פרמייר ליג :: הסופרליג האמיתית

אני לא חושב שהבעיה היא בהבדלים של מחירי ההעברה. אני די בטוח שטראנספרמרקט מכניסים העברות של מחלקות נוער או כל מיני שיט כזה או אחר. אחרת, כמו שאמרת - לא ברור איך המספרים שלהם כל כך שונים.

ערכתי במקביל את ההודעה הקודמת שלי.
המשתנים אולי זה ההסבר.

אותו דבר אני עם ליברפול, וטראנספר מארקט מדוייקים עד לפאונד האחרון, לדוגמא מה שמופיע לעונת 25/26 של ליברפול מדוייק ביותר, עדיין בלי המכירה של דיאז שלא נסגרה סופית.

לא הבנתי… הדיון הזה לא נגמר בשניה ששוסאקו אמר שויקיפדיה זה המקור ה"אמין" שלו?

טל הנה תרגיל קטן בחוכמת ההמונים… חפש כמה ערכים בויקיפדיה שקשורים לסכסוך הישארלי פלסטינאי ותבדוק כמה זה אמין.

צ’אבי סימונס יחתום בצ’לסי! סימונס יחתום על חוזה עד 2032 עם אופציה לעונה נוספת, העסקה סגורה ע"פ ניקו סקירה. לייפציג ציפתה לקבל עבור הקשר ההולנדי 70 מיליון אירו ויהיה מעניין לראות על כמה יסכמו עם הבלוז.

עוד רכש גדול של צ’לסי, שגם סגרה את מעברו של ג’ורל האטו, המגן השמאלי של אייאקס, תמורת 40 מיליון אירו.

השחקן ה-7958 בסגל

עכשיו הכניסו כבר את לואיס דיאז ב 70 מיליון.

אז גם סיטי וגם ליברפול עם נט ספנדינג של 400 מיליון ב 5 השנים האחרונות, נכון לעכשיו. כל 4 הגדולות האחרות הוציאו הרבה יותר.
בחישוב של 10 שנים סיטי הוציאה הרבה יותר, אבל זה קצת לא פייר. מאז עונת 19\18 סיטי לא מוציאים יותר מליברפול בנט ספנדינג, ושתיהן מוציאות הכי מעט מבין הגדולות באנגליה.
בשאר אירופה, רק PSG נמצאת בין האנגליות הגדולות עם 500M ב 5 שנים. לא ספרדיות, לא באיירן, לא האיטלקיות לא מתקרבות לזה.
לכל אחת יכול להיות קיץ חריג, אבל מי שמבזבז הכי הרבה בממוצע זה הקבוצות שהיינו חושבים עליהן אם היו שואלים אותנו בלי לבדוק במספרים. צ’לסי , יונייטד, ארסנל , פאריז. השם היחיד שהפתיע אותי הוא טוטנהם.

קצת לא פייר אם מסתכלים עליה מזווית לא נכונה.

בעבר הבאתי את הטענה הזאת בדיונים קלופ מול פפ, בכל התקופה של קלופ בליברפול ההוצאות של פפ על הסגל שלו היו בממוצע יותר מכפול וזאת למרות שפפ קיבל סגל מצויין שכבר זכה פעמיים באליפות, קלופ לעומת זאת קיבל בית קברות וגם השקיע פחות מחצי ועדיין התמודד ראש בראש מול סיטי והפסיד אליפויות עם 97 נקודות ו 93 נקודות.
קלופ הצליח לבנות הרכב לא פחות מזה של הסיטי אבל מה שהכריע בסוף ברוב המקרים זה הסגל הרחב מאוד של סיטי שהתגברה ביתר קלות על פציעות עומס ותקופה פחות טובה של כוכב זה או אחר.

עכשיו אתה טוען שליברפול מוציאה ב 5 העונות האחרונות כמו סיטי, וזה נכון, ומה התוצאה ? הסגל של ליברפול כרגע לא נופל ואף יותר טוב מזה של סיטי והיא אחרי אליפות קלילה אחרי שהכוכבים המזדקנים של סיטי שפכו מנוע.

