גביע העולם למועדונים 2025: הטסט של צ'אבי אלונסו

גונזאלו בינתיים אחלה,אם ימשיך ככה שיישאר בסגל ושהטוב בינו לבין אנדריק ישחק (אין סיכוי שיושאל).
המשחק היום היה מאוד מעודד,במיוחד חצי השעה הראשונה עם לחץ מעולה והנעת כדור טובה,בהמשך אלונסו הראה שהוא לא מקובע וירד לבלוק נמוך שהביא לנו שער ופתח את המשחק.
*אצל אלונסו בלוק נמוך זה לא אומר זמן מנוחה,השחקנים צפופים,לוחצים את הכדור ומשחקים מהר קדימה.

ארדה נתן היום משחק מעולה,עבד קשה מאוד בהגנה וחילץ המון כדורים,מניע כדור מצוין ונתן כדור אחד מושלם לפראן שרק היה צריך לתת רוחב פשוט וזה היה נגמר בגול.
ג׳וד גם נראה מצוין בינתיים,טרנט השתפר מאוד וכמובן ויני שהלוואי ויחזור לעצמו.

בצד השלילי-המחצית השנייה שבה הורדנו הילוך ונתנו לזלצבורג סתם יותר מידי חופש והזדמנויות,אבל זה מובן מאוד ביחס לשלב שבו אנחנו נמצאים בעונה.
רודיגר עדיין לא חזר לעצמו ונראה קצת איטי,פראן מאבד הרבה כדורים ולפעמים פוגע בבילד אפ-חייבים רכש לעמדה.

לגבי אנדריק\גרסיה - גרסיה נותן לנו דברים שאנדריק לא. בעיקר המשחק עם הגב לשער כpivot והגשת הכדור בנגיעה לשחקן שמגיע עם הפנים לשער.
הוא גם איום גדול יותר בנגיחות, למרות שהוא לא חוסלו.

דווקא אנדריק יותר “דומה” לשחקנים אחרים שיש לנו, גם אם התקרה שלו גבוהה יותר. הייתי שולח אותו להשאלה.

PTSD much?

זה היה בחמש בבוקר תתחשב

זה באמת קטע עם השעה. הלכתי לישון ב-23:30 בערך וקמתי ככה על אוטומט בשתיים וחצי כנראה מהתחושה והסקרנות “לפרסם” את ההרכבים. חזרתי לישון עד 04:00 לפנות בוקר, ו-וואלה היה לי קטע של ניתוק שנמנמתי לאיזה שבע דקות והחזרתי אחורה, אשכרה פספסתי את השער השני בלייב. קשוח מאוד.

בגלל השעה המאתגרת יש שני דברים שאני לא ממש בטוח בהם:
-הרגיש לי שפראן גארסיה היה ממש טוב עם כמה חילוצי כדור בולטים וריצות - ולא בגלל שעומרי אפק אמר שרוברטו קרלוס ביציע והמגן שלנו קיבל השראה. אבל קראתי הרבה על המשחק ולא ראיתי שהתלהבו ממנו או ציינו אותו, גם לא כאן.
-לגבי ארדה גולר הוא זכה למחמאות גם בעיתונים וכדומה (פחות מצוות השידור לדעתי) וגם כאן, ואני לא שמתי לב למשהו מיוחד בניהול המשחק או אפילו זמינות מטורפת לכדור. כן שמתי לב שאורליאן טשואמני בנה מהלכים מאחור.

אני רוצה לראות את אנטוניו רודיגר חוזר לשחק רק כשהוא בריא במאה אחוז. רודיגר לא כאן בגלל חוכמת המשחק שלו. הספרינטים והאתלטיות זה מה שיש לו למכור יחד עם משחק הגובה. כל עוד הוא קצת חושש ורץ ב-50% כמו בגמר הגביע למשל שם הוא היה גמור - זה לא שווה.

שמע, אני באמת לא יודע.
זה נכון שסביב אנדריק יש הרבה יותר הייפ, הוא נקנה בהרבה יותר כסף, ולכאורה אמורים להיות לו נתונים מרשימים יותר.
בפועל, במעט ההזדמנויות שכל אחד מהם קיבל - גארסיה בינתיים הרבה הרבה יותר מרשים. עושה פעולות נכונות יותר, הרבה פחות שטויות, עובד קשה יותר, ואפילו הטאץ’ שלו נראה הרבה יותר נקי ומדוייק. אנדריק לידו בוסרי פי 1000. וגם ברמת הפוטנציאל והתקרה - לפחות ברמה הנתונים על הנייר, לגארסיה יש הרבה יותר את מה שצריך בשביל חלוץ 9, מאשר לאנדריק. חריג מאוד שמישהו במימדים של אנדריק מצליח בתפקיד הזה - השמות היחידים שעולים לי לראש זה אגוארו וטבס. וזה לא נשאר רק על הנייר - גארסיה כבר עכשיו משתמש בנתונים שלו מצויין.

