דיון המושאלים ואקס המדרידיסטאס ::

קודם כל מזל טוב :star_struck:.

בהחלט קשוח, בייחוד שפינת המושאלים קיבלה תפנית של מחזור אמצ"ש, כל שבוע :sweat_smile:.

את דעתי על אוסקר כתבתי כבר למעלה אחרי הבומבה שהוא שחרר בשישי האחרון, אני בהחלט מצפה לראות אותו בקבוצה יותר טובה בעונה הבאה.

ואם כבר מדברים על שחקן שצריך לשחק בקבוצה יותר טובה, אז אי אפשר שלא להזכיר את קובו.
אני מרגיש שהוא די “התבזבז” העונה במאיורקה,
גם במשחק נגדנו וגם בדקות שיוצא לי לראות אותו מדי פעם כשמאיורקה רצה לי בטלויזיה, לא נראה שיש לו עם מי לשחק.
להשאיר אותו עוד עונה עם קבוצה כזו, זה לזרוק את הכשרון שלו לפח לדעתי.

מדור המושאלים לעונת 2019-2020!

השבוע היה בסימן אשרף חאכימי שאומנם לא שיחק, אבל לפי הדיווחים בדרך הבטוחה לאינטר ללא דרך חזרה. הליגה בגרמניה הסתיימה ואורדיוסולה זכה לדקות משחק נדירות. ועל המגרש סבאיוס מעלה את ארסנל לחצי גמר הגביע עם שער מצוין, מיוראל ממשיך בכושר הטוב וממשיך להבקיע, גם הוגו ואייחו מבקיע שער בוגרים ראשון בקריירה, לונין ממשיך להציג יכולת טובה, קובו הראה מולנו ניצוצות.

אוסקר רודריגז (לגאנס, לה ליגה)- 24 דקות ותיקו.

החלו דיווחים השבוע שקבוצות גדולות יותר מלגאנס רוצות את אוסקר, בניהן ויאריאל וולנסיה. הדיבור הוא מכירה עם ביי-בק ונראה שזו באמת האופציה ההגיונית ביותר שנוגעת אליו.
אוסקר התחיל על הספסל מול גראנדה כדי לקבל מנוחה לקראת המשך המאבקים של לגאנס בתחתית הליגה.
בדקה ה-22 נכנס אוסקר כמחליף עקב פציעה של קרייו, לצערו הרב נפצע גם הוא בדקה ה-46 ונאלץ להתחלף כעבור 24 דקות בלבד מאז שנכנס. לא הספיק לעשות הרבה במשחק שנגמר ב 0-0.
בהפסד הכואב 2-1 לאוססונה בדקה ה-96 אוסקר לא היה בסגל בעקבות הפציעה. לגאנס סופגת הפסד כואב ונראה שהיא בדרך הבטוחה לליגה השניה, לא בטוח שנראה את אוסקר עוד על הדשא השנה.

טקפוסה קובו (מאיורקה, לה ליגה)- 90 דקות והפסד, 90 דקות והפסד.

היפני הקטן שלנו זכה לפתוח מולנו בדי סטפנו ולהפסיד 2-0. קובו נתן משחק לא רע בכלל והראה את הכישרון שיש בו, הדריבל שלו בדקה ה-62 היה פשוט תענוג.
הוא ניסה לבעוט 3 פעמים, הגיע להזדמנות טובה לאחר אותו הדריבל, וגם ניסה בעיטה חופשית מרחוק שהלכה גבוה. הוא השחקן שנגע הכי הרבה פעמים בכדור מבין שחקני מאיורקה, השלים 95% דיוק במסירות (בדר"כ לוקה מבחינה זו) והשלים 5 דריבלים מוצלחים שהם הכי הרבה במגרש.
אני באמת חושב שלקובו יש את כל סט הכלים בשביל להיות שחקן גדול, מהירות, דריבל, בעיטה לא רעה, יכולת מסירה נהדרת, והכי חשוב- המון נחישות וחריצות. חלק טוענים שמדובר בעונה מאכזבת של קובו,אבל לטעמי בשביל שחקן בן 19 שמשחק בלה ליגה לראשונה בחייו צריכים להיות קצת יותר סלחניים. אומנם הקבוצה בה הוא נמצא היא פשוט נוראית, אבל מצד שני הוא התחשל ולמד לקחת על עצמו ולנסות הרבה יותר גם אם הוא נכשל, מה שכנראה לא היה מתקבל בקבוצה טובה יותר. בכל מקרה אני רוצה לקוות כי בשנה הבאה נראה אותו בקבוצה שמשחקת כדורגל אמיתי, שם יוכל גם לבטא את עצמו במספרים.

הביצועים:

במשחק השני מול בילבאו קובו המשיך לקבל הרבה קרדיט, גם במשחק זה השלים 90 דקות ונראה שהקרדיט שהוא מקבל מהמאמן מורנו עוזר לו לצבור המון ביטחון. הוא אומנם הולך מדי פעם ראש בקיר, ושוגה לעיתים בקבלת ההחלטות, אבל הוא סיפק המון מסירות יפות ורגעים יפים, ודי ברור שהוא כנראה השחקן הכי מוכשר במאיורקה.

הביצועים:

אשרף חאכימי (דורטמונד, בונדסליגה)- 45 דקות והפסד.

