פלוריאן וירץ הופך להעברה השלישית הכי יקרה בהיסטוריה אחרי ניימאר ואמבפה והכי יקרה בתולדות הפריימרליג.
סכום ההעברה של וירץ מלברקוזן עומד על 136 מיליון אירו פלוס 14 מיליון בונוסים.
פלוריאן וירץ הופך להעברה השלישית הכי יקרה בהיסטוריה אחרי ניימאר ואמבפה והכי יקרה בתולדות הפריימרליג.
סכום ההעברה של וירץ מלברקוזן עומד על 136 מיליון אירו פלוס 14 מיליון בונוסים.
זאת טעות.
מקום שלישי קוטיניו שעלה לבארסה 160 מיליון כולל המשתנים.
צודק
טוב אז הוא 4
הקשר היקר בהיסטוריה - ליברפול
הבלם היקר בהיסטוריה - ליברפול
השוער היקר בהיסטוריה - ליברפול
אבל העיקר שליברפול הם מסכנים ![]()
![]()
זה מומן ע’'י ברצלונה, ככה שזה לא ממש הוצאה של ליברפול.
נכון רק לשוער.
קוטיניו עלה יותר מוירץ. יכול להיות שגם בלינגהם עם כל המשתנים.
לפי טראנספרמארקט, ואן דייק הוא הבלם ה 4 הכי יקר. גוורדיול, מגוויר ודה ליכט לפניו.
ליברפול מסכנים לא באופן אבסולוטי אלא ביחס לקבוצות אחרות בפרמיירליג. גם אם פעם בכמה שנים מוציאים 100 מיליון על שחקן.
כדי לדייק, יש משהו שנקרא נט ספנדינג שזה הוצאות על שחקנים פחות הכנסות ושם ליברפול ממש לא בצמרת הפרמיירליג.
בחלון של הקיץ שעבר ובחלון החורף ליברפול לא רכשה כלום, רק את קייזה בכמה גרושים.
מה שהיא עושה העונה נראה כאילו הפכנו לצ’לסי, וירץ ב 135, פרימפונג ב 35, גם קרקז קרוב ויעלה כ 40 מיליון, רוצים גם את גהי בלם נבחרת אנגליה שיעלה 50 מיליון יורו , זה המון כסף.
אבל ליברפול גם מכרה ותמכור המון שחקנים, קוואנסה כנראה ב 50 מיליון ללברקוזן, השוער קלהר עזב תמורת 22 מיליון, ארנולד הכניס 10, נונייז בדרך החוזה ומבקשים עליו 70 ויסתפקו כנראה ב 50, ועוד כמה וכמה שחקנים יעזבו, כמו אליוט, ג’ונס, גומז, רוברטסון וצימיקאס.
בסוף אחרי העזיבות בנט ספנדינג ליברפול שוב תהיה במרכז הטבלה, ואם עושים ממוצע של שנתיים אז בכלל בתחתית.
זה לא שליברפול לא מוציאה, היא רק לא יכולה להוציא כמו האחרות שהיא מתמודדת מולן, היא לדוגמא לא יכולה לשלם סכום שיא על בלם רק כדי לנסות אותו מגן שמאלי.
איך צ’לסי עושים את זה?
קנו את גיטנס מדורטמונד ב 55M פאונד, ועכשיו סוגרים עם ז’ואאו פדרו של ברייטון . הציעו עליו 50 אבל ברייטון רוצים 60. אחרי שכבר קנו כמה שחקנים צעירים כולל אסטבאו בכמה עשרות מיליונים.
כל זה בלי שום פייר פליי, כשהם תחת חקירה על ניפוח שווי קבוצת הנשים שנמכרה לחברה אחרת תחת אותה בעלות.
מי מתכוון לקחת את איזק מניוקאסל?
אם היה לנו כסף הייתי שמח מאוד לראות אותו בבארסה.
כלל אצבע אם אתם לא בטוחים אם אתם בצד הנכון של ההיסטוריה:
תבדקו מה הצד של דסקל, ותלכו לצד השני.
