+חסוס ואייחו עם 90 דקות.
אנצו זידאן, פעם הקפטן של אבא בקסטיליה וכשרון מעניין והיום באמצע הדרך לסיום קריירה בהפועל באר שבע, הצטרף לאלמריה של גוטי. הגישה ההתקפית של גוטי אשר מאמינה באחזקת כדור קוסמת לו, לדבריו, כאילו שהוא הולך לשחק.
עד ינואר אנצו שיחק בקבוצת אבש, מקום אחרון בליגה הפורטוגלית. כבש שנים שערים ב12 הופעות (5 בהרכב).
RDT מחזיר לחיים את אספניול, עם עוד שער חשוב לאספניול, החמישי בחמישה משחקים ומשווה את מספר הנקודות לאלה של מיורקה.
אחרי שהיו בקבר התוכים עוד עם סיכוי להשאר בליגה.
בסופו של יום אנחנו צרכים את אספניול בליגה, בתקווה לשמוע עוד מקרים בהם היא משווה נגד בארסה כשאף אחד לא נותן לה סיכוי.
מדור המושאלים לעונת 2019-2020!
שבוע די פושר של המושאלים. בראשם אודגארד שמדיח אותנו ביחד עם קבוצתו מהגביע, אנדריי לונין ממשיך להציג יכולת טובה, חסוס ואייחו עם הופעה טובה עולה עם גראנדה לחצי גמר הגביע גם כן אך מיובש בליגה, אורדיוסולה עם פעולה ראשונה משמעותית בבאיירן מינכן (שבירת הקרסול של פרישיץ באימון), אשרף עם בישול בליגה אבל סוגר שבוע מאכזב למדי וכו וכו…
מרטין אודגארד (ריאל סוסיאדד, לה ליגה)- 64 דקות ושער בגביע, לא שיחק בליגה .
כנראה שלגבי המשחק בגביע אין יותר מדי מה להרחיב, אודגארד פתח מולנו בהרכב וכולנו ראינו אותו משלים 64 דקות ומבקיע את השער הראשון.
אודגארד פתח בקישור והמשיך בשיתוף הפעולה הפורה עם איסק בשבועות האחרונים (כבר 7 שערים בגביע לחלוץ השבדי של דורטמונד). בדקה ה-22 כדור די דרדלה של אודגארד למרכז השער מצא את אראולה לא מוכן (לדעתי מילטאו הסתיר) והכדור איכשהו נכנס לשער, אודגארד לא חגג.
הרגע היפה ביותר של אודגארד לדעתי היא מסירת האומן לאיסק שהכניע את אראולה אך שער זה נפסל בעקבות נבדל.
מעבר לכך מרטין הוחלף בדקה ה-64 וסוסיאדד כמו שאתם כמובן יודעים הדיחה אותנו עם 4-3 לא נעים. מרטין רושם שער ומסמן וי על עוד משחק טוב בדרך לחצי הגמר, יש לסוסיאדד ולו צ’אנס טוב מאוד ללכת עד הסוף במפעל הזה.
הביצועים בגביע:
בניצחון הליגה 2-1 מול בילבאו מרטין נשאר מחוץ לסגל בעקבות פציעה קלה מההתנגשות עם מרסלו במשחק הגביע.
אשרף חאכימי (דורטמונד, בונדסליגה)- 90 דקות והפסד בגביע, 90 דקות, בישול והפסד בליגה.
אשרף ודורטמונד התארחו אצל ורדר ברמן במסגרת הגביע הגרמני כאשרף פותח כמגן ימני.
בדקה ה-16 טעות קשה של אשרף שהתמהמה עם הכדור ומסר ישר לשחקן יריב הוביל לשער ראשון של ורדר ברמן, שהכפילה את התוצאה בדקה ה-30 מפצצה נהדרת מחוץ לרחבה.
בדקה ה-67 אשרף פרץ מהאגף ומסר כדור טוב לבראנדט, שחצי בעיטה חצי מסירה שלו מצאה את האלנד הנהדר לו נשאר רק לדחוק ממטר ולצמצם ל2-1. המשחק נגמר בתוצאה 3-2 לורדר ברמן שעולה לשלב הבא על חשבון דורטמונד.
אשרף חטף על הראש מאוהדי דורטמונד על המשחק שלו, הם טוענים שלאחרונה ניתן לראות שאשרף פשוט לא יודע להגן כמו שצריך ושעמדה האמיתית שלו צריכה להיות קיצוני התקפי.
מוצגות כמה מהפאשלות שלו אתמול:
לאחר 3 נצחונות ליגה רצופים, חיכתה לדורטמונד משוכה לא קלה בדמות באייר לברקוזן בביתה, כנראה שפאברה הבין את הרמז ממשחק הגביע והחליט להרכיב את חכימי הפעם בקישור ההתקפי. אולי בעקבות מכת הפציעות פאברה שינה מערך ועבר ל 4-5-1 כאשר האלנד פותח כחלוץ יחיד ומתחתיו חאכימי בימין, בראנדט באמצע וסאנצ’ו בשמאל.
