בשורה לא כזו רעה לריאל. לא ניראה יותר גרוע בלעדיו.
הבעיה היא שכבר היה פצוע לתקופה ובתקוםה הזו שיחקנו את הכדורגל הכי טוב שלנו בערך העונה (הכל יחסי).
אם זה יקרה שוב פעם, לא תהיה שום הסקת מסקנות כמובן אלא יגידו שזה בגלל שזה גארבג’ טיים…
מקבל את מה שאתה אומר אבל יותר לכיוון של “אנחנו לא יכולים להצליח עם שניהם ביחד” ולאו דווקא שוויניסיוס עדיף על אמבפה בגלל מה שהיה עד 2024. הוא הצליח בריאל בתנאים מאוד מסוימים. עם קישור אחר - לוקה מודריץ’ צעיר בשנתיים וגם טוני קרוס כאן, עם דני קרבחאל בשיאו, עם מנהיגים נוספים בסגל כמו נאצ’ו.
לא רק אמבפה נכשל בשבועות האחרונים אלא גם ויניסיוס (בטח שאי אפשר לפרגן לו על שני המשחקים נגד באיירן. בישול אחד ואפס עבודות הגנה. כישלון בדריבלים, מצבים בהם הוא לא מסר לחבר והיה צריך למסור, גם היו לו ההחמצות שלו) ואל תשכחו איזה דיכאון היה איתו בתקופת צ’אבי אלונסו. מספיק שוויני היה ב-50% יכולת באותם הימים ואולי אחת מתוצאות התיקו הרצופות (שלוש כאלה) של ראיו-ג’ירונה-אלצ’ה או ההפסד הביתי לסלטה ויגו - היה נחסך מאיתנו. אי אפשר לשכוח את מה שהיה עד ינואר כשאמבפה הבקיע מעל גול למשחק.
-אני מסכים שכן אפשר לומר שנניח עד ינואר מי שבלט ליד אמבפה היה בעיקר טיבו קורטואה וקצת ארדה גולר אולי מבין שחקני השדה, ובתקופה הטובה של ויניסיוס נניח ינואר-מרץ, ראינו את פדה ואלוורדה ואורליאן טשואמני וקצת טרנט אלכסנדר-ארנולד, כביכול עוד שחקנים.
רלוונטי בהחלט גם לת’רד הפציעות שלנו: “קיליאן אמבפה לא יכול להסביר את זה” - עוד ‘חץ’ לצוות הרפואי של המועדון. החלוץ סבל מ-13 היעדרויות בריאל מדריד בשנתיים בשל סיבות רפואיות, לעומת 14 כאלו בכל שבע השנים שלו בפריז סן ז’רמן. “התסכול וחוסר שביעות הרצון שלו גוברים”.
למעשה, בשלוש העונות שקדמו להגעתו לריאל מדריד, הוא צבר רק 42 ימי היעדרות. זה לא דומה כלל לשתי עונותיו בריאל מדריד, שבמהלכן סבל כבר מ-13 פציעות - ארבע בעונה שעברה ותשע העונה. הכשלונות הפיזיים של החלוץ הרקיעו שחקים, ופציעת השרירים האחרונה שלו רק הגבירה את התסכול של אמבפה מהמצב. בין אוקטובר לנובמבר של העונה הנוכחית, סבל השחקן משלוש בעיות קלות מאוד בקרסול ימין, שפגעו בעיקר בהשתתפותו בנבחרת צרפת, איתה החמיץ כמה משחקים בשתי הפגרות הבינלאומיות.
לא אכתוב כאן את כל השתלשלות האירועים. את הפציעה האחרונה כולנו זוכרים. פציעה נוספת שנוספה לרשימה, מוקפת במחלוקת עקב אבחון שגוי ונסיעתו של אמבפה לפריז כדי להתאושש. היעדרותו החלה לפני משחק הגומלין נגד בנפיקה. זו הייתה הפעם החמישית שהוא נעדר עקב פציעה בברך שהשביתה אותו זמן רב, ואילצה אותו להחמיץ עשרה משחקים. כעת, פציעה בשריר שלחה אותו בחזרה לחדר הטיפולים, ואי הנוחות נמשכת. אמבפה לא יכול להסביר זאת.
המארקה בכותרת: “קיליאן אמבפה ‘מתרחק’” - פציעות וכמה עמדות שנויות במחלוקת הרחיקו אותו מהקבוצה. כתבה בלי יותר מדי בשר, ובכלפזאת. התנהלותו מחוץ למגרש גורמת להסתכלות עליו בעין עקומה.
