הוא נמצא במועדון בלי לחץ, עיר נחמדה מאד, אחלה כסף בטווח הארוך. בנוסף באנגליה שם לטיני קונה לך כמה חודשי הייפ תחת עין מפרגנת. מה רע לו בחיים.
לא אומר שלא הייתי מתחלף עם החיים של קובאצ’יץ’, שלא נדבר על כך שצ’לסי מועדון מכובד מאוד.
אבל מה שנע בין ספסל להרכב בצ’לסי לא מספיק טוב לריאל מדריד.
הכוונה לסבאיוס
דבר שמאוד בולט אצלו זה שהוא משחק מאוד אגרסיבי לשחקן התקפי. נותן המון עבודה הגנתית ונכנס ללא מעט תאקלים, גם במשחק הראשון במאיורקה ביצע כמה עבירות ורשם חטיפה, יש לו מוסר עבודה.
בפעולות ההתקפיות זה מאוד מעניין.
אני מתאר לעצמי שבמשך שנים הוא התמודד עם הטענה שאמנם הוא כישרון על אך בשל ממדיו הצנועים הוא לא ישרוד בכדורגל אגרסיבי.
רואים עליו שהוא לא פראייר ושהוא לא מפחד לשים גוף כשצריך. זה לא רק מה ששחקן עושה, אלא גם מה הוא משדר.
כפי שאמרתי כאן כבר כמה פעמים לגביו - קשה להעריך כרגע מה יהיה איתו, אבל אין שחקן שמצית לי את הדמיון כמוהו מהצעירים שהיו לנו כאן בשנים האחרונות.
אולי זה קשור להגעה מלה מאסיה ולא מברזיל
בגדול, בגילאים האלה עוד אי אפשר לדעת לאן שחקן יצליח להתפתח, יש פציעות, מנטליות, צריך מאמן שסומך עלייך ועוד ועוד… אבל קובו נראה הולך בדרך הנכונה, בעל מוסר עבודה גבוה ובעיקר בעל שכל. זאת תמיד התחלה טובה.
קצת חדשות מושאלים בנבחרות:
אודגארד מבסס את מקומו בנבחרת נורבגיה ומשלים 90 דקות ב-2 המשחקים של נורבגיה במסגרת מוקדמות אליפות אירופה.
במשחק הראשון ניצחה נורבגיה 2-0 את מלטה החלשה, מרטין רשם משחק פושר ולא בלט יתר על המידה.
במשחק השני מול שבדיה בישל את השער היחיד של נורבגיה במשחק שהסתיים ב1-1, בישול חכם ומדויק.
סבאיוס גם הוא מקבל המון קרדיט בנבחרת ספרד שם נראה שמורנו המאמן החדש ממשיך בדרכו של לואיס אנריקה ונותן הרבה אמון בסבאיוס. סבאיוס שיחק 76 דקות מול נבחרת רומניה במשחק שנגמר ב 2-1 לטובת ספרד והיה מצוין.
על קובו כבר דובר פה השבוע אחרי התצוגה הנהדרת מול פראגוואי, מחר יקבל הזדמנות נוספת מול מיאנמר החלשה.
ראיון מרתק עם דני סבאיוס בגרדיאן האנגלי, תירגמתי את רוב החלקים המעניינים, מעתיק לכאן בקצרה בנקודות:
- הוא מאוהב באנגליה, בפרמיירליג וכמובן בארסנל, מדבר על התרבות הייחודית של האוהדים ועל התמיכה במשחקי החוץ, מרגיש כאילו הוא משחק כבר עשר שנים. “לא מצאתי כמעט הבדלים בין ריאל מדריד וארסנל”.
- אומר שלא היה טוב בתקופתו בריאל מדריד ושיחק בחוסר ביטחון כי לא באמת קיבל הזדמנויות, שהוא בעל ביקורת עצמית, אוהב לשחק כ-8 וגם כ-‘10’ ורוצה את הכדור בזמנים קשים.
