ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

שאתה אומר שמדובר בשחקן שיודע לקום מפציעות אתה מדבר על קרבאחל בן ה 25 בערך

בגיל 33 די קשה לקום מפציעה

אני אישית חושב שהוא גמר קרירה

מסכים, בעולם כדורגל בו שחקנים ממשיכים לשמור על רמה גבוהה בגילאים מבוגרים מאי פעם יש עמדה אחת על המגרש שבה שחקנים עדיין שופכים לאגר מוקדם, וזאת עמדת המגן התובענית ביותר על המגרש.
גם ללא הפציעה אני לא חושב שנותרו לו יותר משנה שנתיים ברמות הגבוהות אז עכשיו… לצערי זה הסוף של קרבחאל ככדורגלן עילית , למזלו הוא יכול לסכם קריירה בטופ של הטופ של המגנים בכל הזמנים.
אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שראיתי אותו משחק במשחק טרום עונה לאחר שחזר מהשאלה, ידעתי מייד שאחרי עשור וחצי של ארבלואה וסלגדו סוף סוף נזכה לשחקן עילית בעמדת המגן הימני, ובהחלט זכינו גם בשחקן וגם באדם.

מה נעשה בקלאסיקו בלי טיבו קורטואה?

מסתבר שטיבו נפצע (בעוד די ברור שרודריגו ייעדר ולזה התרגלנו כבר אתמול בלילה), פציעה שנייה שלו כשלושה שבועות לאחר הדרבי, והמשחק הגדול בעולם מעבר לפינה…אין סיכוי שיספיק להחלים. שוב אנדריי לונין, שהחליף אותו אגב גם ב-2022/23 ב-1:3 בסנטיאגו ברנבאו (ולא רק בעונה שעברה בסיבוב השני כשקפה שיחק ב-1:2 הדרמטי בסיבוב הראשון). שונא להיות זה שמדווח כאן על בשורות איוב.

העדכון הוא שהשוער יהיה בחוץ לשבועיים-שלושה כלומר יחמיץ גם את המשחק נגד מילאן בסנטיאגו ברנבאו וליגת האלופות ואת משחק החוץ במאסטייה נגד ולנסיה

כל קבוצה בעולם סובלת מבעיות וגם ברצלונה איבדה את מארק אנדרה טר שטגן ועדיין אני מרגיש שאין לנו רגע אחד של שקט בעונה הזו וכל החרא עלינו.

אני לא מודאג מהקלאסיקו כמו שאני מודאג מטיבו. הפציעות מתחילות להיערם וזה אף פעם לא סימן טוב.

בהתחשב בזה שיש לנו אחלה שוער שני- יכול להיות שהעונה הגיע הזמן לעשות רוטציות בעמדת השוער (מעבר לרוטציה הקבועה בגביע).

המועדון הוציא הודעה שרודריגו סובל מפציעת שריר ב right femoral bicep, טרם ידוע משך ההיעדרות.

קשה לי להאמין שהוא יהיה זמין לקלאסיקו

הוא לא יהיה בקלאסיקו (לא היה פותח בכל מקרה אבל כמובן כגיבוי מהספסל…) וייעדר כשלושה שבועות. יחמיץ גם את מילאן, ולנסיה ואוססונה ויחזור לכשירות בדיוק עבור נבחרת ברזיל בפגרת הנבחרות. החדשות הטובות מהצד שלנו - ברהים דיאס מתאמן עם הקבוצה כבר יומיים-שלושה ועשוי להיכלל בסגל לקלאסיקו

איך התגעגעתי למרוקאי הקטן.

מסתבר שצואמני לא הוחלף סתם אלא עקב פציעה. נקע בקרסול.
הערכות מדברות על חודש בחוץ.

בכל זאת יש פגרת נבחרות עוד רגע. לא שזה זמן לא סביר, אבל פשוט מחמיר. מאוד תלוי דרגת נקע, אבל קל לראות את המוטיב החוזר.

יש צפי מתי בלינגהאם יעשה ניתוח בכתף, אם בכלל?

ואני לתומי חשבתי שצ’ואמני הוחלף פשוט כי המאמן שלו זיהה שהוא שיחק גרוע והחליט לנסות לשפר את מצב העניינים על הדשא. איזו הנחה מטופשת מצידי.

