הדיון של אמבפה: מודח בחצי גמר המונדיאל, חייב לזכות בתואר גדול בעונתו השלישי בריאל

ברזיל בכל משחקי הנוקאאוט במונדיאל כבשה רק 10 שערים? זה לא נשמע הגיוני…

גם אני התפלאתי, אבל צריך לראות מה כתוב בדיוק- הספירה היא מ 2018 (השנה בה אמבפה שיחק לראשונה במונדיאל).

טוב לא יודע אם יש מספיק פופקורן בשביל זה, ולא יודע אם פספסתם, אבל אחרי המשחק של צרפת נגד אורוגוואי אמבפה אמר שהם ניצחו את פרגוואי גם בלשחק מלוכלך. איזושהי סנאטורית מקומית כנראה לקחה את ההדחה קשה מדיי והתבטאה באופן גזעני כלפיי אמבפה, אמרה שהוא אפריקאי שגדל עם שימפנסות ושלל פנינים נוספים. נהיה מזה בלאגן ‏(לא יודע אם אמבפה בעצמו הגיב ופספסתי את זה‏), ההתאחדות הצרפתית, מקרון, כולם גינו את זה, בממשלת פרגוואי התנצלו והתנערו מהדברים שלה, אבל החלק המצחיק הגיע דווקא עכשיו כשהיא החזירה תגובה משלה.

הצעד שלה הוא בעצם לאיים בתביעה על… “Gender based violation”!!

למה זה כל כך מצחיק אותי? אמבפה הוא שחקן טוב, אבל איש woke קיצוני מסריח. נחמד לראות שהערכים העקומים שלהם רודפים אותם. למרות שהטענה מאוד מגוחכת, אני מקווה שהם עד כדי כך הזויים שהתביעה שלה תצליח.

שם לכם פה את הציטוט שלה שתוכלו לחייך גם אתם

שמע, גם אני אוהב לצחוק ולרדת על ווקיסטים פה בפורום (ובכלל), אבל זה ממש לא המקרה כאן הפעם. לא מדובר כאן באיזה ויניסיוס שעושה סיבוב על אמירה חצי גזענית שמישהו פלט לעברו תוך כדי משחק. מדובר על סדרת אמירות סופר גזעניות וסופר מכוערות, ברמות הכי נמוכות שיש, שסנאטורית רשמית של מדינה אמרה על אמבפה. הוא מצידו אגב הגיב בצורה יפה מאוד בעיניי, גינה אותה בחריפות מצד אחד, אבל מצד שני גם הגן ושיבח את שאר הפרגוואיים ואמר שהיא לא מייצגת אותם.
כתבת שאתה לא ממש מעורה בפרטים, אז לצורך העניין ורק כדי לשבר את האוזן - אלה הם עיקרי הדברים שנאמרו:

מה שכן, העובדה שזה מה שיש לפוליטיקאים בפרגוואי להתעסק איתו, וחמור מכך - שמקרון בכבודו ובעצמו הרגיש צורך להתייחס ולהתעסק בפרשה - זה אכן מגוחך ומביך.

ומה שהכי מדהים זה שאותן מדינות לטיניות שהגזענות מושרשת בהן כ"כ עמוק עד שנציגי ממשלה(*) שלהם יכולים לדבר בצורה כזאת - הן אותן מדינות יפות נפש שאחרי זה מחרימות את ישראל כי אנחנו עושים “אפרטהייד” ו“רצח עם”.

(*) כן, אני יודע שאם ניקח דוגמה מנציגי הממשלה אז גם ישראל לא תצא טוב מהסיפור הזה - ואכן אני סבור שגם התנהגות הנציגים אצלנו מעידה על מגמות שליליות שאכן קיימות ומתרחשות בעם. אבל זה כבר נושא אחר.

אתה אומר את זה וכל מה שאני מדמיין זה התבטאות גנרית של מאי גולן…

שיט כתבת את זה בעצמך

אני מסכים, אבל לזכותה ייאמר שבאנגלית הכוונה היא ל"אני מתה על קיליאן! איזה שחקן מושלם הוא".

