קרבחאל עוזב - דיון פרידה מגאוות הקאנטרה והשריד האחרון של הדסימה

זה היה באוויר ועכשיו הגיעה ההודעה הרשמית. ביום שבת ב-22:00 ריאל מדריד תסיים את עונת 2025/26 נגד אתלטיק בילבאו במשחק שהוא כבר ממש לא חסר חשיבות. זו תהיה ההזדמנות של הסנטיאגו ברנבאו להיפרד מהאגדה דני קרבחאל שיעזוב את המועדון בכבוד מלכים שכה מגיע לו. לפחות כמו זה שזכו לו לוקה מודריץ’ וטוני קרוס. שנה שישית ברציפות שהקפטן של ריאל מדריד עוזב.

המגן הימני העביר 23 שנים בריאל מדריד בסה"כ אחרי שהצטרף לקבוצת הילדים ב-2002 וזכה ב-27 תארים - יותר מכל אחד אחר למעט לוקה מודריץ’. יש לו 450 הופעות בקבוצה הבוגרת, פתח בהרכב בכל ששת הגמרים של ליגת האלופות ואף כבש באחרון נגד בורוסיה דורטמונד ונבחר ל-MVP.

התאריך בשבת יהיה ה-23 במאי, יום לפני ציון 12 שנה לזכייה בדסימה – גביע האלופות העשירי. ואותו קרבחאל, אז בעונת הבכורה בקבוצה, הוא “השורד” האחרון של אותו דור מפואר של ריאל מדריד, זה שהשתלט על אירופה.

גמר 2014: פותח בהרכב ב-1:4 על אתלטיקו מדריד - V
גמר 2016: פותח בהרכב בניצחון על אתלטיקו בפנדלים (ונפצע) - V
גמר 2017: פותח בהרכב ב-1:4 על יובנטוס ומבשל שער - V
גמר 2018: פותח בהרכב ב-1:3 על ליברפול (ונפצע) - V
גמר 2022: פותח בהרכב ב-0:1 על ליברפול - V
גמר 2024: פותח בהרכב ב-0:2 על דורטמונד וכובש שער בדרך למצטיין - V.

עד כמה זה צירוף מקרים או התערבות הגורל שדווקא קרבחאל, הילד הבלונדיני החמוד, היה זה שנבחר מבין כל הקפטנים של הקבוצות הצעירות של המועדון – להיות זה שיניח את אבן הפינה יחד עם האגדה אלפרדו די סטפאנו ב-12 במאי 2004, העת בו נחנך מתחם האימונים החדש של ריאל מדריד – וולדבבאס. “לא יכולנו לבחור טוב יותר. כבר ידענו אז לאן הוא יגיע”, אמר אמיליו בוטראגיניו בחיוך כמובן.

פחות או יותר מתחילת הקריירה הוא התמודד עם אתגרים בלתי רגילים. אם זה ז’וזה מוריניו שהתעלם ממנו וההתחשלות בגרמניה, אם אלה הפציעות הארורות לפני שינוי התזונה שלו, היו מגינים ימניים שכבר שכחנו את שמם, כאלה שהמועדון רכש בהרבה כסף כדי שיילחמו איתו על המקום ב-11. אבל קרבחאל ניצח את כולם ואת הכל - עד לפציעה האכזרית נגד ויאריאל ממנה לא באמת התאושש..

ההודעה: "ריאל מדריד והקפטן שלנו דני קרבחאל הסכימו לסיים פרק נפלא כשחקן במועדון שלנו בסוף העונה הנוכחית. ריאל מדריד רוצה להביע את תודתה וחיבתה לאחת האגדות הגדולות ביותר של המועדון שלנו ושל הכדורגל העולמי. קרבחאל הוא אחד מחמשת השחקנים שלאורך ההיסטוריה של הכדורגל הצליחו לזכות בשישה גביעי אירופה, והוא היה חלק מקבוצה שכיכבה באחת התקופות המבריקות ביותר בהיסטוריה שלנו.

"עבור נשיא ריאל מדריד, פלורנטינו פרס - “דני קרבחאל הוא אגדה וסמל של ריאל מדריד ואקדמיית הנוער שלה. דמותו לצד אלפרדו די סטפנו האהוב והבלתי נשכח שלנו, כשהוא מניח את אבן הפינה של ריאל מדריד סיטי, תישאר לנצח בליבם של כל המדרידיסטאס ובהיסטוריה של המועדון שלנו. קרבחאל תמיד היה דוגמה לערכי ריאל מדריד. זה תמיד יהיה ביתו”.

"ריאל מדריד מאחלת לדני קרבחאל ולמשפחתו כל טוב בשלב החדש הזה בחייו. אצטדיון סנטיאגו ברנבאו יחלוק לו כבוד בשבת הקרובה לרגל משחק הליגה האחרון שתשחק הקבוצה שלנו.

הנה סרטון הפרידה המרגש של קרבחאל באינסטגרם עם רגעים אייקונים כמובן מהיותו ילד צעיר והתמונה האייקונית עם די סטפאנו, ימיו בקסטיליה וכדומה ועד לזלילת התארים בקבוצה הבוגרת בדגש על ליגת האלופות, עם קריינות שלו. הוא פותח באומרו - “הגיע הרגע הכי קשה בחיים שלי. בסוף השבוע אלבש את החולצה של ריאל מדריד בפעם האחרונה. אני חש גאה שניצלתי כל שנייה ונתתי את כל-כולי”. “תמיד אזכור את הדסימה, את שלוש הזכיות בליגת האלופות, אליפויות, רמונטדות בלתי נשכחות…”.

“אני עוזב בשלווה בידיעה שקיימתי את מילתי. תודה לכם שהפכתם את הברנבאו למקום שבו חלומות מתגשמים. רק מי שהיה בתוך האצטדיון הזה יכול להבין את הקסם שאתה מרגיש כשהמועדון הזה נלחם נגד הבלתי אפשרי. היו פציעות, נסיגות ורגעי ספק שבחנו אותי. ותמיד, תמיד קמתי. כי אם יש דבר אחד שבזכוץ הסמל הזה טבוע בי, זה לעולם לא לוותר. יש לי שש זכיות בליגת האלופות ו-27 גביעים. אחרי זה, אני עוזב בשלווה, בידיעה שקיימתי את מילתי. אני סוגר את הפרק הזה אחרי יותר מ-450 משחקים, כשבכל רגע נתתי הכל”.