אבל זה קורה כשקלופ כבר לא פה, עזב אחרי שהתמודד מול הסגל הכי יקר בתולדות המשחק כשהוא עצמו עם תקציב של קבוצת מרכז טבלה, כל מה שקורה עכשיו מבחינת רכש של ליברפול וצמצום הפער לא קשור לדיוני קלופ/פפ שהיו לפני שנתיים ואחורה, מישהו פה ניסה להשתמש בקיץ הזה של ליברפול כדי להתחיל לטשטש את הפער העצום מבחינת משאבים שהיה אז בין שני המאמנים.

השאלה עכשיו היא מה יהיה ? האם סיטי שאיבדה את הכוכב הכי גדול שלה ועוד כמה כוכבים מזדקנים שהיו הבסיס לקבוצה הגדולה תמשיך להוציא כמו ליברפול ולהתקע במרכז טבלת הנט ספנדינג או תחזור להפציץ כדי לבנות לפפ סגל טוב משמעותית מכל שאר הקבוצות ?

קלופ ענק וידע להשתמש בכסף הרבה יותר טוב מפפ. אני לא התיחסתי בכלל לקלופ נגד פפ.
מה לא פייר עכשיו כשמשווים הוצאות בשנים האחרונות? גם ליברפול וגם סיטי מוציאות מעט יחסית למתחרות, ומצליחות יותר.

לא אמרתי שלא פייר, עכשיו פייר ובוא נשווה תוצאות אם זה ישאר ככה, והדגש פה על אם יישאר ככה.
ההתייחסות שלי לעניין ה’‘לא פייר’’ זה להוא שפתח את הדיון הזה שמנסה להשתמש בצמצום ההוצאות בשנים האחרונות כדי לטשטש את העובדה שאתה גם ציינת, שלקלופ היה הרבה פחות כסף וידע להשתמש בו הרבה יותר טוב מפפ.

רק שאלה לגבי המדגם שלכם בהנחה והוא מדבר על ‘כל התקופה’ - טבעי שמאמן חדש מגיע ורוצה לשנות דברים ותמיד דוחף קדימה. כשיורגן קלופ הגיע לליברפול ההרכב שלה היה פח אשפה וללא אף מנהיג אחרי שסטיבן ג’רארד עזב. פפ גווארדיולה קיבל קבוצה לוזרית באירופה אבל לטעמי עם הסגל הטוב בליגה וגם קווין דה בריינה וקון אגוארו ודויד סילבה כבר היו שם - קרי הסגל הטוב בפריימרליג.

אני רואה בהשוואה השזו כמעין “מנצ’סטר יונייטד נגד ארסנל” של תחילת שנות ה-2000. ליברפול - בעבר ארסנל - ראתה מה היריבה הישירה מנצ’סטר יונייטד בעבר והיום מנצ’סטר סיטי ‘עושה’ - והתחילה לבזבז.

ז’וזה מוריניו היה בזבזן אבל כשהוא מאבד את זלאטן איברהימוביץ’ ב-2009 אז קשה לבוא בתלונות שהוא דוחף להביא את סמואל אטו ועוד, ובריאל מדריד כשהיה לו בסיס יותר טוב הוא הוציא כספים אין ספק אבל זה לא היה נורא.

לטעמי קלופ ‘שיפר’ ודחף יותר שחקנים בקריירה וידע לקבל שחקן טוב ולהפוך אותו לטוב מאוד עד מצוין. פפ קיבל שחקנים טובים מאוד והפך אותם למצוינים.

אולי לא ממש פריימרליג אבל הסיפור של החולצה החדשה של ראקהאם דורשת סיפור.

החולצה השלישית של המועדון מצפון ווילס בבעלות ראיין ריינלדס שרכש אותה ב-2021 ומאז עלה איתה מהליגה השישית עד לצ’מפיונשיפ היא סיפור מעניין.