מי שראה את התקציר (ומי שלא שירוץ לראות) מבין שהיה מדובר בעוד משחק דורטמונד משוגע וטיפוסי, שנכנסה לפיגור בדקה ה-20 אך חזרה מר מאוד עם הומלס שהשווה את התוצאה לאחר 2 דקות. בדקה ה-33 אמרה צ’אן בשער בכורה מדהים מפציץ כדור בנגיעה ישר לחיבורים, אך וולנד שהעלה את לברקוזן ל 1-0 מבקיע שוב ומשווה את התוצאה ל 2-2 בדקה ה-43.
בדקה ה-52 אשרף עם מסירה מצוינת לסאנצ’ו שמכניע את שוער לברקוזן ורץ לחגוג עם המרוקאי שלנו, לצערם השער נפסל בגין עבירה מוקדמת והותצאה היא עודנה 2-2. בדקה ה-64 מהלך מצוין של דורטמונד שכולל דאבל פס נהדר של אשרף עם סאנצ’ו, לאחר מכן מסירה שמאלה של אשרף לגררו שמכניע את שוער לברקוזן ומעלה את דורטמונד ל 3-2 והפעם באמת.
בדקה ה-81 הגיעה הדקה המשוגעת במשחק בה לברקוזן הפכו את התוצאה ל- 4-3 עם שני שערים מהירים שניצחו להם את המשחק.
אשרף עם משחק לא רע בקישור ההתקפי, אומנם קצת פחות מעורב מבדר"כ אך בכל זאת משלים בישול ועוד כמה פעולות הגנתיות והתקפיות יפות.
הביצועים של אשרף והשערים במשחק (הבישול של אשרף הוא ב 3-2):
אוסקר רודריגז (לגאנס, לה ליגה)- 90 דקות והפסד.
לאחר שניצח עם בעיטה חופשית אדירה את מרטין אודגארד וסוסיאדד בשבוע שעבר, אוסקר קיבל הזדמנות לפתוח בהרכב של לגאנס כדי לנצח מושאל נוסף שלנו, מיוראל ולבאנטה שלו.
לבאנטה הנחיתה 2 מכות על לגאנס בדקה ה-20 וה-28 וגמרה את המשחק די מהר עם 2-0. אוסקר במשחק לא רע משלים 90 דקות, ניסה לבעוט 3 פעמים והגיע למצב טוב בנגיחה לקראת הסיום, הוסיף עוד 2 מסירות מפתח.
בורחה מיוראל (לבאנטה, לה ליגה)- 90 דקות וניצחון.
בצד השני חיכה מיוראל ולבאנטה שרצו לחזור למסלול הנצחונות לאחר לא פחות מ-4 הפסדים רצופים בליגה. מיוראל פתח כחלוץ לצד מרטי.
בדקה ה-20 רוצ’ינה עם בעיטה לפינה מעלה את לבאנטה ל-1-0, 8 דקות לאחר מכן מרטי מקבל כדור גדול ובועט נהדר מהאוויר לרשת ומעלה את לבאנטה ל 2-0. מיוראל עם נסיון בעיטה אחת בדקה ה-74 כשבמצב של אחד על אחד מול השוער בעט ישר לידיו ובזבז הזדמנות טובה. מלבד מצב זה מיוראל לא הגיע למצבים נוספים.
סרחיו רגילון (סביליה, לה ליגה)- לא שיחק.
לופטגי חשב שהוא יוצא לטיול בויגו מול האחרונה בטבלה, וכנראה זו הסיבה שכמה משחקני ההרכב בניהם רגילון לא היו בהרכב אתמול. רגילון נשאר 90 דקות על הספסל וראה את קבוצתו סופגת 2-1 כואב בדקה ה-90 ויורדת למקום החמישי.
טקפוסה קובו (מאיורקה, לה ליגה)- 25 דקות והפסד.
מאיורקה ממשיכה להסריח את הדשא וקובו ממשיך להיות שחקן ספסל.
מאיורקה התארחה אצל אספניול המתאוששת (בעזרתו האדיבה של ראול דה תומאס) למשחק תחתית חשוב כשהפסד יכול להוריד אותה אל מתחת לקו האדום, קובו לצערו ממשיך לראות את קבוצתו הכושלת בעיקר מהספסל, הוא גם ראה את ראול דה תומאס מעלה את אספניול ל 1-0 בדקה ה-58.
ויסנטה מורנו שלח אותו למערכה בדקה ה-65 כדי לנסות ולהביא את השינוי, וקובו בהחלט ניסה בכל הכוח להשפיע על המשחק. קובו לקח על עצמו את המשחק והספיק לרשום מסירת מפתח שלא העלתה דבר ועוד 3 דריבלים מוצלחים מתוך 3 הנסיונות שביצע.
כל זה לא עזר ומאיורקה מפסידה משחק רביעי ברציפות, והיא כבר מתחת לקו האדום.
הביצועים:
דני סבאיוס (ארסנל, פריימרליג)- לא התקיים משחק.
ארסנל לא שיחקו השבוע.
חסוס ואייחו (גרנאדה, לה ליגה)- 90 דקות וניצחון בגביע, לא שיחק בליגה.
חסוס ואייחו חזר מהפציעונת שגרמה לו להיגרע מהסגל במחזור הלה ליגה בשבוע שעבר, כדי להיכנס ישירות להרכב של גראנדה מול מחזית הגביע ולנסיה במסגרת רבע גמר גביע המלך.
