הגרלת ליגת האלופות: שוב ליברפול באנפילד, סיטי בברנבאו, וגם: יובנטוס, בנפיקה וקזחסטן

היום ב-19:00 זה יוצא לדרך, חוזרים אל ההמנון המרגש של ליגת האלופות. הגרלת “שלב הליגה” יוצאת לדרך כשהפורמט השתנה כבר בעונה שעברה למי שזוכר - כי יש כאלה שהעדיפו לשכוח. ריאל מדריד על אף כישלונה אשתקד וההדחה אחרי הפסד כפול נגד ארסנל (3:0 בחוץ ו-2:1 בגומלין הביתי) כמובן מדורגת בקבוצת האיכות הראשונה. כל קבוצה תוגרל נגד שתי קבוצות מכל אחת מקבוצות הדירוג, משחק אחד בבית ומשחק אחר - רנדומלי כמובן - בחוץ. נציין כי בשלב הזה אין קלאסיקו או דרבי. לא משחקים נגד קבוצה מאותה מדינה.

שמונה המוליכות מעפילות ישירות לשמינית הגמר. ריאל אשתקד נתקעה עם מאזן רע של 5 ניצחונות מול 3 הפסדים, נאלצה להתמודד בפלייאוף אחרי שדורגה במקום ה-11 (דירוג 9-25) נגד מנצ’סטר סיטי של פפ גווארדיולה ורשמה ניצחון כפול - 2:3 דרמטי באיתיחאד ו-1:3 בגומלין בסנטיאגו ברנבאו עם שלושער של קיליאן אמבפה.

בחזרה ל-2024/25 למשל ריאל מדריד קיבלה מהדרג הראשון את ליברפול החזקה והפסידה 2:0 באנפילד, והיריבה השנייה הייתה ‘פיצוי’ - בורוסיה דורטמונד, כולנו זוכרים את ה-2:5 בסנטיאגו ברנבאו אחרי כפול שהיה גם מעין ‘פרידה’ של ויניסיוס ג’וניור.

הדירוג:

דרג 1: ריאל מדריד, פריז סן ז’רמן, מנצ’סטר סיטי, באיירן מינכן, ליברפול, אינטר, צ’לסי, בורוסיה דורטמונד, ברצלונה

דרג 2: ארסנל, אתלטיקו מדריד, באייר לברקוזן, יובנטוס, ויאריאל, אטאלנטה, בנפיקה, איינטרכט פרנקפורט, ברוז’

דרג 3: טוטנהאם, אייאאקס, נאפולי, פ.ס.וו איינדהובן, ספורטינג ליסבון, מארסיי, אולימפיאקוס, סלאביה פראג, ובורדו/גלימט

דרג 4: אתלטיק בילבאו, ניוקאסל, מונאקו, גלאטאסראיי, פ.צ קופנהאגן, קרבאח, קרייאט, פאפוס, אוניון סן ז’ילואז

מחזור הפתיחה של הליגה הטובה בעולם יתחיל ב-16-18 בספטמבר קצת לפני ראש השנה ויסתיים ב-28 בינואר 2026, אז כל המשחקים יתקיימו בשעה אחידה 22:00. המחזור השלישי אגב (22/10) בשבוע של הקלאסיקו בליגה וצריך לדעת לתמרן.

ריאל מדריד ופריז סן ז’רמן כבר נפגשו למשל במשחק חד צדדי בסימן קיליאן אמבפה בגביע העולם למועדונים, אבל בליגת האלופות זה יכול להיות סיפור אחר. שוב ליברפול? בדרג ב’ נמצאת באייר לברקוזן של לוקאס ואסקס וכמובן האקסית של צ’אבי אלונסו, פיקנטריה, ונגד יובנטוס למשל לא שיחקנו הרבה מאוד זמן. מה דעתכם על אייאקס של אוסקר גלוך או נאפולי של קווין דה בריינה בדרג ג’? בקבוצת האיכות האחרונה ניוקאסל נראית כהגרלה קשה.