השער של גארסיה הבוקר, הוא לא פחות ממדהים.
להיאבק על כדור אבוד כמעט, בדקה 85, להמשיך בספרינט של עוד 20-30 מטר, ואחרי כל זה להצליח לשמור על ריכוז וקור רוח גם לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר מול השער וגם לבצע אותה בצורה מושלמת - זה באמת יוצא דופן.

אני אישית לא רואה שום סיבה שנאלץ את עצמנו לשלם את שכר הלימוד של אנדריק, בעיקר כשיש לנו חלופה כזאת שמחכה להזדמנות. אם אנדריק כזה טוב אז הוא יצליח להוכיח את זה גם בהשאלה ובהשתפשפות במקום אחר. אם נתעלם מהמחיר שכל אחד מהם עלה - אני חושב שזה די ברור מי יועיל לנו יותר בעונה הקרובה.

עדיין מעריץ את האדמה שהוא דורך עליה. מתרגש מהמינוי שלו ברמות של כלה וכל מחווה שלו על הקווים עושה לי חם בלב. אני סומך עליו במאה אחוז ומהמשחק הזה כבר אפשר להתחיל להבין לאיזה כיוון אנחנו הולכים, והכיוון חיובי מאוד.
טשואמני הוא אחד המרוויחים הגדולים ביותר מהמינוי שלו, ההורדה שלו אחורה בין הבלמים זה משהו שאלונסו עצמו נהג לעשות לאורך מרבית הקריירה גם אצלינו וגם בבאיירן, והצרפתי מיישם נהדר. ממשיך את הכושר הטוב מסיום העונה הקודמת ובשילוב עם המאסטרמיינד על הקווים נראה לי שנהנה ממנו הרבה יותר העונה.
עוד מרוויחים בולטים הם כמובן פדה שפורח במערך כזה, בלינגהאם שהולך לשבור לנו את הלב עוד מעט עם הניתוח, וגולר שהיה צפוי שיתפוס מקום יותר משמעותי בסגל תחת אלונסו.
הויסן זו חוויה לעיניים, ארנולד פחות הטעם שלי אבל מוסיף מימד מעניין, ואפילו ויני נראה כבר יותר ממושמע ומצליח להשתתף במשחק בצורה שוטפת מבלי לתקוע ולהתקע.

יש עוד הרבה עבודה, אבל אני כאמור רגוע לגמרי.

על הנייר נכון אבל זה בעיקר בגלל שיש לו דרכון ברזילאי והוא עלה הרבה כסף.
אגב אני מאוהדיו של אנדריק אבל פשוט חבל בשבילו לבזבז עוד שנה על הספסל. מרגיש לי שגרסיה יכול למלא בצורה טובה יותר את עמדת החלוץ המחליף.

איזה חלוץ הייתם מביאים להרכב? ויותר חשוב, מי הייתם מוציאים מההרכב בשבילו?

אני חושב שאם אנדריק וגארסיה בסגל אנחנו לא באמת צריכים עוד חלוץ גדול להרכב.

אפשר להשקיע בשניהם דקות כדי להפוך אותם לחלוצים שמתאימים להרכב.

גונסלו גרסיה מבוגר מאנדריק בשנתיים.
ההשוואה בין שניהם בתקופת הזמן הנוכחית לא רלוונטית ולא לגמרי הוגנת.

תשמע חלק מהדיון כאן הוא לגבי סגנון המשחק והאיכויות שאנחנו מקבלים, קשה להאמין שאנדריק “יהפוך את עורו” נקרא לזה ככה, אבל כנ"ל גונסאלו גארסיה. להיפך, אנדריק צריך, לפי הראייה שלי - את ה-2,500 דקות בבונדסליגה למשל או בקבוצה בספרד אבל קבוצה התקפית, סתם זורק - נניח נגד סלטה ויגו, לא באיזו חטאפה. זה לא נאמר נגד אנדריק. לגונסאלו יש יתרון עליו בזה שהוא שיחק יותר נקרא לזה ככה בכדורגל הספרדי, וגם מומנטום. הרזומה של אנדריק בברזיל אחלה. כמובן שלאנדריק לא היה מאמן שבאמת מאמין בו כאן..