כבר בדקה ה-3 רוברטו סולדאדו דהר לעבר השער של ולנסיה ושיגר פצצה מ-16 מטר ישר לשער והעלה את גראנדה ל 1-0 מפתיע. היתרון החזיק רק עד הדקה ה-15 אז רוברטו מורנו השווה את התוצא לאחר קומדיה של טעויות בהגנת גראנדה, גם לואייחו היה חלק בשער כשנטש את מורנו כדי לנסות ולשמור על שחקן אחר.
התוצאה נשמרה עד הדקה ה-90 וכשכולם כבר היו מוכנים להארכה הגיע פנדל משום מקום אותו סולדאדו בעט והעלה את גראנדה וואייחו לחצי הגמר עם 2-1 מפתיע על ולנסיה.
בגדול נראה כי אוהדי גראנדה היו מרוצים מאוד מההופעה של ואייחו ומדברים על כך שהוא חיזוק משמעותי לסגל שלהם.
מול אתלטיקו ואייחו שכנראה נשמר בכפפות של משי היה בסגל אך לא שיחק. גראנדה הפסידה 1-0.
אלברו אורדיוסולה (באיירן מינכן, בונדסליגה)- 7 דקות בגביע וניצחון, לא שיחק בליגה.
תרומתו הראשונה של אורדיוסולה בבאיירן מינכן- תיקל את פרישיץ באימון ושבר לו את הקרסול… לא נעים בכלל.
במשחק הגביע מול הופנהיים אורדיוסולה התחיל על הספסל, וקיבל 7 דקות לשחק כשהתוצאה הייתה 4-2 לבאיירן מינכן, אלברו עוד הספיק לראות את מונאס דאבור משלים צמד בדקה ה-90 ומלחיץ את קבוצתו, אבל לבסוף באיירן מנצחת 4-3 ועולה שלב.
במשחק העונה מול לייפציג הוא ישב על הספסל וראה את חבריו מסיימים בתיקו 0-0 משמים.
אנדריי לונין (אוביידו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות ותיקו.
אוביידו רצתה להמשיך את הרצף שכלל 3 משחקים ללא הפסד מאז בואו של לונין, אוביידו היא הקבוצה שספגה הכי הרבה שערים בליגה השניה העונה (39) והיא חיכתה מאוד לשוער שיוכל לייצב לה את השורות.
אוביידו ולונין יצאו למשחק חוץ מול ראיו ויאקנו וחורחה דה פרוטוס למשחק לא פשוט. לונין סיפק עצירות נהדרות כבר מדקות הפתיחה, ראיו שלטה בקצב ובעטה לשערו של לונין ללא סוף, עם זאת מי שעלתה ראשונה ללוח התוצאות הייתה דווקא אוביידו עם שער בדקה ה-28. ראיו הגבירה הילוך ולונין המשיך להדוף כדורים ולשלוט בצורה מרשימה בכדורי הגובה. עד הדקה ה-75 בה קיבלה ראיו פנדל, לונין כמעט והצליח להדוף את הבעיטה החזקה לפינה אך הנגיעה הקלה לא הספיקה.
המשחק הסתיים ב 1-1 כשלונין נשאר עם המון מחמאות.
הביצועים:
חאבי סאנצ’ז (ויאדוליד, לה ליגה)- לא שיחק.
כרגיל לא מקבל הזדמנות.
חורחה דה פרוטוס (ראיו ויאקנו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות ותיקו.
90 דקות טובות מול לונין ואוביידו, הוא סיפק כמה בעיטות יפות אותן עצר לונין. שוב, מאוד מרוצים ממנו שם.
לוקה זידאן (ראסינג סנטנדר, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות וניצחון.
זידאן עם נצחון 1-0 חשוב מאוד מול אלמריה של גוטי. זידאן רשם 4 הצלות וסגר משחק נהדר, הוא גם קיבל צהוב בדקה ה-70 על בזבוז זמן. סנטנדר למרות הניצחון נשארים במקום האחרון לעת עתה.
הפרט המעניין הוא שאחיו אנזו שחתם בשבוע שעבר באלמריה ישב על הספסל ולצערנו נמנע ממנו להיכנס ולנסות להכניע את אחיו.
הוגו ואייחו (לה קורוניה, ליגה ספרדית שניה)- 22 דקות וניצחון.
הקשר הצעיר שנקנה בינואר רושם דקות ראשונות במדי לה קורוניה, הוא הספיק לעלות בדקה ה-68 כשהתוצאה 0-0 וראה את חברו לקבוצה קונה מכניעה את אלקורקון בדקה ה-93.
אלברטו סורו (סראגוסה, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות ותיקו.
הקשר פתח כרגיל, הפעם מול פאנלבראדה. המשחק נגמר ב0-0 כשסורו משלים 90 דקות ומקבל כרטיס צהוב.
סיכום שבועי:
שער אחד- אודגארד.
בישול אחד- אשרף .
פינת האקסים!
רונאלדו, יובנטוס - רונאלדו לא עוצר, הפעם עם שער במשחק ליגה עשירי ברציפות. יובה עם הפסד 2-1 כואב מול ורונה האחרונה, רונאלדו מצידו שובר שיא הבקעות רצופות בליגה.
