פלורנטינו פרס מנצח בבחירות וימשיך עד 2030: דיון הנשיא

הדברים שפרז אומר, זה פשוט מביך (כלל החיזוקים מרונאלדו ורוברטו קארלוס), ממש מרגיש שהוא מזלזל באנטליגנציה של האוהדים, כאילו כולם עיוורים וטיפשים. ידעתי שהוא הולך ומתדרדר לפי התנהלות של המועדון בשנים בשנים האחרונות, אבל מדהים לאן הוא הגיע.

האמת, שהייתי מאוד שמח לתמוך בריקלמה ולקוות לניצחון שלו. פלורנטינו איבד את זה כבר לפני כמה שנים וקשה לפספס את זה.

מצד שני, לפחות לפי איך שריקלמה דיבר עד עכשיו, יש לי קצת בעיות איתו. הוא מרגיש לי מאוד מאוד פופוליסטי, וזה מדאיג. המון דיבורים בסיסמאות של “לעשות דברים טובים” (או שנשמעים/מרגישים טוב, בטח לספרדים ובטח לסוסיוס) ולא לעשות “דברים רעים”, עם מעט מאוד תוכן קונקרטי ואמירות ברורות על מה בדיוק הוא יעשה אחרת ולמה זה טוב. וזה מדאיג אותי מאוד, מקווה שזה נטו טקטיקת בחירות ולא באמת סוג הבנאדם.

בינתיים שחקני עבר של ריאל מדריד ממשיכים לתמוך בפלורנטינו פרס לקראת הבחירות דרך סטורי באינסטגרם - פשוט מעלים תמונה עם הנשיא והמסר ברור. מדובר גם בשקטים יותר כמו פפה שבכלל הגיע בתקופת ראמון קאלדרון, קאסמירו וכן לוקה מודריץ’ וגם לוקה דונצ’יץ’ שאפילו כתב כמה מילים. פלורנטינו עצמו אורח כבוד היום בגמר ליגת האלופות.

אנריקה ריקלמה פועל בדרכו ביצירתית עם ארבעה שלטים על אוטובוסים ובין היתר נכתב: “תהנו הערב, ריאל מדריד תחזור” ו-“(שאר) היריבות באות והולכות, אבל ריאל מדריד תמיד חוזרת”.

קצת מהריאיון אמש של אנריקה ריקלמה אם כי הוא מבטיח שהאקשן האמיתי קורה אוטוטו, הזמן בו יכריז על שמות גדולים ויהיה ספציפי יותר:

“ביום רביעי אחשוף את השם הפרטי של הכוכב הגדול שלנו שיכול להגיע אלינו. אני מתחייב לשני שחקנים גדולים, כוכבים מהותיים שישנו את הדינמיקה ויהפכו אותנו לתחרותיים יותר, זה האידיאל”. בריאיון לרדיו קופה אמר: “אם אהיה נשיא ריאל מדריד - שחקן כמו רודרי יהיה כאן. יש עוד ‘כוכב כדורגל’ שהוא זר (לא ספרדי)”.
לאחר מכן התייחס גם לשחקן לשעבר של ריאל מדריד שכיום משמש כמנהל הספורטיבי: “פרננדו היירו הוא אגדה ואנחנו אוהבים אותו” .

ריקלמה אמר שהוא “מופתע” מכך שפלורנטינו פרס לא הסכים לקיים עמו דיון וסבור כי “הבעיה היא שההצעות מגיעות רק מצד אחד” וכי “מועמדותו של פלורנטינו מדברת רק על עצמו”. “אני מכבד אותו, אבל אם הוא לא מוכן לוויכוח, האם הוא מוכן להנהיג את המועדון? זה בריא שאחרי עשרים שנה נוכל לקיים דיון. אנחנו צריכים להציע חזון למועדון לארבע השנים הבאות ומעבר להן. מה תהיה ריאל מדריד ב-2040? איזה סוג של מועדון אנחנו רוצים? אני חושב שהוויכוח הזה, בלי קשר לבחירות, טוב לכולם”, הוסיף.

“המאמן שאני מתכנן להביא הוא לא יהיה ניסוי. הוא יודע לנהל ולאמן, יש לו ניסיון. הפרויקט מתחיל עכשיו, בטווח הקצר, הבינוני והארוך. אני בטוח שהפרוייקט שלי ירגש את אוהדי ריאל מדריד”.

