ואיזה מסכנים האוהדים

טוב, אז שאלה לדיון - האוהדים של איזו קבוצה הם הכי מסכנים, ולמה?

דוגמאות לפרמטרים שהייתי לוקח בחשבון:

• פער בין ציפיות למציאות
  • היעדר הצלחה של הקבוצה
  • הצלחה של היריבה המושבעת
  • אירועי תסכול קיצוני
  • משך הזמן של אירועי התסכול

אפשר לחשוב על יונייטד שמאז עזיבת פרגי חווה בעיקר כישלונות למרות שהיא המועדון העשיר והאהוד בעולם בערך (מצד שני, היו להם 26 שנות פרגי…)
אפשר לחשוב על ליברפול ש-30 שנה לא לקחה אליפות וראתה את היריבה המושבעת עוקפת אותה במאזן האליפויות (מצד שני, לקחו צ’מפיונס בתקופה הזו, ובדרך למחוק את הפער באליפויות…)
אפשר לחשוב על אתלטיקו שהפסידה ליריבה המושבעת גמר אלופות, פעמיים, כולל השער שובר הלב של ראמוס
אפשר לחשוב על אספניול שהיא קבוצה עלובה שלא נאבקת על תארים ואילו היריבה המושבעת שלה היא אחת הקבוצות הגדולות בעולם
אפשר לחשוב על בוקה שהפסידה ליריבה המושבעת, שיחסית שקולה לה, גמר ליברטדורס
אפשר לחשוב על הפועל תל אביב שלא ניצחה דרבי למעלה מעשור בזמן שהיריבה המושבעת שלה יצאה מתקופת פתטיות וחזרה להיות אימפריה

ואפשר לחשוב על עוד הרבה קבוצות שלא חשבתי עליהן, משיקולים שלא חשבתי עליהם
מה דעתכם?

פער בין ציפיות למציאות :white_check_mark:
היעדר הצלחה של הקבוצה :white_check_mark:
משך הזמן של אירועי התסכול :white_check_mark:

נבחרת ישראל נחשבת?

נבחרת אנגליה בתגובה please hold my beer

הפועל תל אביב בכדורגל, הקבוצה שלי מאז שנת 2000. עברנו פירוק והמספר הזה “מאה מיליון” - זה מטלטל בנשמה, ירידת ליגה פעמיים והפעם האחרונה עלובה במיוחד בעונת המאה וכשחלמו על פלייאוף עליון, עשור בלי ניצחונות בדרבי ושתי חמישיות שחטפנו על הפרצוף, כל “גיבורי הדאבל” הפכו לנבלים והגיעו למכבי תל אביב בשלב כזה או אחר. גם גילי ורמוט.

איזה ציפיות יש מהנבחרת? אותי מעולם לא איכזבה.

אם אתה מסתכל על הקהל הרחב ההבדל בין הציפיות למציאות ענק.

זה שלא עלינו למונדיאל/יורו מאז 1970 למרות בתים “קלים”.

זה יותר בגלל השחצנות והאופי שלנו מאשר באמת הסיכוי שלנו לעלות…

אבל זה אוף טופיק

לדעתי אוהדים הכי מסכנים הם אוהדי קבוצות גדולות שהתרסקו. לא יונייטד או צ’לסי שחוות תקופה קשה , אלא התרסקות.

בורדו - קבוצת הפאר הצרפתית שפשטה רגל בגלל ניהול גאוני, ונמצאת עכשיו בליגה הרביעית.
דפורטיבו לה קורוניה - קבוצת פאר ספרדית שכבר כמה שנים מתנדנדת בין הליגה השניה והשלישית.
לידס - קבוצה בכירה בעיר גדולה, בטח יש להם הרבה אוהדים. רוב הזמן לא בפרמיירליג, כאשר יריבות איזוריות מליברפול ומנצ’סטר לוקחות את כל האליפויות.

אפשר גם לחשוב על אוהדי דורטמונד, שרואים את הדומיננטיות של היריבה המושבעת , כולל לוזריות של הקבוצה שלהם וגם העליה של השכנה לברקוזן.

אם תוחמים את זה לרק השנה, זה מן הסתם סיטי שכל חמישים או מאה האוהדים שלה שרק לפני כמה חודשים חשבו שהם אימת אירופה קמו הבוקר באימה וגילו שהם באותו דירוג עם ברסט…

בגדול אני בוחר ביוניטד. אם מישהו היה אומר לנו, שיוניטד תהיה קרובה יותר למאבקי התחתית מאשר לצמפיונס שפרגי עזב היתם הופכים אותו לליצן הפורום.

החליפו מאמנים בעלים שחקנים ושום דבר לא משתנה. זה באמת עצוב. בלי ציניות.

אפשר גם להוסיף את ולנסיה ואת סביליה.

אוהדי סלמנקה, שהקבוצה שלהם לא קיימת כבר 12 שנים, אבל מצד שני הקימו “קבוצת זיכרון” שהצליחה לתפוס מקום קבוע בליגה השלישית.

אוהדי הפועל ירושלים שלא מאמינים בקטמון והחליטו לא לאהוד את הפרויקט של האוהדים.

אוהדי ווימבלדון שגנבו להם את הקבוצה, תרתי משמע.

ויש גם הרבה קבוצות קטנות מלכתחילה שהידרדרו כמה ליגות, כאלה שלפני 5 שנים התמודדו מול אימפריות, והיום מול חובבנים.

יכול להגיד שבתור אוהד מילאן, כבר 15 שנה אני צריך לאהוד קבוצות אחרות כי פשוט אין עניין עם הקבוצה שלי. חושב שיש מקום ברשימה…

אוהדי בוקה ג’וניורס…כי הם אוהדים את בוקה ג’וניורס

:red_circle::white_circle:

האמת, מעניין איך זה לאהוד קבוצה שלא משחקת באירופה ויכולה לפגוש את הקבוצות הכי ‘‘גדולות’’.
אפילו לישראליות יש יותר גישה לקבוצות האלו.

תגובה מעניינת ואין ספק שמילאן גם בשנים הטובות יותר שלה ב-15 השנים האחרונות לא התקרבה לקבוצה נניח של קרלו אנצ’לוטי, מעט מאוד שחקנים שעברו בזמן הזה היו יכולים להשתלב בספסל של הקבוצה ההיא. גם אני מתגעגע למילאן שיכולה להנחית שחקן בקאליבר של אלסנדרו נסטה, בקיץ בו היא מביאה את ריבאלדו בחינם - עזבו רגע שנכשל, או לשים את ידה על ילד פלא כמו קאקה.

נכון שהיה טרבל אדיר של אינטר ב-2009/10 ומצד שני אתה יכול להתנחם בכך שיובנטוס המשיכה להפסיד בגמרים של ליגת האלופות לדוגמא וגם כריסטיאנו רונאלדו לא עזר לה ואפילו לא הביא אותה מעל לרבע הגמר. ולמרות שאינטר לדעתי במצטבר נראית באמת טוב תחת סימונה אינזאגי ולקחה אליפות עם אנטוניו קונטה - אין קבוצה בארץ המגף שבאמת פותחת פער.