המושאל המדובר ביותר השבוע נכנס כמחליף לאחר המחצית ב 4-0 להופנהיים של דאבור, דורטמונד מסיימת את העונה במקום השני.

כאמור לפי דווחים רציניים מאוד, אשרף בדרך למכירה לאינטר ב40 מליון יורו ללא סעיף מכירה חזרה.
ובהמשך למה שכתבתי פה לפני כמה ימים: אני חושב שאשף שחקן כדורגל מצוין, הוא מהיר מאוד, יכולות התקפיות יוצאות דופן, יכול לשחק בכמה עמדות ובשני הצדדים. ומצד שני הוא לא טוב מקרבחאל כרגע כמגן ימני, ואני אבין אם הוא לא ירצה לחזור לריאל בשלב זה. מהצד של ריאל, אני לא מוכן לקבל מכירה ב-40 מליון יורו עבור שחקן כזה ללא סעיף קניה חזרה כלשהו. למרות הקורונה, אני חושב שהוא שווה לפחות 60-70 מליון יורו בשוק של היום ובלי קשר לכסף אני כן חושב שהוא שחקן שיוכל להועיל לנו בסגל בשנה הבאה. נראה מה יהיה…

מרטין אודגארד (ריאל סוסיאדד, לה ליגה)- 58 דקות והפסד.

לא כל כך ברור מה עובר על אודגארד ועל קבוצתו סוסיאדד מאז החזרה מהפגרה. סוסיאדד שהתמודדה על המקום לליגת האלופות והייתה במקום מצוין רושמת הפסד 3 ברציפות, הפעם מול סלטה ויגו, וכרגע כבר לא בטוח שתגיע לאירופה.
מרטין גם הוא ממשיך ביכולת לא מרשימה, הוא אומנם הרים כמה כדורים טובים שהיו יכולים להיגמר בגול (3 מסירות מפתח), אבל הבעיטה היחידה שהגיע אליה בתחילת המשחק הייתה חייבת להסתיים בגול אך לא התלבשה לו.

הביצועים:

בורחה מיוראל (לבאנטה, לה ליגה)- 21 דקות והפסד, 75 דקות, שער וניצחון.

נכנס ל-21 דקות מול אתלטיקו מדריד ולא הצליח לעזור לקבוצתו שהפסידה 1-0.
במשחק הנהדר מול בטיס מיוראל היה שותף מלא בחגיגה שנגמרה ב 4-2 לטובת קבוצתו. בדקה ה-21 עבר מיוראל את בלם בטיס והבקיע שער גדול שהעלה את קבוצתו ל 1-0, משם הדרך ל 4-0 לטובת לבאנטה נסללה ובטיס הצליחה רק לצמק עם 2 שערים במחצית השניה.
מיוראל עם משחק נהדר, נבחר למצטיין על ידי רוב כלי התקשורת והוחלף בדקה ה-75. הוא רושם שער 7 העונה שהוא יותר מכל שערי הלה ליגה שהיו לו עד היום ביחד. לפי כלי התקשורת ולנסיה רוצה לרכוש אותו מריאל, שמבחינתה תשאיר סעיף קנייה בחזרה במקהר ומיוראל יתפתח לחלוץ המוביל שקיוו ממנו להיות.

השער הנהדר:
https://hofoot.uprafa.com/player/html/48B14Asnqg789?popup=yes&autoplay=1

סרחיו רגילון (סביליה, לה ליגה)- לא שיחק השבוע.

ב 2-2 מול ויאריאל ולא היה בסגל, בתיקו 1-1 מול ויאדוליד היה בסגל אך לא שיחק.
סביליה כנראה מתכוננת ליום שאחרי רגילון שעוד לא ברור מה גורלו בשנה הבאה.

דני סבאיוס (ארסנל, פריימרליג)- 80 דקות וניצחון בליגה, 23 דקות ושער ניצחון בגביע.

סבאיוס ממשיך לקבל הרבה קרדיט לאחרונה, וארסנל שלו סוף סוף חוזרת לנצח והפעם מול סאותהמפטון בתוצאה 2-0. סבאיוס פתח בהרכב והשלים 80 דקות סולידיות למדי.
המשחק המעניין יותר מצידו של סבאיוס היה רבע גמר הגביע בו ארסנל התארחו אצל שפילד יונייטד.
דני נכנס בדקה ה-67 כשהתוצאה הראתה 1-0 לארסנל משער של פפה, אך שפילד השוותה לקראת הסיום בדה ה87 ל 1-1. בדקה ה-91 הגיע דני שהבקיע בסיומת נהדרת לשער לאחר חדירה יפה לרחבה, הוא מעלה את ארסנל לחצי גמר הגביע ואוהדים של ארסנל מרוצים.
מדובר בסה"כ בשער ה-2 של סבאיוס העונה בכל המסגרות, שעוד לא הצליח למצוא את השער בפריימרליג.

השער:

חסוס ואייחו (גרנאדה, לה ליגה)- 90 דקות ותיקו, 90 דקות והפסד.

