמת שלו עליו, לא רק שפיפסנו הזדמנות לעשות עליו כסף אלא דמבלה השפיל את המועדון שנה אחרי ולדעתי אחד הגורמים שגרמו לאלמיני לעזוב את ברצלונה.

וזה לא שצאבי לא קיבל סימנים מתריעים ושניסו להזהיר אותו מדמבלה, הוא קיבל מספיק, אפילו בפורום פה אני ועוד טובים ורבים כתבנו שזה יעלה לנו ביוקר, אבל משום מה על גרימאלדו היה לו קל לעשות פוזות אבל מול דמבלה …

לא מבין מה אתה רוצה פה. זאת הדעה שלך.
אני לא קשור לבארסה מאניה, ולי יש דעה אחרת.
להגיד שלקחת שחקן שלא עשה כלום בכל הקריירה שלו בבארסה ולהפוך למלך הבישולים ברק חצי עונה זה בלוף זה לא מציאותי.
גם בעונה שאחרי עד הפציעה שלו הוא היה מצוין.

כל שאר הדברים שמסביב, אולי אתה צודק, אבל אני לא התייחסתי אליהם.

מה הוא עשה בישל נגד חטאפה ואססונה?

מה הוא עשה השנה?

זוכרים כמה דריבלים שלו. אני זוכר איך הוא באמת שיחק. וכתבתי את זה גם אחרי המשחק השיא שלו מול ריאל. זה לא בדיעבד.

אני הגבתי לזה.

דמבלה הוא לא נקודה חיובית לצאבי. אלא נקודה שחורה.

אתה זוכר מה שאתה זוכר, ואני זוכר מה שאני זוכר.
אתה לא השופט פה.

מה אכפת לי מה דמבלה עשה העונה? צ’אבי אימן אותו?

סבבה, אני חושב אחרת. כבר הבנו את המצב.

מה נסגר עם טיאגו? כבר עוזב?

סגר סופש על חשבון ברצלונה ועזב.

העיתונאי אוריול דומנק: ״תקופת ההתמחות של תיאגו תסתיים אחרי הקיץ בגלל שהוא חייב לחזור לליברפול בשביל לשמור על הקלות המס שלו. בריטניה נמצאת מחוץ לאיחוד האירופאי״

אז הבאנו אותו לשבועיים? לחודש?

מועדון מפגר

בהתחשב בזה שזו התקופה הכי חשובה (קדם עונה +מאמן חדש) אז שחקן על שהוא במקרה שחקן בית שלנו, ששיחק תחת פליק ויוכל לעזור לו להעביר את השיטה שלו זה אחלה גם אם זה לזמן קצר.

וואלה, הוכיח את עצמו. עד עכשיו אני מבסוט. כמה חשוב קדם העונה בשביל שחקנים כאלה.

סרטון מדויק מאוד לדעתי שמנתח את מה שבארסה הראתה בקדם העונה. מה אתם יכולים לצפות מפליק ומהקבוצה שלו.