מחזור 5 בצ'מפיונס: הפסד נוסף, הפעם מול ליברפול

הלוואי שאתה צודק :crossed_fingers:

אבל עדיין, למרות המצב כרגע, אני עדיין עומד מאחורי התחזית המקורית שלי, אליפות במחזור ה 35 והגעה לשלבים המאוחרים של הצ’מפיונס.

עשיתי הרגע סקרין שוט

לא היו לי יותר מידי ציפיות לפני המשחק. אנחנו באמת בהרכב תלאים שאלוהים ישמור. וליברפול בכושר הכי טוב בעולם.
אבל רק התחננתי שלא יהיו פציעות במשחק הזה :smiling_face_with_tear:

בכל מקרה אני מקווה שנתקדם בשלבים באלופות רק בשביל הכסף למועדון. הרי לזכות לא נזכה ויש בי גם שובע מסויים משני גביעים משוגעים שלקחנו לאחרונה.

יותר חשוב לי הליגה.

אמבפה סובל מבעיה מנטלית. אני מאמין שהוא יתגבר על זה. אבל הוא גם מקבל את הכדור כל כך רחוק מהשער, וההתקפה שלנו חסרת דמיון לחלוטין.
יש לי תחושה שמאמן כמו אלונסו היה מוציא ממנו הרבה יותר.

image

אנחנו צועדים לבד| סליחה על הכותרת הלא יצירתית אבל היא בטח יותר יצירתית וגם מרימה ליריבה שכיף לפרגן לה – ליברפול נהדרת – מהמשחק של ריאל מדריד שלנו אתמול. עצוב להגיד את זה כאוהד ריאל מדריד אבל היה לכולנו די ברור שנפסיד.

אז להפסיד באנפילד זה לא סוף העולם “במצבנו” אבל המצב שלנו בליגת האלופות כן קטסטרופה, ולא להפסיד בצורה כזו, פחות מקובל. באנו, התבנקרנו, “חגגנו” תיקו במחצית בלי אף בעיטה לשער, יש לשחקנים תמונות לאינסטגרם מהיכל הכדורגל הזה ובסוף הפסדנו כצפוי. מילא היינו לוקחים סיכונים, משחקים כדורגל, שהיה חסר “הגרוש ללירה”. חסר כדורגל וגם חסר לב ונשמה. די עם הפאסיביות האומללה הזו כל הזמן ובלי היוזמה. קבוצות פח בספרד ‘תוקפות’ אותנו בסנטיאגו ברנבאו ואנחנו משחקים כל כך אפור ופחדני. ואחרי תצוגה כזו המאמן הכושל שלנו אומר שהוא מרוצה והקבוצה בדרך הנכונה. אנפילד זו הליגה שלנו ולא האוססונות ולגאנסיות. הסטנדרט שלנו כל כך נמוך העונה.
ציפיתי שנהיה במקום אחר בעונה הזו - אני זוכר שדיברתי על ‘חווית צפייה’. ולא יכול להיות שאין מינימום של המינימום של האופי של ריאל מדריד במשחק שלנו. בין אם זה הניצוץ ההתקפי שגדלנו עליו או שקשה לנצח אותנו.

אנחנו כבר בשליש עונה, קצת יותר. מחצית אחת קסומה נגד בורוסיה דורטמונד ורבע שעה נגד אטאלנטה, מה יש לנו יותר מזה? מתי ראינו כדורגל? המשחקים שלנו צריכים להיות הקלאסיקוס ואנפילד, הדרבי, אפילו מנגד מילאן כשלנו. אוססונה זה לא נחשב, משחקים כאלה היו גם בעונות שמינית הגמר ב-2004-05 כשרונאלדו-פנומנו היה נכנס לזון למשך חודשיים או אריאן רובן כעבור ארבע שנים וכדומה.

על הנייר ראינו הרכב כביכול התקפי עם ארדה גולר ובפועל כולם במוד בונקר ולא מסוגלים לחבר שתי מסירות, מפתה מאוד להוציא עצבים על קיליאן אמבפה שנראה אומלל אך זה לא רק זה ולא בטוח שהיינו משיגים משהו גם אם היה מבקיע את הפנדל. איזה קסמים מחכים לנו בשרוול? איזה כוכבי כדורגל ישובו מהמרפאה? אורליאן טשואמני לא היה חסר לאף אחד אתמול. גם לא רודריגו שבצד שמאל לא היה משחק והוא איכזב אותנו מספיק פעמים. אדר מיליטאו היה מוסיף רק פאניקה וכאפיים לילד שהחליף אותו. דני קרבחאל אגדה והוא גמר את הסיפור לעונה הזו וצריך לחיות עם זה. כן – אין ויניסיוס ג’וניור וחבל. יש ריאל מדריד כשאין ויניסיוס?