למה אתה רחוק ורוצה לדמיין דברים?!? אהוד ברק ראש ממשלה לשעבר שלך (שלנו) זרק כמה פנינים לאחרונה בנוסף לכמה פנינים ואימרות יפות שלו שנחשפו מהעבר. ראש ממשלה לא סתם ח"כ…

נראלי שאתה לא ממש הבנת אותי.

הוא טוען טענה לגיטימית לגמרי והתגובה שלו פרייסלס אחרי הבושידו שהם קיבלו. היא לחלוטין יצאה מגעילה והוא יצא בסדר גמור. מה שאותי מצחיק זה שהיא השתמשה באותם כללי ווק שהוא מאמין בהם כדי לסובב את הסיפור כאילו היא יוצאת הקורבן פה. אם תקרא שוב פעם את ההודעה שלי תמצא שם את המשפט הבא:

כלומר לחלוטין אני חושב שהוא צודק, אבל אני רוצה שהיא תצליח בתביעה כי אני פשוט נהנה לראות ווקיסטים מתבשלים בסיר שהם הכינו.

ספר השיאים של קיליאן אמבפה:

-הגיע לשמונה שערים במונדיאל הזה, השחקן היחיד שכובש שמונה שערים בשני מונדיאלים שונים - גם ב-2022 עשה זאת כמובן.
-לחלוץ גם שלושה בישולים בטורניר, הוא מעורב ב-11 שערים והפך ליחיד שמעורב במספר דו-ספרתי של שערים בשני מונדיאלים שונים.
-ספירת מלאי: אמבפה כבש 20 שערים ב-20 משחקיו במונדיאלים - שני רק לליאו מסי לו יש 21. אמבפה גם השחקן הצעיר ביותר שרשם 20 משחקי מונדיאל והיחיד לפני גיל 28. השתווה להוגו לוריס כשיאן משחקי המונדיאל בצרפת.
-סה"כ כבש 64 שערים בנבחרת ב-104 הופעות, התנתק מהמאמן דידייה דשאן במספר המשחקים והוא מדורג תשיעי לבדו, המטרה הבאה היא פטריק ויירה לו 107 משחקים אם כי..זה יוכל לקרות רק אחרי המונדיאל.

החלוץ לאחר המשחק: “בלגיה או ספרד בחצי הגמר? באמת שלא אכפת לי. אני צריך לשמש דוגמא לכולם גם בכל הקשור לעניינים הרגשיים (זכר למה שהיה נגד פרגוואי)”. הוא נשאל האם זו צרפת החזקה ביותר בה שיחק ואמר שלא - כי הנבחרות הכי חזקות הן אלו שזכו בתארים, אבל מבחינת הפוטנציאל זו החזקה מכולן בהחלט.

“ברור שאני מרגיש טוב עם צרפת. זו נבחרת, קבוצה שאני מאוד אוהב. יש הרבה שחקנים בקבוצה הזאת שהם חברים, שאני מכיר הרבה שנים. יש לי גם את השחקנים הצעירים, כמובן, שרואים אותי קצת כשחקן מבוגר יותר. אני צריך להוות דוגמה לנבחרת, תמיד יותר בהיבט הרגשי, כי על המגרש זה עניין של כדורגל. אבל יותר בהיבט הרגשי, כי אני שחקן ששיחק יותר משחקי מונדיאל עבור הנבחרת. אני יודע מה זה לשחק במונדיאל ואני יודע שאני צריך ללמד את זה לחבריי לקבוצה”.

הפציעה שלו לא חמורה: " אני בסדר, ספגתי מכה בקרסול אבל אני בסדר. מטטה היה בכושר טוב יותר ממני לשחק ברבע השעה האחרונה. אנחנו יודעים שיש רק דרך אחת להירגע, והיא לנצח. אנחנו בחצי הגמר, אנחנו מאוד שמחים, אבל יש עוד דרך ארוכה לעבור. אנחנו יודעים שמה שצפוי לנו עוד יותר קשה ממה שכבר עברנו, אבל אנחנו מוכנים להתמודד עם הכל".

