האמת שגם אצלי גוברת ההרגשה שהוא עובר אדפטציה להיות שחקן התקפה מובהק מאשר שחקן הגנה. אותו תהליך שקרה אצל בייל.
הכנתי את כל המדור השבועי ומחקתי אותו כמו טמבל.
אז מפאת חוסר בזמן קבלו עדכון קצר:
מרטין אודגארד- משחק יחיסת פושר מול ריאל, עם כמה מסירות ופעולות יפות. לזכותו יאמר שחזר מפציעה.
קובו- משחק טוב מאוד של קובו שלא הספיק למאיורקה שהפסידו 2-1 ללבאנטה ובורחה מאיוראל שלא כבש או בישל.
אשרף חאכימי- נכנס כמחליף כשדורטמונד בפיגור 3-0 בדקה ה-45, בישל את הראשון של דורמטונד לסאנצ’ו בדרך לחזרה של 3-3. לא פתח בשביל לשמור אותו חד מול ברצלונה בליגת האלופות.
סבאיוס פצוע ויחזור רק לקראת אמצע דצמבר, אוסקר רודריגז שיחק 60 דקות בהפסד לברצלונה, ואייחו אפילו לא היה בסגל, רגילון עם 90 דקות טובות בניצחון סביליה.
טחנו, לעסנו ושחקנו את הדיון הזה דק עד אבק, אבל היום קיבלנו הזדמנות מצויינת להעלות אותו שוב.
קורטואה vs נבאס.
שניהם היום היו על מגרש אחד. האחד הציל את קבוצתו, והשני ניצל בזכות החלטה מוזרה של השופט שלא לסיים את המשחק כבר במחצית הראשונה.
אישית, אני מעולם לא הבעתי את דעתי בנושא הזה. לא אהבתי את קורטואה בתחילה, אבל חייב לתת לו את הקרדיט ולומר שבחודשיים האחרונים אני מרוצה ממנו. למרות זאת, ולמרות הטעויות האופייניות של קיילור מפעם לפעם, אני עדיין חושב שבסך הכל הערך המוסף שלו לקבוצה גדול יותר מזה של קורטואה. והערב זה היה דוגמה טובה לכך.
ולא ראית את היציאה הלקויה של נבאס לכיוון פדה בשער הראשון שמאוד הקל על בנזמה לכבוש?
תסתכל על הגול שלנו, קיילור הסתער קדימה בלי צורך ממש, שחקני ההגנה שלו היו בעמדות מספיק טובות
מה שכן נתן אחלה זינוקי פוזה כמיטב המסורת. קליפ של חמש דקות לפחות לא כולל התפילה על הקו.
(וברצינות, משחק טוב שלו. עדיין לא יכול לראות אותו)
לפחות הפעם אין געגועים לדי מאריה.
אין טעם לפתוח את הדיון הזה כל פעם שנתקפים געגועים או שקורטואה שוגה. זה לא ישנה את העובדה שקורטואה שוער יותר טוב. לשוער יש ערך מוסף רק אם יש לו משחק רגל כמו של דר שטגן ושות’. חוץ מזה הוא רק צריך לתפוס כדורים.
איזו מן “עובדה” זו שקורטואה שוער יותר טוב? זו דעה בלבד. המהלך הכי משמעותי במשחק/הטעות הכי קריטית היה היציאה הפזיזה שלו, זה לא דאווין? למזלו ה-VAR חס עליו והציל לו את התחת. בחודש האחרון הוא טוב, לא “מצוין”. קיילור היום לקח שניים-שלושה כדורים מהרמה הגבוהה ביותר והשאר אלה הצלות ששוער טוב צריך להראות. ועדיין אגדה וכיף לראות אותו.
אני שופט על פי הקריירה של שניהם, אתם שופטים על פי רגש והדחף להתגעגע לכל שחקן שויתרנו עליו. כל כדור שקיילור לא לוקח היום קורטואה מקבל פה על הראש.
קיילור שוער מעולה, אך עם כל הכבוד היכולת בעונת 17-18 היא שגרמה לו לעזוב. היכולת המעולה שלו עכשיו היא אולי אפקט השנה הראשונה, שמסתבר שזה משהו אצלו.
היום קיילור במשחק ענק, אך את זה תמיד ידענו, הבעיה אצלו היא שהוא גם מרבה לטעות, ולא פעם איבדנו באשמתו גם נקודות. מעדיף שוער עם פחות הצלות מטורפות מאשר אחד שפשוט לא טועה.
תחילת העונה של הבלגי היא היוצא מן הכלל ביכולת שלו, כולנו יודעים שמדובר בשוער טוב בהרבה ממה שהציג בתחילת העונה
הייתי מסכים אם קורטואה היה טר שטגן, הוא לא. גם קורטואה טועה ולא מעט. גם היציאה שלו בשער הראשון שספגנו, זה של אמבפה, לא הייתה נקייה גם אם לוראן יש חלק גדול יותר באותו שער.