חסוס ואייחו קיבל הזדמנות נוספת לפתוח בהרכב קבוצתו הסולידית מול לגאנס של אוסקר.
בניגוד למשחקים קודמים, ואייחו הציג משחק סולידי ויציב. בדקה ה-64 לגאנס קיבלה פנדל אותה החמיצה, לאחריו ואייחו התאבד על הכדור והציל שער בטוח.
התקציר (ההצלה של ואייחו בדקה 2:20):

במשחק מול אייבר המשיך ואייחו לקבל קרדיט, קבוצתו הפסידה 2-1 אך ואייחו רשם משחק לא רע, כנראה שהקרדיט שקיבל לאחרונה הגדיל לו את תחושת הביטחון.
גראנדה עם עונה סולידית למדי ממוקמת כעת במקום ה-10, אנחנו עוד נפגוש אותה העונה.

אלברו אורדיוסולה (באיירן מינכן, בונדסליגה)- שיחק!!! 62 דקות.

אלברו מקבל הזדמנות נדירה לפתוח בהרכב באיירן מינכן ולהשלים 62 דקות בניצחון המוחץ 4-0. באיירן מסיימת את העונה בכושר מדהים, אני מהמר עליה בצ’מפיונס השנה.
מבחינת אלברו, מדובר כאמור בהשאלה שלא ממש הצליחה והוא לא קיבל את הדקות שהוא רצה לקבל. בכל מקרה, אוהדי באיירן לא נשארו אדישים להופעה הזו של אלברו והתגובות בטוויטר בואו נגיד… לא מחמיאות במיוחד.
https://twitter.com/RodryGoatSZN/status/1276888694566334466?s=20
https://twitter.com/SpeedyPhonzales/status/1276884873236688896?s=20

לפחות אלברו זכה להניף את צלחת האליפות של באיירן.

אנדריי לונין (אוביידו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות וניצחון, 90 דקות והפסד.

כבר כתבתי בעבר שהעונה של אוביידו מתחלקת ל-2, לפני הגעתו של לונין ואחריה.
אוביידו הייתה קבוצה נוראית למדי, קבוצת ההגנה הגרועה ביותר בליגה השניה בספרד, החל מינואר ההגנה של אוביידו התייצבה ביחד עם הגעתו של לונין.
לאוביידו יש עוד הרבה על מה לשחק העונה, התחתית בסגונדה דוויז’ן רותחת, והיא הגיעה למשחק מול חיחון שהיא חייבת להתחיל לנצח, והיא בהחלט עשתה זאת עם 1-0 קטן וחשוב.
ללונין סה"כ לא חיכתה יותר מדי עבודה, אבל את ההצלה הגדולה שלו הוא נתן, הוא השרה ביטחון בהגנה ושמר על שער נקי.

הביצועים:

במשחק השני אוביידו רושמת הפסד כואב מאוד לנומנסיה 1-0. אוביידו יורדת למקום ה-19 ונמצאת בסכנה גדולה לירידה לליגה השלישית, יש לה בעיה קשה בהבקעת שערים.

סוג של ביצועים:

אלברטו סורו (סראגוסה, ליגה ספרדית שניה)- 70 דקות וניצחון.

70 דקות מפורזות לסורו ב 2-1 על אקסטרמדורה שהעלה את סראגוסה חזרה לפסגה, הוא רשם משחק מבולבל ואיבד 10 כדורים.

חורחה דה פרוטוס (ראיו ויאקנו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות ותיקו.

90 דקות סולידיות ב1-1 של ראיו מול ספורטינג חיחון.

לוקה זידאן (ראסינג סנטנדר, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות ותיקו.

ראסינג רושמת 1-1 מפתיע מול פונברדינה, אך המחסור בנצחונות משאיר אותה עמוק במקום האחרון במרחק 10 נקודות ממקום מבטחים. זידאן עם משחק סולידי ו-2 הצלות.
במשחק השני הפסידה ראסינג לאלבסטה, זידאן סופסל במשחק הזה במה שמסמן חוסר אמון מהמאמן כלפיו.

הוגו ואייחו (לה קורוניה, ליגה ספרדית שניה)- 45 דקות ובישול.

הקיצוני שנקנה על ידינו בינואר והושאל ללה קורוניה לא קיבל הרבה הזדמנויות תחילה, אך עתה נראה שהוא על המסלול ואחרי בישול ראשון בשבוע שעבר, מגיע שער ניצחון חשוב ב 1-0 של לה קורוניה עם נגיחה מ-5 מטרים, שעדיין בסכנת ירידה לליגה השלישית מול אלצ’ה מהצמרת. ואייחו נכנס כמחליף, כמו בשבוע שעבר, והספיק לנצל נהדר את 32 הדקות שקיבל עם שער, 3 מירות מפתח ו-4 דריבלים מוצלחים.

השער:

סיכום שבועי:
3 שערים- הוגו ואייחו, דני סבאיוס, בורחה מיוראל.
0 בישולים.

פינת האקסים!