אני אף פעם לא אהבתי להסתכל על ההגרלה עם ציפיה לקבל קבוצה א ולא ב. הרבה פעמים התוצאות לא הולמות את התחזית הניטראלית אפריורית, כי יש חשיבות לא קטנה לתזמון (קרי למומנטום בו הקבוצה ו/או היריבה נמצאת), ולכן הגרלות קלות על הנייר הופכות מוקש ולהיפך.
חשוב בעיני הדירוג אבל לא ברמה של “להתאבד” על כל המשחקים, אלא לא להיקלע לפיגור מוקדם בליגה הכוללת, שאחר כך קשה לסגור. הדוגמה של פסז’ מלמדת ש"לא נורא" אם מגיעים לפלייאוף (מקום 9-24). גם ההיסטוריה של הקבוצה של לזכות בתואר מספר פעמים כשלא לוקחים את השלב הבתים הישן במקום ראשון מלמדת שמה שהכי קובע הוא הכושר של החודשים האחרונים.
חוץ מזה, נראה לי שגם אחרי שנה חלשה מאוד (אמנם רבע גמר, ועדיין במונחי הקבוצה זה בהחלט לא הישג), אוהדי ריאל כל כך שבעים לגבי ליגת האלופות כך שקשה בשלב כזה לגרום להם להגיב.
ולכל אלה שחושבים/חשבו אחרי סיום העונה הקודמת שפסז תשייט לשליטה מוחלטת וגביעים קלים נוספים, מזכיר את דברי המאמן הדגול (ולא אכתוב “אחד הטובים בעולם” כדי לא להתחיל מלחמת חורמה של המאמינים) לאחר שסיטי זכו, וכטוב ליבו בשמפניה: “הפיגור בסך הזכיות מול ריאל הוא רק 13, אפשר להשוות תוך 13 שנים” או משהו דומה לזה. כי כידוע קשה לזכות בצ’מפיונס, קשה בהרבה לחזור על כך ברצף.

לסיים בין שמונה הראשונות=פחות משחקים ופחות עומס, ולצד הדוגמא המתבקשת של פריז סן ז’רמן כמובן אז יש גם את הדוגמא של ברצלונה שמהרגע הראשון זה נראה טוב מבחינתם והייתה להם עונה נהדרת במפעל למרות סיום די טראגי. אשתקד הנחתי שהעובדה שרשמנו ניצחון כפול על מנצ’סטר סיטי - כאילו ניצחנו קבוצה גדולה ושיחקנו טוב - לפחות תדחוף אותנו קדימה בכל המובנים, וטעיתי. אני אגיב אף פעם לא שבע מליגת האלופות אבל ברור שהליגה העונה חשובה יותר.

הפעם אני לא אעשה את הטעות שאני עושה מדי שנה ומתייצב כבר ב-19:00 בטלוויזיה, גג ב-19:05. וואלה מניח לזה עד 19:20 לפחות, גם ככה יש פטפטת בלתי נגמרת, סרטוני וידאו והרבה דברים עד שהכדורים נשלפים.

לגבי ההגרלה: חשוב לסיים בשמינייה לדעתי. לא הכי חשוב אבל חשוב. יש הרבה קבוצות שכבר פגשנו לא פעם לאחרונה וזה קצת משעמם. אני חושב שבורוסיה דורטמונד היא היריבה הנוחה מדרג 1, קבוצה עם שם והיסטוריה ומגרש מפואר ומרגש אבל משחקת התקפי ודי נאיבית ויש לנו אחלה זיכרון מהם וגם לוויניסיוס ג’וניור. גם את אינטר אין לי בעיה לפגוש. מנצ’סטר סיטי כל שנה משחקת נגדינו. פריס סן ז’רמן וליברפול בהכרח טובות יותר, משחק מול פ.ס.ז’ יעשה מיליון כותרות כי הפעם הבמה היא בליגת האלופות, ועדיף לשחק נגד אחת מהן בבית אחרת הסיכוי לא גבוה כרגע.

אין לי בעיה מדרג ב’ לקבל את ארסנל כי מתישהו אנחנו צריכים לנצח אותם, והם קבוצה מסקרנת מאוד אחרי החתמת יוקרס, ובעיקר באייר לברקוזן ומפגש אמוציונאלי מצד צ’אבי אלונסו ומצד לוקאס ואסקס. עם פ.ס.וו איינדהובן יש לנו חוב שנים ארוכות עוד מימי הקינטה דל בוייטרה, ואייאקס זה מרגש. גם עם מונאקו יש לנו חשבון פתוח מ-2004, בעצם נראה לי אני היחיד שחושב על הדברים האלה. את בנפיקה היינו אמורים לקבל ב-2022 במקור וכמה טוב שזה השתנה.