אם היה קשה לראות את חברו אשרף חכימי מפסיד : “לא, יהיה קשה יותר כשאראה אותו שוב בחדר ההלבשה, כי שם אנחנו חוזרים להיות אנשים, אנחנו חוזרים להיות חברים. אבל לא כאן, אין כאן רגשות. היינו שם כדי לנצח. גם הוא היה שם כדי לנצח. כשאראה אותו שוב בחדר ההלבשה, זה בהחלט ישפיע עליי, כי הוא חבר קרוב מאוד. אבל אין כאן רגשות על המגרש”.

צרפת החזקה ביותר, או זו של 2018… לעת עתה: “היא לא החזקה ביותר. הייתי אלוף עולם וסגן אלוף. הנבחרת הזו לא הייתה עדיין האלופה או הסגנית. היא זו עם הכי הרבה פוטנציאל, זו שאיתה הכי קל לתכנן תוכניות עתידיות. יש לה הרבה איכות והיא מעוררת חלומות, אבל נבחרות חזקות הן אלו שמנצחות, ולעת עתה, אני לא רואה מדליות זהב בהישג יד”.

דידייה דשאן: “אנשים רבים חושבים שקיליאן הוא סוג של דיקטטור שחושב רק על עצמו, אבל הוא מישהו שכקפטן, הוא דוגמה למופת. הוא מדגים זאת במה שהוא עושה על המגרש, מעבר לכל השערים שהוא כובש”.
על הפנדל: “קיבלתי את הרושם שהייתה בדיקת VAR שהשופט אישר, ואז הייתה עוד קריאה לבדיקת עבירה, והם בילו כמעט שתי דקות בבדיקת הצילומים. אבל בכל מקרה, זה הספק שם. העניין הוא שזה לקח הרבה מאוד זמן, וקיליאן כבר היה מוכן לבעוט. אני לא הולך למצוא תירוצים לקיליאן, אבל ברור שזו לא הייתה סיטואציה קלה”.
"במחצית הראשונה, עם הצלת הפנדל ושלושת המצבים הנוספים, חסרה לנו יעילות; אבל זה לא יוצר ספקות אצל השחקנים שלי, ועוד פחות אצל קיליאן (אמבפה). חוץ מזה, גם היריבה צריכה לרוץ הרבה, ועם קצת יותר עייפות, מופיעים יותר מרחבים, הנה לכם. גם הגיעו נגדנו למעט מאוד מצבים

בונוס: הסקר שלי לפני המונדיאל והתשובות שלכם:

אוהד אחד הימר נכונה וידע שאמבפה יבקיע מעל שבעה שערים במונדיאל:

לא יודע אם יש לדרג את המונדיאל הזה ככשלון של אמבפה, אבל זה לבטח לא טורניר שהוא יתרפק עליו כשיעשו עליו דוקו לעת פרישה, על אף שהבקיע לא מעט.

חלק מזה על דשאן, שלא ידע להסתגל ולשחק נכון מול ספרד. גם אוליסה ודמבלה היו חושך בחצי מול ספרד. אמבפה אמר שהוא לוקח אחריות על ההפסד, ואין לו בעיה עם זה. אבל מה משמעות האחריות? לצאת עכשיו לחופשה עד הטורניר הבא, שגם בו הוא (כנראה) יבקיע המון כי יהיו לא פחות יריבות חלשות ממה שהיה עכשיו? באמת שלא ברור מה המשמעות האופרטיבית של “לקיחת אחריות”.

היה משחק חלש מאוד של כל הצרפתים, לוקא דין בכלל לא ברמה מתאימה אבל מי בהגנה כן? הציפיה היתה לכמה רגעי קסם. והיה יכול להיות גם אחרת, כי היו לאמבפה כמה שברי הזדמנויות שבהן גם השוער יצא רחוק מהשער כדי לבטל את האיום, והיה חילוץ בשניה האחרונה של החבר החדש לקבוצה (קוקוריה).