כריסטיאנו רונאלדו, יובנטוס- אחרי החזרה העגומה מפגרת הקורונה שכללה הפסד בגמר הגביע רונאלדו ויובנטוס חוזרים ומנצחים את בולוניה, רונאלדו הבקיע את הראשון מפנדל עם שער סרייה א מספר 22. ב4-0 המהדהד על לצ’ה כריסטיאנו רשם את אחד ממשחקיו הטובים באיטליה עם שער מפנדל נוסף ובישול נהדר לדיבאלה. 23 שערי ליגה ו-4 בישולים.
דנילו, יובנטוס- האקס המיותר בתבל נכנס בדקה ה-66 והספיק לקבל 2 צהובים בדקות ה-82 ו-91 ולספוג הרחקה מטומטמת ביותר שקבוצתו מובילה 2-0.
קנאלס, בטיס - שער ליגה שישי לאקס בהפסד 4-2 ללבאנטה של מיוראל.
חוסלו, אלאבס- האקס הנשכח צימק בהפסד 2-1 לאתלטיקו מדריד, שער ליגה עשירי העונה וראשונה מזה 5 חודשים.
קאייחון, נאפולי- האקס האהוב שרושם עונה לא טובה עם שער ליגה שלישי בניצחון 3-1 על ספאל.
גוטי, אלמריה- למרות עונה טובה מאוד כאשר אלמריה ממוקמת במקום השני, פוטר גוטי מעמדת המאמן של אלמריה בצעד די מוזר. כנראה שזה גם לא ישנה יותר מדי לאנזו זידאן שעבר לקבוצה בינואר ולא קיבל דקות מאז מרץ.

בתמונה: סבאיוס חוגג.
image

מקווה לא להרוס, אבל אני התרגשתי בעיקר מהקאמבק של אריאן רובן בן ה-36 בכרוניגן. אחרי שנה מחוץ למגרשים, חזר מפרישה כדי לשחק בקבוצת נעוריו. קיבל את מספר 10. הוא התאמן עם באיירן מינכן לא מעט זמן ובקיץ היו לו הצעות מפ.ס.וו איינדהובן, מארק ואן בומל אפילו התחנן אליו שישוב (סיפר שסבל מכאבים כרוניים ולכן התעקש לפרוש).

בהולנד השוו בינו לבין סניידר השמן והבליין, לדעתי רובן הוא ההולנדי הטוב ביותר בדור הנוכחי\משנות ה-2000 ואחריו רוד ואן ניסטלרוי. גם היום בגילו הוא שחקן קטלני, הבעיה היחידה היא שכל פציעה סבירה תדרוש זמן כפול בהחלמה - בגלל הגיל ומשום שזה עדיין רובן…

עלבון גדול מאד לרוד בעיני. הסיבה היחידה שההשוואה הזאת נראית לגיטימית היא בגלל הסגלים שהיו סביבם במועדונים. בנבחרת רובן הגיע להישגים מרשימים יותר, אבל עדיין.

אני יכול להתווכח לגבי שניהם אבל הנקודה שלי היא שווסלי סניידר לא ברמה הזו עם כל הכבוד לעונת הטרבל המדהימה באינטר וגם לשנים יפות באייקס, הליגה ההולנדית קצת בשוליים. הוא עבר לשחק בטורקיה בגיל מאוד-מאוד מוקדם. חבל לי על סניידר וגם נגעלתי מכל הראיונות שסיפק בתקשורת, ממש גאה בעצמו שלא היה מקצוען וכדומה. הוא דווקא פיתח אצלנו דווקא סוג של עבודת הגנה מינימלית.

רובן לדעתי הרבה-הרבה יותר מוכשר ממנו והוא היה מעבר לשחקן של טריק אחד, בקריירה בתחילת דרכו הוא היה קטלני גם משמאל. הזיכרון הראשון שלי ממנו היה ביורו 2004 כשדיק אדבוקט הנורא הוציא אותו ביתרון 0:2 על צ’כיה. רוד לדעתי השחקן הכי גדול בליגת האלופות (מבחינת היכולת שהפגין ולא כישרון כמו רונאלדו ‘השמן’) שלא זכה במפעל וחבל, היו לו עונות מדהימות.

מאז מאי שעבר ש איקר קסיאס האגדי לא משחק כדורגל לאחר שסבל מהתקף לב. הוא עדיין לא פרשת רשמית אבל היום הסתיים חוזהו בפורטו, הקבוצה אצלה שיחק מאז 2015/16. על אף לא מעט קשיים בתחילת דרכו, איקר שינס מתניים, זכה עם הקבוצה באליפות וגם הגיע פעמיים לשמינית גמר ליגת האלופות. בשנה שעברה נבחר לשוער העונה. במועדון הוקירו תודה עם סרטון מרגש: “לנצח תהיה אחד מאיתנו”. סאן איקר רשם 156 הופעות בפורטו. בשנה שעברה ספג 19 שערים ב-31 משחקים ושמר על שער נקי 18 פעמים בליגה. לפניכן, בעונת האליפות, ספג עשרה שערים ב-20 משחקי ליגה ושמר על שער נקי 12 פעמים. רק אל תפרוש, יישבר לי הלב

זה לא סוד שהתאכזבנו כולם לשמוע ש אשרף חכימי לא יחזור בעונה הבאה, ואחרי שנתיים נפלאות בדורטמונד הוא נמכר לאינטר ב-40 מיליון יורו, סכום די מצחיק בהתחשב למחירים של היום. העונה רשם תשעה שערים ועשרה בישולים ב-45 הופעות. אומרים שהוא חושש מתחרות עם דני קרבחאל. בכל מקרה, המגן פרסם היום מכתב פרידה:

"מעולם לא דמיינתי שהרגע הזה יכול לבוא. זו לא פרידה, מכיוון שאתה לא יכול להיפרד מהבית שלך, אתה יכול להתרחק, אבל זה תמיד יהיה הבית בו מצאתי את האושר והערכים שגרמו לי לצמוח. ריאל מדריד היא הבית שלי, גדלתי, התפנקתי וחונכתי כדי שאהפוך להיות האדם שאני כרגע, בריאל מדריד לא רק מגדלים ספורטאים אלא גם בני אדם.