“סוף העונה גובה מחיר כבד מריאל מדריד. ללא יעדים מעבר לסיום מכובד, השנה נמשכת, וכל שבוע מרגיש כמו נצח, במיוחד בתוך הקבוצה. חילוקי דעות הופכים תכופים, רבים מהם ידועים, כמו אלה הקשורים בין המאמןו אלבארו ארבלואה לדני קרבחאל ולדני סבאיוס. כעת אפילו קיליאן אמבפה אינו חסין מהמצב הזה, והוא גם דמות מדאיגה מחוץ למגרש”.
ביקורו האחרון בקליארי בזמן שהחלים מפציעתו האחרונה הציבה אותו שוב באור הזרקורים. השחקנים הפצועים קיבלו ימי חופש, והצרפתי לא היה היחיד שנסע (ארדה גולר נסע לאיביזה, למשל), אבל מעמדו והמצב העדין בו הוא נמצא הם שגרמו לחיכוכים במדריד. הרעש סביב קיליאן מטריד את המועדון, שמודאג מהנזק שנגרם לתדמיתו של הכוכב הצרפתי, שספג ביקורת בחודשים האחרונים מסיבות שונות.
אבל הבעיה העיקרית עם אמבפה היא שהוא התרחק מהקבוצה. ולא רק בגלל פציעות, שהשביתו אותו מדי יום ומנעו ממנו לשחק במשחקים רבים השנה. בוולדבבאס נשמעות לחישות על חלק מההתנהגות השנויה במחלוקת של השחקן שלא התקבלו יפה בחדר ההלבשה. לא רק זאת, אלא ש’מאבק הכוחות’ בין ויניסיוס לאמבפה (הקשר ביניהם טוב, כפי שהודגם בארוחת ערב שערכו לאחרונה עם בנות הזוג) נוטה בבירור לטובת הברזילאי. זה לא רק בגלל שהוא נשא את הקבוצה במשך חודשים בתקופה קשה, אלא גם בגלל שהוא זוכה לחיבה ולתמיכת הקבוצה. הקבוצה מחויבת לחלוטין לוויניסיוס; עם אמבפה, פחות עכשיו.
החודשים האחרונים שברו במידה מסוימת את הקשר עם הצרפתי. ריחוק זה ניכר בכל הרמות בוולדבבאס, הן בתוך הקבוצה והן בקרב צוות האימון. במהלך החילוף מול בטיס לאחר שנפצע, חלק מזה הורגש: אמבפה עזב נסער, קר בקבלת הפנים שלו כלפי ארבלואה ומהסס לתת הסברים על מה שקורה לו.
הפציעות היו נקודות ההתחלה. בעיות פיזיות היו הסיבה העיקרית לכך שאמבפה הפך מבודד ואיבד חלק מהקשר שלו עם הקבוצה. עד כה השנה, הוא הושבת במשך 53 ימים עקב חמש פציעות והחמיץ עשרה משחקים. בין הפגרות, קיליאן התנתק מעונה שהחלה כמו מערבולת. למעשה, בשלב זה, ולמרות כל המכשולים הפיזיים שעבר, הוא נותר ללא ספק מלך השערים של הקבוצה עם 41 שערים .
פציעת הברך של אמבפה הייתה ההתחלה של הכל. היא קרתה לאחר חבטה נגד סלטה ויגו בשבעה בדצמבר. אי הנוחות אילצה אותו להחמיץ את משחק ליגת האלופות נגד מנצ’סטר סיטי שלושה ימים לאחר מכן (הוא ישב על הספסל אך לא שיחק). זו הייתה היעדרות קלה מכיוון שהוא חזר למשחק הבא נגד אלאבס. אבל משהו לא היה כשורה. עם שובו מחופשת חג המולד, ולאחר אימון פתוח מסורתי בוולדבבאס לסיום העונה, אמבפה החמיר שוב את הפציעה. הוא עבר סריקת MRI שגילתה נזק לרצועה הצידית של המפרק, שדרשה לפחות שלושה שבועות של זמן החלמה.
אבל מספר 10 חזר תחת פיקודו של צ’אבי אלונסו רק 11 ימים לאחר מכן. לאחר שהחמיץ את משחק הליגה נגד בטיס (4 בינואר) ואת הדרבי בחצי גמר הסופרקופה הספרדי (8 בינואר), הלחץ התחרותי, עם גמר מול ברצלונה, היה עצום, ואמבפה נסע בסופו של דבר לערב הסעודית לאחר שנשאר בתחילה במדריד. הוא שימש כמחליף בקלאסיקו והספיק לשחק רק 14 דקות.