ראול דה תומאס, אספניול- בנוסף לרונאלדו גם RDT הוא חבר קבוע בפינת האקסים, הוא הכניע את מאיורקה עם 1-0 חשוב מאוד שמקרה אותה אל הקו האדום. שער חמישי ברציפות לחלוץ שיצא מהקבר של ליסבון
אנחל די מריה, פ.ס.ז’- די מריה פתח פה בדיון בשבוע שעבר, ואני מבין את האנשים שכבר לא רוצים בטובתו לאחר החגיגות המוגזמות מולנו. בכל זאת לי נשאר רק לדווח שדי מריה רושם צמד בישולים בניצחון באמצע השבוע 2-1 על נאנט. במשחק השני שנערך מול ליון די מריה עם שער ובישול ועוד משחק נהדר. 8 שערים ו-11 בישולים בליגה עד כה.
קנאלס, בטיס- האקס החביב העלה את בטיס ל 1-0 מול ברצלונה, לצערו ולצערנו זה לא הספיק.
קאייחון, נאפולי- שער מצמק בהפסד 3-2 של נאפולי המתדרדרת מול לצ’ה, נאפולי כבר במקום ה-11.
קרלו אנצ’לוטי, אברטון- המאמן האהוב רושם ניצחון 3-1 על קריסטל פאלאס ומשחק 5 ברציפות ללא הפסד בפריימרליג, אברטון כבר במקום 7.
בתמונה: אודגארד משתדל לא לחגוג מולנו.
מי לא זוכר את רונאלדו פנומנו? השלושער באולד טראפורד, צמד במשחק האליפות, צמד במשחק הבכורה נגד אלאבס מייד אחרי שעלה מהספסל…הכוכב הברזילאי ששיחק ארבע וחצי שנים בריאל מדריד אמנם סיפר בראיון שעזיבתו מברצלונה נכפתה עליו, אבל הרבה יותר מעניין היה לשמוע מה היה לו לספר על ריאל מדריד והגלאקטיקוס:
“שיחקתי עם רוברטו קרלוס בנבחרת ברזיל והוא נהג לספר לי על כל מה שריאל מדריד מייצגת ועל החוויה שם. זה נדבק לי בראש ואחרי כמה שנים הייתי חייב לראות את זה במו עיניי. הגעתי לריאל מדריד וזה היה אפילו גדול יותר ממה שאמרו לי, גדול מכפי שיכולתי לדמיין. זאת ריאל מדריד - יש ציפייה ענקית ולחץ גדול. וגם את השחקנים הטובים בעולם. שמחתי לגלות שמדובר במועדון הטוב בעולם ועזרתי לולהיות גדול יותר”.
“בסופו של דבר סיפקנו הרבה אושר ורגעים קסומים, היינו דור מנצח וקבוצה מנצחת ואפילו שינינו את הדרך של הכדורגל. היו ציפיות עצומות מאיתנו. הפכנו אתה כדורגל לעסק, יצרנו עידן חדש. מאז, כל מועדון יצר יותר הכנסות ומכר שחקנים גדולים. אני לא יכול להגיד איפה הצגתי את הגרסה הטוב ביותר שלי. נהנתי בכל מקום. אני אוהב לשחק כדורגל ותמיד אהבתי כדורגל. האוהדים יכריעו. ניסיתי תמיד לתת את הטוב ביותר”.
סוסיאדד ניצחה את מירנדס בגביע, אודגור עם שתי פעולות משמעותיות שמראות שהוא לא טוני קרוס: איבוד כדור תחת לחץ 30 מטר מהשער של סוסיאדד שהוביל לספיגה, ומצד שני הבקיע בריבאונד מתוך הרחבה את שער הניצחון והוא בדרך הבטוחה לדאבל פיגרס.
לצערי בחרתי לצפות בקבוצות פחות איכותיות מאיטליה, הנוסטלגיה הפילה אותי, אבל אבי נימני אמר שאודגור היה רע. נדמה לי שהוא לא מייצג אף שחקן מהספסל סוסיאדד אז אולי אפשר להאמין לו
סליחה על האוף טופיק אבל אצל אבי נימני זה לא עניין של אמונה.
לא הייתי אומר שהוא לא מבין את המשחק כי בכל זאת היה שחקן ומאמן אבל כל קשר בינו לפרשנות, מקרי בהחלט.
אני קורא לו ׳פרשן לעיוורים׳
הוא פשוט אומר בקול כל מהלך שהיה במשחק ושרואים בשידור החוזר פלוס הוספת שבחים קלים פה ושם (״מסירה מעולה״ ״בעיטה מצוינת״), איפה הוא ואיפה אלון חזן/אורי קופר לדוגמא.
איך אפשר להזכיר את שניהם במשפט אחד. קופר אדיר, חזן פשוט אונס לי את המוח. שילוב שלו ושל ארבל ואני מעדיף לראות דרדסים במקום.
זה מכוון כי זה 2 סגנונות שונים.
אני מבין את מי שלא סובל את חזן שלא סותם את הפה לשניה אבל הוא אומר הרבה פעמים דברי טעם, דברים שאני כצופה הפשוט לא שמתי לב.