נכנסתי לדלת של ולדבבאס בגיל שש בלי שאוכל להעלות בדמיון כמה אהיה מאושר. תודה לכל אחד ואחד מעובדי המועדון, למאמנים שלי ולכל חברי הצוות שלי (רובם באמת חברים) שליוו אותי בשלב יפהפה זה של חיי. וכמובן, תודה לכל המדרידיסטאס שתמכו בי ושימשיכו לתמוך בקבוצה בכל עת. עכשיו אני אהיה עוד אחד מהם - עוד אוהד". כזכור המגן רשם 17 הופעות בעונת 2017/18 תחת זידאן בהן תרם שני שערים ובישול. הוא שיחק בליגת האלופות פעמיים נגד טוטנהאם. את הבכורה ערך נגד אספניול במחזור השביעי.

משחק טוב של קובו מול אתלטיקו עם לא מעט פעולות יפות.
מעניין מאוד לאן יושאל בעונה הבאה.
עם מאמן טוב ובקבוצה שמשחקת התקפי הוא יוכל לעשות צעד נוסף ומשמעותי.
מכל הצעירים שלנו הוא לדעתי המוכשר ביותר.

וואוו,חתיכת הופעה מול אחת ההגנות הטובות באירופה כשהוא משתף פעולה עם נגרים,מרשים מאוד.
הלוואי שישלחו אותו לקבוצה סטייל ויאריאל/סוסיאדד שיהיה לו עם מי לשתף פעולה בעונה הבאה ולהראות מה הוא שווה באמת.

צר לי כרגיל להרוס, קובו הוא אפילו לא שחקן ההתקפה הכי טוב/חשוב של מאיורקה (זהו בודימיר). כרגע הוא שחקן חביב בלי תאכלס ועם נחיתות פיזית משמעותית שלא תאפשר לו לשחק באגפים ברמות הגבוהות.

ארחיב על זה מחר, אבל לדעתי קובו הוא המושאל עם הכי הרבה פוטנציאל שיש לנו, גם ביחס לגיל, גם ביחד לזה שמדובר בעונה ראשונה בליגה אירופאית.
קדם למשחק הזה עוד הופעה מול סלטה ויגו עם 2 וחצי בישולים.

לבקשתך, הדיבור הוא שסוסיאדד הם אכן המועמדים העיקריים לקלוט אותו בשנה הבאה, בהחלט יהיה מעניין.

מבחינת מספרים? יכול להיות.
אין ספק שהוא הכישרון הגדול ביותר שם. והיחיד בערך שמסוגל לעבור שחקנים. אם אינני טועה הוא ניצב בשורה הראשונה בליגה של דריבלים מוצלחים.

לגבי נחיתות פיזית.
קודם כל, זה לא מדויק. הוא אמנם קטן ורזה אך ממש לא פראייר. הוא מצליח לנצח בהמון מאבקים וכלל לא מפחד להיכנס למאבקים כאלה. בכאלה שהוא מפסיד זה מסתיים לא פעם בעבירה עליו.
בנוסף, הבחור בן 19 ממש עכשיו. בעונה ראשונה בספרד. באחת הקבוצות החלשות. אפשר לראות שהקבוצות היריבות מתמקדות בעיקר בו. במשחק מולנו זה היה בולט מאוד.
ושוב, הוא רק בן 19 בעונה ראשונה. דוד סילבה וברנרדו סילבה הם שחקנים ברמה הגבוהה. שניהם לא חזקים ממנו.
הוא עוד יכול להיכנס לחדר הכושר ולהתפתח משמעותית.
לי אישית הוא מזכיר מאוד את דיבאלה. גם בסגנון וגם בממדים הפיזיים.

מה שאי אפשר לקחת ממנו זה את הדריבל הקטלני שלו והשליטה הגבוהה בכדור. וזה לא רק כישרון. זאת מציאות שמתורגמת למספרים.

אם לא היה בו כלום ריאל מדריד לא הייתה מחתימה אותו. מכאן ועד הכתרים המרחק רב, כרגע הוא רחוק אפילו מאודגור שבאמת הוביל קבוצת מרכז טבלה לעונה סבירה. קובו אפילו לא פתח בשליש מהמשחקים של קבוצה שיורדת ליגה.

שניהם משמעותית חזקים ממנו.
מספרים יהיו יותר טובים כנראה בקבוצה פחות גרועה עם יותר שחקנים שיכולים גם לסיים את המסירות שלו. אבל היפני חייב לחזק את פלג גוף עליון בצורה דרסטית אם רוצה עתיד ברמה הגבוהה של הכדורגל העולמי.

כישרון לבטח לא חסר לו.