ליברפול היא מראה נהדרת עבור ריאל מדריד למי שנמאס להסתכל על היריבה הגדולה שלנו בליגה. גם היא חסרה שני שחקנים טובים ואף אחד לא התלונן, שיחקה התקפי, מנצחת כל הזמן מפתיחת העונה. הרגשתם שהאגדה יורגן קלופ עזב? אצלינו שחקנים עושים טעויות מביכות בהגנה ובהתקפה וכולם בכושר ירוד.

הלאה לאמבפה, עצם זה שיותר פעמים עולה השם ‘אדן הזאר’ בהקשרו מאשר כריסטיאנו רונאלדו או רונאלדו “השמן” זה אומר הכל. אל תרחמו עליו. אני כמובן לא שמח בכישלון שלו אבל להתמודד עם לחץ זו הדרישה הברורה בריאל מדריד. הכל הולך לו הפוך. המצב הראשון של ליברפול הגיע מטעות שלו בשחרור הכדור. הגענו לשלב שעזבו את הפנדל שכל העולם ידע שהוא יחמיץ (פשוט הסתובבתי עם הגב למסך ושמתי על Mute ולא יכולתי לראות וזה לא קרה לי גם לא בפנדלים ב-2012, גמר האונדסימה, כריסטיאנו נגד יובנטוס 2018 או בנזמה נגד סיטי 2022) והתפללתי. זה כמו לשחק עם שחקן פחות. הוא אפילו לא מנסה למען האמת, אפשר לשים כל ילד מקסטיליה שימסור אחורה. בריאל מדריד אין זמן ונגמרו מאה ימי החסד שלו. הוא נראה עצוב ואבוד, חיוור. הוא קיבל מספיק כדורים בעמדה האהובה עליו וקונור בראדלי הסתדר איתו בקלות. מתי הגולים יגיעו? כשנהיה בפער אסטרונומי מהפסגה? אולי בגביע הבן יבשתי שם בגולסטאר? בקופה דל ריי הוא צריך לשחק כדי שיהיה לו ביטחון? מדברים עליו כאילו הוא לוקה יוביץ’ שנרכש על סמך חמישייה באיינטרכט פרנקפורט או גונסאלו היגואין שהיה עם יותר ביצים ממנו במועדון כילד בן 19 שהגיע לקבוצה אבודה התקפית בחורף 2007.
גם אם אתה כוכב כדורגל כמו אמבפה כשלא הולך צריך לעשות את הדברים הפשוטים ולרוץ יותר. מילא החוסר ביטחון בפנדל. אבל תעשה איזה גליץ’ זה ידרבן את החברים שלך. תרוץ קילומטר יותר מבדרך כלל. אני באמת שואל אם הוא אוהב כדורגל. זה שחקן שהתמודד עם לחץ מהיום שהוא נולד והבריק במונדיאלים ובמשחקי על בליגת האלופות. איפה השחקן שב-2022 כמעט לבד הדיח אותנו?

אדוארדו קמאבינגה ייעדר עכשיו וזה הפסד גדול, הוא היה לא רע בכלל לדעתי, כשפדה ואלוורדה עלה למעלה לקישור הייתי בטוח שהמהלך הזה ייתן לנו דחיפה ולוקאס ואסקס שספג הרבה השמצות לאחרונה – חששתי מאוד ממה שנראה ממנו – גם אירגן את הפנדל באומנות אבל לא עוד. קיבלתי הרושם שלג’וד בלינגהאם לא היה עם מי לשחק. לוקה מודריץ’ על כל פעולה טובה של מיקום וחטיפת כדור – קצת הרס עם הנחיתות הפיזית שלו.

אולי היה עדיף לשחק עם אמבפה ב-‘9’ כדי שיהרוס פחות, ככה זה פגע גם בברהים דיאס שעוד נלחם עד לרגע האחרון. הבעיה שהוא חבר מדי ומפרגן מדי ומוסר מדי ולא מוסרים לו. חשבתי עוד כמה רגעים לגבי מה שאמרתי על ארדה גולר – חשבתי שהוא איבד יותר מדי נקודות ובמשחק כזה לקבל את ההחלטה הלא טובה 5-6 פעמים, לבעוט כשלא צריך וכדומה – זה יותר מדי, אבל הוא לפחות ניסה.