לעומתו, אבי נימני שמה שיש לו להגיד זה ״מסירה טובה של מודריץ׳, מיקום טוב של בנזמה, וסיומת לא מספיק מדוייקת של וניסיוס״
אבי נמני עוד כשהיה שחקן היה ידוע כאדם לא חד במיוחד. לא אשכח את החיקוי שלו בארץ נהדרת ביחד עם רוסו וברקוביץ’. מנמני לא ציפיתי ולא אצפה.
אבל חזן? לא יודע. לא שמעתי ממנו אף פעם משהו חכם. אותי הוא ממש מעצבן. כמעט כמו ששגיא כהן היה מעצבן אותי פעם עד שהתחלתי להתייחס אליו כאל קומדיה.
תן לי את נדב וקופר ואני מוכן לראות גם ליגה ישראלית לא עלינו.
אבי נמני נראה לי כאדם שיש לו ידע אבל לא משתף אף אחד בו. לפי מה שאני מנחש לעצמי, זה שהוא סוכן גורם לו לרצות לראות כמה שיותר שחקנים פוטנציאלים לייצוג, גם אם כאלה שלא יגיעו לגדולה בליגה הספרדית.
את התובנות שלו על השחקנים הוא פשוט לא בדיוק משתף. בקיצור, אל תשאלו אותי למה הוא מקבל משחקים בשני ערוצים שונים. הוא מבין כדורגל, אבל לא מראה את זה. סופר סופר תמוה.
אנחל די מאריה חוגג יום הולדת 32. משחקני הרכש הטובים ביותר שהיו לנו בעשור הקודם. יש פרידות שגרמו לי להיות עצוב ברמה הרגשית כמו ראול וגוטי, וברגע שהוא עזב ידעתי שמדובר בפגיעה מקצועית. לטעמי הוא ישב בול על ה-4:3:3\4:2:3:1 שלנו והבעיה היחידה שלו הייתה שהוא לא הבקיע מספיק. 36 שערים זה מאכזב, אין ספק שגארת’ בייל גולר ממנו. מצד שני הוא בישל 87 פעמים. את שער הניצחון בגמר הגביע הוא בישל דווקא מצד שמאל, אותו אגף בו החל את המהלך שהוביל לשער של בייל בדסימה. הוא גם שיחק באמצע נגד סביליה ב-2:6 המטורף שלנו באדום ופשוט פירק אותה. לטעמי היה מאוד לא צפוי עם הכדור, יכל לחתוך לאמצע, והוא גם בישל בראבונה נגד קופנהאגן במשחק בו הייתי - תענוג. כך היה שער הבכורה שלו.
מן הסתם הליגה הצרפתית היא ליגה ברמה נמוכה אבל הוא תמיד זה שנותן את התחת לצד הכוכבים העצלניים והמספרים שלו שם נפלאים (81 שערים ו-87 בישולים). הוא גם קירקס אותנו בשלב הבתים העונה ונראה טוב במשחקים הקריטיים בצ’מפיונס (0:4 על ברצלונה, מנצ’סטר יונייטד בעונה שעברה ועוד). מתגעגע אליו הרבה יותר מאשר למסוט אוזיל לדוגמא. אנדרייטד.
חכימי פתח קיצוני ימני היום ב4-3-3, בישל פעמיים, כמעט הבקיע פעמיים, רוב ההתקפות מתחילות בדהירה שלו באגף. שחקן שהוא מפלצת והלוואי שריאל מדריד לא תהרוס אותו עם קשקושים כמו סגירה אלכסונית וקו נבדל. רוץ אשרף רוץ
משחק אדיר שלו, כרגיל השחקן שנוגע הכי הרבה פעמים בכדור בדורטמונד, יצר המון מצבים והבישול להאלנד היה אדיר.
אתמול עלתה בי מחשבה שאולי הוא יעשה בייל, ובהמשך הקריירה נראה אותו בעמדות קדמיות ופחות כמגן. אם על מרסלו יש דיון האם הוא באמת צריך לרשום ״מגן״ בקורות חיים, לאשרף יש קשר ממש קלוש לחצי המגרש של הקבוצה שלו.
לא יצא לי לראות הרבה משחקים של דורטמונד העונה, אבל ההודעות שלכם על חכימי מאוד מעודדות.
יכול להיות שהפיתרון לאגף ימין שלנו בהתקפה בעצם “מונח מתחת לאף” ? הוא מספיק טוב בשביל זה?
זה גם יחסוך ממנו להתחרות על דקות מול קרבאחל שלדעתי ישאר המגן הפותח בשנים הקרובות.
בקצרה:
האפשרות שישחק כקשר היא מציאותית אך לדעתי הוא צריך לשחק מגן, הוא לא עד כדי כך טוב מבחינת כישורים התקפיים. גיבוי לקרבחאל ואולי גם של מנדי אחרי שמרסלו ייגמר סופית זה אחלה דקות משחק והוא יוכל לצמוח משם.
בחפירה:
אני חושב שהוא תפור על מערך 3 בלמים, מה שלא באמת יקרה בריאל מדריד.
מבחינה הגנתית חסרים לו עוד הרבה יסודות כדי להיות מגן פותח בריאל מדריד, הוא לא מתקרב לקרבחאל מהבחינה הזו, מצד שני מבחינה התקפית מדובר בנשק אדיר.
