לכולנו כאן בפורום יש שני מכנים משותפים. אנחנו אוהדי כדורגל, ואנחנו גם כותבים. לאורך שנים התרגלנו להביע את עמדתנו כאן בפורום, ואמנם חלקנו מכירים יותר או פחות, אבל את סגנון הכתיבה, ההתבטאות והניסוח אחד של השני אנחנו מכירים אולי טוב יותר מכל חבר בעולם האמיתי.
אני זוכר שכילד שלמד בעיקר גמרא בה לא היה לא פסיק ולא נקודה, לא ידעתי ממש מה ההבדלים בין שני הסימנים המוזרים האלו וכיצד להשתמש בהם, ועד שנות העשרים שלי, כשנרשמתי למכינה, אפילו לא ישבתי בשיעור עברית. למרות זאת, הרגשתי מאוד בבית שם מכיוון שלמדתי לכתוב כאן.
לא כולנו כותבים בצורה מושלמת. אני יכול להעיד על עצמי שלפעמים לוקח לי 3 דקות לכתוב שורה בניסיון להעביר את מה שאני מתכוון, ואז כשאני קורא אותה מחדש אני בעצמי לא כל כך מבין מה קראתי. בשביל זה פתחתי את הת’רד הזה. כתבתם הודעה שאתם לא מרוצים ממנה? יהיה אפשר להעלות את זה בתרד הזה ולפתח דיון, לא על מהות התוכן אלא נטו על הניסוח. אתם חושבים שהודעה מסוימת של משתמש פוגעת בדיון וסותמת פיות לאחרים? אפשר להעלות את זה כאן.
הרעיון לפתוח תרד שכזה עבר לי בראש לא אחת, ותמיד חשבתי שלא יהיה לו ביקוש. אבל בדיון מקביל שהעלתי את ההצעה כבדרך אגב נאמר לי שם שכן יש ביקוש, לכן אני פותח את התרד הזה.
המטרה של הדיון הזה הוא לעזור אחד לשני לכתוב טוב יותר, ולהתבטא טוב יותר. אני מניח שחלק מהמשתמשים לא ירצו לקבל ביקורת פומבית, אז מי שלא יהיה שותף לדיון נשאיר אותו בחוץ. המטרה פה בסך הכל היא ליצור תרבות דיון טובה יותר, ולעזור אחד לשני לכתוב ולהתנסח טוב יותר.