ריאל מדריד הניפה אתמול במשחק דגל לבן והיא לא נותנת לנו סיבות להרים את הראש עוד מפתיחת העונה קצת אחרי אטאלנטה בה הכל הולך לנו עקום. לא תמיד יהיה שם טיבו קורטואה. הקבוצה בכאוס וקרלו אנצ’לוטי לא יודע מה לעשות. פרלאן מנדי עשה את הפנדל השטותי ואין טעם לתת לו לשחק יותר.

מישהו “מגבוה” צריך לדחוף לרכש זה גם יוסיף דם חדש בקבוצה. והשחקנים הבכירים צריכים לקחת פיקוד ללא ויניסיוס. רק שאוטוטו טשואמני לא יחזור ונראה אותו או מספסל את קמאבינגה במשחקים הקשים או את ראול אסנסיו. אהבתי את הילד שם מרפקים לדארווין נונייס ומנצח אותו במהירות, גליץ’ מצוין גם בשלהי המשחק ובדקות הראשונות כמעט כבש שער עצמי אבל התעשת מהר, נלחם ועשה פעולה גדולה (ממש כמו נאצ’ו בגומלין באיתיחאד אשתקד נגד מנצ’סטר סיטי). אולי זו הברכה היחידה שלנו ל-2024-25. האללה מדריד תמיד.

ב 10/12 ויני אמור להיות כשיר מול אטאלנטה , אולי גם קמא.
השאלה היא האם ‘להתאבד’ על המשחק או לתת לשחקנים לנוח ולהבטיח העפלה עם ניצחון במשחקים הקלים על הנייר. לטעמי צריך לתת מנוחה.
במצב העניינים הנוכחי, ניפגש מול אסטון וילה בהצלבה.

אם זה מנחם-
אנחנו עדיין בעניינים בכל המפעלים ויש תחושה שאין יותר מדי לאן ‘להתדרדר’ עד סוף השנה הנוכחית.
סביר להניח שגם קבוצות אחרות יחטפו מכת פציעות ומשברים למינהם.

השאלה השנייה היא מה האסטרטגיה של המועדון מינואר צפונה כי גם עם אסנסיו, אין בלמים מחליפים שלא לדבר על חלוצים אבל זה משהו שלא ייפתר העונה…

התגובות פה כאילו אנחנו לא ריאל מדריד וכאילו שכל עונה כבר מיליון שנה הכדורגל הוא לא אותו חרא וכאילו שלא בכל נובמבר המצב חרא וכאילו שבסוף זה לא ייגמר בעוד דאבל וכאילו שאחרי הדאבל לא נתלונן פה על ההנהלה על המאמן ועל מה לא…

נכון שההגעה של אמבפה גרמה למצב שאנחנו מצפים לכדורגל מלהיב, אבל קרלו פה, מנדי פה ומיליטאו היה פה עד לפני רגע.

מדברים על הפציעות כאילו זה דבר רע להפסיד את מיליטאו ואלאבה לכל העונה, שכחתם איך זה נגמר פעם שעברה ?
הפציעה של מיליטאו נתנה הזדמנות לבלם שנראה שהוא פי שניים יותר טוב, וזה עוד לפני שהתייחסנו ליכולת הנעת הכדור של אסנסיו.

כן ולא - כמובן שזה קשור גם למאמן, לא כל עונה נפתחת עם אותם המשתנים. הקבוצה הייתה אמורה לקבל בוסט רציני אחרי הזכייה בדאבל, יש קאדר שרץ כבר כמה שנים יחד, שחקנים שהם צעירים כמו אדוארדו קמאבינגה אבל הוא עונה רביעית פה כבר. אנחנו לא קבוצה חדשה מאפס ואני לא רואה את הקיץ הזה כמהפכה. יש לנו סגל טוב - לא מושלם, גם בלי מכת הפציעות. קח דוגמא של קיץ 2019 בו ציפו שאדן הזאר יהיה פנים של ריאל מדריד וזה התחרבש, כשהסגל היה מעבר לשיאו יחסית או בחילופי משמרות. זה מצב עם יותר נסיבות מקלות לכדורגל הקשה לצפייה אז, מבחינתי לפחות.

אגב בעונה שעברה ברור שהיו בעיות אך כמובן שהפסדנו מעט יחסית והצלחנו להתגבר על החיסרון של השוער הטוב בעולם, העונה כל כך קל נגדנו ולא יכול להיות שזה טוני קרוס הכל.
זה לא מרגיש כעת כמו קבוצה שמנסה לתת רבע שעה טובה בכל משחק ושומרת כוחות, בתחילת 2022-23 ניצחנו עם הפיזיות על אוטומט וגם כן מעט כדורגל. זה נראה כמו קבוצה שאיבדה כל מינימום של דרך ולא יודעת מה לעשות וכזו גם שרצה הרבה פחות מהיריבה תמיד.