הרעיון של הסבה כקיצוני יכולה להיות אופציה מעניינת אבל אני גם לא בטוח אם הוא יותר טוב מהאופציות הקיימות שלנו לעמדה זו. מקווה מאוד שזידאן ישפר אותו הגנתית כך שיוכל לתת גיבוי כמגן שמאלי וימני, וירש את קרבחאל בבוא העת.
גוטי מורחק בסוף המשחק, אבל כשיש לך כזה שיער אז זה לא מעניין.
נ.ב סבאיוס פתח בהרכב ארסנל
מדור המושאלים לעונת 2019-2020!
אחרי שבוע פושר למדי הגיע שבוע טוב יותר מבחינת המושאלים שלנו. סבאיוס חוזר לעניינים עם משחק נהדר, אודגארד מנצח לסוסיאדד את המפגש הראשון בחצי גמר הגביע, אשרף חאכימי עם צמד בישולים ומשחק נהדר, בורחה מיוראל עם עוד שער בלה ליגה, אלברטו סורו עם שער נוסף, ואייחו… פצוע.
אשרף חאכימי (דורטמונד, בונדסליגה)- 90 דקות 2 בישולים, וניצחון בליגה.
אשרף ודורטמונד רצו להתאושש מההפסד בשבוע שעבר כדי להמשיך ולתת פייט לחבורת הצמרת בבונדסליגה הנהדרת השנה. במשחק המוקדם שנערך בשישי הם אירחו את פרנקפורט כשאשרף בעמדת המגן ימני במערך 3 הבלמים.
בדקה ה-33 אשרף קיבל כדור ברחבה ומסר שמאלה לפיזצ’ק שבעט מכל הלב והעלה את דורטמונד ל 1-0, השער הזה פתח את הסכר ודורטמונד הגיעו למצבים רבים כשאשרף עם משחק נהדר ורוב ההתקפות עוברות דרכו בצד ימין. רגע לפני המחצית אשרף עבר בצורה נהדרת את בלם פרנקפורט והיה יכול לכבוש שער אדיר אך בעט גבוה מעל השער.
בדקה ה-49 סאנצ’ו העלה את דורטמונד ל 2-0 ובדקה ה-54 אשרף פרץ נהדר מצד ימין, מסר לסאנצ’ו וקיבל בחזרה את הכדור בתוך הרחבה, ובנגיעה מסר כדור לחלוץ הלוהט באירופה האלנד שכבש את ה 3-0 ושער תשיעי ב-5 משחקים.
בדקה ה-69 היה קרוב אשרף לשער בעצמו אך שוב בעט קצת גבוה מדי מעל השער, גם בשער הרביעי והאחרון היה מעורב אשרף שפרץ יפה מצד ימין, לאחר מכן הכדור הגיע משחקן יריב לגריירו שחתם את תוצאת המשחק.
אשרף מסיים משחק פשוט נהדר מבחינתו, הוא השחקן שנגע הכי הרבה פעמים בכדור במגרש (119), רשם 2 בישולים והיה מעורב גם בשער נוסף, הוביל גם במספר הבעיטות יחד עם הזאר (3), הוא גם היה מצוין מבחינה הגנתית ורשם 3 תיקולים מוצלחים ואגף ימין נעול לגמרי.
אשרף עם 9 בישולים בליגה עד כה, ממוקם במקום השלישי בליגה אחרי סאנצ’ו ומולר, ויחד עם הזאר.
הביצועים הנהדרים של אשרף:
מרטין אודגארד (ריאל סוסיאדד, לה ליגה)- 90 דקות ושער.
משחק חשוב ציפה לסוסיאדד ומרטין, המפגש הראשון בחצי גמר הגביע מול מירנדס מהליגה השניה.
סוסיאדד ציפתה לחיים קלים וניצחון בפער של כמה שערים כדי להפוך את הגומלין לגארבז’ טיים, וכבר בדקה ה-9 נראה הייתה שהיא בדרך לשם שאויארסבל הוכשל ברחבה וניגש לבעוט בעצמו את הפנדל, 1-0 לסוסיאדד. אך בדקה ה-40 סוסיאדד הופתעה כשאודגארד קיבל כדור 35 מטר מהשער תחת לחץ, איבד את הכדור שהוביל את מירנדס לשער שוויון מפתיע מאוד.
כנראה שהשוויון עיצבן מאוד את מרטין שרץ עם הכדור מחצי המגרש עד לסף הרחבה, שיחרר בעיטה שהשוער הדף, את הריבאונד בעט פורטו והשוער הדף גם כן, מרטין ניגש לריבאונד השני ובעט מכל הלב לרשת, 2-1 לסוסיאדד. בפתיחת המחצית השניה מרטין הכניס כדור גאוני לפורטו שהחמיץ ברשלנות מול שוער, בהמשך הכניס עוד כדור נהדר לאויארסבל שהחמיץ.
המשחק נגמר בתוצאה 2-1 הדי מאכזבת מבחינת סוסיאדד, מרטין משלים 90 דקות עם שער ניצחון ועוד כמה מצבים טובים שסידר לחבריו, הוא אומנם ראה משחקים טובים יותר אבל בניגוד לאבי נמני אני לא חושב שזה היה משחק רע שלו.
הביצועים בגביע:
משחק הליגה נגד אייבר נדחה עקב זיהום אוויר (What?).
אוסקר רודריגז (לגאנס, לה ליגה)- 35 דקות ותיקו.
