רצה להיות עם המשפחה.
בשנה שעברה היה השוער הראשון של יובנטוס והייתה לו עוד עונה בחוזה. הוא בחר לוותר על זה ופרש בגיל 34 בלבד. כמו שאתה יודע, שוערים יכולים לשחק עוד כמה שנים בכיף.
Flick: “I want to be judged by the way we play and also by the titles we win.”
בדיוק ככה אני רוצה את הקבוצה שלי.
מעביר לפה כי יותר מתאים:
בעיני, לרוב כשאומרים ‘‘תלות’’ פה(בטח אצל אלה שמחפשים מה לא בסדר אצלנו) הכוונה היא שהכל עובר אצל השחקן הזה.
בהכי מסונטז שלו המונח ‘‘תלות’’ לדעתי מכוון לקבוצות שאין להן מה למכור חוץ משחקן אחד בודד. לא חושב שזה המצב אצלנו.
אני לא מסכים לגבי פרנקי. אולי זה קשור להבדלים במינוח.
האם פרנקי לוקח כדור ומחלק אותו כמו פדרי? לא.
האם הוא משחק באותם איזורים ועושה בערך את אותם דברים? כן.
בעיני פרנקי לא רק מנהל משחק, זה המהות שלו בתור שחקן. אם כל התקפה לא מתחילה דרכו הוא סובל.
על ניהול המשחק שלו באייאקס שילמנו 75 מיליון יורו.
חריג בטירוף.
מעניין איך פליק הגיע למסקנה שהוא מחייה את הטקטיקה הזו, ולמה זה מצליח כל-כך.
האם נראה שינוי בעתיד? האם נסבול משינוי שכזה?
אני באמת מרגיש שכבר זמן מה כותבים על פרנקי בפורום באוטומט. גם בתקופה הפחות טובה שלו חצי ממה שנכתב לא היה נכון, ובמיוחד עכשיו כשהוא משחק מצויין.
אין שחקן בקבוצה שיודע להתמודד עם לחץ יותר טוב ממנו (כולל פדרי) הוא מקדם כדור מעולה, שחקן מפתח במסגרת החזקה בכדור ובניית התקפות. וקאסדו… הפתיע מאוד לטובה, אבל נראה לי שאתם קצת מגזימים. בהרמה מובנים הוא שחקן מאוד מוגבל, בפרט בפן של בניית התקפות, והוא פגיע מאוד ללחץ.
דיברנו המון על זה שבאלדה שחקן דביל שצריך יד מכוונת - מאמן שידריך אותו ויעזור לו להשתפר. הוא עדיין לא העיפרון הכי מחודד בקלמר, אבל נראה שפליק מצליח בזה עד כה בצורה מדהימה. הוא הרבה פחות ראש בקיר, כמו שאמרת משחק יותר נמוך ולא כקיצוני. אין מה לומר. שיפור ענק. מודה שהייתי כבר פסימי לגביו, כי לא היה לו גרף שיפור. טכנית תמיד היה לו המון כישרון.
עדיין לא בטוח שאני סומך עליו מבחינה הגנתית אבל.
מלכוד 21 -
כדי שאשנה את דעתי על פרנקי והתאמתו לתפקיד קשר אחורי יחיד ו/או דאבל פיבוט, הוא צריך להיאבק כדי להוכיח את עצמו. אממה? הוא לא טוב בקטע של מאבקים. בעיה.
אין מצב שאתה באמת מאמין בזה. פדרי טוב ממנו בזה העונה, וזה בכלל לא קרוב.
פרנקי אולי מקדם כדור טוב, אבל בהרבה מאוד מקרים הוא מחזיק בכדור יותר זמן מהנדרש. ואולי הוא טוב מקסאדו במובן הזה, אבל הגנתית אני סומך על קסאדו הרבה הרבה לפני פרנקי. אם זה חלק ממערך השיקולים של פליק, והוא מעדיף סיכוי גבוה יותר לייצר מקדימה, תוך הקרבה של הגנתיות מאחורה - אחלה.
פדרי מצויין בזה, פרנקי יותר טוב. לדעת לשמור על הכדור מדהים ולנטרל לחץ זה גם סוג של הגנה, אבל אני מסכים שבכל הנוגע להגנה בלי כדור פרנקי לא משהו וקאסדו הרבה יותר טוב.
יש לך 179 מיליון אירו? אז תרגיש חופשי לתרום ללאפורטה. זה הסכום הראשוני שניוקאסל שמה רק בשביל שהם יקשיבו להצעה עליו . לא יקבלו אלא רק יענו לטלפון…
בקיצור נקסט.
אני טוען שחלק מה שהופך את פדרי לטוב יותר בתחום הזה מפרנקי, זה שהוא לא צריך לשמור על הכדור כדי לנטרל לחץ. הוא עושה את זה גם באמצעות מסירה מהירה לשחקן מחוץ לכלוב הלחץ. בעוד שפרנקי הרבה פעמים ינסה לכדרר אל מחוץ ללחץ, ובלא מעט מקרים - קצת יותר מדי כדרור מהנדרש.
@Ariel זה שלך.
איזה דיון מתסכל. ברנאל בכמה משחקים שראינו אותו, עשה גם וגם, והיה הופך את כל הדיון הזה של פרנקי/קסאדו לכל כך מיותר.
אם הוא יחזור כמו שצריך, אז לגמרי לא צריך חיזוקים נוספים לקישור (וגם בהגנה אנחנו די מסודרים), ונוכל להתמקד בחלוץ ואולי שחקן קו שמאל שיתן לראפיניה יותר דקות באמצע.
