מחזור 20 :: שלג על עירי

אם לא רטקליף ולא גלייזר, לא טן האח ולא אמורים, לא ברונו ולא ראשפורד, לא ליסנדרו מרטינז ובטח שלא הארי מגווייר, בכל הנוגע למניעת תבוסה באנפילד אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים.

ובניגוד לרשימה המכובדת אך בכל זאת מקוצרת שלעיל, נראה שאבינו שבשמיים בא לעבוד, באמצעות שליחו דני רופ. שלג כבד יורד בצפון אנגליה והתבוסה הערב באנפילד מוטלת בספק רב. החודש מתחיל הגביע האנגלי ויש גם פגרת חורף קטנה שאסור לגעת בה, כך שאם המשחק לא יערך הערב, סביר שידחה ביותר מחודש. האם ככל הנראה נקבל בראש מליברפול באנפילד גם בעוד חודש, חודשיים או שלושה? הו כן, אבל זו כבר בעיה של אוהד יונייטד האומלל העתידי ולא שלי - אוהד יונייטד האומלל ההווי.

על כן נפתח בתפילת תיקון השלג למען דחיית התבוסה בזמן לא ידוע כדי שנוכל להמשיך להדחיק את הכאב (וליצור את האשליה שהפער של ליברפול בפסגה לא כזה גדול כי יש להם משחק חסר):

שפעת רביבים יוריד מזבוליו
למען יחליק כל אוהד הישר על אחוריו
שלג כבד מאוד ושלל משקעיו
לבטל משחק וכל שעריו
ולא נראה מחבל חוגג עם אוהדיו
ויוסיף לאוהד יונייטד שבע על צרותיו
וברונו פרננדז לא יבכה לשופטיו
ורובן אמורים לא יתבשר על פיטוריו
ויידחה ההפסד ונתמודד עם השלכותיו
במרץ או באפריל, העיקר לא עכשיו

אמן!

היה 7:0 כואב מאוד באנפילד לפני שנתיים ולצד זה היה גם משחק בו מנצ’סטר יונייטד חילצה תיקו. קיים הפחד לספוג תבוסה אבל לצערכם די התרגלתם ודווקא במשחק כזה יש אפס ציפיות. כתבתי מקצועית פה ושם מה אני חושב - לגבי ראשפורד וגרנאצ’ו - אבל בגדול זה לא כוחות.
מה שכן לא הייתי במצב הזה אף פעם. הגענו לקלאסיקו הכי אנדרדוג - יחסית - בעונת 2008/09. ריאל עם רשימת פצועים ומורחקים בלתי נתפסת כמו אריאן רובן שהורחק, גם מרסלו, פפה פצוע, מהמאדו דיארה פצוע, רוד ואן ניסטלרוי גמר את העונה. מיצ’ל סאלגדו ורויסטון דרנטה פתחו בהרכב. היה כואב, החזקנו מעמד והפסדנו 2:0. בחיים לא רציתי שמשחק של הקבוצה שלי לא יתקיים.

יכול להבין ורואים כמה המצב של הקבוצה משפיע עלייך גם בגילך, לא שופט אותך. אני תכננתי לראות את המשחק אחרי העבודה זה בא לי טוב. מאחל לכם בהצלחה ורוצה לפרגן פה בפומבי על הטקסט המאוד יצירתי שךף. אצלי עדיין בגילי המופלג ביום שיש ריאל מדריד שאר הדברים מחכים. וזה יום קצת אחר.

דיברתי אגב על ילדים - הילד שלך - מקסים. אני עובד עם ילדים. זרקתי לילד חמוד שאוהד טוטנהאם - “תומצ’וק כדאי לך לעבור לריאל”. יש ילד אחר שאוהד מנצ’סטר יונייטד בגלל אבא שלו, בעיקר אוהב את ברונו פרננדש ויש לו חולצה של קאסמירו שזה שובר שיגרה. אבא שלו בא לקחת אותו מהחוג כדורגל ואמר לי: “תאמין לי אני חושב שאין ברירה ונבטל שוב את הערוצים של צ’רלטון”.