החולצה מזכירה את חולצת נבחרת ארגנטינה ברוגבי ולא במקרה, החולצה השלישית של הווילשים היא מחווה לנבחרת ארגנטינה אלופת העולם..ולמה?

החולצה מציינת 160 שנה מאז ההגעה של המתיישבים הווילשים הראשונים לפטגוניה, ארגנטינה.
קבוצה קטנה של ילידים ווילשים עזבה את ווילס ב-1865 וברחה מהדיכוי האנגלי, הם הקימו מושבה בארגנטינה וציוו על עצמם לשמור על השפה,המסורת. והתרבות הווילשית תוך פיתוח החקלאות והתעשייה המקומית.

למרות קשיים לאורך השנים שעברו עליהם חיים כיום 70 אלף ווילשים-פטגונים המהווים את הקהילה הווילשית הגדולה ביותר מחוץ למדינה ורבים מהם אף שומרים על שפת הם המקורית שלהם.

ליברפול הגישה הצעה רשמית על אלכסנדר איזאק, אבל ניוקאסל דחתה אותה.
ליברפול הציעה 110 מיליון פאונד פלוס מעט משתנים. ניוקאסל דורשת 150.
איזאק כידוע לא נסע לקדם עונה של ניקאסל ומתאמן עם החבר’ה של ריאל סוסיידד בספרד.

ההעברה שלו כמעט בטוח תהיה העברת שיא בכדורגל האנגלי. השיא הנוכחי - ההעברה של וירץ לאותה ליברפול.
צריך להוסיף 15% לסכומים כדי לתרגם ליורו.

ניחוחות של אמבפה וניימאר לפריז
יהיה מעניין

נטו במובן הכלכלי, כן?

מקצועית אלו החתמות הרבה יותר טובות.

נטו במובן של לשבור את שיא ההעברות (האנגלי/העולמי) פעמיים, באותו קיץ, על ידי אותה קבוצה.

מקצועית, בזמן אמת ההחלטה להביא את השחקן השלישי הכי טוב בעולם ואת השחקן הצעיר הכי טוב בעולם זו החלטה טובה. ואם הם היו זוכים בליגת האלופות בעונת הקורונה, אז כנראה שגם בדיעבד זו הייתה החלטה טובה.

1000058822

אני בעצם התכוונתי לליברפול.

במקרה של פסז’ זה היה אוברקיל. הביאו שני פרימדונות, אי אפשר יותר מאחד.

ב-Transfermarkt הציגו כמה מספרים ושיאים יפים של סון לאחר פרידתו מטוטנהאם:

שיאן הבישולים של הספרס עם 101, רביעי במספר השערים עם 173, חמישי במספר ההופעות עם 454, וכמו כן הוא והארי קיין הצמד שמעורב בהכי הרבה שערים בתולדות הליגה (51).

אני מאלה שתמיד קשה להם שמשהו נגמר והייתי שמח לראות אותו משחק בגרסה טובה יותר מאשר של טוטנהאם בעונה האחרונה, ועוד בליגת האלופות, אבל לדעתי הפרידה מסתיימת די בזמן, הוא קצת דעך ביכולת והם הצליחו לזכות בתואר המיוחל מבחינתם.

אגדת מועדון ושחקן נפלא, טיים-פלייר. האמת שכשהיה בשיאו מעולם לא יצא לי לחשוב יותר מדי על האם בקבוצה יותר גדולה הוא היה משפר את המספרים שלו אפילו עוד יותר בגלל צוות מסייע טוב יותר מלבד הארי קיין, או שהיה מאבד קצת פוקוס וזה היה מקום התפור למידותיו כדי להיות כה משמעותי. דעתכם?

החולצה הכי גרועה בהיסטוריה של הפריימיר ליג…אברטון: hold my bear :beer_mug:

זה אמיתי??