בסופו של יום אני לא חושב שעל זה תקום ותיפול ריאל מדריד, שניהם שוערים מצוינים ושניהם שוגים פעם ב… עם זאת אני לא חושב שהלחץ להיפרד מנבאס היה הכרחי, ואם כבר להביא שוער אז היה עדיף להביא מישהו צעיר ומבטיח ולא מישהו שכבר ידע מורדות יותר מאשר עליות.
טוב שלא התמוגגת גם מהרקורד של קורטואה במוקדמות היורו כשהוא פוגש נבחרות מביכות והרף הגבוה שלו הוא נבחרת רוסיה במקרה הטוב. גם קיילור רשם מונדיאל מצוין, לפני שהגיע אלינו. קורטואה היה גדול באתלטיקו ומבריק בעונת הבכורה בצ’לסי. מאז זה ממש לא אותו שוער, שלא נדבר על הגיהנום אצלינו עד לחודש האחרון. אמרו על קיילור פה שיש לו זינוקים שנראים יופי בתקציר, הדאווין של קורטואה הרבה יותר גדול. קיילור לא אשם אתמול באף גול ויש מצב אחד שניים שאני לא משוכנע שקורטואה לוקח. זה ממש לא ‘הדשא של השכן’ במקרה הזה.
לא מבין איך אפשר לתת איזשהי אשמה לקורטואה בשער הראשון של פריז,וראן עשה שטות ואין לי מושג מה הוא ניסה לעשות כי גם להרחיק הוא לא יכל,אם אמבפה לא נוגע זה פשוט שער עצמי אומלל.
לעומת זאת לקיילור יש חלק גדול בשער הראשון שלנו עם יציאה פזיזה שהשאירה את איסקו ובנזמה במצבים נוחים.
בקשר להחלטת הואר,היא הצילה אותו רק כי השופט קיבל החלטה שגויה,קורטואה יצא (היה צריך לצאת כי הפקירו אותו כמעט לבד מול איקרדי) לא הגיע לכדור ואז משך את הרגל אחורה,איקרדי פשוט המשיך את הריצה לרגל של קורטואה ונפל,לא היה שם כלום.
במה זה מתבטא?
אפילו אתה חייב להודות שקיילור קופץ באוויר בלי קשר לכלום כמו שטראובר. היה מהלך אחד יפה שלו שהוא אולי מעל הממוצע לשוער, ברוחב שמרסלו נתן לבנזמה בתחילת המחצית השניה. בנזמה חמור שלא הצליח להרים את הכדור לאוויר אבל התנועה של קיילור על הקו הייתה טובה מאוד. חוץ מזה אף מצב לא אמור להיכנס, רק הסלטות שלו גורמות לכל בעיטה צפויה של קרוס מקילומטר להראות כמו חצי גול.
גם הבעיטה של איסקו זה כדור שאני בטוח בכמעט מאה אחוז שקורטואה לא לוקח.
לא צריך סתם לעקוץ, נבאס היה מעולה אתמול וככל הנראה איש המשחק.
חייב לעקוץ, זה בלתי נסבל ההערצה לכל שחקן שהיה פה ועזב. במיוחד שחקנים שהיו לא טובים פה.
לא קשור לדור או לפורום אלא בכלל לאוהדים ולתקשורת.
אגב נאבאס גם בחיים לא מגיע ביציאה לאחד על אחד של אמבפה במחצית השניה, מגבלות פיזיות של גובה וצעדים והעובדה שמחוץ לקו הוא חלש ביותר, זה הולך לשני הכיוונים.
את הבעיטה של איסקו קורטואה אולי לא היה לוקח, אבל אם כן זה גול שהוא היה מקבל עליו בראש. אני בהחלט מסכים שקורטואה לא מספיק טוב בריאל מדריד. זה עדיין לא הופך את קיילור לשוער גדול.
רואים שהייתה אי הבנה בין וראן לקורטואה, השאלה רק מי אשם בה. עקרונית, אם שוער יורד לקחת את הכדור בצורה הזו אז הבלם שלו צריך לדעת שהוא עוזב. כיוון שאין פה מחסום שפה, נראה שזה פשוט היה שבריר שנייה של היסוס אשר נוצל על ידי מבאפה. להגיד שלקורטואה לבטח אין בזה חלק זה לדעתי קיצוני. אם כבר, בלי לדעת מה קרה בדיוק, זו קודם כל אחריות של קורטואה.
קורטואה לא הגיע לכדור ולכן זה פאול.
אבל הוא גם לא הגיע לרגל של איקרדי,לכן זה לא פאול,לדעתי.
איקרדי נגע בכדור