ריאל מדריד הפסידה בגמר, ושוב איבדה את אמבפה. הפציעה השלישית שלו נבעה מפציעת הברך . הוא החמיץ את משחק גביע המלך נגד אלבסטה, אך לאחר ההדחה הטראומטית בגביע, הצורך הדחוף במנוחה מלאה ולוח זמנים עמוס לא הותירו מקום לאמבפה. השחקן חרק שיניים, עד שנאלץ לעצור שוב. הוא זומן לשחק נגד ריאל סוסיאדד, אך כמו נגד מנצ’סטר סיטי, לא שיחק. הפציעה הרביעית הזו הייתה סימן מדאיג נוסף לכך שהדברים לא הולכים כשורה, כשהעונה נכנסה לשלב המכריע שלה.
נסיגה נוספת הגיעה, שהחלה לפני משחק הגומלין מול בנפיקה, עקב פציעה בברך שמטרידה אותו כבר שלושה חודשים. פציעה זו הובילה לנסיעה בת שבוע לפריז לצורך החלמה, החלטה שלא הייתה חפה מעוררת מחלוקת. עם שובו, שום דבר לא היה כשהיה. אמבפה לא הצליח להחזיר לעצמו את הניצוץ הקודם, ועדיין נשא את התסכול מפציעת הברך, בעוד ויניסיוס המתאושש גנב את אור הזרקורים וזכה לשבחים מארבלואה, שנאחז בברזילאי כבעל בריתו העיקרי. וכדי להחמיר את המצב, פציעה חדשה השביתה אותו שוב, ויצרה חיכוכים נוספים.
למעשה, היה זה ארבלואה עצמו, במידה מסוימת, שהזין את “מקרה אמבפה”, לאחר שהמאמן הקל על ההגנה על השחקן, צעד שקשור לגישות והחלטות מסוימות של השחקן שלא התקבלו יפה. “הנסיעה של אמבפה? כל התכנון עבור שחקנים פצועים כבר מפוקח על ידי הצוות הרפואי של ריאל מדריד, ששולט מתי הם צריכים ללכת לוולדבבאס ומתי לא. משם, כל שחקן עושה מה שהוא רואה לנכון בזמנו הפנוי, ואני לא יכול להתערב”, ציין ארבלואה לאחר הניצחון על אספניול.
תומאס רונסרו מותח ביקורת על קיליאן אמבפה וכותב בטור דעה ב-AS: "אמבפה מתעלם ‘מתקופת האבל’ של אוהדי ריאל מדריד:
"ללא הרבה מהעוצמה הרגשית שלו, הקלאסיקו של יום ראשון מוצג כעניין של כבוד פשוט. אוהדי ברצלונה להוטים לחגוג את התואר מול יריבתם המושבעת, כפי שמעידים היציעים המלאים בקאמפ נואו, בעוד שאוהדי ריאל מדריד ימצאו נחמה מסוימת בקלקול המסיבה ובעזיבת הליגה לאחר שניצחה את ברצלונה בשני המשחקים, למרות שהאווירה בחדר ההלבשה כבר סוערת. הכישלון הוביל למתח קיצוני שחורג ממילים גרידא. קיליאן אמבפה שבספק אם יוכל לשחק, והוא יצטט את 41 השערים שלו ב-41 משחקים להגנתו, לא מספיק כדי לפטור אותו משנה שנייה מאכזבת.
"כי לא לכל השערים או לכל המשחקים יש אותו משקל. הוא לא הצליח להבקיע בקלאסיקו בסופרקופה, בליברפול, בפלייאוף נגד בנפיקה, נגד מנצ’סטר סיטי ובדרבי האחרון. היעדרויותיו לא החלישו את הקבוצה; יחס השערים הצפויים שלו נמוך יותר משל רבים מחבריו, נתון שחושף שהוא החמיץ הזדמנויות איפה שהוא לא אמור להחמיץ ובדרך כלל לא מחמיץ, ולא פיתח את כישורי המנהיגות שלו הרבה. כשהוא מוצב מול המראה ליד כריסטיאנו רונאלדו, הוא נראה מאוד מותש. זה יכול לקרות לכל אחד, אבל במיוחד למישהו שהגיע ככוכב הגדול בעולם והעניק לריאל מדריד רק שתי מתנות קטנות (תארים זניחים). במועדון הזה, זה כמו לרעוב.