- על אנגליה עצמה: יוכל לנהל שיחה נורמלית רק עוד שלושה חודשים, בקרוב הפמילייה תצטרף אליו, הזהירו אותו מהקור האנגלי אבל הוא רוצה לשחק גם בשלג ובכל שלושה ימים בחג המולד.
- לאחר שהחמיא לקהל המטורף של ליברפול הוא משווה בין ארסנל הנוכחית לבין ליברפול כשקלופ הגיע אליה ומשוכנע שבעוד כמה שנים ארסנל תהיה אחת מעשר הקבוצות הטובות בעולם.
- על שלישיית ההתקפה - פפה מוסיף מהירות, אובמיאנג הוא כמו רונאלדו שחיי על הגולים אבל השחקן הטוב ביותר בקבוצה - לקאזט, מבין את המשחק בצורה מושלמת.
קובו נכנס בדקה 63 לאגף ימין של מאיורקה וגרם לפנדל שהוחמץ. בדקה 94 בילבאו קיבלה פנדל מונפץ על נגיעת יד אך גם המלך אדוריץ החמיץ. נגמר 0-0. חולה על המשחקים ההזויים של שישי בערב בלה ליגה
ובדקה ה98 קובו סחט עבירה שהובילה לגול, שנפסל בגלל נבדל.
היה משחק איום ונורא עד לדרמות בדקות האחרונות. מיורקה עושים רושם של חוטבי עצים ושואבי מים. נקווה שלהבא קובו יקבל הרכב פותח.
העונה הזאת הולכת להיות עוד עונה מבאסת ומבוזבזת אבל בעונה הבאה עם אודגארד, קובו ואשרף העתיד שלנו נראה הרבה יותר מלהיב. אספנו הרבה כשרונות שמתחילים להתממש, רק צריך לדאוג שהמאמן לא יפחד לשלב צעירים.
קובו לא יהיה פה בעונה הבאה ואשרף יהיה המחליף של קרבחאל (בישול ומשחק מצויין כמגן ימני מול לברקוזן היום - אודריוסלה יכול לארוז). אבל אם אודגור ימשיך לשחק ככה יש סיכוי שהוא יהיה הצעיר המיובש של העונה הבאה. גול גדול שלו מול אתלטיקו ברגל שמאל, והרים את הכדור החופשי שממנו הובקע השני + בוצעה התנקשות באובלק.
סוסיאדד אחלה קבוצה השנה, האנואטה המשופץ נהדר, הלוואי שריאל מדריד לא תתפתה לוותר על שנת ההשאלה הנוספת של אודגור. שיבוא ב2021 בשביל תפקיד משמעותי.
מרטין ילד שלי מוצלח
אגב ילדים
https://twitter.com/As_TomasRoncero/status/1172950093441490944
תומס רונסרו מספר שהימים בהם שיחק אנסו פאטי עבור ריאל מדריד העניקו לו הערכה עצמית וכוח פנימי
פאטי שיחק בריאל?
הוא צוחק… אבל אומרים שהוא קושר גם אלינו בזמנו. אנסה למצוא את הכתבה
אחרי שהתחלנו לספור את הימים עד הפרישה של מסי כדי שנוכל להתחרות מול בארסה באופן שווה, נראה שנצטרך לחכות עוד איזה 18 שנה עד שפאטי יפרוש…
ילד שעוד לא מלאו לו 17 עם שני שערים ובישול בשני משחקים. מטורף. לא הייתי ממהר להכריז עליו עדיין כמסי הבא, כבר ראינו מספיק כאלה שנעלמו כלעומת שבאו, אבל אין לי ספק שעוד נשמע עליו.
יש לו פוטנציאל גדול, אבל לא מסי הבא, בנגיעה הראשונה אפשר היה לראות שמסי יהיה המסי הבא, אין לילד הזה את אותה נגיעה, אבל שוב, רואים שיש לו פוטנציאל גדול, ובניגוד לצעיר שלנו הוא יודע לבעוט.