אנחנו עדיין לא יודעים את כל הפרטים אבל אתה מערבב פה 2 דברים.
העסקה בקומבינה ישראלית קלאסית - חמור מאוד בטח שזה קורה אצל ראש ממשלה אבל זה פלילי ברמת צווארון לבן.
שירות למדינת אויב - היא לא מוגדרת מדינת אויב. היא ציר מרכזי בעסקת חטופים. להגיד לך שאני מאושר שהם עשו לה פרסום חיובי?! לא. אבל האם זו עבירת בגידה חמורה?! עוד יותר לא.
העסקה בלשכת ראש הממשלה אחרי שהבנאדם לא עבר סיווג בטחוני במימון קטארי
הבעיה היא לא פרסום למדינת אויב. הבעיה היא שזו מדינה שכרגע מעורבת מאד בהחלטות הכי קריטיות של המלחמה בזמן שהיא מממנת גם את האויב שלך, משמשת כמתווכת בעסקת חטופים, מארחת טרוריסטים וכו’. כלומר, היא חדרה ללשכת ראש הממשלה והצליחה למצוא דרך להשפיע שלא לומר להוציא מסרים מטעם ראש הממשלה. זו לא עמותה זרה שפועלת בישראל כדי להשפיע. זו לשכת ראש הממשלה. איי קנט סטייט דאת אינאף. ההגדרה על הנייר לא ממש מעניינת אותי. אני אפילו מהמר שלא ימצאו כלום פלילי או מקסימום יענישו איזה דג קטן. אבל הפלילי הוא לא תמיד העניין.
אני בעד שוויון מול הצדק בכל מקרה.
אני פשוט חושב שצריך להפסיק לצעוק על כל דבר שזה סוף הדמוקרטיה, שחיתות, פגיעה בביטחון המדינה וסוף העולם כמו שאנחנו מכירים אותו.
משחר ההיסטוריה אנשים מתעשרים על גבם של אנשים אחרים בקומבינות כאלה ואחרות. אין לאף אחד משום צד פוליטי, דת או מגדר בלעדיות בנושא ככה שהדבר היחיד שמפריע לי בזה זה שאין לי חברים/קרובי משפחה שיכולים לעשות אותי עשיר
כל עוד לא עברו על שום חוק הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להצביע ולהשפיע בבחירות. בהצלחה למצוא מישהו נקי כפיים…
מסכים שלא נתניהו אשם בזה (הוא מנצל את זה נהדר ויכל לשנות את זה במהלך 70 שנות כהונתו אבל לא הוא אשם) אבל את מי אפשר להאשים אני לא יודע…הליכי חקירה ומשפט בארץ הם איטיים ברמה בלתי נסבלת.
מבחינתך זה סבבה, הבנתי. אני חושב שמגיע לנו יותר. וזאת מבלי לדבר על החוקיות המפוקפקת של העניין (זה שלא מצליחים להוכיח משפטית לא אומר שאין כלום, הרי גם במקרה הנוכחי - ברור שביבי ידע הכל). על הכל ניתן לענות בווטאבאוטיזם, אבל לא נגיע לשום מקום.
זה נחמד אבל פה אתה ממציא סיפור. הסיפור שפורסם הוא שהם נעצרו כי הם קיבלו תשלום עבור עבודת יחצ"נות עבור קטאר. אני מקווה שזה ברור שזה לא פלילי (אתי או לא זה סיפור אחר).
עד כמה שאני מבין זה לא עיקר הגייט פה, אלא עניין יחסית שולי (אם כי אני כמובן מסכים שבעייתי). בכל אופן, אתה חושב שזה פלילי? שזה פורפורציונלי לכיסוי התקשורתי שזה מקבל? או שאולי יש סיכוי שזה התנפח לחלוטין רק כי זה עוד בלון ניסוי להפיל את ביבי?
מטריד. בהחלט. כמו עוד המון דברים שמטרידים אותי בממשלה הזו, רובם אגב הרבה יותר חמורים בעיניי (וגם כן לא פליליים). כל הפואנטה שלי זה שמרגיש לי שהסיפור הזה הוא עוד ירייה ברגל של מחנה הרל"ב ששוב מתמקד בתפל. הסיפור הזה לא יפיל את ביבי, כי הוא לא סיפור עד כדי כך חמור. הניפוח של הסיפור הזה בולט למרחקים והוא רק גורם לציבור מצביעי הקואליציה לאבד אמון נוסף בתקשורת הממוסדת בישראל ולצערי אף במערכת האכיפה והמשפט.