“הקש ששבר את גב הגמל היה חופשתו של הצרפתי בסרדיניה, שזכתה לפרסום נרחב בחוגי הרכילות. מצבה של ריאל מדריד דורש תקופה של ‘אבל’ עמוק. האוהדים צופים בכך, אפילו צועקים בוז לשחקנים שבעבר העריצו, והם מצפים שכל אחד במועדון, מלמעלה ועד למטה, ילך בעקבותיו. לא מדובר בשמירה על מראית עין; מדובר באבל אמיתי אחרי שתי עונות של כלום. לכן קשה להבין מדוע שחקן כוכב פצוע יפנה לטיפול בשמש בזמן שהקבוצה נאבקת להימנע ממשמר כבוד, ומדוע הוא יעשה זאת כעת כדי להפיג את האופוריה של ברצלונה. האוהדים מרגישים שהוא מתנהג כאילו שום דבר לא בסדר, אבל משהו בהחלט לא בסדר..”
היו דיווחים ברשת לפיהם קיליאן אמבפה ‘מעדיף להימנע’ ממפגש עם הסנטיאגו ברנבאו עד תום העונה כי הוא יודע שהאוהדים התאכזבו ממנו וישרקו לו בוז. נראה לי מוגזם ולא אמין. ויש את הצד השני - שער “החצר” של המארקה: “אמבפה לא מסתרר” - ממש צריכים להוריד בפניו את הכובע [ציני] שעשה אימון בחדר כושר ביום החופש של הקבוצה ושיעשה מאמץ לחזור לשחק השבוע.
בינתיים בתקשורת הקאטלונית נהנים מכל רגע בקרקס של ריאל מדריד אבל בכל-זאת כתבה יפה במונדו דפורטיבו - עשרה משפטים משמעותיים של אלפרדו די סטפאנו מהם אמבפה צריך ללמוד:
1.“אף שחקן לא יותר טוב מכולם יחד”
2.“זכיתי בשני פרסי כדור הזהב וזכיתי בהם בזיעת אפיי ובזיעת אלו ששיחקו לצידי”.
3.“לא הייתי בהכרח כובש שערים, אפילו לא אהבתי לקחת פנדלים. מה שהייתי היה שחקן קבוצתי, חבר לקבוצה”.
4.“אתה צריך להיות חבר וחבר לקבוצה של כל חברי הקובוצה. בקבוצה, אתה צריך לדעת איך לסבול אחד את השני, כמו בנישואין”.
5.“על האדם לחשוב על עצמו כספורטאי, ושכדי להצליח עליו לדאוג לעצמו. החיים הפרטיים הם בסיסיים לא פחות מחיי הספורט. שם טמון המפתח לעתיד” [מדובר כמובן על ההתנהלות של אמבפה מחוץ למגרש והפריבילגיות שקיבל].
6.“באחת עשרה השנים ששיחקתי בריאל מדריד, מעולם לא נכשלתי לזכות בתואר”
7.“הציבור (הקהל) משלם והוא תמיד צודק במה שהוא אומר” - לגבי הבוז שספג החלוץ העונה בכמה משחקים
8.“המפתח לזכייה בחמישה גביעי אירופה רצופים היה ההתלהבות שכולנו הבאנו למגרש ולשירה ‘כולנו רוצים עוד ועוד, והרבה יותר’. הייתה הרמוניה נהדרת בכל הקבוצה, גם על המגרש וגם מחוצה לו”.
9.“להיות שני זה להיות הראשון מהאחרון. אין טעם להבקיע 200 שערים אם אתה מסיים שני”
10.“יש הרבה שחקנים שלא עובדים בשביל הקבוצה, אלא בשביל עצמם. השחקן הגדול הוא זה שעובד בשביל הקבוצה”
אז עד כה, שנתיים שלו בקבוצה, אפס תארים.
בלגאן בחדר הלבשה.
שחקן משחק אותה פצוע כשהוא רוצה ונמנע מלהגיע לקלאסיקו! כשהקבוצה במצב רע.
אף אחד לא חולק על העובדה שכשחקן כדורגל, הוא סוג של מפלצת, הוא מהיר, זריז, חד ובכלל שחקן די מפחיד ומסוכן.
מבחינתי, הוא עוד לא הוכיח שביב של אופי שראוי ללבוש את החולצה של ריאל מדריד.
מתוך קריירה של כמה? 8 שנים כבר? כל מני קבוצות בעולם זכו בשלל תארים בלעדיו (במיוחד ליגת אלופות).
