החלק הראשון לא נכון והחלק השני לא יהיה. חישבתי בעצמי את הסכומים בעצמי והגעתי ל:
244,692,100 בחמש השנים האחרונות.
739,591,100 בעשור. כלומר כולל העונה שלפני פפ, שמנפחת את המספר הזה משמעותית.
אז הבנתי שאסור לסמוך עלייך אז הלכתי לבדוק גם מה קורה אצל ליברפול:
383,250,000 ב-5 השנים האחרונות, שזה עדיין פי 1.5 מסיטי גם בלי איסאק.
509,850,000 בעשור. רק שכשחזרתי אחורה בזמן קלטתי עד כמה זה לא רלוונטי בכלל מה היה לפני עשור. הייתם קבוצה שמסיימת מקום 8, אז ברור שלא היה לכם כסף. בשנייה שהעפלתם לליגת האלופות הלכתם וקניתם את הבלם היקר בהיסטוריה** ואת השוער היקר בהיסטוריה** ועכשיו גם הוספתם לזה את השחקן היקר בתולדות הפרמייר ליג, שיא שכנראה ישבר בקרוב על ידכם.
אין לי מושג מה הם הכניסו פה למספרים, אבל זה לא כולל רק העברות (והשאלות) של הקבוצה הבוגרת. המספרים שלי הם הנכונים, וליברפול בזבזנית משמעותית יותר מהסיטי.
כשאתה מצטט מישהו אל תגע בהודעה שלו. אני לא מבין מה אתה רוצה ממני עם ההודעה הזאת.
בהתעלם מהפיגוע שעשית בהודעה שלו, טיטי טען שבממוצע הם הוציאו נטו 54 מיליון יורו לעונה בממוצע בארבעת העונות האחרונות. אלו הנתונים שלא ולא בדקתי אותם, בעיקר כי אני לא צריך לבדוק את הנתונים כדי לדעת שהקיץ הזה חריג בקנה המידה של ליברפול. בסך הכל הטענה שלו כלל לא סותרת אותי. נכון, הקיץ הזה ליברפול בזבזה, אבל אם תקח כמה שנים אחורה תראה שזו חריגה חד פעמית והיא אינה מעידה על ההתנהלות הסטנדרטית של המועדון.
אם לא רוצים להבין אז לא מבינים. ההודעה שלו הייתה מאוד ברורה.
וכאשר אתה מדבר ככה לבנאדם, אז אני חושד שאתה לא רוצה להבין אותו, אלא לריב איתו.
ההסתכלות בטרנספרמרקט קצת מפספסת את המהות בעיניי, כי:
א. ברמת הפיננסים - סיטי, ליברפול, וכל האחרות עושות טריקים פיננסיים, ככה שאין קשר אמיתי בין “כמה המועדון הוציא פיננסית” לבין “כמה הקבוצה הראשונה איבדה וקיבלה”. ברמה הפיננסית גם סיטי וגם ליברפול מוגבלות לפי אותו פייר פליי, כאשר אם כבר - לליברפול יש תנאים נוחים יותר, כי הפייר פליי מתגמל מועדונים עם היסטוריה רחוקה מוצלחת (“כסף ישן”), זו תלונה מוכרת נגדו.
ב. ואם רגע נדבר דוגרי - האם לאחת מהן יש סגל טוב משמעותית מהשנייה, האם אחת הקבוצות מלאה שחקני על והשנייה לא - אז ברור לכל שאין כך הדבר. כלומר, הכסף של המועדונים לא מעניין כשלעצמו, מה שמעניין זה האם הקבוצות משחקות באותם תנאי פתיחה. טיטי בכובע שלו כאוהד מדריד לא מדבר כבר שנתיים על פאסיו במחזור ה-35 כי ברצלונה שבורה כלכלית, אלא כי מדריד, ולא ברצלונה, החתימה את אמבפה (כי ברצלונה שבורה כלכלית), ומחזיקה (לתחושתו) בסגל טוב יותר (כי ברצלונה שבורה כלכלית).
אבל אפילו לפי טרנספרמרקט, ואפילו לפי הלינק של טיטי, שלא חשוד באהדת סיטי, נראה שליברפול בזבזה יותר מסיטי ב-5 השנים האחרונות (ואפילו בלי הקיץ הנוכחי, הפער ביניהן זניח - לפי אותו לינק בדיוק):
הוא ענה לי עם ציטוט של מישהו אחר שהוא בעצמו ערך. ההודעה של טיטי דברה על ליברפול, הוא מצא דרך להכניס לשם את הפציעה של רודרי. זו הודעה מאוד ברורה? אתה באמת חושב כך?
לדעתי הודעה מאוד ברורה זו הודעה שיש בה טענה ולא ציטוט רנדומלי.
אני דיברתי על כך שאמנם הקיץ ליברפול שוברת את הכלים ומשקיעה המון כסף, אבל הדיבור סביבה ברשתות החברתיות ובמדיה עצום יותר מאשר סביב סיטי, למרות שסיטי בזבזה יותר כסף השנה.