אוסקר נכנס כמחליף בדקה ה-55 בטיס והספיק לרשום 35 דקות טובות שעזרו לקבוצתו לסיים בתיקו 0-0 ולצבור נקודה חשובה. כמו כן רשם 2 מסירות מפתח.
בורחה מיוראל (לבאנטה, לה ליגה)- 71 דקות, שער והפסד.
אחרי הניצחון על אוסקר רודריגז ולגאנס שגאל את לבאנטה מ-4 הפסדים ברצף, רצתה לבאנטה להמשיך במסלול הנצחונות מול ויאריאל, מיוראל קיבל מקום בהרכב כחלוץ שני לצד מרטי.
כבר בדקה ה-9 מורנו מבישול של אלקסר העלה את ויאריאל ל 1-0, במחצית הראשונה בורחה היה מאוד לא מעורב במשחק ונגע מעט מאוד פעמים בכדור. במחצית השניה כדור רוב של רלוס קרק מצא את מיוראל שממטר דחק קדימה והשווה את תוצאה המשחק, מיוראל חוזר להבקיע לאחר 5 משחקים שחונים.
המשחק נגמר בתוצאה 2-1 לויאריאל שהחזירה את היתרון בדקה ה-61, מיוראל הוחלף בדקה ה-71.
מיוראל רושם שער ליגה חמישי והוא שובר את שיק ההבקעות שלו בליגה שעמד על 3, מצד שני הוא נגע רק 18 פעמים בכדור כל המשחק, נתון מביך למדי, הוא היה די נעלם כל המשחק אבל השכיח את זה עם השער המצמק.
תקציר המשחק:
סרחיו רגילון (סביליה, לה ליגה)- 54 דקות ותיקו.
רגילון חזר למשחק שעל הנייר היה צריך להיות בכיס של סביליה מול אספניול שאומנם השתפרה מאז הגעתו של ראול דה תומאס, אבל ראול דה תומאס נפצע ולסביליה הייתה סיבה נוספת להגיע מעודדת להתמודדות.
רגילון פתח כמגן שמאלי וראה את אוקמפוס מעלה את קבוצתו בדקה ה-8 ל 1-0. בדקה ה- 1-1 הגיע השוויון המפתיע של אספניול, רגילון רשם מחצית לא טובה עם כמה איבודים.
בדקה ה-50 גרם רגילון לחור גדול אותו ניצל וו לי הסיני (רגילון פוחד מקורונה?) שהכניע את השוער והעלה את אספניול ל2-1. בשלב זה ללופטגי נמאס והוא החליט להוציא את רגילון בדקה ה-54 מהמגרש. משחק לא טוב של הילד.
החור של רגילון:
טקפוסה קובו (מאיורקה, לה ליגה)- 38 דקות וניצחון.
אחרי 4 הפסדים רצופים וירידה מתחת לקו האדום, מאיורקה הייתה חייבת נקודות במשחק הבית מול אלאבס, כרגיל במשחקים האחרונים קובו פותח על הספסל.
מאיורקה שלטו במשחק והגיעו לכמה הזדמנויות ובדקה ה-30 הייתה יכולה לעלות ל 1-0 אך סביליה החמיץ פנדל למאיורקה. בדקה ה-52 נכנס קובו במקום האקס שלנו פבאס במטרה להביא את השער המיוחל.
קובו היה פעיל מאוד החל מכניסתו למגרש, בדקה ה-56 הוא פרץ באגף שמאל ומסר כדור מצוין לרודריגז שהבקיע שער יפה, אך שער זה נפסל עקב נגיעת יד… בדקה ה-63 הצליחה מאיורקה סוף סוף לעלות ל 1-0 משער של חואן הרננדז והצליחה לשמור תוצאה זו עד לסיום.
לזכותו של קובו יאמר שמרגע כניסתו ההתקפה של מאיורקה נראתה הרבה יותר טוב, הוא הצליח למסור 2 מסירות מפתח ולבצע כמה פעולות יפות מאוד, נקווה שזה יעניק לו מקום בהרכב במשחק הבא.
הביצועים:
דני סבאיוס (ארסנל, פריימרליג)- 82 דקות וניצחון.
דני שלנו עבר תקופה קשה למדי (והתחדש בתספורת רונאלדו), יכולת פושרת לצד פציעה קשה ואי אמון מצד המאמנים גרמו לו לצאת מהרוטציה, למעשה הוא לא שיחק בפריימרלג מאז ה-2 בנובמבר.
אתמול במשחק הבית מול ניוקאסל ארטטה החליט לזרוק את סבאיוס ישר להרכב, המחצית הראשונה הלכה קשה לארסנל ואף קבוצה לא הצליחה לעלות ליתרון, סבאיוס מצידו פתח בעמדה אחורית מהרגיל לצד צ’אקה בקישור האחורי, והצליח לשלוט ביד רמה במשחקה של ארסנל. סבאיוס חילק מסירות נהדרות לימין ושמאל, עצר את התקפות ניוקאסל ונראה נהדר.
במחצית השניה השתחרר הפקק וארסנל הבקיעו 2 שערים מהרים של אובמיאנג אהובנו ופפה, סבאיוס הוחלף ב 2-0 בדקה ה-82 וראה מהספסל את אוזיל ולקאזט מבקיעים 2 שערים נוספים.