אמבפה הוא לא השחקן היחיד בעולם, כדורגל זה משחק קבוצתי, ריאל זכתה באלופות גם על הראש שלו.
אני לא בטוח שזאת תהייה טעות למכור/לשחרר אותו.
אני גם מבין שזה לא יקרה, מעבר להיותו גביע אישי של פלורנטינו, הערך שלו כמותג גדול מדי.
אני גם לא בטוח שיש קבוצה בעולם שמוכנה לשלם את הסכומים עבורו ולא נראה לי שהוא מתכוון להגיע לסעודיה.
אני יכול להבין טענות בסגנון “אמבפה אדיר אבל לא שווה את חוסר האיזון”, אבל השנאה המאולצת הזו מטופשת ברמות באמת יוצאות דופן. פרשנות תוצאה נטו, אם הוא היה נותן עונה זהה והקבוצה הייתה זוכה בתואר משמעותי היו משתפכים עליו.
שחקן שהשיג חצי גמר עם מונאקו בגיל 18, מונדיאל בגיל 19, שלושער בגמר המונדיאל בגיל 25 ותפר את ריאל מדריד, ברצלונה ועוד שלל קבוצות בתור הכוכב של פריז לא הוכיח שביב אופי. אוקיי.
נניח שזה נכון, מי כן עומד בקריטריונים שלך? ודאי שלא ויניסיוס, מי שכבר שנתיים מחמיץ בכל מעמד גדול ורב עם כל העולם. אני מניח שגם לא גונזאלו גרסיה, ברהים דיאז, מסטונטואנו או גולר, אז מה אתה מציע?
בהנחה שזו רמיזה לנסיקה של פריז ביום שאחרי קיליאן, זו אחת הטענות שאני הכי מתעב. הקבוצה שלהם השתנתה ב180 מעלות מכפי שהייתה בימי אמבפה, ברמה הארגונית וגם ברמת השחקנים עצמם. זה שווה ערך ללהאשים את שון רייט פיליפס בכישלון של סיטי בימים לפני השיחים. ועוד אמבפה היה טוב מאוד אצל פריז בליגת האלופות.
הגזמה פראית. יש אולי ארבעה, חמישה שחקנים בעולם שמתקרבים לאיזור החיוג שלו מבחינת היכולת. ביונייטד קאסמירו סגן מלך שערים, ליברפול זרקה 120M הקיץ על אלכסנדר איסק, בצ’לסי משחקים פדרו נטו וגרנאצ’ו ואני אמור להאמין שאמבפה זה איזה לוקש שגונב 40 שערים לקבוצה כל עונה?
אסיים בלזרוק כמה נתונים שלו העונה:
- סגן מלך השערים, אחרי הארי קיין
- 2.7 דריבלים מוצלחים למשחק- הכי הרבה אחרי ימאל, דימונדה, קודוס ודוקו; יותר מויניסיוס, אוליסה, קברחצליה, דואה וכו’
- מקום 14 במסירות מפתח- יותר מפדרי, יילדיז, ניקו פז, סאקה, ויניסיוס, לואיס דיאז ועוד הרבה שחקנים שהם “יוצרים”
- מאבד פחות כדורים מימאל, ויניסיוס, סאלח ועוד
- 86% אחוז מסירות מוצלח, נתון מהגבוהים אצל שחקני התקפה
- xG הכי גבוה אחרי קיין, האלנד ואיגור תיאגו
כל זה בקבוצה בכאוס שמאבדת נקודות כל מחזור שני. ממש לעטוף ולזרוק לסעודים.
זה סיכום נהדר לכל מה שרשמתי.
אבל כן, להבקיע 900 שערים בעונה ולא לזכות בתואר תוך כדי כאוס במועדון, לא להגיע למשחקים כי כואבת לו הרגל זה לא מרשים אותי.
אני מעדיף שחקן שרץ וכובש במספרים אנושיים, שעוזר בהגנה, שדוחף את הקבוצה, שמגיע למשחקים לשבת ביציע גם כשהוא פצוע ושבגדול מראה שאכפת לו מהמועדון והקבוצה.
השינוי שקרה בפסז, קרה גם בגלל שלא נותרו שם פרימדונות. וכן לזכות שנתיים ברצף בליגת אלופות תוך כדורגל קבוצתי ומרשים זה מדד לדעתי.
לא זכור לי שהוא תפר אותנו, אני זוכר שעברנו את פריז בשנים שהוא שיחק שם.
כדורגל זה משחק קבוצתי, שחקן אחד, טוב ככל שיהיה, לא יכול לזכות בתארים לבד.