קודם כל, הבנאדם פתח בקצת יותר משליש מהמשחקים שלו 21/31.
אודגור לקח קבוצה חזקה בהרבה עם שחקנים טובים הרבה יותר. אני מחזיק מאוד מהנורבגי, אבל אין שום ספק שבקבוצה שנוגעת קצת יותר בכדור ובכלל מסוגלת לבצע יותר פעולות משמעותיות הנתונים של היפני היו מרשימים הרבה יותר ממה שיש לו במאיורקה החלשה.
אפשר להתבונן במבנה הגוף של הילד (לגמרי נראה חלש) ואפשר פשוט לראות אותו. הוא הרבה יותר חזק ממה שנראה. זה לא שאין לו על מה לעבוד. כתבתי כאן לא מזמן שהוא חייב להיכנס לחדר הכושר ולהעלות את מסת השריר.
ועדיין, הוא לא פראייר. הוא יודע להיאבק ולנצל עמידה נכונה של הגוף במאבקים כאלה. ניתן לראות כמה פעמים הכדור נלקח ממנו בעבירות. וכמה קבוצות מתרכזות בעיקר בו. מה שמקשה עליו הרבה יותר.

בכל אופן, לדיון הזה יש מסגרת מסוימת - הצעירים שלנו.
טענתי שלדעתי הוא המוכשר ביותר. לא שמחר הוא יהפוך לטוב בעולם. ואת זה אני מבסס על גיל, קבוצה, הסתגלות, מראה עיניים ונתונים. למשל, העובדה שהוא חולק עם מסי את ממוצע הדריבלים הגבוה למשחק - 5.4 (עד החזרה מהפגרה).

מסכים שיש לו עוד לאן להתפתח ובטוח מסכים עם זה שהפוטנציאל גדול מאוד. ברצוני להאיר את תשומת הלב לעוד דבר שהוא ניחן בו, בניגוד לויניסיוס למשל. לקובו נגיעה נקייה מאוד בכדור, מסירות טובות וקבלת החלטות לא רעה בכלל, וכמו שכבר צוין פה, השימוש שלו במימדיו ומרכז המשקל הנמוך של הגוף נראה טוב. על הדריבלינג בכלל אין מה לדבר, ברמה הגבוהה ביותר כבר עכשיו.

מצד שני גיא צודק שהוא אפילו לא שחקן ההתקפה הכי טוב בקבוצתו (כן המוכשר ביותר) ובהחלט זקוק לתוספת של תכלס. זה גורם לי לתהות האם יוכל לזכות בחולצת ההרכב בסוסיאדד למשל.

פיזית הוא בעיקר לא מהיר. זה יפה שהוא מתפקד טוב מאוד על שטח קטן, אבל לי לפחות הוא מצטייר כמו עוד אחד מהשחקנים האלה שלא יוכלו לשחק על בסיס קבוע לא באגף ולא במרכז המגרש ברמה מספיק גבוהה. כדי להיות קיצוני טופ אתה צריך להיות מהיר במידה מסוימת ו/או לספק מספרים של שערים-בישולים. אלה שני דברים קריטיים שכרגע אין לו. ובקישור המרכזי, שם האיטיות שלו פחות תבלוט וכך גם המחסור בתרומה התקפית משמעותית, כנראה אין לו מקום מטעמים הגנתיים ומיקום (הוא מעולם לא שיחק שם).

מדור המושאלים לעונת 2019-2020!

אז נפרדנו רשמית מאשרף חאכימי ונאחל לו בהצלחה, גם אורדיוסולה עוזב את המדור עקב סיום העונה בגרמניה.
השבוע קובו המשיך בכושר הטוב שלו ורשם 2 בישולים וחצי במשחק אחד ועוד משחק נהדר מול אתלטיקו מדריד, חסוס ואייחו ממשיך לקבל דקות, סבאיוס ממשיך ביכולת טובה, לונין מציל פנדל ואוסקר ומיוראל מבוקשים בקבוצות טובות יותר לקראת השנה הבאה.

טקפוסה קובו (מאיורקה, לה ליגה)- 83 דקות, 2 בישולים וניצחון, 90 דקות והפסד.

איזה משחק היה לקובו ולמאיורקה, לאחר 5 משחקים ללא ניצחון מתוכם 4 הפסדים, פגשו מאיורקה את סלטה לאחר שעזרה לנו עם תיקו מול בארסה.
מאיורקה פשוט התפוצצה על סלטה, כשהשער הראשון מגיע מפנדל של בודימיר שהעלה את מאיורקה ל 1-0, השער השני הגיע לאחר מסירה טובה של קובו לחואן הרננדז, שהשתלט על הכדור ובעט את הכדור לשער (לא נחשב לבישול לקובו כי הכדור נגע בשחקן סלטה בהשתלטות של הרננדז). השער השלישי בדקה ה-40 הגיע לאחר מסירה של קובו לפוצו שבעט נהדר לפינה, בודימיר העלה את מאיורקה ל 4-1 לאחר שאספס צימק בין לבין, גם בשער זה קובו היה מעורב לאחר הכנסת כדור טובה . השער החותם הגיע גם הוא מבישול של קובו שמסר לסביליה שהפציץ מחוץ לרחבה.
בין לבין קובו תרם עם המון עבודה קשה, הוא לא מפחד ממאבקים פיזיים ועוזר המון בהגנה, יש לו מוסר עבודה מאוד גבוה ולדעתי הוא יהיה נכס לכל מאמן.
קובו מכפיל את כמות הבישולים שלו בליגה ומגיע ל-4, בנוסף ל-3 שערים.

