הפרמיירליג הרבה יותר עשירה מכל ליגה אחרת. זה אבסורדי שווסטהאם מוציאה על שחקן יותר כסף מאשר 3 חלונות העברה של סביליה.
בכל מקרה, אני מתחיל לחשוב שהפרמיירליג מתחילה להיות בועה. בעלי הקבוצות מוציאים סכומי כסף מופרכים בשביל לסיים מקום 8. מתישהו זה יתחיל להימאס לבעלי הקבוצות.
ואחרי זה האוהדים האנגלים יבכו שהעשירים גונבים להם את הכדורגל כי הם רוצים לפתוח סופרליג.
ממש לוחמי הצדק של מעמד הביניים הם שם.
דווקא אליהם (לאוהדים) אין לי שום טענה. טבעי שלחזקים יהיה רצון להמשיך לשלוט.
אני לא מבין למה האיטלקיות הבכירות או באיירן מסכימות לקבל את המצב הקיים.
אני אישית מתנגד לסופרליג במתכונתה הקיימת. אין שום סיבה שארסנל שכושלת שנים תיהנה מחסינות בליגה ולא סביליה שמנסה ומצליחה כל שנה להתקדם (השנה פחות, אבל הבנת את העיקר).
לאותה ארסנל יש יותר כסף, אוהדים ומסורת מ80% מהליגה, וגם בתקופות השפל שלה יש לה סיכוי לקרוא תיגר על אליפות יותר מכל טוטנהאם כזו או אחרת.
הטענות שלי הם בעיקר על הצביעות… אתה לא יכול לצאת לרחובות ולרקוד כל פעם שאיזה שייח או מדינה קונים עוד צעצוע בליגה שלך או להפוך את המחירים בשוק העברות לבדיחה כמו שהם עושים ואז לבכות ש"הכסף הגדול" מנסה להרוס להם את הכדורגל.
זה לא מפתיע אותי לנוכח הבייכנות של האנגלופיל הממוצע אבל זה כן מעצבן.
אגב, אני די בטוח שרב האוהדים שזורמים על הסופר ליג מרגישים כמוך והיו רוצים שזאת תהיה ליגה פתוחה, אז זה לא העניין פה בכלל.
זה חדש לך? שריאל מדריד או ברצלונה דופקים לאיזה קבוצה חמש אפס זה בגלל שהליגה הספרדית פח שליברפול תוקעת 9 -0 זה סימן לכדורגל ההתקפי הנהדר שיש בפרימיר ליג. בטרול פוטבול מספיק צוחקים עליהם שהם לפני שבועים צחקו על הליגה הגרמנית בגלל באיירן בוכום ואז שליברפול עשתה 9-0 הם היללו את ליברפול…
עדיין זוכר שבפורום הישן אחד האהודים של יוניטד חזה שיאנוזי יעבור לליגה הספרדית ויקרע רשתות משהו כמו 30 שערים לשנה. מישהו יודע מה נסגר איתו? הוא קיים בכלל? ולא סתם משתמש אלא מישהו שהיה שם מנהל. יש משהו בכדורגל האנגלי שגורם להם לחשוב שהשמש זורחת להם מהתחת.
נ.ב למרות זאת אני לא חושב שיש למישהו ספק איזה ליגה היום היא הכי מרתקת ומענינת . אני כותב את זה בצער ובהכנעה. אבל זה לא סותר את הצביעות של האוהדים והתקשורת כלפי הפרימיר ליג.
תיקנתי לך…
תשמע אני מבין אותך אבל גדלתי על מונטי פייטון האדירים ופינק פלויד חחח אז אני לא הכתובת לאנטי אנגליה פה.
יש המון בתרבות שלהם שאני סופר מעריך (בטח שאת מונטי פייטון) וכנראה שזאת הסיבה שהם חושבים שהם כאלה מדהימים.