מה שמראה עד כמה הנתונים האלה חסרי משמעות - הרי ברור לכולנו שהוא דריבליסט פחות טוב מאוליסה או דואה ולא באיזור חיוג של פדרי ביכולת מסירה.
2 הנתונים שאח’'כ מראים לכל היותר שהוא סולידי והולך על בטוח, מה שמסביר האמת את הנתונים הקודמים.
אני חושב שאם הציגו פה דעה שלילית מוגזמת לגבי קיליאן אמבפה - אז אתה נמצא קצת בקצה השני ומעריך אותו אולי יתר על המידה. בחצי הראשון של העונה כשהיה מגיע לו את כל הפרגונים שיש - עשיתי זאת, ועל סיום העונה מגיעה לי סטירה לדעתי לא פחות. אמבפה נמצא בדעיכה גדולה בקריירה לדעתי ברמת היכולות מאז 2022 בערך, אולי אחרי המונדיאל. אני עדיין שופט אותו לכף הזכות אבל אתה מתעלם גם מההתנהלות שלו.
אמבפה עשה המון טעויות בשנה הזו בעיקר. אני לא אומר שהוא שקרן אבל באמת תמוה שהוא לא יכול לשחק בקלאסיקו וכבר יומיים אחרי באימון הוא פרפקט, למשל. הטיסה לאיטליה לדוגמא. גם הריאיון אתמול קצת מקולקל וזה מוסיף לכאוס בקבוצה גם אם ידוע שאלבארו ארבלואה הוא בובה. היה לנו גם את עניין משחק הגביע נגד טאלברה [ורמז סטייל ‘נגד אלבסטה לא היינו והודחנו’].
גם אי אפשר להתעלם מקצועית משני דברים: הוא החמיץ השנה המון משחקים גדולים וזה מתסכל. הקלאסיקו היה רק הפינאללה מה שנקרא. דבר נוסף במשחקים נגד באיירן מינכן הוא איכזב בדיוק כמו ויניסיוס. כבש שני שערים והיה צריך לכבוש מספר כפול. והוא ו-ויני לא מסרו אחד לשני וזה הרג אותנו.
דיברת על קבוצות גדולות שתקועות ללא סקוררים למשל - מספר לך שלאמין ימאל שאינו חלוץ הבקיע מאז הקלאסיקו את אותו מספר שערי הליגה כמוהו.
כמובן שאמבפה גם כן מייצר מצבי הבקעה והיו לוויניסיוס כמה פספוסים אבל הוא לא איזה שף מדופלם, לפחות לא אצלינו.
הם לא משקפים תמונה מלאה (כמו כל נתון, יש מלכי שערים כמו אינזאגי ויש כאלה כמו מסי) אבל הם מראים שאמבפה הרבה יותר מסתם מוציא לפועל.
זה כבר סתם לא נכון. לא צריך יותר מסט עיניים תקני כדי להבין שאמבפה שחקן מאוד ישיר שלא משחק על בטוח. הbias נוטף לכם מהאוזניים.
אתה מציג את זה כאילו הוא טחן את הקבוצות הקטנות ביתרון 3-0. הקבוצה הזו במשך ארבעה חודשים הייתה 90% אמבפה, הוא ניצח קבוצות לבד והוא הסיבה היחידה שהיית רלוונטי למשהו העונה כששאר הכוכבים לא הצליחו לעבור קונוס או לתת פס.
ובמה הוא יעזור?
אני מבין שכולם פה רוצים קבוצה כמו של פ.ס.ז, אבל זה לא רק אמבפה וקברחצליה. אם תחליף את ההתקפה שלנו ראש בראש בהתקפה של פריז הבעיות יישארו זהות.
אז תבדוק שוב. עברנו אותם בנס והוא היה הכי טוב על הדשא, בפער. כמו שכתבת כדורגל זה משחק קבוצתי, אמבפה יכול להיות מדהים בזמן שמרקיניוס ודונארומה עושים שטויות ומסי מחמיץ פנדל.
אתה לא צריך להסביר לי את בסיס המשחק. אני מודע לזה שאמבפה לא יכול לזכות בתארים לבדו (אם כי, הוא היה ממש קרוב).
התיאוריה הזו שאמבפה הורס לקבוצה מבוססת על פרשנות תוצאה. הוא לא אגואיסט יוצא דופן ולא דמות בעייתית משחקנים אחרים בסגל, הוא לא אונס את הקבוצה לסגנון המשחק שלו ולא עומד במקום כמו בול עץ.
