פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

“Hansi Flick does not give players extra rest days as was the case during Xavi’s time. He believes that everyone should be professional and treated as such.”

https://x.com/BarcaTimes/status/1825224951508439266

מאמן אחרון שניסה לעשות משהו דומה חטף על זה, מקווה שהוא ימשיך בזה ובדרך גם יחדיר משמעת גרמנית בצעירים

זמנים אחרים.
מי יחתור תחתיו? פדרי? באלדה?
כולם ילדים לפלפים.

ה׳חשודים׳ הם לבה וגונדו וקשה לי להאמין שהם כאלה.

כן.
ואז חצי דקה אחרי אותו AS מדווח שהוא נותן לשחקנים יום חופש מחר.

איי אס כתבו רק על אמבפה

אז…2.5 קפטנים זמינים למשחק. גג.

טר סטגן ותיק ואני מבין למה הוא הקפטן הראשון (על אף שלא אמר ויסקה קטלוניה). מהאחרים יש מישהו שכבר 5 שנים בקבוצה הבוגרת?

פרנקי בדיוק 5 שנים בברצלונה. עבר בקיץ 2019.

כל השאר פחות, כאשר פדרי ו-RFA עם 4 שנות ותק בקבוצה הבוגרת.
במקרה של אראוחו אולי אפשר להגיד שהוא בתכל’ס 6 שנים אצלנו, כי הוא היה שנתיים בבארסה ב’/אתלטיק, ופדרי אולי ייחשב אצל מישהו כעם ותק של 5 שנים, כי הוא נקנה ב-2019 והושאל לשנה חזרה ללאס פאלמאס. תלוי איך מסתכלים על הדברים.

ראפיניה זה מעניין, בעיקר כי הייתי בטוח שדווקא לבנדובסקי יקבל יותר הכרה מהשחקנים. לא יודע אם לשמוח שזה לא קרה, או ההיפך.

מניח שבשנים הבאות אדון פבלו גאביריה ישתחל לשם. במידה ויחזור כמו שצריך מהפציעה.

את אדון פאבלו גאביריה הייתי שם כבר עכשיו מעל פדרי , ראפיניה ודה יונג.
יש לו את הרוח הזאת של מנהיגות כמו שיש לאראוחו. לא ראיתי את זה מפדרי או דה יונג.

הגיוני שהיית שם מעל פדרי ופרנקי, ואני מאמין (בעיקר בגלל תגובות והתייחסויות שחקנים אחרים לגביו, גם בנבחרת) שהוא היה ממוקם מעל פדרי לפחות, אם לא היה פצוע עד נובמבר. בהנחה שהשיקול הוא לא רק ותק. מצד שני - גם הייתי בטוח שלבנדובסקי יהיה ברשימה הזו, וקיבלנו את ראפיניה, אז אולי אני טועה לגמרי בהבנה של מי השחקנים עצמם חושבים שיותר מתאים.

עריכה:
פרנקי ואראוחו היו כבר קפטנים בעונה שעברה, ככה שטבעי שהם יישארו ברשימה, ולאחר העזיבה של רוברטו - היה צריך להשלים את המקום הרביעי, ומשום מה גם חמישי. כנראה שזה נכנס למערך השיקולים. בעיקר לגביי ההולנדי. לגביי פדרי - יכול להיות שהוא סוג של ברירת מחדל מבחינת הוותק (וגם מי יכול להיות במקום? באלדה?). לגביי ראפיניה - אין לי מושג.

הזוי מבחינתי ש-2 מהקפטנים היו נדחפים בגסות החוצה, אילולא הפציעות שלהם. ואני מנתק לרגע את זה שגם אני הייתי רוצה לראות את פרנקי במועדון אחר. הזוי גם שבקיץ הבא כנראה יהיו שינויים נוספים ברשימה, ולא בגלל מהלכים הגיוניים או מתוכננים מראש.

אז בעצם פליק ביקש מלבנדובסקי לא להיות…אממ…פולני?

הבחירה בראפיניה מעניינת כמו גם אי הבחירה בלבנדובסקי.
נראה שכמו במקרה של גונדו, יש פער בין מה שהותיקים רגילים אליו ומה שהצעירים מכירים ואולי זה מביא למתחים.

