כתבתי את הפוסט כבר ביום חמישי אבל ראיתי שהדיון של “אנקדוטות” וכלליות הלך לנושא חשוב יותר כמו הביזיון מצד אופ"א בסופר קאפ האירופי וכדומה, אז מחקתי. פותח שוב:
ניסים חליבה העלה שאלה יפה על “מהי העמדה הכי קשה בכדורגל?” או יותר יפה “התפקיד הקשה בכדורגל ב-11” - מעולם לא ממש חשבתי על זה ככה, כחובב הלכתי לשכונה לשחק והיה כיף. [מודה אגב שתמיד הייתי רציני, אכפתי, לא מאלה ש"מזלזלים". אני לא הייתי צריך את “ההתערבויות” של ילדים בכיתה י’ נניח על פחית קולה או 20 שקל כדי לתת מעצמי מאה אחוז". בכל מקרה כל תפקיד עם המורכבות שלו.
קשר אחורי ומרכזי מנהל משחק, צריך לנצח תאקלים באמצע, עולה-יורד בלי סוף, המיקום כל-כך חשוב, הרי אם יש נחיתות מספרית מתחיל הבלאגן וזה יתרון עצום לקבוצה השנייה. מתי אני עושה פאול ומתי לא. על חלוץ יש לחץ עצום להבקיע וכדומה, הוא יכול להיות מנותק מהמשחק זמן רב וצריך להיות חד בפעולה שלו. גם יש לי תמיד בראש משפט אחד שאמר חורחה ואלדאנו בנוגע להתנהלות של ריאל מדריד - הזידאנס והפאבונס - אני לא אומר שזה נכון אבל זה מעניין: “יותר קשה ‘לבנות’ מאשר להרוס” - כלומר את הכוכבים שיודעים ליצור את השערים ומהלכים השוברי-שיוויון קונים בהרבה כסף, ולטאטא את הרחבה? יש שחקנים מקסטיליה. גם מגינים חורשים את המגרש וצריכים לתרום בהתקפה עם להוות אופציית מסירה, כדורי רוחב וכדומה, וגם בהגנה, ומגיעים מולם הרבה פעמים לאחד על אחד לעומת בלמים נניח.
אבל..אני הולך עם עמדת הבלם בעיקר בגלל המשפט האגדי של פאביו קנבארו - חלוץ יכול להחמיץ שלושה מצבים ולהבקיע את שער הניצחון והוא גדול, התמונה שלו תקבל את שער העיתון וישבחו אותו. לבלם אסור לטעות אפילו לא פעם אחת. או לא יותר מזה לפחות. אתה יכול לנצח את החלוץ ב-7 מ-8 מאבקים לכדור גובה או בעימותים ובפעם השמינית הוא יעשה הטעיה, יעבור אותך…ואתה לא שם. ואני “משחק” כבלם.
כמובן שגם שוער, כשאתה טועה זה כמעט תמיד נגמר בגול ליריבה, סיכוי גבוה, אתה מרגיש, אני מניח “לבד מול כל העולם”. מיד עולות במוחינו התמונות של לוריס קאריוס וכדומה, אפילו חלק יגידו אוליבר קאן במונדיאל 2002 והוא עשה דרך נפלאה עד אז…
לא פעם קרה לי שהייתי מעולה אבל התבאסתי על הפעם ההיא שהצליחו לעבור אותי באחד על אחד. משחק עם חבר’ה בשכונה ואלה הווירטואוזים שבחלק הקדמי עם הדריבל - מאבדים כדור ולרוב לא קורה כלום.
אוף-טופיק: אגב מישהו כאן משחק כדורגל באופן קבוע? התחלתי לאחרונה בימי ראשון, זו פעם ראשונה שהצלחנו שבועיים ברצף, הסגל ממש חסר מה שנקרא. כשעברנו ממגרש בגודל גולטיים ל-“רבע מגרש 6X6” - וואלה באמת שינוי של עולם ומלואו.