הוא היה גרוע בסוף העונה ואין מחילה על המשחק מול באיירן. זה לא סותר את זה שמצחיק לקרוא שדבר לא יכול לצמוח לידו כשבפועל הקבוצה הייתה בפורמה הכי טובה שלה איתו בשיאו.
בנוגע לפציעות, זה מסתכל אבל זה קורה, אני מכיר את התיאוריה שדרש לשחק ואז נפצע- מה שד"א סותר את זה שכרגע בזמן המאבק על הפיצ’יצ’י הוא בחר לא לשחק מול בארסה, אבל בסדר- קשה לנקוף את זה לחובתו, במיוחד כי כמעט כל שחקן משמעותי נפצע העונה.
בגדול- קח את הקבוצה הנוכחית ותחליף את אמבפה בכל שחקן אחר, זה לא ייראה יותר טוב. להפנות אליו חצים כאשם המרכזי זה לא רציני.
הוא אגואיסט והוא עצלן, אבל גם מדובר בשחקן מאוד מאוד כישרוני.
אידיאלית, אם יגיע מאמן בשיעור קומה עם גב מההנהלה, ובהנחה שיש רק “כוכב” אחד כזה בסגל, לדעתי אפשר ליישר אותו ואז היתרונות עולים על החסרונות.
השילוב שלו עם ויניסיוס פלוס היעדר מאמן עם גב וביצים זו בעיה, ומעודד את הצדדים הבעיתיים שלו.
לא אמרתי שהייתי משחרר אותו אלא את ויניסיוס אבל הוא גם לא הרבה יותר טוב בהתנהלותו מאשר ויניסיוס שזמין ובעבר אם היינו עושים השוואה כזו זה פשוט היה עלבון לאמבפה אך לא ב-2026. אמבפה כל הזמן פצוע לפני משחקים גדולים. הצגת אותו כאיזה שחקן מושלם והוא רחוק מזה ובכלל בירידה מאז 2022. לא השחקן שכמעט העיף אותנו מליגת האלופות. הוא מאכזב אותי מאוד גם קצת כשחקן ובעיקר כדמות.
מצחיק קצת שאתה מדבר על bias, בתור אחד שהיה בטים אמבפה מ-דיי וואן (אני די בטוח) וקלירלי מושקע בדיון הזה יותר ממני.
אשר לטענה העניינית -
ראיתי את אמבפה שנתיים, צעד ראשון מפחיד אבל דריבל פחות טוב משחקני טופ, יכולת מסירה בינונית. להציג אותו גם כשחקן יוצר על סמך הסטטיסטיקות המעורפלות האלו זו גניבת דעת.
לעומת זאת נתון כן רלוונטי - בשנתיים פה אמבפה בישל 12 פעמים. בזמן הזה הולאנד בישל 13.
אוקיי? ניצחת בתחרות הלא מושקע- אך נעלב בדיון. המדליה תישלח אליך בדואר, לצד כדור הזהב של ויניסיוס.
לא טענתי שהוא שחקן יוצר, שווה לקרוא פעמיים לפני שזורקים את גניבת הדעת מארגז הקלישאות.
הנתונים המעורפלים שציינתי (דריבלים למשחק ומסירות מפתח, ממש מגיה שחור) מראים שהוא לא רק רגל מסיימת אלא קצת מעבר. אף אחד לא טוען שהוא מסי.
א. אם אמבפה יוצר יותר מצבים מהאלנד ורושם פחות בישולים, אשמת מי זה?
ב. תבדוק כמה סיטי כבשה לעומת ריאל בתקופה הזו ותחזור אליי. התשובה תפתיע אותך.
ג. אתה משווה את אמבפה להאלנד. אוקיי, ו…? זה גם באופנה עכשיו לרדת על האלנד?
ושוב מופת של ענייניות. ממש תענוג לקריאה
כנראה לא הסברתי את עצמי טוב, אסביר שוב -
אמרת שאמבפה ‘‘הרבה יותר מסתם מוציא לפועל’’. לא נכון - הוא אחראי אצלנו בעיקר על הסיומת, אם לא רק.
הבאת נתונים שמציגים אותו כדריבליסט או מוסר - זה גם לא נכון. מעבר לצעד הראשון המפלצתי אמבפה לא דריבליסט כמו אוליסה למשל, ויכולת המסירה שלו אף פעם לא הייתה משהו מיוחד.
‘‘קצת יותר מרגל מסיימת’’ זו טענה אחרת שאני מסכים איתה, ברור שהוא שונה מהולאנד למשל.