“את הרוב המכריע של הבעיות שראינו בשתי עונות בריאל מדריד יכלו לפתור בעזרת היררכיה נכונה. זה לא עניין של להיות ‘כבדי משקל’, זה עניין של היררכיה ומקצועיות, שבה כל אחד צריך לדעת את מקומו. אם תיתן לריאל מדריד מנהל ספורטיבי אמיתי ומאמן אמיתי, שניהם עם הסמכות המתאימה, ואם השחקנים מבינים את הסטטוס של כולם בתוך המועדון, תצטרך לרדת לחדר ההלבשה פעם אחת לכל היותר”, סיכם.

לא נעים לי לבאס אותכם אבל מראיון לראיון הוא מזכיר לי את ויקטור פונט שלנו

איש עסקים מוצלח שיודע לדבר יפה אבל אין לו שום תוכניות קונקרטיות לתקן.

כמו פונט שלנו שנפנף רק בצאבי כל הזמן ובסוף גם בהאלנד אבל ללא תוכנית סדורה לנהל.

לפני יומיים היו לא מעט סקרים במארקה לגבי הבחירות, הצביעו בסביבות ה-170 אלף איש. האוהדים מאמינים שפלורנטינו פרס ינצח (קיבל 71%) ויגבור על אנריקה ריקלמה (29%). “הרוב” (27%) בפער לא גדול מהאפשרות השנייה - מאמינים שפחות או יותר יהיה ניצחון ‘לא מוחץ’ של פרס אך בפער של 70-30. 24% הלכו עם ניצחון 80-20, בעוד 20% הלכו על ניצחון של אנריקה ריקלמה.

לא פחות מ-66% מהאוהדים הצביעו שקמפיין הבחירות של אנריקה שפיזר הצהרות נחמדות לאזניים עם רצון לשינוי - מרשים יותר מ"המצע" של פלורנטינו, אך ברור שניצחון אינו תלוי אך ורק בקמפיין הבחירות. גורמים אחרים, כמו יוקרה, האמינות של המועמד ודפוסי הצבעה מסורתיים, משפיעים מאוד על החלטות הבוחרים.

כמו כן 65% מהבוחרים הצביעו שהפרויקט הספורטיבי שמציע המועמד הוא הגורם המשפיע עליו ביותר. מעבר לכך עבור האוהדים הקמפיין של פלורנטינו פרס עורר כמה שאלות, הם מרגישים עייפות גדולה אצלו . בהובלת המועדון וגם מסיבת העיתונאים ההיא לא תרמה. עבור הקהל, חולשתו הגדולה ביותר של פלורנטינו הייתה חזרה על רעיונות מבלי להתעמק בנושאים מכריעים, כמו הפרויקט הספורטיבי או ביצועי העונה הירודים.

לגבי אנריקה ריקלמה, 30% מהנשאלים הצביעו כי צריך להיות יותר דגש על הפרויקט הספורטיבי, אבל בכל הנוגע למעמד הסוסיו והשפעתם - הם מרוצים.

65% טוענים שהפרויקט הספורטיבי הוא מה שמשפיע.
אז בדיבורים, את אנריקה בגדול שמענו מדבר על מה הוא חושב.
את פרז אף אחד לא שמע מדבר על מה הפרויקט, רק מה היה בעבר, נכון?
אז על סמך מה בוחרים בעצם?
אין פה בחירה הגיונית באמת, אחד מדבר אז אומרים שהוא רק אומר דברים שנעים לשמוע, השני בכלל לא אומר כלום, לא יהיה שום עימות בינהם.
הלוואי ופלורנטינו היה מתפקח, מבין את הטעויות ואומר יה הוא הולך לשנות.
בהצלחה לנו עם עוד מאותו דבר ולהחזיק חזק אצבעות שלפתע זה יעבוד.

זה מה שמפחיד, לכל שאלה ששואלים אותו הוא אומר שדברים פשוט יעבדו כי יש לנו את השחקנים הטובים בעולם. יש דיבורים מעומעמים שבריאל מבינים את הבעיות ומחפשים קשר חלוץ ומספר שחקני הגנה, ושהולכים לתת למוריניו אוטונומיה וכוח מול השחקנים, ושהפעם הולכים על שחקנים רעבים ולא סופרסטארים מלאי פוזה, אבל אלו דיבורים בתקשורת ופלורנטינו בעצמו אומר דברים אחרים לגמרי.