זה מזכיר לי שבפודיום בפרק סיום העונה עברו שחקן-שחקן ושאלו אותי אם אני רוצה שיעזוב, להשאיל, למכור…אמרו לי “אתה אוגר”. אין לי בעיה ששניהם ישארו.

רואה עכשיו שידור חוזר של המשחק, לא אחזור על הדברים שחברים שלי מעליי כבר אמרו אבל מה שכן אני חייב להגיד:

1. האוסן נראה כמו jackpot רציני
  2. אני סופר סקרן לראות את המערך הזה שוב רק עם קיליאן למעלה
  3. ג׳וד יכול לתת עונה של כדור זהב עם השיטה של אלונסו

צאבי אלונסו עוד לומד את השחקנים והם אותו ואין ספק שסוף סוף יש מאמן לקבוצה ונראה עוד יותר טוב בהמשך.
יהיה מעניין לראות מה אלונסו יעשה עם שני צרפתים, אמבפה וקאמבינגה, בעיקר עם השני.

אני בעיקר מבסוט מזה שסוף סוף רואים ניצוצות של משחק לחץ אמיתי בריאל מדריד. רואים את השחקנים “קופצים” אחרי איבוד ומנסים לזכות בכדור, רואים אותם נעים בקו לסגור אופציית מסירה וסוף סוף יש משחק לחץ בריאל מדריד.

אני מחכה למשחק מול פסז’, אם נגיע לשם יהיה מאוד מאוד מאוד מעניין, אבל מאוד מאוד מעניין.

אנחנו כרגע לא קרובים לרמה שלהם כמו יתר הקבוצות באירופה. זה נחמד שאנחנו נראים יותר טוב מול פאצ’וקה וזלצבורג ובהחלט מעודד בשלב הזה, אבל מול פסז זו תהיה אופרה שונה.
אני כן מאמין שנגיע לרמה הזאת מתישהו, מה שבטוח הוא לא עכשיו. אם נעצור אותם עכשיו זו תהיה הפתעה גדולה.

חבר’ה אנדריק זה לא זה.
שחקן בן 18 עם בגרות וליטוש של בן 14.
אין לי ציפיה מבחינתי “אכלנו את העקיצה” כמו שאומר יצפאן.

על סמך מה אתה אומר את זה? הוא כבש בקצב מאוד טוב העונה, והשערים שכבש לא היו פשוטים בכלל.

קבלת ההחלטות שלו ממש מעצבנת, אבל מה אפשר לצפות מילד ברזילאי שמקבל פירורי דקות ומנסה בכוח להרשים?

הוא עוד אתגר עבור צ’אבי. אני רחוק מלוותר עליו.

מסכים לחלוטין. בפירורי דקות הראה כישרון, ׳חוש לשערים׳ כמו שאומרים, עוצמות פיזיות, מיקום טוב וגם אחלה טכניקה.

כל ההשוואות כאן לאחרונה בין גונזלו לאנדריק קצת מזכירות לי את הקיץ שהביאו את מצלדר ופפה. היה ברור שפפה שחקן מוכשר יותר עם יותר פוטנציאל, אבל בתקופה שהוא נפצע מצלדר נתן שני משחקים טובים וכולם עפו עליו, חלק התבלבלו וטענו שהוא בלם טוב מפפה. השאר היסטוריה.

יש עם אנדריק בעיה עיקרית וזה שבדומה לשאר שחקני ההתקפה שלנו הוא לא “9”. חוץ מזה, לדעתי, הוא מצוין ביחס לקרדיט שקיבל ומפוצץ פוטנציאל.

זה שהוא לא שיחק בצורה קבוצתית עם מאמן שלא טורח לאמן את השחקנים זה לא בא לרעתו, המבחן יהיה עם מאמן יותר “מאמן”, בתקווה שאלונסו כזה.

בנוגע לזה-

גם עם פראן בארסה “אכלו את העקיצה” במשך שלוש שנים ובסוף הוא הגיע העונה לגבהים ששחקנים שהפציצו מההתחלה כמו פאטי ובויאן יכולים רק לחלום עליהם, לא הוגן לשפוט אותו אחרי פרק זמן כזה בטח כשנזכרים איך שחקנים כמו ויני, פדה ואפילו אודגור ותיאו נראו במשחקים הראשונים שלהם אצלנו.