הביצועים:

במשחק השני שנערך השבוע התארחה מאיורקה אצל אתלטיקו שנמצאת בכושר טוב.
קובו שלנו השלים 90 דקות וקבוצתו הובסה 3-0. מצד שני, קובו רשם משחק פשוט נהדר, ההבדל בין הרמה שלו לעומת הרמה של שאר חבריו לקבוצה היא פשוט ענקית. כל ההתקפות של מאיורקה עברו דרכו, הוא רשם 6 דריבלים מוצלחים שהם הכי הרבה במגרש ועשה את החיים של חימנס לקשים ברמות. כמו כן רשם 5 מסירות מפתח שהם הכי הרבה במגרש גם כן, והיה נראה רמה מעל כולם.
קובו ממשיך להראות מה הוא שווה, ואם הייתי סקפטי בהתחלה, עכשיו אני די בטוח שהוא המושאל הכי מוכשר שיש לנו, נקווה שהפוטנציאל ימומש.

הביצועים המרשימים:

הדיווחים לגביו מספרים שריאל מאוד תשמח לראות אותו אצל ריאל סוסיאדד בשנה הבאה, רוב הסיכויים שיושאל לקבוצת לה ליגה בכירה יותר בשנה הבאה.

אוסקר רודריגז (לגאנס, לה ליגה)- לא שיחק.

לגאנס בדרך הבטוחה לליגה השניה, ולא בטוח אם אוסקר הפצוע יקח חלק במשחקים הנותרים לעונה.
בכל מקרה זה לא אמור לעניין אותו יותר מדי, כי בעקבות העונה הטובה שלו יש לו ביקוש רב על ידי קבוצות טובות ביבשת, בין המוזכרות הראשיות היא מילאן שתרצה לשים את ידה על הקשר. מועמדות נוספות שהוזכרו לגביו הן לאציו, שאלקה, סוסיאדד, סביליה ועוד ועוד… הדיבור הוא מכירה עם סעיף ביי-בק.

מרטין אודגארד (ריאל סוסיאדד, לה ליגה)- 45 דקות וניצחון.

סוסיאדד ממשיכה לקרוס, אודגארד לא שותף בהפסד 2-1 לחטאפה עקב פציעת ברך.
בתחילת השבוע שעבר היו דיווחים מלחיצים מאוד על פציעת ברך טורדנית שמציקה למרטין כבר מתחיל השנה, וכי יצטרך טיפול בגידים שימנעו ממנו לשחק העונה ועל כך שהוא נמצא בספק גם לפתיחת העונה הבאה.
בדרך פלא חזר מרטין לספסל של סוסיאדד במשחק מול אספניול היורדת הראשונה, וראה את קבוצתו סופגת שער כבר בדקה ה-10. מרטין עלה מהספסל במחצית במקום ינוזאי והכניס אנרגיה חיובית מאוד למגרש, סוסיאדד ניצחו 2-1 משערים של איסק וחוסה.
מרטין רשם 2 דריבלים ו-2 מסירות מפתח. טוב שחזרת.

הביצועים:

בורחה מיוראל (לבאנטה, לה ליגה)- 79 דקות ותיקו.

בורחה פתח בהרכב ורשם 79 דקות לא רעות ב 0-0 מול ויאדוליד, הוא רשם 3 מסירות מפתח אך לא הגיע להזדמנויות כיבוש טובות.

סרחיו רגילון (סביליה, לה ליגה)- 90 דקות וניצחון.

לאחר שלא ראה יותר מדי דקות בזמן האחרון, רגילון חוזר להרכב סביליה שמנצחת 3-0 את לגאנס המסכנה.
רגילון רשם 90 דקות טובות באגף שמאל, 3 תיקולים מוצלחים ומשחק הגנתי טוב.

דני סבאיוס (ארסנל, פריימרליג)- 90 דקות וניצחון, 83 דקות וניצחון.

נראה שהפגרה עשתה טוב לדני, שחוזר ומקבל הרבה קרדיט מארטטה.
לאחר השער הדרמטי של סבאיוס שהעלה את ארסנל לחצי גמר הגביע, פתח סבאיוס בהרכב מול נוריץ’ החלשה שנמצאת במקום האחרון.
ארסנל הביסה 4-0 מצמד של אובמיינג ו-2 שערים נוספים של צ’אקה וסוארס. אומנם סבאיוס לא כבש או בישל, אבל האוהדים היללו את ההופעה שלו במרכז המגרש, הוא השחקן שנגע הכי הרבה פעמים בכדור במגרש, רשם אחוז מסירות מדויקות גבוה ועזר גם בפן ההגנתי. האוהדים של ארסנל מציינים שזו ההופעה הטובה ביותר שלו מאז שהגיע לקבוצה ושזה בדיוק מה שציפו לראות ממנו כשחתם.
לארסנל יש עוד על מה לשחק העונה כשמקום בצ’מפיונס עדיין ריאלי גם הליגה האירופית לא מובטחת עדיין.

ניתן לראות את הביצועים הנהדרים כאן:
https://twitter.com/sr_collings/status/1278571373993000960?s=20

גם במשחק מול הוולבס המשיך סבאיוס לקבל קרדיט בהרכב, וגם במשחק הזה היה מהמצטיינים, סיפק מסירות נהדרות, המון עבודה בהגנה וביטחון. ארסנל רושמת ניצחון 2-0 חשוב מול הוולבס הנהדרים ונראה כי הם עלו על הגל.
סבאיוס המשיך לקבל מחמאות מהאוהדים על המשחק שלו.