אני פשוט מנמיך ציפיות ומתכונן לתקופה קשה, ואם יצליחו לאזן את הספינה מה טוב. אני מקווה שהעזיבה הצפויה של ויניסיוס ‏(לא חושב שהוא יחדש חוזה אצלנו‏) תוריד מעלינו הרבה מהסחות הדעת והדרמות המיותרות, ואולי דברים יסתדרו גם מבלי שבהנהלה יתכוונו לכך.

מי לדעתכם השמות הגדולים ביותר שחסרים ברשימה? פדה מאוד חסר פה. גם לדי מריה ‏(המכירה הגדולה בתולדות המועדון לאחר רונאלדו‏) יש פה מקום וכן לוראן.

פפה ומרסלו הוחתמו על ידי קלדרון ולכן לא שם.

אני מופתע שחאמס רודריגס איננו כי עונת הבכורה שלו הייתה אדירה והוא גם רכש שיווקי כמו שפלורנטינו פרס כלכך אוהב - מכר הרבה חולצות. קלוד מקאללה חסר כמה הוא היה חשוב. כמו שוויתרו עליו בקלות מרגיזה ב-2003. על פניו אדן הזאר היה רכש עם אמירה אבל בפועל…טפי.

יש גם שלט ענק יפהפה גם עם ציון כל הזכיות בעידן שלו בליגת האלופות - רשימת האצטדיונים והשנים..

מה היה אני יודע, אני רוצה לדעת מה התכנון קדימה…
אם הוא מתכוון להחזיר את פיגו, זידאן ושאר הרשימה אז אני זורם, אבל אני בספק אם נצליח לשלב את כולם עם אמבפה וויניסיוס…

טוב אז הקלף החזק אולי של אנריקה ריקלמה בינתיים הוא ראול - שנעלם מהראדר מאז שעזב את קסטיליה וסביר שהקהל מתגעגע אליו. ריקלמה מבטיח: “אם אבחר לנשיא - ראול יהיה המנהל הספורטיבי של המועדון, דיברתי איתו על הפרויקט”. הנה חלק מדבריו:

על קמפיין הבחירות: “זה היה קמפיין אינטנסיבי וכיפי עם הפתעות. טוב שמועדון יכול להציע הצעות לחברי מועדון אחרים בחזית הספורטיבית, החברתית והפיננסית. זה רק הוגן כלפי חברי המועדון. מחר אנחנו מבקרים בכמה ערים, אנחנו נוסעים לקטלוניה כדי להפגין נוכחות. צריך לנצל כל הזדמנות. ואז אנחנו נוסעים לסביליה. עברתי שלבים שונים. אני מאוד גאה שקיבלתי את ההחלטה הנכונה. הקו האדום לקראת הצעד הבא היה מכירה אפשרית של המועדון.”

האם אתה חושב שאתה יכול לנצח? – “רצתי כדי לעצור את מכירת המועדון. אתמול באל פאיס היה ברור מאוד שהם הולכים לפתוח את התקנון כדי להקל על מכירת המועדון. מה שאנחנו יודעים בוודאות הוא שהם הולכים למכור את המועדון. אני לא רוצה להיות הקמפיין שלהם; אני רוצה שהם יציגו את ההצעות הספורטיביות, הפיננסיות ואחרות שלהם, אבל הם לא רוצים להתווכח.”

על רודרי: “הוא שחקן כדורגל פנטסטי, והייתי שמח שיהיה לו שחקן כמו רודרי בריאל מדריד. אם אהיה נשיא ריאל מדריד, שחקן כמו רודרי ישחק עבור ריאל מדריד. היו מגעים עם הסוכן שלו כי אנחנו צריכים לכבד את רצונותיו. הוא אחד השמות שדנו בהם. נכריז על השם הבא בימים הקרובים, אולי ביום רביעי. השני הוא שחקן זר.”

מאמן: “יש לי מאמן, אבל הכוונה שלי היא להכריז על שמות יום אחר יום. הוזכרו שמות רבים, אז אחד מהם בהחלט ייבחר. מיקל ארטטה הוא מאמן נהדר, אבל יש גם מאמנים נהדרים אחרים.”

עוד על הפרויקט הספורטיבי: “הופתעתי משיחות עם החברים לגלות שרובם המכריע לא שואלים על החתמות. אני שואל אותם מה לא בסדר כרגע, ויש בעיות שלא נפתרו במשך יותר מ-20 שנה. יש גם אגדות של ריאל מדריד שיצטרפו העונה.”