האמת היא שהשיטה החדשה, בנוסף לרעות חולות רבות שיש בה ושכבר דנו בהן בעבר - בין היתר גם מוציאה את מעט העניין שעוד היה בהגרלה של השלב הראשון של התחרות.

זה לא כ"כ משנה ולא כ"כ מעניין את מי נקבל - אין סיכוי יותר ל"בית מוות" סטייל מה שברצלונה קיבלה לפני כמה שנים עם באיירן ואינטר, כשרק שתיים מהשלוש עולות.
התחרות וההגרלה בנויות בצורה כזאת שמצד אחד אנחנו צפויים לקבל מספר קבוצות מדרג בינוני ומעלה (מה גם שכפי שהוכיחה סיטי של שנה שעברה - אפילו פה קשה לחזות איך בדיוק הן ייראו), ומצד שני יש מספיק משחקים, בפרט מול קבוצות חלשות משמעותית, כך שקבוצה ברמתנו אמורה לעלות לשלב הבא בלי יותר מידיי בעיות.

מה שמעניין אותי לראות בשלב הזה, זה את המשך השינויים החיוביים שהתחלנו לראות שאלונסו עובד על להנחיל לשחקנים ולקבוצה - את השיטה, הדרך, החזקת הכדור, משחק המסירות ומשחק הלחץ - גם מול קבוצות אחרות, ממדינות אחרות ועם שיטות משחק שונות, וכמובן גם בניסויי הכלים מול הקבוצות החזקות יותר שיש למפעל להציע.

מהבחינה הזאת, מה שבעיקר הייתי רוצה זה שהמשחקים הראשונים יהיו מול הקבוצות הבינוניות-קטנות, ואח"כ כשהדברים יתחברו יותר בהדרגה - לנסות אותם גם בליגה של הגדולים.

באופן אירוני עדיף להגריל שתי אנגליות מדרג א’ כדי להימנע מלהגריל אנגליות מהדרגים האחרים. שם האנגליות משמעותית יותר חזקות מהאופציות האחרות.

עדיף גם להימנע מטיסה ארוכה לקזחסטאן ומשחק באמצע החורף הנורבגי.

מתאים לי צ’לסי (בית), אינטר, לברקוזן (בית), בנפיקה, אייאקס (בית), ספורטינג, גלטסראיי (בית) ופאפוס

אני לא אופתע אם אופ"א תראה לנו אהבה ותשלח אותנו לקזחסטאן.

לא אכפת לי את מי נקבל, נמאס לי להתחבא ולקוות למשחקים קלים. נצטרך לנצח את רוב הקבוצות הטובות כדי לזכות בתואר בכל מקרה. הפרויקט כבר בשלב שהוא אמור להביא תוצאות.

סיטי
ליברפול
יובה
בנפיקה
מרסיי
אולימפיאקוס
מונאקו
קאירט (?)

הגרלה דיי נוחה הייתי אומר. מלבד ליברפול אני מצפה לנצח את כל המשחקים.

זה משמעותי אם מדובר בבית או חוץ, אז התמונה למעלה (רק ביום שבת יפורסם סדר המשחקים) הסיכוי לחלץ משהו באנפילד שואף לאפס ואני אהיה סנוב ואגיד שאני מעדיף להפסיד להם במעמד כזה ולא בנוקאאוט. די בטוח שטרנט יהיה הכי גרוע על המגרש אם יפתח. הכותרת במארקה היא “Durísimo” שזו הגרלה קשה מאוד, לא משוכנע, אבל זה גם לא קל. אני חושב שרוב ההגרלות די סבירות לכל קבוצה. המטרה היא לטייל בחוץ במשחק האחרון או להעלות חצי הרכב בסנטיאגו ברנבאו ולא להיגרר כמו בשנה שעברה. רוצה לציין שאני מניח שמנצ’סטר סיטי תקבל צורה כמובן עד אז.

מבחינתי צריך לסגור חשבון עם מונאקו שם הגלאקטיקוס קרסו סופית, לגבי אולימפיאקוס תמיד מרגיש לך שהאווירה שם פסיכית אבל היווניות די פח. את בנפיקה היינו אמורים לפגוש כבר ב-2022.