אבל ברוך השם לטובת סטאטיסטיקת ההבקעות הטורניר היה יופי- עליה למקום שני, הראשון תכף משחק משחק אחרון (כנראה) של מונדיאל והכיבושים יבואו שוב בצרורות. אלא אם יבוא מנהיג אמיתי לנבחרת, שבהחלט עשוי להתברר שזה המאמן הבא (זיזו?), אמבפה יעשה בנבחרת כבתוך שלו, כולם יתפעלו מהמספרים, אבל לא מהתארים.

מישהו מהמר שברמת הקבוצה נראה משהו אחר ממנו?

נבחרת צרפת מחליפה מאמן, זינדין זידאן מוח כדורגל ולא רק שחקן עבר גדול שבפוקס זכה שלוש פעמים ברציפות בליגת האלופות. דידייה דשאן היה שם יותר מדי זמן. מאמין שעם זידאן לא נראה הרכב פיפ"א כזה.
אני מקווה שקיליאן אמבפה יגיע לעונה החדשה רעב ושהוא יבין ששלוש עונות בלי תואר בריאל מדריד זה יותר מדי. כמובן שזה לא תלוי רק בו. איפה חותמים כדי לקבל את אמבפה של חצי העונה הראשון שעשה גול משני מצבים?

לא הבנתי כל-כך חלק מהטענות שלך אליו. לא אגיד שהיה לו מונדיאל מדהים. אפשר לבקר אותו: למה הוא לא עושה הגנה גם בימים גדולים כמו אתמול, מעמד של חצי גמר מונדיאל - בהחלט. אפשר להגיד שהיה חלש מאוד ולא לקח יוזמה והאמת שקשה לי להבין את זה. (מבחינת “ההקרבה” כמובן שאני איתך). עצם זה שמיקל אוליסה איש השעה ניסה כמובן יותר ממנו אבל היה גם חלש מאוד, וגם עוסמאן דמבלה - זה לטובת אמבפה ולא להיפך. האם הוא הטרמפיסט היחיד והשחקן הבודד שנהנה מכך שהגדילו את מספר הנבחרות ולכן מספר השערים של החלוצים עולה?

מה בעצם הציפיות שלך ממנו עכשיו: אתה רוצה שהוא יגיד ‘נכשלתי, איכזבתי’ ויפרוש מהנבחרת? אני שואל ברצינות. הביקורות עליו גוברות שהוא כובש הרבה אבל לא מביא את הנבחרת והקבוצה להישגים, והוא צריך להתמודד עם זה, להילחם בזה ולהוכיח שהן לא נכונות.
אמבפה בנבחרת לא מתחבא, הדוגמא הכי טובה הייתה בגמר מונדיאל 2022. גם לעמוד ולדבר מול המיקרופון ברגע מחורבן -קשה ספורטיבית - זה משהו. חוץ מזה כן - סיסמאות ריקות.

כדורגל הוא משחק מורכב מאוד ואפשר לנתח אותו בצורה פשוטה או מורכבת ככל שמבינים או רוצים, אבל אני לא מבין באיזה היגיון אפשר בכלל לטעון שהוא אשם.

ציינו גם כאן וגם בת’רד של המונדיאל שחקנים שהיו לא טובים בצרפת, שזה למעשה כולם, אבל חלק מתעלמים מזה שצרפת הפסידה לפני הכל טקטית. לא ניתן לנצח משחקים עם 4-5 התקפות כל המשחק. ההתקפה ככל שתהיה טובה לא תוכל לתפקד אם לא יהיה קישור שיזין אותה ואתמול לא היה קישור לצרפת. אני מצטער אבל להיכנס ליכולת אישית של שחקנים, מלבד לוקה דין שדפק את המשחק לצרפת עם הטעות האומללה שלו שהובילה לפנדל, תהיה טעות בסיסית. זה כמו להתלונן שחסר טיפה מלח לאוכל שנשרף.