מסתדר עם הדיווח על הבקשה של פליק מהפולני.

מעניין. הייתה לי הרגשה שהוא כזה, אבל אז הגיוני שהיו מנסים לדחוף אותו החוצה מהמועדון. מצד שני, היגיון זה לא הצד החזק בניהול בברצלונה כרגע.

ללבנדובסקי יש טיפה כובד אחרי מה שהוא והסוכן שלו עשו כדי להגיע לבארסה. לא יעשו בלאגן כשהוא מעדיף להישאר עוד עונה.
גם לא הייתי ממהר לחשוב שבכדורגל מוכרים שחקנים כל-כך מהר בגלל שהם נוקשים כלפי הצעירים. זה נראה לי הדבר הכי טבעי בעולם.

לא מוכרים כל כך מהר בגלל נוקשות כלפיי צעירים, אבל נוקשות כלפיי צעירים היא רק אחת מהסיבות האפשריות למכירת הפולני, וסיבה שלא הייתה קיימת אצל גונדואן, למשל. או שלפחות לא היו דיווחים על זה.

אי בחירה לרשימת הקפטנים, כשראפיניה במקומך, זו אמירה. כשזה מצטרף לדיווח על זה שפליק העיר לו על כך (טוב מאוד, אגב) - זה לא בהכרח משהו שצריך למסמס.

1. גונדואן התבטא בצורה “נוקשה” פומבית, כמה פעמים.
  2. מסכים שזו יכול להיות עוד סיבה, אבל לא משמעותית.
  3. אי הבחירה זו אכן אמירה מעניינת. השאלה אם מדובר בהתנהגות קיצונית של הפולני או הבדלים תרבותיים.
    רוב הסגל מורכב מצעירים שלא מכירים את הכדורגל ברמות הגבוהות כמו לבה. הוא רגיל לסטנדרטים הכי גבוהים שיש.
    אני משער לעצמי ששם נופל העניין, ולכן לא ממהר(מניסיון דומה) לקפוץ למסקנות. נשמע כמו משהו טבעי בעיני שאפשר להכיל.

ההשערה בסעיף 3 הייתה יכולה להיות יותר מבוססת, לטעמי, אם לא היו כמה שחקנים קצת יותר מנוסים בסגל (ואז הכף הייתה אמורה לנטות לכיוון הפולני, בטח ביחס לראפיניה שפחות ותיק ממנו במועדון), ואילולא הדיווח על ההערה של המאמן עצמו.

בקיצור - ימים יגידו אם זה רק סערה בכוס סאנגרייה, או משהו מעבר. זה כנראה בעיקר תלוי בביצועים על המגרש.

חוץ מכריסטנסן ואולי טר שטגן אין לנו שחקנים עם ניסיון בכמויות שמתקרבות ללבה.
יש לנו כמה שחקנים בגיל ‘‘אמצעי’’ שלא עשו כלום ברמות האלה(אראוחו, ראפיניה, קונדה, אולמו). והרבה הרבה צעירים.

שלא תבין לא נכון, אני מבין שההתנהגות של לבה כלפי הצעירים יוצרת מתח(רואים את זה) וזה התפקיד של המאמן לאזן את הדברים.
העניין הוא שזה כרגע מנופח כי הוא לא משחק מספיק טוב, אם זה ההיפך היו אומרים שהצעירים צריכים ללמוד מהתשוקה שלו וכו’.

זה מה שהיה למאניה להגיד על פאו פרים, האולי מחליף של ברנאל (לפחות עד שפרנקי יחליט לחזור) -

הסרטון -

אני רק רוצה להזכיר שהיו זמנים שהטיפו לנו מוסר שאנחנו רומנטיקנים מידי בקשר ללה מאסיה.

הלה מאסיה ובכללי שחקנים צעירים, מצילים לנו את התחת. וזה קורה שנה אחרי שנה.

אני מאמין בו.

הם מצילים לנו את התחת, אבל אין לי ולו טיפת ספק שבהינתן מצב כלכלי אחר - לא ברנאל, לא פרים ולא אחרים היו מקבלים הזדמנות. בטוח לא כזו הזדמנות.

לא תחת הניהול הנוכחי (וכמובן גם הקודם).