תמיד אהבתי חולצות כדורגל ואני חושב שכבר שנים בקושי החלפתי את הביגוד “היפה” שלי כלומר ג’ינסים ומכופתרות או חולצות ‘יציאה’, לעומת האוסף שהולך וגדל כל הזמן. זה קצת מחזיר אותנו לילדות, אני בכלל אספן גדול של ריאל מדריד.
חולצת הכדורגל הראשונה שלי הייתה כזו מזויפת של רונאלדו-פנומנו באינטר, כחולה-שחורה יפהפיה, בן דוד שלי טס והביא לי כשלא אהבתי כדורגל בכלל. יחד איתה זכינו באליפות בית ספר בתל נורדאו בכיתה ו’ ובכינו מאושר כמו ילדים מפגרים.
החולצה הראשונה של ריאל מדריד הייתה כזו של ראול שנקנתה על ידי חבר של אבא שלי שגר במלאגה, מקורית במאה יורו, למעשה תלבושת עם סימן של שנת המאה של המועדון וחולצה של 2002/03 וביום בו ראול עזב את ריאל מדריד והלכתי למפגש אייסוקר - היא הייתה קטנה עליי בפעם הראשונה, זה קוסמי.
תמיד הייתי פריק של כמות ולא איכות, אהבתי כילד לקנות גם מזויפות בשוק בטורקיה, ועכשיו אני קונה רפליקות ואחת לתקופה מקבל את הקריזה החיובית ומזמין 4-5 במחיר לא רע בכלל. האחרונות למשל מהעונה: פדה ואלוורדה כחולה, דני קרבחאל בית וגם של קיליאן אמבפה, ותמיד של ליגת האלופות.
בעבר היה קצת קשה יותר להשיג חולצות ישנות והיית צריך להתבסס על מזל ועל Eaby אבל היום לא חסרים מוכרים אז בשנים האחרונות מצאתי את עצמי ממש ממלא את האוסף שלי וקונה עוד ועוד חולצות של ראול למשל וכדומה.
אני משתדל בכל פרק של פוד קלאסיקו להגיע עם חולצה אחרת, מתישהו כבר נגמרו לי יחסית האפשרויות, או לפחות חולצה אקטואלית. פפה היה בן 40 לפני 3-4 ימים? אגיע לפרק עם חולצה שלו. השבוע לפני…כריסטיאנו רונאלדו הפך לגדול המבקיעים של ריאל מדריד? אז אגיע עם חולצה של כריסטיאנו.
כשהייתי ילד אז פחות דווקא אבל בערך מכיתה ז’ שהייתי הולך בצהריים לשחק עם החברים כדורגל בשכונה אז תמיד הייתי מגיע עם חולצת כדורגל ולעתים דווקא מפתיע ולא עם כאלו של ריאל מדריד (של ברצלונה אין לי אף אחת גם לא של אתלטיקו מדריד. את מנצ’סטר יונייטד ויובנטוס אף פעם לא אהבתי אבל הערכתי וכן יש לי חולצות של אגדות כמו דיוויד בקהאם, אלסנדרו דל פיירו).
הייתי שנים רבות מדריך קייטנות וגם מגיע עם חולצות של שחקנים לקייטנות כדורגל ולא רק וזה היה מדרבן את הילדים שהייתי המדריך שלהם. כמאמן בחוג כדורגל בבית הספר כבר כמה שנים האמת שאני בכל אימון (ראשון-שלישי-חמישי) מגיע עם חולצה של ריאל מדריד גם בניצחונות וגם בהפסדים. יש לי שתי קטגורויות יחסית: יש את החולצות שהן לצפייה במשחקים בלבד, כי אני פרנואיד ברמת הלכלוך והכביסה וכבר נכוויתי. ויש את הקטגוריה השנייה שמותר ללכלך אותה ולאמן איתה כלומר לא קורה כלום אם יעוף עליה חול או בוץ וכדומה.
לדעתי היום החולצות הרבה יותר נגישות ולכל ילד צעיר יש חליפת לאמין ימאל או קיליאן אמבפה אפילו משוק הכרמל.
החולצה הכי מיותרת שיש לי היא של רוביניו (בגלל מה שקרה בהמשך הקריירה שלו וההאשמה באונס), ושל ווסלי סניידר שהיה כישלון חרוץ אצלינו. גם חסה רודריגס לא הצליח וכמובן אדן הזאר.
חולצות “שאר העולם” שיש לי: תיירי הנרי, אשלי קול, אוליבר קאן, מיכאל באלאק, פרנק ריברי, חאבייר זאנטי, רונאלדו-פנומנו (אינטר), כריסטיאנו רונאלדו (מנצ’סטר יונייטד), זלאטן איברהימוביץ’, פרנצ’סקו טוטי, אלסנדרו דל-פיירו, סטיבן ג’רארד, מייקל אואן (ליברפול) אריאן רובן (צ’לסי), קאקה (מילאן), מירוסלב קלוסה (ברמן) | נבחרות: לואיס פיגו, זינדין זידאן, רונאלדו, לוקה טוני (רציתי “טוטי” ואמא קנתה לי טוני).
חולצות ריאל מדריד: ראול (בסביבות ה-20), כריסטיאנו רונאלדו, סרחיו ראמוס [יותר מאחת לכולם], איקר קסיאס, לואיס פיגו, זינדין זידאן, רונאלדו-פנומנו, רוברטו קרלוס, פרננדו היירו, גוטי, פרננדו רדונדו, דיוויד בקהאם, לוקה מודריץ’, קלוד מקאללה, טוני קרוס, מרסלו, פפה, גארת’ בייל, רפאל ואראן, אנטוניו רודיגר, לוקאס ואסקס, קיליאן אמבפה, ג’וד בלינגהאם, ויניסיוס ג’וניור, צ’אבי אלונסו, קארים בנזמה, איסקו, דני קרבחאל, נאצ’ו, חסה רודריגס, ווסלי סניידר, רוביניו, אדן הזאר, פאביו קנבארו.
*חולצות של הפועל תל אביב: שתיים של דאבל 2009-10, שתיים של דאבל 1999-00, אחת של הגביע ב-1998-99, חולצה של עונת 2007-08, חולצת קאפה של 2003-04, חולצה של 2000-01, חולצת ליגת האלופות מזויפת (דגלאס דה סילבה) וחולצות של 2022-23, של העונה שעברה ושל העונה.
*חולצות של נבחרת ספרד - בעיקר ראול: יורו 2000, שתיים ‘רגילות’ של הנבחרת, אחת של מונדיאל 2002, אחת של יורו 2004 ואחת בלי מספר של מונדיאל 2010..