הכתובת הייתה על הקיר עוד לפני המשחק, וגם אחרי שדשאן ראה את זה קורה בפועל הוא לא שינה כלום ואפשר לספרד להחזיק באמצע ולשלוט במשחק. ההרכב שאיתו עלה דשאן יכול היה לנצח את המשחק, אם היו מצליחים לגנוב גול ולשחק זהיר, אבל לא ככה מתכננים משחק. הצרפתים היו צריכים להבין שהם הולכים להפסיד את האמצע ואת השליטה במשחק, ונגד הגנה מעולה כמו של ספרד הם יהיו צריכים יותר מ3 התקפות במשחק כדי להבקיע.

כאוהדי ריאל אנחנו אמורים להבין את זה הכי טוב. אינדיווידואלית יש לנו סגל מדהים, אבל כמכלול הקבוצה הרבה פחות טובה מהמצופה כי אנחנו נטולי אסטרטגיה. אין טעם לדבר על יכולת אישית כשהמכלול לא מתוכנן נכון.

עד המשחק מול ספרד אוליסה שיחק את העוד קשר ועשה את זה מצוין, גם מבחינת יכולת ניהול המשחק וגם מבחינה הגנתית עם סגירות חכמות ומחויבות הגנתית. נגד ספרד זה פשוט לא הספיק, הוא לא ברמה הזו בתור קשר אמצע ומרגיש לי שכדי להתמודד מול הקישור הספרדי הצרפתים היו חייבים לעשות התאמות טקטיות שלא נעשו (לדוגמה - ברקולה הספסלה, אוליסה למעלה במקומו, וטשואמני יחד עם קונה כדאבל פיבוט)

היום יסתיים פרק חשוב בקריירה של קיליאן אמבפה. ב-12 השנים שלו כשחקן כדורגל בוגרים אימנו אותו לא פחות מעשרה מאמנים. תשעה במדי שלוש קבוצותיו: מונאקו, פריז סן ז’רמן וריאל מדריד. מתומאס טוכל שהחזיק מעמד הכי הרבה זמן ועד אלבארו ארבלואה. ודווקא עם מאמן הנבחרת - דידייה דשאן שייפרד הערב מנבחרת צרפת - הוא רשם הכי הרבה משחקים - 105.

דשאן למען האמת צריך לומר תמיד נתן לו את הקרדיט והפך אותו די מהר לשחקן ההתקפה המרכזי של נבחרת צרפת גם אם במונדיאל 2018 הוא שיחק למשל בכנף ימין. דשאן תמיד עמד מאחוריו ועזר לו וניסה להוציא את הטוב ביותר מאמבפה בנבחרת ואולי הצליח.

להלן הרקורד: אמבפה עם כל מאמן:

-עם אלבארו ארבלואה: 19 משחקים - 13 שערים ו-2 בישולים.
-עם צ’אבי אלונסו: 28 משחקים - 30 שערים ו-5 בישולים.
-עם קרלו אנצ’לוטי: 56 משחקים - 43 שערים ו-5 בישולים.
-עם לואיס אנריקה: 48 משחקים - 44 שערים ו-10 בישולים.
-עם כריסטוף גאלטייה: 43 משחקים - 41 שערים ו-10 בישולים.
-עם מאוריסיו פוצ’טינו: 75 משחקים - 67 שערים ו-30 בישולים.
-עם תומאס טוכל: 98 משחקים - 83 שערים ו-43 בישולים.
-עם אונאי אמרי: 44 משחקים - 21 שערים ו-17 בישולים.
-עם לאונרדו ז’ארדים: 60 משחקים - 27 שערים ו-16 בישולים.

-עם דידייה דשאן בנבחרת צרפת: 105 משחקים - 64 שערים ו-43 בישולים.