על ז’וזה מוריניו: “אני חושב שהוא מתמודד עם המועמד השני. הוא מאמן נהדר, אבל אני חושב שכרגע ריאל מדריד צריכה פרויקט שיניב תוצאות מהיום הראשון. אנחנו צריכים ליצור משהו בר קיימא לאורך זמן. אני לא חושב שזה (הוא) מה שצריך כרגע. אני אוהד של ריאל מדריד ובזמנו לא הרגשתי בנוח עם כמה דברים שקרו”.

מנהל ספורטיבי: “כבר יש לי מנהל ספורטיבי, והוא ספרדי. החלטנו על החתמות איתו ועם המאמן. הוא מישהו ששיחק בריאל מדריד במשך 16 עונות. הוא האדם הנכון; זה ראול גונזאלס בלאנקו. אם אנצח בבחירות, ראול גונזאלס בלאנקו יהיה המנהל הספורטיבי של ריאל מדריד. צריכה להיות תרבות של מקצוענים שלעולם לא יפגעו בריאל מדריד. הסברתי לו את הפרויקט, וככל שאני מכיר אותו יותר, אני בטוח יותר שהוא מישהו שתמיד ידאג לאינטרסים של ריאל מדריד.”

ראול כמאמן: “לא ניתנה לו ההזדמנות באותו זמן, והוא יכול לתרום הרבה יותר בתפקיד מנהל ספורטיבי. כי הוא יודע מהי ריאל מדריד. אנחנו צריכים מאמן עם מספיק ניסיון.”

על פרננדו היירו: “עוד אגדה של ריאל מדריד, ונראה מה יקרה בימים הקרובים. כולנו היינו רוצים שיהיה לנו מישהו כמוהו. אנחנו צריכים לכבד את המועדונים שבהם נמצאים השחקנים והיתר”.

קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור: “יש להם חוזה עם ריאל מדריד והם שחקני ריאל מדריד”. הרחיב על ויניסיוס: "הוא שחקן פנטסטי עם חוזה בתוקף, ומה שצריך זה היררכיה בתוך המועדון כדי שבעיות לא יסלמו לנשיא. צריכה להיות היררכיה, וצריך לכבד אותה. כל מקצוען צריך לקבל את הכבוד הראוי לו

“יש לי כבוד עצום לאופוזיציה. הוא היה נשיא גדול, אבל השיטות של פלורנטינו פרס מפתיעות אותי. צריך להיות כבוד הדדי בין שני המועמדים; אני רוצה דיון בריא, אבל אני מוצא את עצמי במרכז הקמפיין שלו. הייתה לי הזדמנות לרשום הערות להצעות אחרות.”

איזה סוג של ריאל מדריד הוא מעצב: “מדריד שזוכה בתארים, וזוכה בהם עכשיו, שבה החברים גאים בקבוצה שלהם, ובה השחקנים מחויבים ב-100%, גאים, ומראים שהם במועדון הטוב בעולם. אני חושב שחלק מהדברים האלה אבדו, ולכן היררכיה נחוצה.”

פרשת נגריירה: “כל העניין נראה לי סוריאליסטי. זה משאיר אותי ללא מילים. אני הראשון שאומר שהיה צריך לתקוף את פרשת נגריירה מוקדם יותר. כשברצלונה הייתה במצב רע, פלורנטינו שתק בגלל הרצון להקים סופר-ליג. כשברצלונה עשתה מאיתנו צחוק, הם העלו את פרשת נגריירה. זו בושה.”

מה אנשים אומרים לך ברחוב: “הם מודים לי על כך שאני נותן קול לחברים. על כך שאני מקשיב להם ועל כך שאני מציע הצעות. הם מציעים לי הצעות ואני משקף אותן בהצעות שלנו.”

אם לא ייבחר לנשיא: “אני חושב רק על השבעה ביוני. יהיה לנו האומץ לעשות את הצעד הזה קדימה. מה שאני מבקש מהחברים הוא שאחרי 20 שנה, הם ילכו ויצביעו. זה מה שאני מבקש מהם. אלה יכולות להיות הבחירות האחרונות של ריאל מדריד.”

מניח שאת דור הוא קנה.
אני אומנם לא בעד להחתים את רודרי, לא חושב שהוא מה שריאל צריכה, אבל ראול כמנהל מקצועי זה בהחלט קלף חזק.
את מי פלורנטינו מציע כמנהל מקצועי?