סבאיוס רשם משחק נהדר, למרות שלא השלים 90 דקות הוא היה השחקן הבולט בקבוצתו עם 108 נגיעות, אחוז דיוק במסירות מרשים של 96%, 3 מסירות מפתח ו-2 תיקולים נהדרים. התקשורת האנגלית כהרגלה יוצאת מפרופורציות וקוראת לארסנל להחתים את סבאיוס על חוזה קבוע ולתת לו את המקום בהרכב, נחכה למשחק החלש הבא שלו כדי שאוהדים יקראו לזרוק אותו מהממלכה.
הביצועים:
חסוס ואייחו (גרנאדה, לה ליגה)- 45 דקות והפסד בגביע, לא שיחק בליגה.
גראנדה וחסוס אירחו את אתלטיקו בילבאו במסגרת חצי גמר גביע המלך, חסוס פתח על הספסל.
בדקה ה-42 איקר מוניאין העניק לבילבאו שער חוץ חשוב והעלה את קבוצתו ל 1-0. ואייחו נכנס בדקה ה-5 כדי לנסות ולהתמודד עם אינוקי וויליאמס שגרם לו לעבוד קשה מאוד וניצח אותו כמה פעמים במאבקים של אחד על אחד. המשחק נגמר בתוצאה 1-0 שמעניק לבילבאו מקדמה חשובה לקראת הגומלין.
בניצחון הליגה 2-1 על ויאדוליד חסוס ואייחו לא שיחק בעקבות… ובכן, פציעה.
אלברו אורדיוסולה (באיירן מינכן, בונדסליגה)- לא שיחק .
המושאל שלנו שעבר כדי לקבל דקות לא קיבל דקה בניצחון באיירן.
אנדריי לונין (אוביידו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות והפסד
מאז שהגיע לונין לאוביידו הם לא הפסידו, והם רצו להמשיך עם הסטטיסטיקה הזו מול אלקורקון.
בדקה ה-3 התקוות האלו החלו להתנפץ כשאלקורקון עלתה ל 1-0 מבעיטה שהטעתה את לונין אחרי שפגעה בשחקן יריב, בדקה ה-39 לונין ניסה להגיע לכדור אך במקום זאת הוריד את החלוץ של אלקורקון וגרם לפנדל אותו ניצחון אלקורקון כדי לעלות ל 2-0, אין ספק שלונין היה יכול לפעול טוב יותר, אוביידו עוד הספיקו לצמק מפנדל אך זה לא הספיק להם והם מפסידים 2-1.
מלבד הטעות בשער השני לונין רשם 3 הצלות נאות.
הביצועים:
חאבי סאנצ’ז (ויאדוליד, לה ליגה)- לא שיחק.
כרגיל לא מקבל הזדמנות.
אלברטו סורו (סראגוסה, ליגה ספרדית שניה)- 81 דקות, שער וניצחון
סראגוסה וסורו ממשיך ללהוט, הם התארחו אצל אלצ’ה לקרב צמרת וכבר בדקה ה-12 סורו שלנו העלה את קבוצתו ל 1-0 עם שער קל במיוחד מול שער ריק לאחר ריבאונד. המשחק נגמר ב 2-1 לטובת סראגוסה עם שער ניצחון של לואיס סוארז האימתני, סראגוסה במקום השני ונראים חזק במאבק על הכרטיס ללה ליגה.
סורו השלים 81 דקות טובות עם שער ליגה רביעי, 3 מסירות מפתח וניצחון.
התקציר והשער פה:
https://eldesmarque.com/zaragoza/real-zaragoza/noticias/42727-partido-elche-zaragoza-2/cronica
חורחה דה פרוטוס (ראיו ויאקנו, ליגה ספרדית שניה)- 69 דקות ותיקו.
משחק בינוני לחורחה ב 0-0 מול טנריפה, הוחלף בדקה ה-69.
לוקה זידאן (ראסינג סנטנדר, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות והפסד.
הפסד 2-0 כואב ללוקה וראסינג שנשארים במקום האחרון.
הוגו ואייחו (לה קורוניה, ליגה ספרדית שניה)- לא שיחק.
הרכש המוזר של ינואר לא שיחק השבוע.
סיכום שבועי:
3 שערים- אודגארד, מיוראל, סורו.
2 בישולים- 2 של אשרף.
פינת האקסים!
רונאלדו, יובנטוס- שער מאוחר של רונאלדו בפנדל בדקה ה-91 מול מילאן בגביע, המשחק נגמר ב 1-1.
מרקוס יורנטה, אתלטיקו מדריד - סוף סוף קצת נחת ליורנטה שפתח בעמדה פחות מוכרת לו כקשר ימני מול ולנסיה, הוא הבקיע שער לה ליגה ראשון בקריירה מול ולנסיה והשלים 90 דקות ב2-2.
אנחל די מריה, פ.ס.ז’ - בישול נוסף לסטטיסטיקה לדי מריה ב4-4 המשוגע מול אמיין.
מסוט אוזיל, ארסנל- סוף סוף אוזיל עם שער ליגה, הבקיע את השלישי של ארסנל ורושם שער ראשון העונה בכל המסגרות.
בתמונה: סבאיוס והתספורת.