אתם רוצים להפיל את ביבי, תעשו את זה באמצעים דמוקרטיים רגילים: תבואו עם אידיאולוגיות נורמליות ותשכנעו את העם שאתם צודקים והוא טועה. כל עוד הרל"בים ממשיך לנסות להעיף את ביבי דרך האמצעים הבלתי-דמוקרטיים שהם מנסים להשתמש בהם כבר שנים (וזה בכלל לא משנה אם הם צודקים או טועים), המחנה הזה ימשיך להיכשל שוב ושוב ולא להבין שוב ושוב מדוע זה קורה. והעובדה שהם עושים זאת תוך כדי החזקה של דגל הדמוקרטיה זה שיא העליבות ובדיחות הדעת.
קטאר משלמת על מנת להלבין את שמה בעולם. זה נכון בארה"ב, לצערינו מסתבר שנכון גם בישראל. גם במקרה הזה, המטרה (לפי הפרסומים, וכל עוד אין גילוי אחר לזה אני מתייחס) הייתה לשנות את הצורה שבה קטאר נתפסת בישראל. נאהב את זה או לא, כאמור כל עוד לא מעורבים פה תמורות נוספות, אין פה באמת איזה פסול רציני מעבר לעניין אתי. לצורך העניין, אין לי ספק שאם זה היה נעשה כחלק מקמפיין להחזרת החטופים (תכלס אין לי ספק בכלל שזה אכן נעשה) - לא חושב שמישהו היה פוצה על זה פה בכלל.
בדיוק, זו נקודת המפתח ומה שאני גם כן מנסה להגיד. ברור שאני לא חושב שזה תקין, ברור שזה מסריח, ברור שזה גורם לי עוד יותר לחשוב שביבי צריך לעוף מפה על טיל. אבל את זה אני אנסה לעשות באמצעות הבחירות, לא באמצעות מערכת האכיפה והמשפט. אני, בשונה ממחנה הרל"ב, אכן מאמין בדמוקרטיה.
אתה חושב באמת שהרשויות פה באמת מנסות לבדוק את ההשפעה הקטארית?
בדומה לדרישה לועדת חקירה ממלכתית נראה שגם פה מנסים אך ללכת רק על הראש של ביבי. גם דף המסרים שכאילו אומר שניסו לדברר נגד מצרים מחשיד בעיני. מעניין מי במערכת הביטחון עסוק כל כך בלהגן על המצרים ולמה…
מי שחושב שרק הלישכה של ביבי הושפעה מהכסף המשחית של קטאר משקר לעצמו ולאחרים.
אפשר להתחיל עם ראש השב"כ הנוכחי והמונדיאל בקטאר…
אם באמת ינהלו חקירה אמיתית ועצמאית יגלו סירחון כל כך עמוק.
דרך אגב יש עיתונאי שכבר חמישה ימים במעצר בית שכל הפשע שלו זה שהוא היה במגע עם שלטון קטרי שזה בערך העבודה שלו. דמוקרטיה אמרנו.
"אני רואה תרמית והצגה אחת גדולה. הסוכן הקטארי, כשהייתי שר בממשלה וחבר כנסת, הסתובב עם אנשים חופשי, וישב עם אנשים חופשי, ועבד עם לוביסטים חופשי. זה כולה דאווינים חרטה ברטה אחד גדול, כי אם קטאר [היא] סוכן זר ואויב – אז כל מי שעבד כול הממשלה שהייתי בה, כולל בנט ולפיד וכולל כולם…
אנחנו נגררים אחרי ההצגה, השואו הזה"
עיסאווי פריג׳, חבר מרצ וחבר כנסת לשעבר, אני מניח שהוא לא מעריץ גדול של ביבי.
הון שלטון סובב את כולם, לא רק את ביבי, לא רק ביבי רקוב.
כל המערכת הפוליטית רקובה, כל המערכות הציבוריות רקובות.
כשאנחנו בתור ציבור מאפשרים להם לשים את הזרקור רק על ביבי אנחנו:
א. משחקים לידיים של הגופים ואנשי המפתח שכל אחד מושך את הכוח לכיוונו בהפרד ומשול שהם מייצרים ותופסים צד אחד כמושחת בעוד אנחנו מעלימים עין מאותם עבירות של הצד השני.