כמובן שלשחקנים זה לא חדש, הם כבר ידעו, הרגישו, שמעו, גם סרטון הפרידה הוכן מבעוד מועד. יתחילו הפוסטים המרגשים באינסטגרם וכדומה. דני סבאיוס כתב לו יפה אבל מה שכתב לו נאצ’ו ריסק אותי. אני מרגיש שהקבוצה בלי נשמה, חסרים לי החבר’ה האלה, הזהות. “קארווה, איזו תקופה נפלאה עברה עליי יחד איתך. כל הרגשות והמאבקים שחווינו, אבל מעל הכל, השמחה. לגדול איתך ועם משפחתך במועדון של חיינו היה ללא ספק הטוב ביותר. עכשיו הגיע הזמן שתחוו משהו שונה, אבל אני בטוח שזה יהיה גם מדהים. מזל טוב, אגדה, דוגמה למסירות מוחלטת”.

חוסלו גיסו של קרבחאל מרגש כמובן: " היום, זה לא רק שחקן שנפרד. היום, סיפור שהחל כחלום ילדות והפך בסופו של דבר לאגדה מגיע לסיומו. הייתה לי הזכות לחוות את המסע הזה איתך מבפנים, לחלוק את חדר ההלבשה, האימונים, הניצחונות, ההפסדים והרגעים שיישארו לנצח בזיכרוננו. אבל מעל הכל, הייתה לי הזכות לחלוק אותו עם מישהו מהמשפחה שלי, וזה הופך את הכל למיוחד עוד יותר.
"מעטים האנשים שיכולים לומר שהם הקדישו את כל חייהם לאותו סמל. לא רק שעשית זאת, אלא גם הגנת על הצבעים האלה בגאווה, בענווה ובאהבה ללא תנאי בכל משחק. הגשמת את החלום שמיליוני ילדים מדמיינים בשלב מסוים: לשחק עבור המועדון הטוב בעולם. ולא רק לשחק… גם הפכת לקפטן, הנפת גביעים והשארת חותם בל יימחה על ההיסטוריה של המועדון.
"מאחורי כל גביע עומדות שנים של מאמץ, הקרבה ומסירות. והייתי בר מזל מספיק לחוות חלק מזה לצידך, לחגוג יחד תארים ורגעים שלעולם לא נשכח. אבל מעבר להצלחות, למחיאות הכפיים ולגביעים, מה שבאמת יישאר הוא האדם שאתה. כי אגדות לא זכורות רק בזכות מה שהן מנצחות, אלא גם בזכות איך שהן גורמות לסובבים אותן להרגיש. היום נסגר פרק, אבל שמך יהיה קשור לנצח למועדון הזה וללבבות של כולנו שהיינו ברי מזל מספיק לחלוק איתך את המסע הזה.
“תודה על כל רגע. תודה שייצגת את הסמל הזה כמו מעטים אחרים. ותודה לך, מעל הכל, שאפשרת לי לחיות את הסיפור הזה איתך. תמיד תהיה חלק מהמועדון הזה. תמיד תהיה הקפטן. אני אוהב אותך, אח”.

סרחיו ראמוס: “קרווה היקר, מהאבן הראשונה של עיר הספורט וולדבבאס כילד ועד טיפת הזיעה האחרונה בכל משחק, עברת נצחונות מעוררי קנאה עם לא יותר ולא פחות משישה גביעי אירופה, אתה מייצג נהדר של מהי ריאל מדריד ומה מי אמור להיות שחקן ריאל מדריד. היה תענוג לחלוק כל כך הרבה הצלחות, קרבות, אתגרים ורגעים מדהימים לצידך. יהיה מוזר לא לראות אותך עולה ויורד בצד ימין של הסנטיאגו ברנבאו, אבל הריצות שלך תמיד ייזכרו. עכשיו הגיע הזמן לשינוי במה ואתה כבר יודע את זה מעומק ליבי אני מאחל לך ולמשפחתך את כל הטוב, ידידי. מזל טוב על המורשת הגדולה הזו”.

מרסלו: “אחי הקטן, ברכות ותודה. הייתה לי הזכות לראות אותך גדל באקדמיית הנוער של ריאל מדריד וגם את הזכות לחלוק איתך כל כך הרבה שנים, כל כך הרבה ניצחונות וכל כך הרבה תארים על המגרש. 23 עונות בהן הגנת הסמל הזה: 10 שנים באקדמיית הנוער ו-13 עם הקבוצה הבוגרת, תמיד נתת את כל כולך בכל משחק וזכית שש פעמים בליגת האלופות. אבל מעבר לכל התארים, הזיכרון של חבר קבוצה למופת ואדם גדול יישאר תמיד. תודה לך על כל כך הרבה רגעים בלתי נשכחים ועל כל מה שנתת לריאל מדריד. אני מאחל לך את כל האושר וההצלחה בפרק החדש הזה, אחי”.

לוקאס ואסקס: “דני היקר, חבר שלי! בילינו כמעט את כל חיינו יחד בריאל מדריד, מאקדמיית הנוער ועד לקבוצה הבוגרת. ולמען האמת, אני לא יכול לדמיין את כל השנים האלה בלעדיך לצידי. אני חושב שכולנו יודעים כמה חשוב היית למועדון הזה ולדור שעשה היסטוריה וניצח וזכה בהכל. תודה על כל רגע, על כל קרב, ועל זה שתמיד היית שם. אני מאחל לך ולמשפחתך את כל הטוב שבעולם. תמיד נהיה שם, ידידי”.

יש גם את התמונה שלו נגד מנצ’סטר סיטי שהוא לא יכול להסתכל על הפנדל המכריע של קארים בנזמה וממש עומד על הבירכיים עם הגב ליד הרחבה שלנו, ועוד קודם לכן כשהווריד שלו כמעט מתפוצץ מהטירוף אחרי השער השני של רודריגו. אמנם מרקו אסנסיו שיפשף עם הפדחת אבל דני קרבחאל היה זה שהרים את הכדור לרחבה בשארית כוחותיו כשהיה גמור.