אם האירוע עם האלאנד נכון, אני לגמרי עובר לteam Enrique.
רציתי אותו הרבה לפני אמבפה למען האמת

מודה שהמחשבה על ראול כחלק מהמועדון שוב - עשתה לי צמרמורת קלה. כל פעם שהשם שלו מוזכר בתקשורת ולא משנה מה אני שוב חוזר להיות ילד. הייתי מעדיף שיהיה עוזר מאמן נניח של ז’וזה מוריניו שהוא מנוסה [ראול עזב כשחקן כשז’וזה מוריניו הגיע אבל אין ביניהם דם רע]. תפקיד המנהל הספורטיבי הוא אחר, ראוליטו חסר ניסיון למרות שברור שהוא עובד רציני מ-א’ ועד ת’ ואוהד ריאל מדריד בכל רמ"ח איבריו.

זה נושא קצת בעייתי, כי אחרי שמוריניו הגיע פלורנטינו הדיח את חורחה ולדאנו ומאז לא באמת היה מנהל מקצועי, חוסה אנחל סאנצ’ס מקסימום היה מזכיר טכני, מי שמבצע עסקאות, לא אסטרטג (כמו שלדעתי דקו בבארסה).

אני כן מאמין שיש מישהו שהוא לא פלורנטינו שהיה האחראי על האסטרטגיה המקצועית במועדון, אבל אני לא מכיר אותו.

פלורנטינו פרס לעיתון “El Español” - מבטיח להכריז ביום חמישי על הרכש הגדול הראשון של ריאל מדריד לעונה הבאה, משתלח באנריקה ריקלמה כמובן (טוען שכל ‘הרעים’ התאחדו וכל דבריו של אנריקה הם שקר) וגם על המתנה לחברי הסוסיו.

“ביום חמישי הקרוב אודיע על החתמת השחקן הגדול הראשון של ריאל מדריד לעונה הבאה. כולם יודעים מהו הפרויקט הספורטיבי שלי: להחזיק את השחקנים הטובים ביותר ולהמשיך לנצח”. הוא הוסיף כי יכול להיות ששמות נוספים יחשפו לפני יום ראשון. “יהיו לנו שמות לפני יום ראשון, אל דאגה. אנשים לא מפקפקים, אנשים מכירים אותי. תמיד יצרתי התרגשות במהלך 23 שנותיי כנשיא. מי שמכיר אותי יודע שהשחקנים הטובים ביותר יהיו בריאל מדריד ושנזכה בתואר ליגת האלופות”.

היוזמה החדשה - מתנה מיוחדת לכל סוסיו: “ומה זה? חולצה רשמית בלעדית עם תג ייחודי השמור לבעלים האמיתיים של המועדון. זו תהיה חולצה שלא ניתן להשיג בשום מקום אחר בעולם. אנחנו רוצים לטפח תחושת שייכות לריאל מדריד כי לאף אחד בעולם, מלבד הסוסיו, לא תהיה גישה אליה. כל חולצה תהיה פיסת היסטוריה שבעזרתה חברינו יוכלו לבנות את אוסף החולצות האישי שלהם”.

על התוכניות של ריקלמה ובין היתר ראול כמנהל ספורטיבי: “אני חושב שזה בסדר, למרות שאני לא יודע אם הוא דיבר איתו (עם ראול). סוכנים מתקשרים אליי ואומרים שריקלמה מדבר עם שחקנים ואומר להם, ‘אל תגידו לא’. אני לא מאמין לאף מילה שהוא אומר. אחת ההחתמות שהוא הזכיר הייתה רודרי, אבל ברור שזה לא עניין גמור. כל מה שריקלמה אומר זה כמו תוכנית הטלוויזיה ההיא ‘Todo es mentira’ (הכל שקר). הוא אומר שהוא בא להציל את ריאל מדריד, ואז הוא צריך לקחת הלוואה בריבית של 54% עבור החברה שלו. זה לא הגיוני”.

שינויים מאז שנת 2000: “ובכן, אני עדיין אותו אדם. מה שהשתנה זה ריאל מדריד. כשהגעתי בשנת 2000, למועדון אפילו לא היה מספיק כסף לשלם את משכורות השחקנים. הייתי צריך לספק ערבות כדי שהתשלומים יוכלו להתבצע. עכשיו, 26 שנים מאוחר יותר, ריאל מדריד היא המועדון העשיר ביותר בעולם זו השנה החמישית ברציפות”.