הוא בתגובה התחיל לפתוח לי היסטוריה של שנים אחורה מי מבזבזת יותר ומי מכניסה יותר. אז כן, הוא פספס את הנקודה. אם הייתי רוצה לריב עם טל היו לי לא מעט הזדמנויות אחרות. דווקא על ליברפול וסיטי שאריב איתו? שישרפו שני המועדונים האלה.
ב 10 שנים סיטי מוציאה מעל מיליארד יורו נט-ספנדינג, כמעט פי 2 מליברפול, אבל אם לוקחים את החודשיים האחרונים אז ליברפול הוציאה הרבה יותר מסיטי, זה נכון, וזה גם כנראה מוכיח ששתי הקבוצות מוציאות אותו הדבר פחות או יותר.
עד עכשיו דיברתי בחוסר אובייקטיביות כתוצאה מהאהדה שלי לליברפול, כל המידע האובייקטי שכאן גרם לי להבין שאני טועה, אני מתנצל ומשנה את דעתי.
וכן, גם טראנספר מארקט אוהדי קלופ מושבעים ולא אובייקטים, המספרים ששוסאקו שולף מהתחת הם הנכונים.
-ויקטור גיוקרש על פניו בדיוק מה שחסר לארסנל שכבר הרבה זמן אין לה קילר ברחבה, חלוץ אמיתי. קאי האברץ שחקן חכם אבל מאוד-מאוד איטי ומגביל את ארסנל למשהו מסוים, גבריאל ז’סוס גם לא היה וואו וכדומה. על פניו נראה רכש מושלם ובמחיר סביר. אבל עדיין למרות הרכב חזק מאוד ובסביב שמשתדרג משנה לשנה - כשמנצ’סטר סיטי גם כן השקיעה וקשה להאמין שהיא תהיה כה חלשה שוב, וגם ליברפול כמובן מרעננת ובעיקר פספוסים משנים עברו - זה מרגיש שהם לא יקחו אליפות לעולם.
-ליברפול: לואיס דיאס שחקן התקפה טוב, לא פראייר, גורם לבלאגן, דריבליסט, מהיר, היו לו כמה משחקים טובים. אבל בתאכלס, ועזבו שהבונדסליגה תנפח מספרים - אני לא יודע אם הוא ‘וואו’. מבין את הרצון של באיירן מינכן וגם את הרצון שלו להרוויח טוב. אבל המספרים שלו היו בסדר. לא מספיק אולי לשחקן שיחסית כן שיחק מספיק, בקבוצה שמחה והתקפית ומלהיבה ועם סגנון ברור.
אם אלכסנדר איסק מגיע אגב (מדהים כמה המאבק עליו קשה, וזו עסקה מסובכת) - זה קצת סגנון אחר מליברפול שהכרנו אני חושב.
כל ההעברות של הקבוצה הראשונה מתועדות בויקיפדיה, ככה שאפשר לעבור עונה עונה ולחשב. זה בדיוק מה שעשיתי. הרבה יותר אמין מאתר שאין לי מושג מאיפה הוא מקריץ את הנתונים שלו.
ציטטתי לך את טיטי - סיטי היא אחת הקבוצות שהוציא הכי מעט כסף בשנים האחרונות, ולכן ההוצאות שלהם ב-2025, גם אם הן גבוהות סך הכל מתקזזות עם מ שהיה בשנים האחרונות. וגם, שים לב שאתה מדבר על 2025 כמקשה אחת, כשהחורף שייך לעונה הקודמת, ולא לעונה הנוכחית.
אז המקור שלך הוא ויקיפדיה? ומאיפה הוא מקריץ את המספרים אתה יודע?
אני עוקב באדיקות אחרי המכירות והקניות של בארסה, וטראנספרמארקט תמיד מדייק או קרוב מאוד למה שאני יודע. אז אני מאמין לו גם לגבי יתר הקבוצות.
גם בטראמספרמארקט אפשר לבחור שנה ולראות כל ההעברות ולחשב כמו שעשית עם ויקיפדיה.
חוכמת המונים הוא לא ממש פאקטור כשמדובר בחוזים שסגורים לקהל.
יש לך דוגמה למחיר העברה שונה בתכלית בין ויקיפדיה לטראמספרמארקט? אחרת לא ברור איך קיבלת מספרים כל כך שונים.
לפחות לגבי בארסה, טראנספרמארקט יותר אמין. בויקיפדיה רשום שדמבלה עלה 105 מיליון ופדרי עלה 5 מיליון. בטראנספרמארקט רשום 135 ו 23. אני מכיר את המספרים האלה. מה שיש בויקיפדיה זה סכום קבוע, בטראנספרמארקט זה כולל המשתנים ששולמו בפועל. ( רק שאני זוכר 140 על דמבלה)