ובלי שתכננתי: אמבפה גם ‘נפרד’ מדשאן עם פוסט באינסטגרם: "היום הוא הריקוד האחרון שלך. אתה, שנתת לנו כל כך הרבה. היינו צריכים לתת לך סוף טוב יותר, אבל נכשלנו. קשה מאוד לתאר במילים את מה שתרמת ב-14 השנים האחרונות - היית דמות מפתח בתחיית הנבחרת הזו.

אנשים לא תמיד העריכו את גדולתך, אבל הזמן וההיסטוריה ידאגו לזה… תודה שנתת לי את ההזדמנות לייצג את המדינה שלי על הבמה הגדולה ביותר במשך כל כך הרבה שנים. אני מרגיש זכות גדולה שיכולתי לעמוד לצד אחת האגדות הגדולות ביותר של המדינה שלנו, ויש לי רק זיכרונות נפלאים מכל מה שחווינו והשגנו יחד. אני מאחל לך כל טוב בהרפתקה החדשה שלך, ותודה לך שוב על כל מה שהבאת לחולצה הזו שמשמעותה לנו כל כך הרבה".

“הטרבל האישי שלא קרוב לטרבל קבוצתי”| המארקה עם “הקוץ” של קיליאן אמבפה. שערים בקצב ואין תארים. שימו לב לשנה שעברה עליו וכמה זה מאכזב והמונדיאל היה המשך ישיר: אמבפה שוב סיים כמלך השערים - עם עשרה - אבל שוב ללא התואר כפי שהיה כבר מלך שערי הליגה ומלך שערי ליגת האלופות (15 שערים) וסיים בידיים ריקות. “מאז שחתם בריאל מדריד, אמבפה נהנה מסטטיסטיקות יוצאות דופן. עם זאת, תארים חמקו ממנו מאז הצטרף למועדון”. זכייה בכדור הזהב נראית מסובכת עבורו..

אגב אמבפה הראשון מזה 50 שנה שרושם את ההישג הזה - מלך השערים בשלושת “המפעלים” לפניו זה היה אאוסביו הפורטוגלי.

אני משתדל שלא לשפוט שחקנים דרך מספרים והוא באמת כבש המון באלופות אבל צריך גם להגיד את האמת לגבי הליגה- 17 שערים לא כולל פנדלים ב31 הופעות זה רחוק מלהיות מדהים. אני חושב שכולם מצפים ממנו ליותר מזה. כשמסתכלים על שאר התרומה מעבר לכיבוש שערים (בכל זאת שחקן כל כך מגוון שיודע לעשות עוד הרבה) גם היא לדעתי מתחת למצופה. מבחינתי העונה לפחות קיין ואוליסה בפרוש לפניו וכנראה גם עוד שחקנים. מוזר שהדיבור סביב אוליסה וכדור הזהב כל כך דעך אחרי המונדיאל למרות שהוא היה מצוין, כמעט ברמה של אמבפה.

אני מסתכל על קיליאן אמבפה במשחקים הגדולים העונה: הטענות שלי אליו מגוונות

-נגד באיירן מינכן בצמד המשחקים הוא הבקיע אבל משחקן ברמה שלו אתה מצפה שיבקיע לא בהזדמנות הרביעית שלו. אמבפה בכושר ואנחנו עוברים אותם.
-הוא לא היה זמין לקלאסיקו השני נגד ברצלונה ויש את העננה שמרחפת האם הוא ‘סירב’ להיכלל בסגל כשהבין שמקומו בהרכב לא מובטח. זו חוסר מקצועיות.
-נגד ספרד בחצי גמר המונדיאל הוא בהחלט היה חלש מאוד אבל זה יכול לקרות, ספרד לא נתנה לאף שחקן להיות טוב מולה. הרי צרפת הובסה טקטית. העניין שאמבפה לא הפגין גם שם אפילו התלהבות יוצאת דופן. הוא לא ירד אחורה לקבל את הכדור, לא החליף מקומות ולא עשה הגנה. מוזר