הסיבה להכרזה על בחירות: “זיהיתי תנועה שמקורה באלה שהיו חלק מהתקופה האפלה ביותר של ריאל מדריד, אלה מהשנים האפלות של 2006 עד 2009. אביו של ריקלמה היה גם עם ראמון קלדרון. עשרים שנה מאוחר יותר, הילדים או קרובי משפחה מאותה תקופה מתמודדים. ובכן - כל הרעים התאחדו כאן: אנשיו של קלדרון, אנשיו של טבאס, הפדרציה… אלה מאותה תקופה מרושעת רוצים להשתלט שוב ​​על ריאל מדריד בכל מחיר. הם רוצים לשמור על המועדון למען רווח אישי, משהו שלא עשיתי בשום שלב ב-26 השנים האלה מאז שניצחתי”.

לא שלמישהו היה ספק לגבי זה אבל פלורנטינו פרס מודיע חגיגית כי המאמן שלו הוא ז’וזה מוריניו.
-לפי “אתלטיק” הבריטי מחר הוא יכריז על החתמת איברהים קונאטה הבלם שעזב את ליברפול עכשיו. פרס אישר זאת. עוד אמר: “אוהדי ריאל מדריד צריכים לסמוך עליי. אני מבטיח לכם שתהיה לנו קבוצה חזקה מאוד. אני אחתים שחקנים ואחזק כל עמדה. יגיע עוד שחקן הגנה מהטופ העולמי למעט קונאטה, אם אבחר להיות הנשיא”.

-אנריקה ריקלה מצידו מתארח כרגע בתוכנית הטלוויזיה ‘El Hormiguero’ ויגיד מי השחקן הבכיר שיצטרף אם הוא ייבחר לנשיאות. בטוויטר אומרים שהוא אף הגיע לתוכנית עם חולצה של ריאל מדריד עם שם השחקן המדובר.
למה הוא נכנס לכדורגל או יותר נכון רוצה להיכנס לזה? - “אני אוהד של ריאל מדריד, לא היה לי כישרון להיות שחקן כדורגל ורציתי לעזור למועדון מהמשרד. אני מאמין שאני יכול לתרום ואני יכול לעזור לריאל מדריד כנשיא. יש דברים שעבדו עד עכשיו שצריך לשנות כבר..”
“אם אהיה נשיא ריאל מדריד, המועדון לעולם לא יימכר. אנחנו רחוקים מאוד מלהיות ברצלונה”. הוא גם משמיץ את ברצלונה על פרשת נגריירה וטוען כי פרס עזר לה לצאת מהמשבר הכלכלי.

“פלורנטינו רוצה להיות שחקן, מאמן, מנהל ספורטיבי… הכל. למאמן חייבת להיות סמכות ואוטונומיה. הייתי רוצה לקיים דיון, אבל זה בלתי אפשרי פשוט”.

“מוריניו מאמן טוב, אבל הפרויקט שלנו הוא בסגנון שונה לחלוטין. אני לא אוהב את מוריניו לפרויקט שלי. יש לי מאמן אחר בראש. אני לא יכול להגיד לך את שמו, אבל אולי הוא יהיה הכוכב הכי גדול בעולם אחרי שחקני ריאל מדריד..”.

“אם אהיה נשיא ריאל מדריד, רודרי ישחק עבור ריאל מדריד. אין ברור מזה. רודרי הוא שחקן נהדר, ספרדי, זוכה כדור הזהב, וסוג השחקן שריאל מדריד צריכה”.

"צ’אבי אלונסו היה מאמן פנטסטי ואוהד גדול של ריאל מדריד… עם המנהיגות והסמכות שלו, העונה הייתה יכולה להיות שונה מאוד..

ו…בום..אנריקה ריקלמה מבטיח את ארלינג הולאנד!

“הוא שחקן פנטסטי שמשחק בעמדה שריאל מדריד צריכה לחזק. דיברנו עם הסוכן שלו; אנחנו צריכים לכבד את המועדון שלו, אבל אם אני אהיה נשיא, הוא ישחק עבור ריאל מדריד. אעשה כל שביכולתי”.

“שום חלק ודבר מהמועדון לא יימכר לעולם, והוא יישאר בבעלות 100% של הסוסיוס. זה נאמר כאן בבירור. אם לא אקיים אחת מהבטחותיי בנוגע לשחקנים אלה (רודרי והולאנד), חתמתי על התחייבות שבמקרה של הפרה כלשהי, אשלם 100% מכל דמי החברים לעונה הבאה…”

הסקר שלנו: במי היית בוחר להיות נשיא ריאל מדריד?

• פלורנטינו פרס
  • אנריקה ריקלמה
0 מצביעים

דף המסרים אומר: אי אפשר תמיד לנצח; אף אחד לא אשם בעונה האחרונה; הכל בגלל שלא היה קדם עונה.

מספיק, הביתה.