כמו שאני תמיד אומר - אנחנו כאוהדי ריאל מדריד רגילים לצד ההצלחות בליגת האלופות גם לעונות עלובות, בלאגן, בושות נגד ברצלונה וכאוס. הדבר הכי קשה מבחינתי הוא הפרידה מהשחקנים האהובים, אלה שגדלתי עליהם (למרות שכאשר קרבחאל הגיע כבר הייתי לפני שחרור מהצבא - לקראת גיל 21), אגדות שלא ישובו יותר לחרוש את האגף בסנטיאגו ברנבאו.

מבין כל העזיבות של הקפטנים - פעם שישית ברציפות שהקפטן עוזב - העזיבה שלו בסה"כ היא הכי טראגית. עונה איומה שהסתיימה בביזיון, ההתעלמות מצד ארבלואה, הפציעות שמנעו ממנו לשחק כמובן, הביקורת של חלק מהפרשנים, חלום המונדיאל שכצפוי התנפץ. ועדיין - איזה כיף זה שהוא חווה את 2024 בעוצמות כאלה עם הגולים המכריעים ואפילו בנגיחות, היורו עם ספרד, המקום הרביעי בכדור הזהב. שנה בה הכל התחבר וגם הפציעות נתנו לו מנוחה חלקית. הירידה לתהום עם הפציעה נגד ויאריאל הייתה מהירה מדי אבל נגיד תודה על מה שהיה.

הרגעים הגדולים של דני קרבחאל בריאל מדריד:

-רגע ראשון: מחזור הפתיחה של עונת 2013-14 נגד בטיס – הופעת בכורה לדני קרבחאל בקבוצה הבוגרת אחרי שחזר מהשאלה מוצלחת בבאייר לברקוזן. המגן פתח בהרכב עם מספר 15 על הגב.

-רגע שני: נלך על אפריל 2014. תוך כמה ימים דני זוכה בתואר הראשון שלו בריאל – גביע המלך עם ניצחון על ברצלונה בגמר, ואחר כך מציג שני חצאי גמר פנטסטיים נגד באיירן מינכן מול אריאן רובן ופרנק ריברי בשיאם.

-רגע שלישי: גמר הדסימה 24-05 – ריאל מדריד מגשימה את החלום וזוכה בליגת האלופות אחרי גמר מותח נגד אתלטיקו. קרבחאל פותח בהרכב בגמר הראשון מתוך השישה, חורש את הקו ולא מפסיק לתקוף עד לרגע האחרון.

-רגע שלישי: הסופר קאפ האירופי 2016 – אוטוטו מגיעים להארכה, ריאל מדריד-סביליה 2:2. ואז דני מפעיל לחץ על שחקן הגנה, גונב את הכדור ונכנס לרחבה בסלאלום אדיר. 2:3 לריאל מדריד, שערו היחיד באותה העונה בה תרם מספר דו-ספרתי של שערים.

-רגע רביעי: גמר ליגת האלופות 2017 – קרבחאל זוכה בתואר בפעם השלישית אחרי 1:4 מוחץ של ריאל נגד יובנטוס. המגן יבשל את השער הראשון של כריסטיאנו רונאלדו.

-רגע חמישי: רבע גמר 2018 – ברור לכם מה ההמשך. ריאל מובילה 0:1 על יובנטוס בטורינו ובדקה ה-64 קרבחאל אוסף את הכדור שנהדף מההגנה ומרים לרחבה מבלי להסתכל – כריסטיאנו שולח מספרת מדהימה, ריאל תנצח 0:3. העונה תסתיים עם זכייה שלישית ברציפות.

-רגע שישי: קיץ 2021 – דווקא אחרי עונת בלהות עם 15 הופעות בכלל בכל המסגרות – קרבחאל זוכה לחוזה חדש בריאל מדריד עד 2025. הוא הופך לקפטן הרביעי, מודה על האמון ומבטיח לקחת צעד קדימה בפן המנהיגות.

-רגע שביעי: גומלין חצי גמר ליגת האלופות 2022 – בשארית כוחותיו בתוספת הזמן קרבחאל מרים את הכדור מאגף ימין, מרקו אסנסיו משפשף ורודריגו נוגח מכל הלב למשקוף ופנימה ומשלים צמד. 1:2 לריאל מדריד נגד מנצ’סטר סיטי בדרך להארכה. ריאל תזכה בגביע ה-14 נגד ליברפול.

-רגע שמיני: ינואר 2024 – ריאל מדריד נגד אתלטיקו מדריד בחצי גמר הסופרקופה הספרדי. ריאל מנצחת 3:5 בדרמה אדירה כאשר קרבחאל מבשל את השער השני לפרלאן מנדי ומשווה ל-3:3 בדקה ה-85. שבוע אחרי הגמר נגד ברצלונה הוא יכבוש גם את שער הניצחון הדרמטי נגד אלמריה בדרך ל-2:3 בדקה המאה!

-רגע תשיעי: גמר ליגת האלופות 2024 – קרבחאל ‘עושה ראמוס’ ונוגח את ה-0:1 של ריאל במחצית השנייה אחרי קרן של טוני קרוס. ריאל תנצח 0:2 את בורוסיה דורטמונד והספרדי יזכה בתואר ה-MVP ובהמשך יצטלם יחד עם לוקה מודריץ’, טוני קרוס ונאצ’ו לתמונת ה-6 המיוחדת.

-רגע עשירי: הניצחון 0:3 על אוביידו העונה – במחזור הפתיחה קרבחאל עלה מהספסל ל-22 דקות נגד אוססונה. במחזור השני הוא כבר פתח בהרכב ובפעם הראשונה כקפטן הראשון והקבוע של ריאל מדריד.

השחקן האהוב עלי כיום בעולם, מבין השחקנים הפעילים. אישיות שאין לתאר. התחברתי מאוד למה שאמרו עליו ראמוס ולוקאס.כל מילה בסלע. הוא חד משמעית דוגמה מושלמת למי צריך להיות שחקן ריאל מדריד. המשפט הזה הוא בדיוק ההיפך מהסגל שיש לנו היום. הוא לדעתי היה צריך להמשיך. אבל מי שואל אותי.

ניכר שהמועדון מנסה להוציא שחקנים כמו קארבחל ומודריץ כדי לבצע שינוי דורי. מה שהם לא מבינים זה שהם לא יודעים למצוא תחליפים ראויים והם מאבדים גם איכות וגם מנהיגות.

