כדורגל איטלקי-נאפולי זוכה שוב, אינטר בגמר הצ'מפיונס

ראיתי שכמה וכמה משתמשים ציינו בסיכום העונה שחסר ליגה איטלקית פה בפורום, אז אולי עם פתיחת תרד איטלקי חדש יגיעו גם המשתמשים.

בזמן שאינטר מתכוננת לגמר מחר, יריבתה עם עונת נפל מחתימה את אלגרי שחוזר לכדורגל האיטלקי

מילאן בסחרור חופשי מאז שהבעלים החדש גרם לעזיבתם של פאולו מלדיני ופרדריקו מסארה שהצליחו להרים את מילאן מאשפתות.
אני לא בטוח שהמינוי הזה יציל אותם.

יש משחק כיסאות מאוד מעניין בעמדות המאמן בליגה האיטלקית כרגע:

1. אנטוניו קונטה היה על סף עזיבה ליובה, ולפי הידיעות האחרונות בדרך להאריך חוזה בנאפולי שמוכנה להשקיע סכום כסף רציני בשוק כדי לשכנע אותו.

2.ג’אן פיירו גאספריני המאמן שהיה חלק אינטגרלי בהפיכתה של אטאלנטה לקבוצת ליגת אלופות קבועה, נמצא על סף סיכום ברומא, שנפרדת מקלאודיו ראניירי האגדי, לאחר חצי עונה בה תחת הדרכתו רומא השיגה הכי הרבה נקודות בליגה(מרחק נגיעה מליגת האלופות).

1. השילוב של שתי הנקודות הראשונות הכניס את יובה לתמונה לגבי גאספריני(שצמח מתוך מחלקת הנוער של המועדון).

2. גם באינטר הדברים לא שקטים כשמתחת לפני השטח מדברים על הצעה חסרת פרופורציות עבור סימונה אינזאגי מערב הסעודית.

3. פיורנטינה אחרי סיום במקום 6 וחצי גמר בקונפרנס ליג, תצטרך לחפש גם מאמן חדש(שוב) אחרי שרפאלה פלאדינו הגיש מכתב התפטרות.

4. פלאדינו, יחד עם תיאגו מוטה וסטפאנו פיולי(לשעבר מילאן) הם המועמדים להחליף את גאספריני באטאלנטה.

לליגה האיטלקית יש שם ‘‘רע’’, אבל עדיין מדובר באחד ממדינות הכדורגל הבכירות באירופה, עם כמה קבוצות בעלות מורשת אדירה. אינטר מוכיחה שעם ניהול חכם אפשר גם בלי המון כסף לבנות קבוצה מצליחה ברמה הבינלאומית.

לא מעט ילדים שמתחילים לאהוב כדורגל מקבצים להם כאילו קבוצה מכל ליגה. אני אוהד ריאל מדריד והפועל תל אביב, אבל פעם בגלל שחקנים חיבבתי גם קבוצות אחרות. בן דוד שלי טס לאיטליה והביא לי חולצה עוד לפני שידעתי מי זה - של רונאלדו-פנומנו במדי אינטר. אז אינטר היא הקבוצה האיטלקית שתמיד חיבבתי. בהמשך בגלל כריסטיאן ויירי, פאביו קנבארו, זלאטן איברהימוביץ’ ואפילו יש לי חולצה של חאבייר זאנטי האגדי.

זכייה מחר של אינטר בליגת האלופות תיתן דחיפה גדולה לדעתי לכדורגל האיטלקי גם אם היא לא תהיה מחר הפריימרליג. זו הייתה עונת כדורגל מצוינת שם למרות מילאן שלא רלוונטית כבר עשור (אמרו שקונססאו המושיע אחרי הזכייה הדרמטית בסופר קאפ) ויובנטוס אולי הייתה המשעממת באירופה. זו הייתה עונה טובה בזכות רומא והקאמבק המרגש של קלאודיו ראניירי שכמעט הביא מקום בליגת האלופות, בזכות נאפולי - וזה מעולה שאנטוניו קונטה נשאר.