להלן, כתב ההגנה וההלבנה למסע הרכש הגלקטי של ליברפול הענייה:
כשסיטי נעזרת בטריקים פיננסיים היא רמאית (כותרת המשנה של המאמר - “זה ייגמר בשושלת שתגבר על היריבה הרמאית?”), כשליברפול נעזרת בטריקים פיננסיים היא מחושבת.
מזכיר לי קטע משעשע מהכתבה האחרונה של חגי סגל על בנט, וסליחה על הפוליטיקה: כשבנט משקר (לא אשב עם רעמ וכו’) הוא נוכל, כשביבי משקר (לא אפר את הרוטציה עם גנץ וכו’) הוא ערמומי (מהכתבה - “נתניהו הפר בערמומיות את הסכם החילופים עם גנץ כשנמנע מלהעביר את התקציב”).
כתבה מעייפת שמעלה בי שאלה מעניינת: איך ליברפול יכולה לעשות קפיצת מדרגה מבחינה מיתוגית?
תחושתי היא שהם התאהבו בקלופיות והמחמאה של דסקל נראית לי כמו עלבון בתחפושת, אבל טום וורנר חושב אחרת ממני.
גם אם לאפורטה יאסוף מגבית מספונסרים כדי לממן טיסה ליפן נדמה כי בארסה (וכמובן ריאל) לעד יעקפו את האנגליות מבחינה מיתוגית.
כדי להפסיק להיות דורטמונד האנגלים הם צריכים עוד אליפויות, עוד כוכבים ובעיקר את היריבה היותר מסורתית ממנצ’סטר.
כן, זו שאלה טובה - מהו המאפיין המשותף של בארסה, מדריד ויונייטד, שבזכותו הן מותגי הכדורגל הגדולים בעולם?
התשובה הפשוטה היא הצלחה לאורך זמן, אבל זה כנראה קצת יותר מורכב מזה. הרבה פעמים אומרים על יונייטד של פרגי שהיה לה את המזל “להצליח הזמן הנכון”, בדיוק כששידורי הכדורגל הבינלאומיים נכנסו לאופנה (ואיתם הכסף הגדול), וככה היא עשתה קפיצת מדרגה שלא הייתה בהכרח פרופוציונלית באותו זמן להצלחה ההיסטורית שלה. אבל אני לא יודע אם זה נכון…
פעם ליונייטד הייתה הנהלה טובה, והיא הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל הטמון בגלובליזציה של הכדורגל עם משחקי הראווה בקיץ במזרח, וחיזוק הקשרים עם קהילות אוהדים בחו"ל. מלבד קבוצת כדורגל מאוד מוצלחת בשנות ה-90, יונייטד תיחזקה ומתחזקת יפה יפה את האתוס של מינכן, סיפור עוף חול מעורר אמפתיה חסר תקדים, של מועדון בו כל הסגל מת או נפצע ועדיין חזר תוך עשור בלבד לזכות בגביע אירופה. אפשר להוסיף לקלחת גם את דיוויד בקהאם שנוכחותו מאוד עזרה לקידום המסעות במזרח. את השילוב של כל הדברים האלו - זיהוי פוטנציאל מסחרי, קבוצה מצוינת, היסטוריה, מגה-סלב - לא היה לאף מועדון באותה תקופה, ובטח שלא למועדון אנגלי.
בגלל שמועדון אהוד הוא לא בר החלפה, ולרוב עובר בתורשה, ולאור הכסף הגדול בפרמייר ליג, יונייטד נשארת בטופ הרבה זמן למרות הכל, אבל זה לא יכול להחזיק לנצח. הילדים בכיתה של הילד שלי צוחקים עליו שהוא אוהד יונייטד ואני רואה שהוא מנסה לחבב את ריאל או ברצלונה לפני שהכפכף פרד דה רד שלי עפה לו לגבה. ילדים שלא נדחפים לשם בכוח בכלל לא יתקרבו לקבוצה הזו, עם כל ההיסטוריה הבאמת יוצאת דופן.