גם מבחינתי דני קרבחאל השחקן האהוב בסגל היום ומבין ה-20 אולי שהכי אהבתי איי פעם. קניתי השנה חולצה שלו - חולצת בית לבנה של ליגת האלופות ואני קצת אשתמש בה עכשיו יותר, כבר הייתי איתה כמה פעמים בפרקים בפוד קלאסיקו.

אני עדיין מתאבל על הסיום הזה ויקח לי זמן, ביום שבת אולי אני אהיה ‘שלם יותר’ כשיגיעו תמונות עוד יותר מרגשות מבחינת הקהל ביציעים ופאסיו שיעשו לו והתמונה עם הגביעים וכדומה, מצד שני אזיל דמעה.

כמובן שאתה צודק במה שאתה אומר, מבחינתי קרבחאל עוזב בדלת האחורית ובצורה הכי רעה שיש מבין כל הקפטנים האחרונים [בהתחשב בכך שסרחיו ראמוס די החזיק אותנו בביצים]. מה שכן, אולי קצת קשה להאשים את המועדון כי קרבחאל היה פציע ושברירי כל הקריירה שלו, לטעמי לא באמת חזר מהפציעה האחרונה. אני לא יודע כמה זמן הוא יכול להחזיק עוד בכדורגל עילית ובליגה כזו שהיא לא אינטנסיבית אולי כמו האנגלית אבל זו בכל-זאת ריאל מדריד. הלוואי והיה יכול להיות גיבוי ולשחק 25 משחקים בעונה, לצבור עוד הופעות, לתרום יותר בחדר ההלבשה. אבל כמה הייתה לנו ברירה..?

כותרות העיתונים הבוקר אחרי הודעת הפרידה מקרבחאל:

שער המארקה: עם תמונה של הקפטן מנופף לשלום: “הוא עוזב עם…” - ומסביב כל התארים בהם זכה כולל סיכום מסודר - שש זכיות בליגת האלופות, ארבע אליפויות, חמש זכיות בסופר קאפה אירופי ועוד| “קרבחאל אומר להתראות לריאל מדריד אחרי 23 שנים במועדון בסה"כ בהם זכה ב-27 תארים”| “אני שלם ומסופק כי נתתי הכל מעצמי”| השריד האחרון של זוכי ששת גביעי אירופה נפרד| ייפרד באירוע מיוחד ביום שבת נגד אתלטיק בילבאו בסנטאיגו ברנבאו.

שער ה-AS: על רקע תמונה של קרבחאל מניף את גביע אירופה האחרון: “להתראות, קפטן גדול” - ריאל מדריד הודיעה על עזיבתו של קרבחאל אחרי 23 שנים במועדון| אזכור למספרים - 450 הופעות ו-27 תארים| השחקן האחרון מתוך החמישה שזכה בשישה גביעי אירופה נפרד גם הוא

תומאס רונסרו בטור פרידה ב-AS: “דני קרבחאל - מדרידיסטה בעורקיו (תרתי משמע)”.

"אוהדי ריאל מדריד עדיין אבלים נוסטלגית. מאותה קבוצה אימפריאלית שכבשה ארבעה גביעי אירופה בלתי נשכחיפ בחמש שנים עבור ספר הזהב של ריאל מדריד (2014-18), רק אתה נשארת, דני. המזוקן הבלתי מנוצח שלנו, הלוחם שלנו במגפיים, הקפטן שלנו עם הפסים. אחד מחמשת החברים במועדון הנבחר ביותר בכדורגל האירופי: מחזיקי שש זכיות ליגת האלופות. מי היה מאמין לילד הבלונדיני הזה, טרי מלגאנס לאקדמיה של וולדבבאס בגיל עשר בלבד…

די סטפנו. הזהרת אותנו מפני מה שעתיד לבוא כשנבחרת להניח את אבן הפינה של וולדבבס לצד האגדה אלפרדו די סטפנו. שאלתי עליך והם אמרו לי: “קוראים לילד הזה דני קרבחאל. שים עליו עין כי הוא הולך להיות טוב מאוד”. וכך עשיתי. אחר צהריים קר חורפי אחד, הלכתי לראות אותך עם קסטיליה במשחק נגד אלקייה. שתי הרחקות הותירו את קבוצת המילואים האהובה שלך עם תשעה שחקנים בלבד על המגרש. סוכם בין ז’וזה מוריניו לטוריל שתוחלף בדקה ה-60 כדי שתוכל לשחק שלושה ימים לאחר מכן בגביע נגד פונפרדינה ולערוך את הופעת הבכורה שלך עם הקבוצה הבוגרת. הגאווה התחרותית שלך גרמה לך להישאר על המגרש עם חבריך לקבוצה, ובעזרת הדוגמה שלך, הרווחת נקודה הרואית. וזה עלה לך ביוקר, ואילץ אותך להגר…

זה לא שינה. כבשת את הבונדסליגה והחזרת מציאות מבורכת. קרלו אנצ’לוטי נהנה ממך עם לה דסימה, זינדין זידאן עם הזכיות 11, 12, ו-13, ושוב קרלטו הנערץ שלנו עם הגביעים ה-14 וה-15 הבלתי נשכחים. הפציעות המצערות שלך לא מנעו ממך להניף את ששת גביעי ליגת האלופות כמגן הימני הטוב בעולם. מי מעז להתווכח עם זה?

תמיד אזכור את התמונה המפוארת ההיא מאותו לילה קסום של הקאמבק הבלתי אפשרי נגד מנצ’סטר סיטי, בסנטיאגו ברנבאו שהפך לבית משוגעים של רגשות בלתי נשלטים. רודריגו השווה בדקה ה-90, והכרוז סימן שש דקות של תוספת זמן. שאגה פרצה מהיציע, ופפ גווארדיולה נראה מבועת. ואתה, מזנק קדימה כדי למחוץ את המורדים, מסרת מסירה מושלמת לרחבה השוקקת כרישים לבנים גדולים. מרקו אסנסיו פגש את הכדור, ורודריגו קבע 1:2 ושלח את הקהל לאקסטזה. המצלמה התמקדה בך, וראינו את צרחת השמחה הגולמית והבלתי מרוסנת שלך, את וריד הצוואר שלך פועם, ממש עומד להתפוצץ מצווארך, מוצף ברגש המשותף של מיליוני אוהדי מדריד ברחבי העולם.
זה אתה: מדרידיסטה אמיתי . תמיד אזכור את המחשבה האחרונה של לוקה מודריץ’ היקר שלנו: “אל תבכה כי זה נגמר, תחייך כי זה קרה”. דני, לנצח בליבנו.