אז קבל את זה:
הבן שלי לא ראה ניצחון באנפילד. הוא בן 8.
מה שהוא כן ראה באנפילד זה שער זכות אחד למנצ’סטר יונייטד. אחד.
אני לעומת זאת ראיתי 5 לליברפול באולד טראפורד במשחק אחד :slight_smile:

Winter is coming

בראבוו וסוג של נחמת עניים. תיקו ראוי ומשקף הייתי אומר, שיהיה בריא הארי מגווייר יכול היה לקנות את עולמו וזה היה פותח מהדורות חדשות, חבל שליסנדרו לא היה הבלם שהגיע בפוקס למצב המסוכן הזה. אני גם חושב ששחקן עם ביטחון כלל לא היה מוסר לו למרות שיצאה אחלה מסירה. שני השערים הראשונים לפנתיאון. ליברפול הייתה לא טובה מספיק. היא כמעט ולא מאבדת נקודות אז קשה לבוא בטענות ומצד שני אם היינו שואלים כל אוהד אני בטוח שזה המשחק שהם פחות רצו לפספס בו, הם ציפו לנצח ולהעמיק את המשבר של יונייטד. אני לא יודע אגב איך אוהדי יונייטד יכולים להמשיך לראות משחקים בלי דפיקות לב כשכל קרן היא חצי גול בעיקר בגלל השוער.

בגדול הייתי אומר משחק שיכול לתת קצת אמונה ביונייטד כי נראה שזה חסר שם ומצד שני כל המשחקים הם שונים לחלוטין. במשחקים אחרים יונייטד לא תוכל לחכות ככה מאחור. וגם המוטיבציה לא בשמיים בכל משחק. לני יורו עבר טסט ראשון אמיתי כמו שצריך לדעתי, יש למה לצפות.

תודה לכל המתפללים. תפילותינו התקבלו לא בדרך שציפינו. נסתרות דרכי ההארי מגווייר.

איזו הפתעה נעימה מצד אחד, מצד שני דווקא בגלל שהניצחון היה בהישג יד יש גם תחושת החמצה. התסריט הכי אופטימי שחשבתי עליו היה הפסד כמו מול ארסנל, עמידה מכובדת ב-open play וגולים מטופשים ממצבים נייחים, כשכמובן אין מה לדבר על לכבוש, בטח לא באנפילד.
בסוף קיבלנו קבוצה שהגיעה עם תכנית משחק טובה מאוד, ניצלה בחכמה את חולשת היריבה, ואפילו היתה יכולה לנצח.
אוגרטה מאיינו בקישור, שזה בבירור הצמד לבנות עליו את העתיד נתן הצצה למה הוא מסוגל אחרי שישחק ברצף תקופה, ברונו במשחק וינטייג’ מאוד אחראי היה הברונו שאנחנו מכירים ואוהבים, גרנאצ’ו מהספסל היה חילוף מצוין ונראה טוב מאוד אחרי תקופה שנראה נורא ואפילו דאלוט לא נפל לבור שחפר לעצמו עם הצהוב המוקדם.
מצד שני עדיין יש הרבה על מה לעבוד, בגול הראשון שוב חוסר תיאום בין השחקנים. הקרנות ממשיכות להיראות כמו פנדלים וגם התקפית אי אפשר לבנות כל משחק על טרנט שיתן הופעה ברמת הפועל עפולה, לא היה כמעט כלום חוץ מזה.
אמורים לפחות מקבל זריקת ביטחון לקבוצה, לפחות עד ההדחה הצפויה מהגביע נגד ארסנל, וגם זמן להמשיך להטמיע בשחקנים את השיטה שלו. נקווה שדצמבר הנורא היה הנקודה הנמוכה ביותר ונראה שיפור מסויים בחצי השני של העונה.