עזוב את הילד, פשוט תראו ביחד משחקים של בארסה.
I know the pain.
ניסיתי לדחוף לאחיינים שלי את אתלטי בכל הכוח, אך הגמדים התעלמו ממני.
אחד עם צ’לסקי כמו אבא שלו, ושניים אוהדי ברסה שכל שנה קונים להם את החולצות החדשות, אז הם ממש מרגישים קולים.
אני מחפש לתרום את הילדים למישהו.
תודה! מעריך אותך גם מאוד
וכל עוד תמשיך עם הילד בבית בסוף הגלגל יתהפך והוא ידע אהדה אמיתית מה היא.
מנסים בכוח להפוך את ליברפול למה שהיא לא, ליברפול מוציאה עכשיו המון כסף כן, אבל בסוף בנט ספנדינג זה לא יהיה סכום דמיוני, במיוחד כשנעשה חישוב של נט-ספנדיג ל 5 עונות האחרונות.
העונה עם כל הרכש החדש וגם אם ניקח בחשבון הגעה של איסאק ב 135 מיליון יורו נגיע לנט-ספנדינג של 535 מיליון ב 5 עונות אחרונות, זה רחוק מהטופ של הליגה וגם מטעה.
ליברפול סיימה מהר מאוד את מסע הרכש של הקיץ ונשאר רק איסאק, הוציאה המון כסף מיד על וירץ ומגינים בעוד ששאר הקבוצות עדיין לא סיימו ורק מתחילות, בנוסף, ליברפול עוד תכניס הרבה כסף ממכירות, בנוסף לכל מי שעזב, קלהר, קואנסה, ארנולד, דיאז ועוד כמה שחקני משנה אמורים לעזוב עוד שחקנים שיכניסו כסף, כמו נונייז, הארווי אליוט, ג’ונס, צימיקאס ועוד שאמורים להכניס ביחד מעל 150 מיליון יורו מה שיביא את הנט-ספנדינג של ליברפול מתחת ל 380 מיליון יורו מה שיעמיד אותה במרכז טבלת הליגה של הנט-ספנדיג, אחרי ששאר הקבוצות יסיימו את מסעות הרכש שלהן.
בנוסף, יש לזכור את המקרה הטראגי של ג’וטה שחייב את ליברפול לרכוש את אקיטיקה ב 90 מיליון שזאת הוצאה שלא הייתה בחישובים.
בקיצור, לא באר נפט ללא תחתית, אלא ניהול נכון ונט-ספנדינג בינוני נמוך אבל מנוהל למופת, אחרי 4 עונות רצופות עם נט-ספנדינג ממוצע של 54 מיליון יורו יש כסף העונה להוציא יותר כאשר חלק גדול מההוצאה היא בעקבות מקרה טראגי.
ולמרות הכל, אם איסאק מגיע…וואוו, אנחנו נהפוך לדעתי לקבוצה עם הסגל הכי טוב בפרמיירליג.
שזה יותר מפי 2 מה-244,692,100 נט ספנדינג של מנ’צסטר סיטי. מעניין…
הנט ספנדינג של מנצ’סטר סיטי כרגע כ 400 מיליון ב 5 עונות האחרונות וב 10 העונות האחרונות מעל מיליארד.
בסוף החלון מניח שהסיטי יהיו על 500 וליברפול על 380 ב 5 שנים וב 10 שנים 1.1 מליארד מול 500 של ליברפול, מעניין.
לפי קו המחשבה של דסקל, המועדון הכי גאוני בעולם הוא צ’לסי.
נגיד קונים את פליקס ב 50 מיליון עם חוזה ל 5 שנים, משאילים אותו למילאן כדי לשלם רק חצי שכר, ואחרי שנה מוכרים ב 30 לסעודים. זה גאוני! רווח בספרים.
או המהפכה של ממש עם חוזים ממש ארוכים, ל 9-10 שנים. חדשנות חשבונאית לפי הכתבה. איך אף אחד לא חשב על זה קודם.