זה הסוד שלי, קאפ, אני תמיד מתבאס שפספסנו את אלבארז.
אם כבר התחלנו עם קצת דעות נגד הזרם - אז הנה דל"פ שאני חייב סוף סוף להשמיע: ברנאל הנפלא נתן בסך הכל 3 משחקים טובים (אם תרצו לקרוא להם מושלמים, גם זורם איתכם). אנשים כאן הכתירו אותו למינימום שילוב של צ’אבי אלונסו, פירלו ובוסקטס בשיאם על סמך פחות מ250 דקות. אני ממש מקווה שהוא יחזור לאותו הכושר וגם ישמור עליו, אבל ההתלהבות (וגם הדיכאון מהפציעה) היו קצת מוגזמים לטעמי.
אי אפשר לדעת מה היה קורה אם לא היה נפצע, אבל יש מצב לא רע שבגלל הפציעה הרווחנו את הפריצה האמיתית של קסאדו (שמראה יכולת ענקית לאורך עונה שלמה בעונת בכורה!!!), וגם את פדרי ופרנקי שלקחו העונה צעד קדימה בכל המובנים לנוכח הצורך בקישור הדינאמי שפליק מרכיב במערך שלו.
פוטנציאל ענק? בהחלט יש.
משהו שהוכח רשמית ליותר מ-2.5 משחקים? בהחלט אין. לפחות בינתיים.
מצד שני, יש לכם דוגמאות לשחקנים תחת פליק שחוו רגרסיה? כי אין שום דבר שתומך בטענה שברנאל לא היה שומר על הרמה שהוא הפגין בתחלית העונה (ובמשחקי ההכנה, שאתם משום מה מתעלמים מהם). להיפך, נראה ששחקנים רק ממשיכים וממשיכים להשתפר במהלך העונה.
כאלו שקיבלו מספיק דקות דשא והראו רגרסיה? לא.
כאלו שהיו צריכים לקבל יותר הזדמנויות, ואולי בגלל זה לא מצליחים לייצר מומנטום/להשתפר? אמממ…יש לי מישהו.
בשורה התחתונה - הלוואי ואתה צודק לגביי ברנאל. מה שאני וסשה אומרים זה לא שאתה טועה או שהוא לא טוב אלא שעם כל התקווה ועם כל הפוטנציאל, הקטע של לעוף על הילד מבוסס על 2.5 משחקים בבוגרים. זהו.
זה לא מדד מספיק כדי לדעת מה היה קורה אם היה משחק יותר, לצערו, ואולי גם לצערנו. ניאלץ לחכות ולראות איך יחזור בעונה הבאה, ולשפוט אותו החל מאותה נקודה.
אתה לא יכול לקבוע דעה על שחקן בשתים שלוש משחקים
אני רגוע לשנה הבאה. כי לדעתי קסאדו וברנאל סותמים לנו פינה שחשבתי שנצטרך להוציא עליה הרבה כסף בהתחלת השנה.
אולי אפילו יגשימו את החלום של @RDT לחלוץ נורמלי ובעיקר הפנטזיה שלו לברצלונה ללא פראן!
אולי כדאי להעביר את כל הדיון (אהמ… אהמ… למישהו פה יש הרשאות לעשות את זה) לדיוני הסגל, אבל אני נוטה להסכים שפרמין צריך לקבל את הדקות של גאבי שלא נותן כלום ושום דבר בקישור הקדמי. מה שכן, אי אפשר לטעון שיש אצלו רגרסיה, כי הוא מעולם לא הראה יציבות ביכולת שלו, וזו אולי אחת הסיבות שפליק לא נותן לו מספיק דקות.
בנוגע לברנאל, ברור שכרגע הוא בגדר קונספט. אותי אישית הרבה יותר מפחידה ההתמודדות שלו עם הפציעה, מאשר המחשבות שלכם על זה שאולי הוא לא היה מציג את אותה יכולת למשך עונה שלמה. אנחנו רואים את הצל המסכן הזה של פאטי שממשיך להביך את עצמו, רק בגלל הפציעות שעבר.
לדעתי הביצה והתרנגולת הפוכים - הוא לא הראה יציבות כי העונה הוא מעולם לא קיבל רצף משחקים, עם דקות משמעותיות, של מעל 2 בשביל ליצור יציבות. בטח אם מתעלמים מהצבות שלו בערבות אגף שמאל.
עברתי ללדבר בשם עצמי בלבד - אותי מדאיגה בעיקר הפציעה והחזרה ממנה. אבל לא יכול שלא להתעלם שמדובר במשהו שמבוסס על פנטזיה בת 2-3 משחקים בלבד.
סר יס סר!
ברנאל יתחיל את העונה הבאה באותו מעמד, שחקן עם כישרון ברגליים שצריך להתאקלם לדרישות הפיזיות של הקבוצה הבוגרת, כי הפציעה איפסה הכל. הוא כבר עשה את זה בהצלחה יחסית כדי לזכות במקום בהרכב כבר על תחילת העונה, מאחל לו שיצליח לעשות זאת שוב ואולי גם יותר טוב אחרי הפציעה.
פספסנו את חוליאן, אבל אנחנו לא צריכים את איסאק. אנחנו צריכים שחקן כמו חוליאן, בעלות סבירה ושהוא יחמש את השווי שלו אצלנו, כמו שחוליאן היה אצל סיטי.
איסאק לא רלוונטי, הוא כבר יותר מדי בשבילנו.