החליף גם את פדה יחד איתו במחצית והשאיר את מודריץ’ כדאבל פיבוט למרות מה שהיה במחצית הראשונה, אז לא מבין על מה התבססת כשהאמנת שקרלו חשב והצליח לזהות משהו…

מה שהורג אותי זה שקרלו אלוף בלהתעלם משחקנים ובמיוחד כאלו שעשו משחק אחד לא טוב - אבל הוא ממשיך ומתעקש שהראשון בקישור שמשלם מחיר זה קמא שמשחק טוב ולא טשואמני

image

אל הדיווחים באל צ’ירינגיטו הצטרף הדו"ח הרפואי של המועדון. לא באמת האמנו שזה יסתיים אחרת חוץ מטרגדייה ספורטיבית: אדר מיליטאו סובל מקרע מוחלט של הרצועה הצולבת הקדמית עם מעורבות של שני המניסקוסים בברך ימין. זה אומר אדיוס ל-2024-25 וזמן היעדרות ארוך. בהחלט חוסר מזל משווע לבלם שתוך כ-15 חודשים קורע את הרצועה בשתי הבירכיים. בזמנו לקח לו שבעה וחצי חודשים לחזור. הפעם זמן ההיעדרות המשוער (חוסה לואיס סאנצ’ס מאל צ’ירינגיטו מדווח) הוא תשעה חודשים. מיליטאו ינותח בימים הקרובים.

עוד פצועים: אורליאן טשואמני - מדברים על חודש-חודש וחצי בחוץ| לוקאס ואסקס - שלושה שבועות בחוץ, הרע במיעוטו כביכול| רודריגו - למעלה מחודש, אדיוס לאנפילד וכדומה.

צחוק הגורל, רק ביום חמישי נדמה לי כתבתי פוסט ארוך בפייסבוק של האתר על נאצ’ו, כמה לא הוערך מספיק, כמה הוא היה חשוב ובלם טוב מאדר מיליטאו. חבל שהוא לא יבוא.

אין לי שמות כל כך ריאליים לגבי ינואר, ראול אסנסיו יעלה לקבוצה הבוגרת לצמיתות אבל זה לא מספיק, לא בכל עונה אפשר לשרוד. אם בעונה שעברה אמרנו ‘נהה - מזל מחורבן’ הרי היו נאצ’ו ודויד אלאבה - העונה הייתה זריקת זין מלאה, נאיביות, טיפשות. אהה, וכן, סרחיו ראמוס פנוי, אמנם ריאל מדריד לא מאמינה בסגירת מעגל - אבל פלורנטינו פרס אוהב שחקנים חופשיים. מעדיף אותו כבלם אחרון בהיררכיה ולדעתי לא יסרב.

לדעתי כבר לא יחזור להיות בלם תחרותי

מסכן מיליטאו. איזה באסה. ועוד בברך השניה!

אז מי ישחק עכשיו? טשומאני? הילד הזה מקסטייה שעלה נגד אוסאסונה? ריאל תביא פלסטר בינואר?

מה שבטוח נקבל הגנה יותר טובה.

הראול אסנסיו הזה הרשים אותי מאוד, לא רק הטכניקה אלא קור הרוח ונראה מנהיג, לא עוקב אחרי הקבוצה של ראול המאמן אבל לא אופתע אם הוא הננהיג של הקבוצה.

טשואמני ומנדי יכולים להיות המחליפים בנתיים.

הוא שיחק ב-45 משחקים בעונה שעברה ובהחלט שחקן ההגנה הבכיר, הוא יישאר איתנו בקבוצה הבוגרת לפי מה שאמר קרלו אנצ’לוטי שגם הודה לראול על “העבודה הטובה”.

צריך לזכור שהוא שיחק במשחק בית בו כל הקבוצה נראית בסדר, מול חלוץ מסוכן אבל כזה שהוא מפלצת בנגיחות ולא בכדור לעומק - אנטה בודימיר. גם אני ראיתי דברים טובים ואהבתי את השקט שלו והניסיון להציל את אותו כדור קרן. אבל יהיו ימים רעים, לא להכתיר שחקנים מהר וזה פשוט לא מספיק! חסוס פורטה מגן ימני מוכשר שכבש וגם בישל שער במבצע נפלא בליגת האלופות לנוער וממנו קרלו אנצ’לוטי מתעלם.

אורליאן טשואמני נפצע נגד מילאן וייעדר כחודש עד חודש וחצי צריך לקחת את זה בחשבון.

נכנס מלא ביטחון, לא נראה שחקן חסר ניסיון בכלל.