כמיטב המסורת כששחקן גדול עוזב - הלכתי לבדוק את הפרטנרים הגדולים - השחקנים איתם דני קרבחאל שיחק הכי הרבה לאורך הקריירה. די ברור שהספרדיים מדורגים גבוה ובטח אלה שגדלו איתו בקאנטרה שלנו.

לוקה מודריץ’ תופס את המקום הראשון, יש להם 12 עונות יחד, עם 325 משחקים. במקום השני טוני קרוס עם 315 משחקים אבל למען האמת הכי הרבה דקות - 23 אלף דקות יחד. קארים בנזמה שלישי עם 307 הופעות. במקום הרביעי שחקן ספרדי ששיחק איתו גם בקסטיליה וגם בנבחרת - נאצ’ו עם 253 משחקים. חמישי איסקו עם 244 הופעות. הקפטן סרחיו ראמוס שעזב כבר לפני חמש שנים, מדורג שישי עם 236 משחקים יחד. במקום השביעי מרסלו עם 209 משחקים, אחד יותר מרפאל ואראן (208 משחקים). “מהדור הנוכחי” ויניסיוס ג’וניור ראשון עם 203 הופעות יחד ומקום תשיעי סה"כ. קאסמירו עשירי עם 201 הופעות. במקום ה-11 לוקאס ואסקס עם 197 משחקים יחד ובמקום ה-12 פדה ואלוורדה עם 194.

קרבחאל בישל לאורך הקריירה 13 שערים לכריסטיאנו רונאלדו ב-166 משחקים וסביר שהוא השחקן לו בישל הכי הרבה. הפורטוגלי אגב בישל לו שניים. לקארים בנזמה הוא בישל 12 פעמים.

הפוסט של פדה ואלוורדה: "דני, הסיפור שלך במועדון הזה היה כמו מתוך אגדה. מעט ילדים גדלים ומגנים על אותה החולצה כל חייהם, ללא אנוכיות, מונעים על ידי אהבה לקבוצה שטיפחה אותם. אמרתי את זה בעבר, ותמיד אעמוד מאחורי זה: “להיות אוהד ריאל מדריד זו זכות שלא כולם יכולים לקבל”, ואתה הדוגמה המושלמת לזכות הזו. הדוגמה שילדי האקדמיה לנוער צריכים ללכת אחריה. הלחימה, המסירות והתשוקה הזו במשך כל כך הרבה זמן. הרגש הזה לכדורגל, האהבה הזו לחולצה… כי כשזה קורה, שום דבר לא יכול להשתבש.

זו לא פרידה. זה נתראה אחר כך, כי חברים עדיין ייראו אחד את השני מחוץ למועדון, כמו שתמיד עשינו. זו לא פרידה כי אתה משאיר מורשת. חותם על המועדון הזה. מורשת והישגים שיהיה קשה להתעלות עליהם. זו לא פרידה כי תהיה חלק מההיסטוריה הגדולה ביותר של ריאל מדריד. כי ילדיי, וילדי אוהדי מדריד העתידיים, ידעו מי היה דני קרבחאל. אנחנו אוהבים אותך".

הרגע הגדול של קרבחאל בריאל

• גמר 2024 נגד דורטמונד וכל מילה מיותרת
  • ההרמה לרודריגו בגומלין נגד מנצ’סטר סיטי
  • שער ובישול בחצי גמר הסופרקופה ב-2024
  • הבישול לרונאלדו בגמר ליגת האלופות 2017
  • שער הניצחון הנפלא נגד סביליה בסופר קאפ האירופי
  • הבישול לרונאלדו (המספרת) נגד יובנטוס ב-2018
  • אחר - פרט, הסבר, נמק
0 מצביעים

-אגב בעונת 2016/17 רשם קרבחאל חמישה בישולים בליגת האלופות ב-11 משחקים - מפואר. בישל בשמינית הגמר נגד נאפולי לקארים בנזמה, בישל ברבע הגמר לכריסטיאנו רונאלדו את השוויון נגד באיירן מינכן, ובישל לפורטוגלי את שער היתרון נגד יובנטוס בגמר.

עכשיו אני רגוע יותר. דני קרבחאל, ‘ישראל היום’, דור רומנו. שמח להמשיך במסורת ולכתוב לאחר מכלי התקשורת הגדולים בישראל על עוד אגדה של ריאל מדריד לרגל עזיבתו.

זו השנה השישית ברציפות שהקפטן שלנו עוזב, השריד האחרון מהדסימה, ונראה שהוא יורד מהבמה בצורה הקשה ביותר. אבל גם אם אנשים נדבקים לסוף - זו בטח לא הדרך שצריך לזכור את קרבחאל.

כי מדובר בלוחם בלתי נלאה, גאוות הקאנטרה שלנו והשחקן הכי טוב שיצא מקסטיליה מאז, הילד הבלונדיני שמבין כולם נבחר להניח את אבן הפינה בוולדבבאס, כמה זה סמלי. השחקן שריאל מדריד זורמת לו בדם. זה שניצח בכל הקרבות עד לפציעה האחרונה. מנהיג אמיתי, קבלן תארים והתשובה לשאלת הוויקיפדיה “מי השחקן היחיד שזכה שש פעמים בליגת האלופות ופתח בהרכב בכל משחקי הגמר?” - דני קרבחאל.
איזה כיף שהוא חווה לפחות את 2024 שהקפיצה אותו כמה קומות קדימה בדיונים ההיסטורים. שנה בה הבקיע שערים בלתי נשכחים כולל בגמר ליגת האלופות. וזכה ביורו עם ספרד - סוף-סוף שיחק תפקיד חשוב בנבחרת.
אם אני צריך לבחור רגע אחד של קרבחאל זה יהיה כמובן בחצי גמר 2022, כשבשארית כוחותיו הוא הרים את הכדור לרודריגו (אסנסיו שיפשף) וחגג בטירוף עד שהווריד שלו כמעט יצא. הכתבה המלאה - לחצו כאן.

