סיכום המונדיאל שלי:
חודש מטורף, שאפילו מחזיר אותך לילדות באופן מסוים גם בלי לאסוף סופרגול, הרבה משחקים שלא הייתי רואה בחיים אלא אם כן יש את הטייטל ‘מונדיאל’ - ריתקו אותי למסך ואני חושב שנהיה כנים והגדול שבהם עם הכותרת הזו - אנגליה-קרואטיה. המונדיאל התחיל מגומגם, הפריעה לי ‘ההגרלה’ ושיטת המשחקים - צד אחד קשוח מאוד וצד אחד מאפשר לנבחרת האנגלית הזו להגיע לחצי הגמר למשל, אני לא אוהב גם שיש הרבה מאוד הפתעות, היו קצת יותר מדי פנדלים, גולים נייחים ושערים עצמיים, אבל היו דרמות והמונדיאל כנראה עם יורו 2008 הוא טורניר הנבחרות הגדול בעשור האחרון, וזה כדורגל נבחרות כנראה.
הנבחרת היחידה אולי שכן אפשר היה וצריך לדרוש ממנה להיות טובה יותר היא צרפת בהתאם לאיכות השחקנים שלה שהיא בלתי-נגמרת אבל דשאן הביא את הגביע וכך אין תלונות למרות שליבי הלך עם קרואטיה שנותרה עם הלשון בחוץ אחרי כל ההארכות ושיחקה מצוין.
לגבי הפנדלים כבר כתבתי שכמה שזה לא הוגן, זה מעמד מרגש ומחזק לקבוצה, אנחנו בתיכון חדש בהרצליה מתרגשים מהפנדלים אחרי 1:1 בתום משחק של 7 דק’, אז תארו לכם מה זה לבעוט ברבע גמר מונדיאל וכן-הלאה.
נבחרת הטורניר: קורטואה| טריפייר, גראנקוויץ’, גודין, לוקאס הרננדס| קאנטה, לוקה מודריץ’, האזרד| אמבפה, גריזמן ולוקאקו
ניסיתי לגוון בין הנבחרות, לכן טריפייר ולא מונייר למשל, חיפשתי את האנדרדוג. גריזמן תרם מספקים והקריב מעצמו למרות שאני לא עף עליו כמו אחרים. הארי קיין איכזב אותי כשרמת הקושי עלתה.
הנבחרת המצטיינת: אבחר בצרפת כמובן, אלופת העולם, ואחריהן: קרואטיה ובלגיה, שהוכיחה שלא חייבים להיפטר מהכדור גם אם ניצחה את ברזיל בזכות מתפרצות. כן כמעט מימשה את כל הפוטנציאל שלה.
הנבחרת המאכזבת: אבחר בנבחרת ספרד שהחלה להיות מורעלת עוד לפני שריקת הפתיחה והניעה את הכדור למוות. היירו שינה אך זה לא הספיק. במקום השני - גרמניה.
השחקן המצטיין: לוקה מודריץ’, 3 פעמים נבחר ל-MVP, עשה הכל עבור הנבחרת גם כששפך לאגר, יזכרו אותו לכל החיים בקרואטיה. במקום השני: האזרד. שלישי: אמבפה וקאנטה.
המשחק הטוב ביותר: אני חושב שצרפת נגד ארגנטינה זה שם גדול, 7 שערים היו שם ולמרות אובר בלאגן - אבחר בו. אני מאוד נהנתי גם ב-2:1 של בלגיה על ברזיל.
הרגע ההזוי: היו כל-כך הרבה, ככה בשלוף: סמפאולי מבקש אישור ממסי להכניס את אגווארו; לוריס עושה קאריוס; הצלם של קרואטיה נופל איתם בחגיגות; ובעיקר בטשוואי שבועט את הכדור בחוזקה לשער אחרי שהנבחרת שלו הבקיעה - וזה פוגע לו בפרצוף.