ועוד סרטון ביצועים:

חסוס ואייחו (גרנאדה, לה ליגה)- 90 דקות וניצחון, 7 דקות וניצחון.

חסוס ממשיך לקבל קרדיט לאחרונה, וטוב לראות אותו משחק וצובר ביטחון. גם היכולת השתפרה למען האמת, והפעם חסוס השלים 90 דקות בניצחון 2-0 של גראנדה על אלאבס.
משחק רביעי ברציפות שחסוס מקבל קרדיט בהרכב ו-90 דקות, נקווה שימשיך ככה.

במשחק השני מול ולנסיה, ואייחו פתח על הספסל ונכנס בדקה ה-83 כדי לעזור לקבוצתו לשמור על ה 2-2.

אנדריי לונין (אוביידו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות וניצחון, 90 דקות, עצירת פנדל והפסד.

אחרי הפסד כואב אירחו לונין ואוביידו את מירנדס למשחק חשוב מאוד בקרבות התחתית של הסגונדה דויז’ן.
אוביידו עלו ל 1-0 בדקה ה-41, יתרון עליו הצליחו לשמור למשך כל המשחק. לונין המשיך להצטיין ורשם 4 הצלות, 1 מהן תיכנס לקלטת.

הביצועים:

במשחק השני מול אלצ’ה קבוצתו הפסידה 2-0 שהשאיר אותה בסכנת הדחה, אבל הרגע הגדול מבחינת לונין היה בדקה ה-12 כאשר הציל פנדל ושמר על ה0-0 בדקה זו, מה שלא עזר לקבוצתו שהפסידה.

העצירה:

אלברטו סורו (סראגוסה, ליגה ספרדית שניה)- 54 דקות והפסד, 21 דקות והפסד.

סראגוסה חזרו בכושר לא טוב מפגרת הקורונה, סורו השלים 54 דקות והפסיד 1-0 לאלצ’ה.
גם במשחק השני של השבוע הפסידה סראגוסה 1-0 והפעם לחירונה, סורו נכנס בדקה ה-69 ולא עזר לקבוצתו.

חורחה דה פרוטוס (ראיו ויאקנו, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות והפסד.

דה פרוטוס השלים 90 דקות בהפסד של ראיו לאלקורקון הארורים, רשם 3 מסירות מפתח.

לוקה זידאן (ראסינג סנטנדר, ליגה ספרדית שניה)- לא שיחק.

לוקה זידאן פצוע לפי הדיווחים ולא ברור אם ישחק במשחקים שנותרו לראסינג השנה. בכל מקרה, הם הפסידו 3-1 לאקסטרמדורה ו 2-1 לאלצ’ה והם ממשיכים לשקוע במקום האחרון.

הוגו ואייחו (לה קורוניה, ליגה ספרדית שניה)- 59 ותיקו, 8 דקות וניצחון.

לאחר סדרה של משחקים טובים כמחליף, מקבל ואייחו הזדמנות ראשונה בהרכב במשחק של דפורטיבו מול טנריף.
ואייחו רשם 59 דקות לא רעות עם כמה נגיעות יפות ו-3 דריבלים מוצלחים.
רשם גם 8 דקות בניצחון 2-1 על הואסקה.

סיכום שבועי:
0 שערים
2 בישולים- 2 קובו

פינת האקסים!

כריסטיאנו רונאלדו, יובנטוס- רונאלדו ובעיטה חופשית זה צמד שלא כל כך הולך ביחד בשנים האחרונות, אבל השבוע זה קרה בדרבי מול טורינו, רונאלדו רשם בעיטה חופשית מושלמת וגם בישול לדיבאלה.
מוראטה, אתלטיקו מדריד- צמד למוראטה ב 3-0 של אתלטיקו על מאיורקה וקובו, מוראטה עם 11 שערי לה ליגה השנה.
דניס צ’רישב, ולנסיה- הרוסי שכבר הגיע לגיל 29 רושם בישול שני העונה מול גראנדה וואייחו ב2-2. עונה בינונית לקשר שלא קיבל הרבה דקות בליגה העונה.
קאייחון, נאפולי- שער ליגה רביעי לקאייחון העונה, הפעם ב 2-1 על רומא.

בתמונה: קובו.

אתמול פורסם שבטיס רוצה את איש הפירות, וריאל מדריד דורשת פאקינג 10 מיליון יורו עבורו. גול אחד ואפס בישולים ב21 משחקים העונה בכל המסגרות.

:open_mouth:

עונה מאכזבת למדי של דה פרוטוס. הייתי מופתע מאוד שהחליטו להשאיל אותו דווקא לויאדוליד בתחילת העונה ולא לקבוצה מהליגה השניה, בכל זאת לא מדובר על איזה כישרון על. בויאדוליד כמעט ולא קיבל דקות, בראיו מקבל המון דקות ומציג יכולת לא רעה שלא באה לידי ביטוי במספרים. אם נצליח למכור אותו ברבע מהמחיר של אשרף זו בהחלט תהיה הזייה אחת גדולה.

וכן, צ’רישב… הזוי!