[כמובן שקחו בחשבון שהייתה כאן עריכה, אני הגשתי את הטקסט ולא בחרתי את הכותרת, הפתיח וכדומה. בדרכי שלי הדגשתי עד כמה הוא אגדה].

דני קרבחאל נפרד, ראו עד כמה היה קשה לו לדבר והיה צריך כמה רגעים כדי להתחיל לומר משהו במיקרופון. כמובן שתחילה הקרינו סרטון מרגש עם הרגעים הגדולים שלו עוד מילד בוולדבבאס ועד לזכיות בליגת האלופות. לקראת הסיום הוא סימן לילדים שלו לרוץ אליו לכר הדשא. הקהל שר לו “Cómo no te voy a querer” כמובן. קרבחאל נפרד עם 451 הופעות, זכה ב-27 תארים - שני רק לקפטן אותו החליף, לוקה מודריץ’.

"ערב טוב, אוהדי מדריד. זה לא רגע קל עבורי לדבר כי אני מאוד נרגש לקראת הפרידה הגדולה הזו. ראשית, אני רוצה להודות לנשיא שלנו, פלורנטינו פרס. הוא זה שהחזיר אותי מגרמניה, ובזכותו ניצחנו וזכינו בכל כך הרבה תארים. עשרים וארבע שעות אחרי פציעה קשה בברך, והוא לא היסס להאריך את החוזה שלי (ספטמבר 2024), אז תודה מקרב ליבי. אחר כך רציתי להודות לכל חבריי לקבוצה כיום. לא היו לנו שתי עונות קלות, אבל ננצח שוב. אנחנו ריאל מדריד, ואנחנו צריכים לקום בחזרה, כפי שההיסטוריה שלנו אומרת.

"היום אני לא יכול שלא להיזכר בעידן הזהב שחווינו. עם עזיבתי, אנו מסיימים עידן נפלא, עידן של ארבע זכיות בליגת האלופות בחמש שנים. הייתה הדסימה ההיא, שלוש זכיות רצופות בליגת האלופות, אותם כריסטיאנו, קסיאס, ראמוס, אנצ’לוטי, זידאן…הם אלה, השמות שהעלו אותנו גבוה ועזרו לנו לזכות בתארים האלה, ואני רוצה לבקש גם עבורם מחיאות כפיים סוערות כי הם לקחו אותנו לפסגה.

"אני רוצה להמשיך להודות להורים שלי, לאחותי, על המאמץ העצום שהשקעתם בי כשהייתי ילד (הוא בוכה שוב). על שלקחו אותי לאימונים, למשחקים, בקור, בגשם או בשלג. כולכם עשיתם את חלקכם כדי להגשים את החלום שלי. וגם לאשתי, לילדים שלי. עברתי שנתיים קשות מאוד, חוויתי מקרוב את הצד המר של הספורט הזה, ואתם הייתם הכוח המניע שלי, מילאתם את ימי העצובים באור, נתתם לי את הכוח לקום שוב ושוב, ואני אוהב את כולכם מאוד.

“לסיום, תודה לכולכם, אתם נפלאים. מהיום הראשון שלי ועד היום, נשאתם אותנו על כתפיכם. את מה שאתם חווים באצטדיון הזה אי אפשר לתאר; אתם חייבים להרגיש את זה. תמכתם בי מהיום שהגעתי. לראות את הפרידה הזו גורם לי להיות עוד יותר גאה להיות מדרידיסטה. תודה על הקאמבקים הבלתי אפשריים, על שהייתם שם בזמנים הטובים וגם ברעים. לקריירות של חלק מהשחקנים יש הצלחות, אבל אחרות מוגדרות על ידי כמה אנשים זוכרים אותם. אני רק מקווה שכאשר תזכרו אותי, תעשו זאת בגאווה ובוודאות שנתתי הכל למען החולצה הזו. אתמול, היום ותמיד, האללה מדריד!”

לאחר שסיים לדבר ואפילו הבן שלו חייך ואמר במיקרופון “האללה מדריד”, השחקנים הניפו אותו באוויר כשכולם לבושים בחולצות מיוחדות של קרבחאל עם הספרה 2, חולצות שבקטן אפשר שאת הספרה 2 מרכיבים רגעים אייקונים שלו. הסיום-סיומת היה תמונה קבוצתית של קרבחאל עם השחקנים. הוא עבר עם הילדים מיציע ליציע וראה את האוהדים מניפים את החולצות שלו ושרים לו.

אחרכך אמר לערוץ הטלוויזיה: איך זה מרגיש? - “קשה מאוד לתאר את זה. אתה מתרגש בלי לדעת למה. אתמול, כשראיתי את מגרש האימונים, היום כשראיתי את הדגל שעשו לכבודי, את מחיאות הכפיים… איך אני יכול שלא להתרגש? אני סוגר פרק נפלא, קריירה בלתי נשכחת. יש לי רק מילות תודה למועדון ולאוהדים. תודה, נהניתי כמו ילד, מהיום הראשון ועד האחרון, ואני מקווה שההרגשה הדדית. אני מקווה שאוכל לחזור למה שהוא הבית שלי, בצורה אחרת, אבל לעזור כמו תמיד”.

איך היית מתאר את התקופה שלך בריאל מדריד? - “אם מישהו היה אומר לי כילד שתהיה לי הקריירה הזאת, לא הייתי מדמיין את זה. זה היה נפלא, מרהיב מהיום הראשון ועד האחרון. ניצחונות, רגעים קשים שעזרו לי להתבגר, שיתוף חדר הלבשה עם אנשים נפלאים… זה המועדון הכי טוב בעולם. תמיד ניסיתי להיות נחמד לכולם, אפילו עם התסכולים שלי אם איבדתי את הכדור או החטאתי מסירה. אבל אני מקווה שכולם יעזבו עם זיכרונות טובים מדני קרבחאל. נתראה בעתיד”.

מה משמעותה של ריאל מדריד עבורך? - " זה לא רק שזה המועדון של חיי, זה פשןט החיים שלי. נולדתי כאוהד ריאל מדריד, אני כאן כבר 23 שנים, שיחקתי בכל ליגה, ניצחתי וזכיתי בהכל, מה שיש לנצח, אפילו הייתי קפטן… לא יכולתי לבקש יותר. אני עוזב שמח ומסופק".