יכול להיות שימי 2002-2006 לא יחזרו, עונה של שלוש איטלקיות בחצי הגמר עם סגלים מפוארים, ועדיין זו הייתה עונה טובה. אני חושב שאינטר היא הקבוצת טופ, הקבוצה האירופית היחידה מהסרייה A, עם גמר שני בשלוש שנים בזכות המאמן הנפלא סימונה אינזאגי, שיטת משחק ברורה וגם אמיצה. אני מאוד קמווה שלא יתפתה לכסף מערב הסעודית, בטח אם יפסיד בגמר מחר. אם ינצח וירגיש שמיצה את עצמו זה משהו אחר, אבל לכסף תמיד אפשר ללכת.
אינטר ידעה להסתדר ולהתגבר על עזיבות של שחקנים עם משקל גדול כמו אשרף חכימי בזמנו וגם רומלו לוקאקו שאצלה היה וורלד-קלאס או קרוב לכך.

מחר אני בעד אינטר. ולא רק בגלל שהיא הזיזה מהדרך את ברצלונה. היא קצת יצאה מהפוקוס בזמן האחרון, העומס הכריע, איבוד האליפות זו כאפה לפנים אבל זה לא שכל יומיים היא בגמר. אני בטוח שהיא יכולה לנצח את פריז סן ז’רמן.

מאיפה מגיע חוסר היציבות הזה באיטליה עמדת המאמן? יותר מזה, נראה שיש איזה פול קבוע של מאמנים שפשוט זז ממקום למקום פלוס מוריניו אחת לכמה זמן. יכול להיות שכבר מאמנים ברמה גבוהה כבר נמנעים מהסרייה א?

לכל מאמן אפשר לתאר את המקרה שלו. באופן כללי, יש צבר של קבוצות טופ באיטליה שיכולות לשלם הרבה כסף למאמנים, והעדיפות שם תהיה תמיד לאיטלקים, מסיבות כלשהן.

כל כמה שנים יש משחק כיסאות, מאמנים עוזבים ואז עולים אותם שמות. בקרוב נראה גם את סארי על הפרק, יחתום בקבוצה שעוד לא חתם בה בקריירה.

סימונה אינזאגי הולך לכסף הערבי.

גספריני יקבל ברומא הרבה יותר כסף מבאטאלנטה, מיצה את התקופה שם ובגילו הוא לא יצא מאיטליה.

אלגרי היה יותר מדי זמן ביובנטוס, נהנה מפיצויי הפיטורים שלו בשנתיים האחרונות ועכשיו מילאן ואלגרי ינסו להשתקם. אני לא חושב שהמינוי רע, אני חושב שהניהול במילאן גרוע והם סיימו את העונה הזאת בלי כרטיס לאירופה.

רומא כבר שנים לא מוצאת את עצמה תחת הבעלות האמריקאית, וכל שנה מחדש יש תחושה של שינוי.

מאמנים צעירים כמו איטליאנו ופלאדינו מחכים להזדמנות. בלאציו בארוני היה ברושם טוב, אבל קריסה בסיום העונה השאירה את לאציו בלי אירופה בכלל.

דווקא קונטה, המאמן הכי לא יציב שיש, ממשיך בנאפולי למרות כל השמועות.

תוסיפו חוסר יציבות ניהולי למועדונים: על רומא ומילאן דיברתי. ביובה מאז שמשפחת אניילי עזבה אין יציבות, הקיץ עוד פעם מנהל מקצועי מוחלף. הפעם ג’ונטולי, מי שהוביל את נאפולי עם ספאלטי לאליפות (כולל הרכישה של קברצחליה), נכשל והולך הביתה. אז מביאים מישהו אחר שייכשל.

אינטר עם מארוטה זה השילוב הכי טוב שיש. מאז שמארוטה עזב את יובה רואים מי מצליח ומי כושל.

דווקא בולוניה מצליחה להתברג לצמרת ולהישאר יציבה בזכות ניהול מבריק, השבוע איטליאנו חתם על הארכת חוזה.

אז גם בלאציו על סף סגירה עם מאוריציו סארי כמאמן חדש.

קיץ משוגע בהחלט באיטליה.