לא מעט דיווחים בכלי התקשורת במדריד על קיליאן אמבפה. במארקה אמרו שאמבפה חש שמטילים ספק במקצועיות שלו וברצונו לעזור לקבוצה ולכן הרגיש דחף עז לדבר. ציינו שמערכת היחסים עם אלבארו ארבלואה נשברה עוד לפני הקלאסיקו כשראה שהוא מתעדף את ויניסיוס ג’וניור ככוכב הקבוצה.
בינתיים מעתיק לכאן טור דעה של פרדריק הרמל מה-AS שהוא צרפתי אבל הפעם לא מגן על בן ארצו: “אמבפה יורה על אמבולנס”
"העונה הארורה הזאת נמשכת… אני מבטיח לכם שלא רציתי לכתוב שוב על קיליאן אמבפה וחיפשתי נושא נחמד, או לפחות משהו קצת אופטימי. עם זאת, אחרי חילופי האשמות בין החלוץ הצרפתי לאלבארו ארבלואה בליל חמישי, אני מרגיש מחויב לתת את דעתי. כבן ארצו של אמבפה. זה לא אומר שאני מגן עליו סתם ככה. להיפך, כי, כמו שאומר פתגם צרפתי עתיק, הוא “זרק משהו על האמבולנס”. כלומר, עם המילים שלו הוא תקף מישהו שכבר מובס, נפגע. לרדוף אחרי מאמן שנמצא על רגליו האחרונות, במקרה הספציפי הזה, שני משחקים לפרידה, לא נראה מסוכן או יוקרתי במיוחד. אני מודה שאמבפה אכזב אותי מאוד. צרפתי תמיד צריך להראות גדלות .
“חוסר השלווה הזה, חוסר קור הרוח הזה, הוא טעות שעלולה להיות לה השלכות בעונה הבאה. כולנו מכירים את החברות בין ז’וזה מוריניו לארבלואה, ואם, כצפוי, המאמן הפורטוגלי ייכנס לתפקיד בריאל מדריד, מערכת היחסים שלו עם החלוץ עלולה להתחיל בצורה גרועה. או שאולי אמבפה ביים את הקרע הזה כדי להרתיע את ה"מיוחד" מלבחור בארבלואה כעוזר המאמן שלו”.
תומאס רונסרו אמר על אמבפה: “זה היה כעסו של אמבפה. כאשר ארבלואה ‘התגרה’ באמבפה באמצע המחצית השנייה, היינו עדים לקריאות הבוז הרמות ביותר של הלילה. האוהדים חיכו לפריזאי בגלל התנהגותו האחרונה מחוץ למגרש, שהטילה ספק במחויבותו. הדבר המוזר הוא שבאותו רגע, האוהדים לא היו מודעים לקרע הבלתי ניתן לגישור בין אמבפה לארבלואה, כפי שקיליאן גינה לאחר המשחק, והאשים את מאמנו בהענשתו בכך שהושיב אותו על הספסל כשהגיע לו לפתוח וטען שהוא למעשה אמר לו, “אתה החלוץ הרביעי אחרי ויניסיוס, גונסאלו ומסטאנטואונו …” ארבלואה הגיב מאוחר יותר במסיבת העיתונאים, והבהיר כי מערכת היחסים ביניהם שבורה לחלוטין. חבל לסיים את העונה ככה. כל אחד לעצמו..”
אגב, אני אף פעם לא הבנתי מה זה ‘‘דריביליסט’’, נניח אמבפה ולפניו 2 שחקני הגנה שיש לעבור אותם להגיע למצב הבקעה, ואז אוליסה באותו מצב, דריבליסט או לא אם אני חייב להמר מי יגיע למצב הבקעה יותר נוח הכסף שלי הוא על אמבפה, על הסיומת כמובן אין מה לדבר.
לא חשוב היכולת לעבור שחקן, הכי חשוב היכולת לחשוב לעומק, לראות לעומק ולפעול לעומק כמה שיותר מהר, שחקנים כמו אמבפה כשמקבלים כדור רואים מיד את הדרך הכי מהירה ויעלה וישרה לשער, שחקנים כמו אוליסה פחות, ולכן גם אם אמבפה ‘‘דריבליסט’’ פחות טוב הוא יותר יעיל בהרבה מאוליסה.
אוליסה שחקן נהדר, אבל יש בו הרבה מין אפקט ה’’באיירן’’, משום מה כל מה שקשור לגרמנים הרבה יותר נוצץ.