תמונה מרגשת נוספת הגיעה בהמשך הלילה והפעם בחבורה מצומצמת - דני קרבחאל, הנשיא פלורנטינו פרס וכל הגביעים - 27 התארים בהם זכה:

שער ה-AS הבוקר: על רקע תמונה של דני קרבחאל מונף אל-על: “זכרו אותי כזה שנתן את הכל (למען החולצה הזו)”| קרבחאל זכה לפרידה מרגשת מאוד כמו גיבור אמיתי - “אני מצפה לחזור לכאן בקרוב בתפקיד אחר - ריאל מדריד היא החיים שלי”

סנטיאגו סגורולה כותב טור דעה ב-AS על הקפטן שעוזב: “תעלומת דני קרבחאל”, מציין שאף אחד לא יודע מה כושרו האמיתי משום שמיעט לשחק.

"במשחק הטעון נגד אתלטיק בילבאו אליו הגיע המועמד לנשיאות עם חולצה של קרבחאל, היו כמה שערים טובים, בדרך כלל, אחד מהם כתוצאה למסירה נהדרת של קרבחאל לגונזסלו, סוג המסירה שמאפיין את טרנט אלכסנדר-ארנולד בימיו הטובים ביותר, שהיו נדירים ונדירים, ולא הספיקו כדי להבטיח את מקומו בגביע העולם . תחושת אי ודאות ריחפה באוויר. פרשני הטלוויזיה התמקדו תמיד בפניו של קרבחאל, שישב באופן שגרתי על ספסל המחליפים, על רקע שאלה חוזרת ונשנית: האם הוא במצב כה גרוע שאין לו אפילו סיכוי קלוש לפתוח?

"ההזדמנויות המעטות האחרונות הפריכו את ההנחה הזו. מצבו האמיתי של קרבחאל אינו ידוע משום שכמעט ולא שיחק. הוא הוצג כאסיר של תעלומה המונעת ממנו לשחק עבור ריאל מדריד , ובהרחבה, גם עבור הנבחרת הלאומית . לפני שנתיים הוא סיים במקום הרביעי בהצבעה על כדור הזהב . אין הרבה מגנים ימניים, אם בכלל, שהגיעו לרמה הזו בפרס היוקרתי ביותר בעולם. הוא עוזב עם רק כמה משחקים של הרגע האחרון, כאשר העונה כבר הסתיימה עבור ריאל מדריד למעשה.

הוא לא עוזב דרך הדלת האחורית, אבל כמעט. הפרידה של קרבחאל טובה במקצת מזו של איקר קסיאס או ראול , אבל היא מדגישה את הקושי של המועדון לחגוג הישגים ואת הקשר העמוק בין שחקנים מקומיים, שהופכים לכוכבים עולמיים בריאל מדריד. מה שקרה עם קרבחאל בחודשיים האחרונים לא הוסבר היטב ולא הובן היטב על ידי האוהדים, זה בטוח".

תומאס רונסרו נפרד גם הוא: “תודה לך קפטן”, כתב בטור דעה ב-AS: "זה לא היה סתם עוד יום עבור המגן הצנוע הזה. עמדתי להיפרד מדני קרבחאל שלנו, אחד מחמשת חברי הקבוצה הבלעדית של שישה גביעי אירופה (יחד עם פאקו חנטו, נאצ’ו, מודריץ’ וקרוס) . זה היה בשביל לתת חיבוק אחרון למוהיקנים, לאותו גבר מזוקן שמאז הדסימה בליסבון העניק לנו כל כך הרבה תהילה ושמחה. זו הסיבה ששיניתי את השגרה הרגילה שלי. קבוצת קרוסל פנתה ממני מלעלות לשידור איתם כי, באופן הגיוני, עם מספר משחקים מתוכננים, כמעט ולא אוכל להשתתף בתא הרדיו של SER עם חברי אנטוניו רומרו. זה איפשר לי לקחת את המנוי העונתי שלי לריאל מדריד, זה שהיה לי כבר כמה עשורים, ללכת ליציע כמו כל מדרידיסטה אחר וליהנות מהפרידה מקרבאל שלנו בלב הברנבאו.

ישבתי בשורה 7 והבנתי כמה ברי מזל כולם היו בתקופה הנפלאה הזו. משם, האוהדים נהנו משבע זכיות בליגת האלופות (כולל התשיעית עם הגאלאקטיקוס), והאמת היא שהנוף פשוט פנטסטי. ועוד יותר עכשיו כשהברנבאו הוא כמו משחק וידאו של אורות וצלילים שמשאירים אותך ללא מילים. מדהים. ועם המספר ‘2’, הכרוז כבר חימם את העניינים עם הקפטן הנפלא שלנו, והשאיר כמה שניות בין ה"דני…" לבין ה"קרבחאל!" הרועם שאותה צעקו כולם ביציע. ברגע שמספר ‘2’ עלה למגרש, הדמעות הראשונות זלגו. ראשית, עם אותו טיפו נהדר ביציע הדרומי, מראה את קרבחאל, כמו ילד בן 12, לצד האגדה אלפרדו די סטפנו מניח את אבן הפינה של ולדבבאס. מחווה ראשונה שנבחרה בקפידה ומוצגת היטב לדמותו הגבוהה והמסנוורת. ואז, בכל פעם שקרבחאל נגע בכדור באגף הימני הזה שבו התגלמו חלומות הכדורגל שלו במשך 13 שנים, נשמעו עוד מחיאות כפיים ותשואות לכבודו. ראיתי אותו צוהל, חזק, מהיר, נמרץ… בדיוק כמו שדני תמיד היה. אני לא אחזור על כך שאם זה היה תלוי בי, הייתי מחדש את חוזהו לעונה נוספת. לרוח התחרותית שלו אין תאריך תפוגה. חזיר בר בלתי מנוצח.

באפליקצייה של ריאל מדריד יש כל מיני קטעי וידאו נחמדים של הפרידה מדני קרבחאל, רבע שעה על “היום האחרון בריאל מדריד” או למשל “חיים שלמים בריאל מדריד” ועוד-ועוד. באתר הרשמי לדעתי זה לא עובד בכניסה מישראל - ממליץ לנסות.

