מספר הנוצרים באנזדוניזיה= 25 מיליון (בערך 10% מאוכלוסיית המדינה)
מספר הנוצרים במצרים= 9 מיליון (בערך 10%)
מספר הנוצרים בסוריה (לפני המלחמה)= 2 מיליון (בערך 10%)
מספר הנוצרים בירדן= 200 אלף (בערך 2-3%)
אלה מדינות מוסלמיות מובהקות. אפשר להוסיף גם את מלזיה (יותר מ-60% מהאוכלוסיה הם מוסלמים), ו-9% מהאוכלוסיה הם נוצרים.
כמה נוצרים נרצחים על בסיס קבוע במדינות אלה? כן, היו מקרים בהם נוצרים נרצחו בשל היותם נוצרים (למשל, במצרים לפני כמה חודשים), אך היו גם מוסלמים שנרצחו בשל היותם מוסלמים, ודאע״ש רחצה בעיקר מוסלמים (כולל לפני כחודש במסגד באותה מצרים).
על כן, הטענה שלך שנוצרים היו סובלים אילו ישראל לא הייתה קיימת היא מופרזת לחלוטין. אין זה אומר שמצבם של הנוצרים אינו טוב יותר עם ישראל (הוא כן טוב יותר, ביו היתר בגלל שישראל מדינה מפותחת יותר מהמדינות המוסלמיות באיזור), אלא שהם יכלו לחיות גם תחת שלטוני מוסלמי… אחרת, איך 25 מיליון נוצרים חיים באינזודנזיה? ומדוע יותר מ-3 מיליון נוצרים חיים במלזיה? ומדוע 9 מיליון נוצרים חיים במצרים?
אני חושב שאירופה עשתה שתי טעויות. האחת, ניסיון לשלוט בחיים של מוסלמים (ולא רק מוסלמים כמובן). צרפת הייתה באלגי׳ריה ומרוקו, ואיטליה כבשה את לוב. לפחות מיליון אנשים נרצחו כתוצאה מכך. איטליה זה המקום שבוא רביע והאפיפיור יושבים. מה עשתה הכניסייה בשביל לעצור חוסר צדק זה?
הטעות השנייה- פתיחת הגבולות למהגרים מוסלמים (ואחרים) שלא היו צריכים להגיע למערב. הם היו חסרי כל-- מצרכים בסיסיים ועד להשכלה. זה נבע מ 1) ניסיון לכפר על מעשי העבר, 2) רצון בכוח עבודה זול, 3) הקשרים שנוצרו בין המדינות: יש סיבה מדוע יש הרבה אלג׳יריים בצרפת והרבה לובים באיטליה.
איני אדם דתי, אך אני גאה בהיותי מוסלמי. אני גאה שלמדתי ערכים שלעולם לא אוותר עליהם. ערכים המאפשרים לי לחיות בחברה נוצרית בלי קשיים מיוחדים. ערכים המאפשרים לי לציין את כריסמס עם שכני הנוצרי. את הערכים האלה לא למדתי מהברית החדשה או מהתורה… אלא מלימודי דת האיסלאם בתור ילד. ולא, אני לא היחידי.
העולם המוסלמי נמצא היום במשבר-- אין לי ספק בכך. התרומה של העולם המוסלמי לעולם בכללותו היא קטנה כבר זמן רב. אני יכול אף לומר שחלקים מהמהגרים המוסלמים למערב פגעו בתרבות המערבית-- ראיתי זאת באיטליה וצרפת בקיץ האחרון. אני חושב שאם אירופה רוצה לשמור על הצביון שלה, היא צריכה להיות זהירה מאוד בכל הקשור להגירה, הן ממדינות מוסלמיות והן ממדינות אחרות (למשל, ממזרח אירופה). אירופה צריכה לקלוט רק מהגרים שיתרמו לה, בדיוק כמו שארה״ב עושה (ארה״ב כשלה בקליטת מהגרים מאמריקה הלטינית, אך לא ממקומות אחרים).
כל זה נכון, אך הטענה שלך שדאע״ש היא אחת לאחת מה שמוחמד לימד היא ביזיון לאינטלגנציה ומעיד על חוסר ידע בדת. אני לא חושב שמוחמד לימד את תלמידיו לרצוח מוסלמים במסגדים-- אבל זה מה שדאע״ש עשו… בדיוק כשם שישו לא לימד את תלמידיו לרצוח נוצרים בכניסיות… אלא מה, זה בדיוק מה שנוצרי לבן עשה בטקסס לפני כחודש וחצי… אבל מה אני יודע, הרי אתה המומחה, הן בנצרות והן באיסלאם!
צר לי על מה שעברת ברמה האישית. באמת שצר לי. אבל השנאה שלך יוקדת ומסוכנת. וזה מביא אותי לנקודה האחרונה-- אם אתה באמת ובתמים משווה בין האיסלאם לנאציזם, אז רפואה זה לא העיסוק הנכון עבורך!
Merry Christmas, Sir!