אני מדבר על האנגלי הממוצע שהוא יותר פח זבל אבל בטוח שהוא irobot (רומבה? איך שלא קוראים לרובוט הקטן הזה שמנקה את הרצפה חח)
תראה זה לא רק אצלם הגישה הזאת גם אצל האוהדים הישראלים ומחוץ לאנגליה. איך תסביר את זה? אני זוכר שסיטי בדקה ה90 הובילה עליכם אז יש איזה אוהד של ליגה אנגלית שאני עוקב אחריו שישר התחיל לצייץ “ליגה ספרדית זבל ריאל מדריד קבוצה שלא תהיה בארבע הגדולות אצלם בליגה” דקה אחרי זה בנזמה שבר לי ולו את הלב… ימח שימו הוא והנאחס שלו
זה היה שוסאקו ?
לא נראה לי ששוסאקו הייטר של ליגה הספרדית
תשמע, הוא לבד העלה את מכבי חיפה לצ’מפיונס, לא אשכח לו את זה.
וגם כמעט הצליח עם מכבי ת"א מול ניס.
אז כשדיברת על הנס מול סיטי הוא הראשון שקופץ לי בראש
דרך אגב מה דעתך על הדיון שפה בתור אוהד ריאל וליברפול לא קורה לך שלפעמים אתה מתבלבל ומתחיל לצעוק שהליגה הספרדית חרא ואין על האנגליות וריאל לא היתה מגיעה לארבע הראשונים ואז פתאום אתה נזכר שאתה אוהד ריאל? אין לך לפעמים איזה רגעים שאתה מרגיש חצוי בהם?
ריאל וברצלונה יצליחו בכל ליגה, אבל הליגה האנגלית כליגה היא יותר טובה.
אם יש משחק אמצע טבלה בליגה האנגלית וסביליה נגד ולנסיה בספרדית הבחירה היא הליגה האנגלית.
הספרדית חזרה אחורה בשנים האחרונות, הכסף הגדול מדבר, אין מה לעשות, הכדורגל הציני וביזבוזי הזמן של הקטנות בספרד פוגעות מאוד בליגה כשבאים למכור את זכויות השידור מה שמגדיל עוד יותר את הפער.
לא חולק על זה. אני מדבר על הזילזול ועל הגישה המתנשאת של האנגלים. הרי זה לא היה כך תמיד.
ודרך אגב, ההצלחה של הפרימיר ליג בסופו של דבר וקודם כל הגיעה עקב “הזרים” . מאמנים זרים שחקנים זרים ואפילו בעלי קבוצות ומנהלים זרים. אבל את זה הם לא מזכירים.
הזילזול והגישה המתנשאת תמיד היו, רק כשהליגה הספרדית הייתה בשיאה ולאף אחד לא היה אכפת מהאנגלים, עם הצלחת הליגה האנגלית בשנים האחרונות האנגלופילים הפכו לבלתי נסבלים ממש.
נכון שיש זרים והרבה, אבל ההצלחה של הליגה האנגלית היא קודם כל בניהול, הפכו את הליגה למוצר הספורט הכי מבוקש.
ומי מנהל את הקבוצות? רוב הקבוצות המצליחות היום בפרימיר ליג יש להם מאמנים זרים וזה כבר כמה שנים טובות כך, אנשי הניהול הם מחוץ לממלכה הבריטית בחלק לא קטן, סיטי למשל, מורכבת בכל דרגות הניהול ע"י יוצאי ברצלונה ואני לא מדבר אפילו על הבעלים של הקבוצות.
ארסן ונגר התחיל עם זה. תזכור איך זילזלו בו כבר אז. (לא מדבר על סוף הקרירה שלו שהוא די הצדיק את הזילזול בו)
הליגה האנגלית הפכה למעצמה כלכלית ולליגה שזכויות השידור שלה הכי יקרות בפער ענק עוד לפני הזרים, הכסף הגדול הוא שהביא את הזרים ושידרג את הליגה מבחינה מקצועית.
אז אם אתה מדבר על הפן המקצועי והפער שהליגה האנגלית פתחה בשנים האחרונות אתה צודק, בפן הכלכלי והניהול זה התחיל לפני.
אני חושב שאנחנו מדברים על אותו דבר. אבל תזכור שלפני כמה שנים הם לא הצליחו לנצח את סביליה. ואז הגיעו פפ קלופ מוריניו היה לפני, אבל אתה מבין למה אני מתכון.
הבעיה שלי זה לא עם הטענה שהפרימיר ליג יותר טובה. אני חושב שלצערי שזה ברור מאליו. הבעיה שלי זה הגישה שלהם.