מסכים איתך לגבי אדר מיליטאו ואני מבסוט מהילד - אני פשוט חושב שפציעות בספורט זה נורא ולא יכול ‘לשמוח’ מזה.

@Elrojo, המצב בליגה מאוד עדין למרות הכל, דרגת הקושי עולה עוד מעט עם אתלטיק בילבאו בסאן ממס וג’ירונה אמנם חטפה חמישייה מברצלונה והיא לא הקבוצה של העונה שעברה אבל כמה אנחנו כבר משחקים כדורגל בחוץ. הטבלה בליגת האלופות עוד תתהפך הרבה ואי אפשר לעשות את החישובים האלה זה מתאים לנבחרת ישראל.

@Ariel אני חולק עלייך הוא קיבל כמה כדורים בצד שמאל, כמובן לא בעמדה קרובה לשער. בפריז סן ז’רמן הוא מפעיל את המנוע ויאללה בלאגן ואצלנו הוא לא עובר את המגן המחליף של ליברפול שראוי למחמאות שעשה משחק נהדר אבל ניטרל אותו ממש בקלות.

פריז קבוצה שכל האוהדים שלה רצו שתזכה (באלופות, כי הליגה לא רלוונטית בכלל) אבל אף אחד לא ציפה מהם באמת לזכות, אין להם היסטוריה של זכיות והם רק בשאיפה להיות מועדון גדול.
בריאל מדריד (שהיא האלופה המכהנת גם בספרד וגם באלופות) כולם מצפים ומחכים שתזכה (הפעם גם בליגה שהיא קשה הרבה יותר) ועדיף בשביל כולם שבכדורגל טוב, ועל כל מחצית לא טובה קוטלים את כולם בכל העולם.

בקיצור, בפריז הוא אותרג מאוד, שמרו עליו, נזהרו ממנו ועבדו בשבילו וכל זה שב80 אחוז מהמשחקים בעונה הוא שיחק נגד קבוצות חצי חובבניות, בריאל מחכים לו בפינה על כל פס שלא מגיע ליעד או בכל דריבל שהוא לא מצליח (ויש המממון מאלה).

אני לא חושב שכרגע הוא מסוגל להתמודד עם הלחץ הזה ועדיף בשבילו להיפצע לכמה שבועות כדי שאולי יורידו ממנו להבות, רק כי אין סיכוי שיושיבו אותו קצת על הספסל (מה שלדעתי חייב לקרות)

הוא גם לא יקבל אותו יחס מהשופטים שאולי היה רגיל לו בצרפת.
בספרד השופטים נהנים להראות לכל שחקן חדש מי הבוס. ככה ויטור רוקה קיבל אדום על כלום כי “כאן זה לא ברזיל” ולבנדובסקי גילה שמרפקים לבטן מחטאפה לא נחשב עבירה (וגם 3 משחקים בחוץ על הנגיעה באף) .
סליחה על הדוגמאות מברצלונה, זה מה שקופץ לי לראש. אבל זה לא ייחודי.

ויני ?

הוא דווקא מקבל יותר מדי כבוד. צריך לקבל צהוב כל פעם שהוא מדבר עם השופטים, כלומר אדום אחרי 10 דקות.
אבל לפני 3-4 שנים גם הוא קיבל יחס מזלזל מהשופטים.

הוא מדבר עם השופטים כי מקבל כמעט 0 הגנה מהם, מפרקים אותו חופשי והשופטים כאילו לא שם.

כן, לא שורקים על כל עבירה נגדו. מפרקים אותו? לא יודע.
הוא כבר 3-4 שנים בהרכב הפותח, לא שחקן חדש. הוא כבר יודע שכאן זה לא ברזיל. מבאפה חדש, צריך להראות לו שכאן זה לא צרפת , שחטאפה קבוצה לגיטימית ופנדלים שורקים רק על נגיעות יד אקראיות.

נו באמת, אין שחקן בעולם שסובל מכניסות מכוערות יותר מויני אפילו לא קרוב.
אם לא היה בנוי כמו מיני טנק היה מתפרק מזמן.

טוב לייפציג פחות או יותר עפו. 5 הפסדים מ-5. די מטורף, אבל הם ממש ממש אכלו אותה בהגרלה.

יובה, אינטר, ליברפול, אתלטיקו, אסטון וילה וגם ספורטינג לא פשוט.
סלטיק הצליחה לגנוב לה נקודות וגמרה אותם.