בינתיים קרבחאל פירסם פוסט פרידה עם 17 תמונות, מעט מילים - הוא כבר דיבר מספיק כנראה מבחינתו. גם חוסלו גיסו היה בסנטיאגו ברנבאו באירוע הפרידה וירד איתו לכר הדשא אחר-כך כששניהם מצטלמים ליד כל הגביעים בהם זכה המגן הימני. “תודה, תודה, ותודה רבה. 48 שעות אחרי הפרידה הנפלאה שנתת לי, אני מרגיש בר מזל ואהוב בצורה יוצאת דופן. עברו 23 שנים קסומות בהן הרגשתי את תמיכתכם עד היום האחרון. נתראה בקרוב, מדרידיסטאס”.

אח, סוף סופי בהחלט לתקופה אדירה.

כל כך חבל שהפציעות העיבו על השנתיים האחרונות.

להערכתי גם שיחק כל כך מעט כקפטן בשנה בה נהיה לקפטן הראשון, ולכן היה פחות משמעותי בתפקיד.

אולי במשמרת של קפטן קשוח ומשפיע יותר חלק מאירועי העונה האחרונה היו נמנעים או לפחות מוקטנים, אבל לא כל אחד קסיאס/ראמוס/ראול/היירו, ומבחינתי גם פויול ברשימה.

איזה כיף שמישהו כותב פה, וואלה האמת נעלבתי לא בשבילי אלא בשביל דני קרבחאל :slight_smile: [צוחק כמובן].

אני חושב שהוא פשוט לא באמת חזר מהפציעה הראשונה הזו. דיברו על קרבחאל לאורך השנים, אני חושב שכבר מ-2019/20 ראינו שחקן שהמהירות הולכת ונאבדת, במשחקים גדולים מסוימים הוא צריך לעזרה, לעתים ב-2021-22 לוקאס ואסקס היה משחק את חצי השעה האחרונה. הוא גם בעצמו הודה שהוא שינה את סגנון המשחק שלו ופחות לחץ גבוה כדי שהגוף השברירי שלו ישרוד. 2023/24 הייתה באמת יוצאת דופן ברמת ההצטרפות שלו לרחבה והוא כאילו סיגל לעצמו יכולת ברחבה.

מה שאני רוצה להגיד זה שהשחקן של תחילת 2025/26 היה זהיר יותר. לא רץ קדימה כבר אלא עושה תנועה בקצב אחר, לא מכדרר למרות שהוא מעולם לא היה טכני כמו מרסלו או טס קדימה כמו רוברטו קרלוס, מוסר לאחור בדרך כלל. הוא לא היה לוקח סיכונים, לא הרגשתי שפיזית הוא יכול לעלות ולרדת אפילו 70% ממה שהיה. הוא כן יראה את הניסיון לו וישים גוף כשצריך ושליו יחסית אחרי שעבר הכל.

מת להגיד שנעשה לו עוול היסטורי מצד אלבארו ארבלואה וגם שההחלטה של המועדון מפגרת ומעצבנת. אני כמובן הייתי רוצה שימשיך, ואולי “רק אם היה משחק 4-5 משחקים ונכנס לקצב..”. אבל קשה להתבסס למשחק על המשחקים נגד סביליה ואתלטיק בילבאו כשהעונה גמורה. לתחושתי גם הוא במצב, גם כשחקן פציע לאורך כל הקריירה בערך, שכל פציעה אצלו גם בגלל הגיל - תסתבך. שבוע בחוץ יהפוך לשלושה שבועות וכדומה

ברור שנעשה לו עוול מארבלואה, אין דרך לייפות את זה. זה לא שטרנט כזה עילוי הגנתי או שהיה בכושר פנומנאלי. אבל גם אם נכון היה להרכיב את טרנט קודם, זו הייתה התעלמות לתפארת מהעונה ה(צפויה להיות) אחרונה של הקפטן.

להתרפק על העבר זה תמיד נחמד, אבל בראיה קדימה קשה להשאיר מישהו שברור שלא יוכל לתת מה שמצופה ממנו כשחקן פעיל. שוב- אני פחות מבין את חשיבות/השפעה שיש לשחקן ותיק רק מהיותו חלק מהדינאמיקה הקבוצתית.

המועדון פירסם ביוטיוב [באתר הרשמי לפחות לי לא עובד אף סרטון כאילו אין קליטה מישראל] שני סרטונים נוספים ואחרונים לגבי דני קרבחאל.

על היום האחרון שלו כשחקן ריאל מדריד:
מבט על השיחה בסלון עם אשתו והילדים, פינת הגביעים שלו, המחשבות בדרך למתחם האימונים, חדר ההלבשה בסנטיאגו ברנבאו לפני המשחק והחיבוקים עם החברים, החימום, הבישול לגונסאלו גארסיה, הרגע בו הוא מוחלף ומבין שהכל נגמר וגם הבן החמוד שלו שכמעט רץ לכר הדשא, וכמובן הפרידה.

קרבחאל חוזר לתחנות הגדולות בקריירה שלו

בתחתית הווידאו זה מחולק גם לפי זמן. כמובן יש זמן של קסטיליה, החזרה הביתה, הופעת הבכורה, התואר הראשון - גביע המלך, הזכייה בלה דסימה, הפציעה בסאן סירו בגמר 2016, השער הענק בסופר קאפ האירופי נגד סביליה ב-2016/17, שלוש הזכיות הרצופות, סרט הקפטן לראשונה, גמר 2022 נגד ליברפול, הגמר נגד בורוסיה דורטמונד בו כבש ונבחר ל-MVP, החגיגה המיוחדת עם אביו השוער, שגרת היום-יום, חשיבות המשפחה בחייו ובהצלחתו, על הנשיא פלורנטינו פרס, האימון האחרון וגם המשחק האחרון.

בנוסף קרבחאל שלח חולצה חתומה שלו למאמן קרלו אנצ’לוטי עם הקדשה כמובן וקרלו העלה לאינסטגרם וכתב שיש דברים שנשארים איתך לנצח.

דני כצפוי אמר לאל-צ’ירנגיטו שהוא כמובן לא פורש ממשחק והוא ימשיך לשחק אבל עכשיו יהיה בחופשה קצרה עם המשפחה ויעשה חושבים אחר-כך. הוא לא היה נחרץ לגבי זה שלא ישחק בספרד בקבוצה אחרת, אבל סביר שלא.