אני מקווה שנגד ליברפול נשחק בינואר ואז אז הקבוצה תתחבר ואז גם שם נוכל לצפות לניצחון.
מועדי המשחקים גם מתפרסמים היום?

היה ברור שאופ"א תשלח אותנו לקזחסטאן, הם כאלו צפויים

לא. בשישי בלילה/שבת בבוקר.

@titi_camara
את מי תעודד במשחק נגד ליברפול?

לפי השם שלי ותמונת האווטאר שלי זה די ברור.

יש משחק אחד בלבד שבו אני לא אוהד ריאל ואין משחק שבו אני לא אוהד ליברפול.

שוב הגרלה קשה ומעצבנת (קייראט) אבל לפחות יהיה לנו מעניין,יש קבוצות ששהוגרלו לבתים של הקונפרנס ויצטרפו לאלופות לאחר שלב הבית (אהמ אהמ).

מישהו הקשיב לו. בערוץ הספורט מספרים שלאחר שקייראט הדיחה אמש את סלטיק והעפילה לשלב הבתים בליגת האלופות - הקשר דן גלזר אקס מכבי תל אביב - חזה/רצה/האמין שריאל מדריד הגדולה תוגרל מולם. וזה אכן קרה. גם הבלם עופרי ארד, בעבר במכבי חיפה, משחק שם בקזחסטן.

ולא רק הם שמחים: מזכיר קצת את הסרטוני וידאו של הקבוצות הקטנות בספרד צופות בהגרלת גביע המלך וחוגגות שהחלום התגשם ויש משחק נגד הקבוצה הגדולה בעולם. כל קייראט חוגגים את המפגש הצפוי עם ריאל מדריד בשלב הליגה בליגת האלופות. צרחות, צחוק, התרגשות, ידיים באוויר. לאט לאט על המסך רואים את ההגרלה והם צועקים ‘קייראט’, ‘קייראט’ כשרואים את השם של ריאל מדריד, מנצ’סטר סיטי, ליברפול, יובנטוס..והם אחרונים ברשימה כמובן

-טרנט אלכסנדר-ארנולד כבר עכשיו נגד ליברפול
-קיליאן אמבפה נגד מונאקו שם הכל התחיל
-אלבארו קארראס נגד בנפיקה ממנה הצטרף.
-דין האוסן נגד יובנטוס [אם תרצו]

פורסם לוח המשחקים של ריאל מדריד בליגת האלופות: מתחילים במשחק בית נגד מארסיי ביום שלישי 16/09 וכעבור שבועיים “המסע” לקזחסטן נגד קייראט (המשחק היחיד שלנו שיתקיים ב-19:45). ב-22/10 יובנטוס תגיע לסנטיאגו ברנבאו רגע לפני הקלאסיקו נגד ברצלונה. קרב הענקים באנפילד נגד ליברפול במחזור הרביעי ב-04/11 ואחריו עוד משחק חוץ - אולימפיאקוס. את מנצ’סטר סיטי נארח במחזור השישי בעשרה בדצמבר, ומחזור הסיום באצטדיון דה לוז - אצטדיון האור בו זכינו בדסימה - נגד בנפיקה.

המסע לקזחסטן הוא במרתון של חמישה ימים ב-15 משחקים, ומיד לאחר הדרבי נגד אתלטיקו מדריד במטרופוליטאנו ולפני משחק בית נגד ויאריאל

הלו"ז המלא:

-משחק ראשון: יום שלישי 16/09- ריאל מדריד - מארסיי (22:00)
-משחק שני: יום שלישי 30/09 - קיירארט - ריאל מדריד (19:45)
-משחק שלישי: יום רביעי 22/10 - ריאל מדריד - יובנטוס (22:00)
-משחק רביעי: יום שלישי - 04/11 - ליברפול - ריאל מדריד (22:00)
-משחק חמישי: יום רביעי 26/11 - אולימפיאקוס - ריאל מדריד (22:00)
-משחק שישי: יום רביעי 10/12 - ריאל מדריד - מנצ’סטר סיטי (22:00)
-משחק שביעי: יום שלישי 20/01 - ריאל מדריד - מונאקו (22:00)
-משחק שמיני: יום רביעי 28/01 - בנפיקה - ריאל מדריד (22:00)