ב. ביבי הוא המרוויח הכי גדול מהנושא כי זה מחזק לו את הנרטיב של ״כולם רק נגדי״ ובדיוק ככה הוא נשאר בשלטון כבר מיליון שנה.
מדבר פה שר לשעבר שאומר שגם בתקופה שלו בממשלה אותו בן אדם הסתובב עם בנט, לפיד וחברים שבזמנו היו בשלטון.
אותם לא חקרו אז לא פותחים עליהם עיניים, את ביבי החליטו לחקור אז הפוקוס הוא כל כולו עליו.
אני לא בא להוציא את ביבי נקי, אני אומר שביבי לא היחיד ושיש פה התנכלות ספציפית לביבי, וההתעלמות מהנושא הזה משרתת את ביבי ואת הכאוס במדינה.
אם אותו לוביסט לא אושר על ידי השב״כ מה הוא בכלל מטייל לו בכנסת?
מה הוא יוצר קשר עם חברי כנסת ושרים? למה הם משתפים איתו פעולה?
ב2021 לא הייתה מלחמה אבל קטאר הייתה מדינה ידידותית? כולם ידען מאז ומתמיד שהם מממנים את חמאס ואת הטרור באיזור, רק שאנחנו במלחמה זה פתאום לא בסדר?
אישית אני מכיר הרבה אנשים שלא סובלים את ביבי ובכל זאת מוצאים את עצמם מצביעים לו או תומכים בו כי הם רואים את היחס המאוד בררני שביבי מקבל בהשוואה לפוליטיקאים/אנשי ציבור מהצד ״הנכון״ של המפה הפוליטית.
מה שקורה כאן זה שהתקשורת(פרטית) ואותם גופים ציבוריים(משטרה, שבכ, מערכת משפט) שאמורים להיות אובייקטיביים פשוט מוכיחים פעם אחר פעם שהם רודפים את ביבי(בצדק מוחלט לדעתי) בזמן שהם מחליקים עבירות או אפילו לא יורקים לכיוון עבירות פוטנציאליות של אנשי ציבור שהם לא ביבי.
ביבי רקוב, אשם ומדרדר את המדינה לכאוס? חד משמעית, לא חולק על זה בשום צורה.
העניין הוא כשהפוקוס הוא על צד אחד בלבד, אז אין פה תהליך תקין, וזה רק מחזק את הספין של ביבי ואת הטענות של הציבור שהולך אחריו של ״לא ביבי לא חוקרים״.
אם יתחילו לחקור דברים מפוקפקים שעושים אנשים/גופים שהם מהצד שמתנגד לביבי, לספין הזה כבר לא תהיה אחיזה במציאות.
לגבי החלק הראשון, אתה ממשיך להתעלם מהטיעון. זה לא לוביסט, הם הצליחו לקנות אנשים בלשכת ראש הממשלה. בנוסף, אין שום השוואה בין מה שהיה בממשלות הקודמות לבין מה שהיה עכשיו. התפוצצה הקונספציה ואנחנו במלחמה שנה וחצי.
ביבי מדרדר את המדינה? כן! אבל נמשיך לדבוק בו כי מתנכלים אליו קצת יותר מאחרים למרות שהוא בשלטון קרוב לעשרים שנה.
הגיוני סך הכל, מה אני אגיד לך… אז ככה: ההצבעה בישראל לימין ושמאל היא קודם כל דתית ואחר כך זהותית. אין כאן שום קשר להגיון או שקילת שיקולים.
מקבל, לא ידעתי על זה.
בכל זאת הטענה שלי היא לא עיתונאים שהם “בשר תותחים” אלא פוליטיקאים ואנשי ציבור בעלי קשרים והשפעה שלא חוקרים או מעלים נגדם טענות.
אין לי ספק שלוביסטים קונים אנשים במשרדי ממשלה שונים, אין לי צל של ספק בנושא, אין לי איך להוכיח את זה לכן אני לא מצפה שהטיעון הזה יתקבל על ידך, אבל אני חושב שזה תמים לחשוב שהגופים הכי חזקים במשק מסתובבים בין פוליטיקאים יום ולילה שכל מטרתם זה להשפיע על החלטות ממשלתיות ששוות להם עשרות אם לא מאות מיליארדים והם לא קונים אותם במתנות/הבטחות/ג’ובים/כספים בדרך עקיפה.
שוב, לא חושב שזה תקין בשום צורה שקטאר שמה יד על אנשים בתוך לשכת ראש הממשלה, שיתפוצץ ביבי ויעוף לכלא כבר.
המהות מבחינתי היא למה רק שזה במשרד ראש הממשלה זה לא תקין? למה לא לפתוח הכל? למה מה שהיה פעם לא רלוונטי?
מאוד רלוונטי לדעתי. אי אפשר לרפא את המערכת שלנו בלי לעקור מהשורש את המחלה, ביבי עצמו הוא לא השורש.
שמע לא אמרתי שזה דבר הגיוני לעשות, אני פשוט אומר שזאת העובדה בשטח.
אנשים מרגישים שהתקשורת ומערכות השלטון בארץ עושים דווקא לביבי = הם עושים דווקא למי שעושה דווקא, זה ההיגיון שאני מבין שהם פועלים לפיו.
אם אתה שואל אותי אישית, רוב אזרחי המדינה מתנהגים כמו ילדים בגן שמתעסקים בפיפי קקי ומאשימים אחד את השני ועושים דווקא אחד לשני במקום לנסות לדבר כמו בני אדם ולפתור דברים בצורה בוגרת.
חד משמעית היגיון עקום, אבל זאת המציאות בשטח, וביבי יודע לנצל את זה למטרות שלו.
אז המערכות האלה ממשיכות להאכיל את הטרול במקום לשנות רגע את צורת הפעילות שלהן וגם לעשות בדק בית ולראות מה הן יכולות לתקן, בלי להאשים רק את ביבי ואת הממשלות שלו בזה.
אגב, יכול להיות שהוא עצור בצדק גמור וחברים שלו בתקשורת עושים רעש, כן? אנחנו לא יודעים את העובדות.
ביבי הוא ראש המערכת, הוא מחליט אם תיהיה עסקה/הפסקת אש והוא מנהל את סדר היום התקשורתי. בדיוק כמו שאם המשטרה רודפת אחרי ארגון פשע אז הראש יותר מעניין מהמאבטח. ככה זה עובד.
תבדיל בין חוסר תבונה פוליטית של השמאל לבין העובדה שרשויות אכיפת החוק צריכות לעשות את העבודה שלהן. יש השפעות שונות על פוליטיקאים ואנשים אוהבים כסף משחר ההיסטוריה, זה לא אומר שזה תקין ואם נחצה הגבול צריך לבדוק. חוזר ואומר - לא רואה הרבה יוצא מהפרשה הזו אלא אם כן יתברר שזו רק ההתחלה של משהו הרבה יותר גדול מזה. ועדיין - יש פה דרגת חומרה שהיא לא ללכת לאכול עם איזה פוליטיקאי במסעדה בתל אביב.
סליחה, לא עניתי לך. מה שאתה כותב הוא בדיוק הסיבה שיקברו את הפרשה הזו: ליותר מדי אנשים יש אינטרס שזה יגמר בכלים (דג קטן בלשכה של ביבי זה כלום). כמו שכתבתי קודם, כמובן שצריך לחקור את כולם אבל מה לעשות שביבי הוא הראש. מה היה יותר דרמטי, ששמו יד על אברג׳יל או על חלפן הכספים שלו?
זה לא מדויק. מה שקורה עכשיו זה כאילו שינסו להוריד את אברגיל בגלל עבירת מס אבל שיעלימו עין מהשותפים שלו שיקחו את המקום שלו אם רק הוא יפול…
ביבי צריך ללכת הביתה ונמאס לי לכתוב את זה כי זה מובן מאליו מבחינתי. אבל המערכת תשאר רקובה באותה מידה אם הוא ילך לבדו הביתה (או עם כמה שעירים לעזאזל)
כמו שאמרתי, אפשר להתחיל בראש המוסד והשבכ להמשיך משם). בכל אלו שלחצו על המערכת להכניס כסף קטארי . בכל הפקידים שהגנו על אל גזירה… באלו שדחפו את הקטארים לעמדת התיווך… באלו שמנעו ממדינת ישראל לנהל מערכת הסברה נגד קטאר. ואני יכול להמשיך.
אפשר גם לא רק בקשר לקטאר. אפשר גם לבדוק מה היה לחוץ ללפיד לחתום על הסכם גז דקה לפני הבחירות…