מחזור 2 :: מושפלים בברייטון

מצטער מראש על הקיצור, אני לא בארץ.

המשחק הראשון לעונה הבטיח כדורגל משעמם וקיים בגדול. 2-1 נטול מצבים על לסטר, נתן לנו אמנם 3 נקודות חשובות, אך הכדורגל לא היה להיט, בלשון המעטה.
היום יוצאים לביתה של העולה החדשה לשעבר, שעברה עונת בכורה יפה בשנה שעברה ואפילו גברה עלינו בביתה הודות ללינדלוף וחואן מאטה. השניים שוב צפויים לפתוח ולא בהכרח מתוך בחירה. לאגף ימין אין שחקן בהיעדר ג’סי (וגם כשהוא נמצא הוא לא באמת משחק בצד ימין), ולא ראיתי עדכון על מצבו של סמולינג מאז הפציעה בחימום בשבוע שעבר.
ג’סי, מאטיץ’ וג’ונס חזרו להתאמן אך לא כשירים עדיין. פוגבה ימשיך כקפטן למרות הרמזים שפיזר לחלל על אי שביעות רצונו.

הציפייה שלי היא שוב 3 נקודות, לא משנה הכדורגל. אנחנו בעונת התירוצים שכדורגל יפה לא יצא ממנה, לפחות שיהיו נקודות, עד שכל החבר’ה יהיו כשירים לחלוטין.

הרכב עוד כשעה וחצי.

העונה האת הולכת להיות מאבק רציני על הישארות בליגה, עדיין לא ראיתי משחק כל כך גרוע שלנו גם לא ה6-1 מול סיטי.

אין טעם לדבר על כמה השחקנים גרועים אבל דבר אחד ברור לי עכשיו, מוריניו חייב לעוף מפה. ברייטון ולסטר עשו לנו בית ספר לכדורגל, חכו לליברפול סיטי טוטנהאם ואפילו צ’לסי שהולכים לפרק אותנו לחתיכות קטנות.

אם זה היה אפשרי הייתי מביים פציעה של כל הסגל או מדביק אותם במגיפה כלשהי כדי שיונייטד לא תשחק העונה בכלל

קשה להאמין למה שהעיניים רואות, בזיון של כל הקבוצה וזלזול מתמשך.
ההגנה במופע אימים,הקישור נעלם לגמרי וההתקפה לא קיימת.
איך אפשר להפוך קבוצה כזו למה שאנחנו רואים רק מוריניו יכול להסביר.

פשוט נורא ואיום. כדורגל גועלי, טעויות בהגנה ברמה של ליגה לאומית, פתרונות יצירתיים כמו תבשיל יהודי אשכנזי מסורתי. מה עשינו שזה מגיע לנו?

מוריניו חייב ללכת.
אין לי תלונות על זה שהכדורגל לא התקפי ושהוא מבסוט מנצחונות מגעילים כמו מול לסטר, זה מוריניו וזה המחיר שמשלמים בשביל תארים בסגנון שלו, מחיר שלפחות בתקופה הנוכחית של המועדון אני מוכן לשלם. אבל מוריניו נכשל לחלוטין גם במה שהוא כן יודע לתת.
הגנת ברזל? ראינו היום נהדר איזו מסננת יש לנו ברחבה.
התקפות מתפרצות? לא היתה אחת כל המשחק ואני לא זוכר מתי פעם אחרונה בכלל יצאנו לאחת כזו.
התמודדות עם לחץ של היריבה? ברייטון עשו לנו בית ספר היום, איבודים בלי סוף בחצי שלנו ובאמת שלהוציא לאחד הקשרים שלנו את הכדור מרגל היה נראה כמו הדבר הקל בעולם. דאבלטים פשוט והכדור עובר.
ניהול משחק? דקה 60 עוברים לשיטת פלאיני שכמובן לא עובדת אבל מראה מצוין כמה שמוריניו אובד עצות.

אני באמת לא יודע מה הוא עושה כל השבוע כי הקבוצה בלי אופי, בלי דרך ובלי שיטה.

כל עוד נמשיך להיקבר בחצי שלנו וניתן ליריבה את הכדור אנחנו נפסיד. אין מה לעשות כדי לנצח צריך לדעת לשחק עם כדור. יונייטד של מוריניו היא קבוצה עצלנית משעממת ומבולבלת, זה נראה כאילו מויס חזר לאמן אותנו. אחרי שנתיים ושני משחקים הגיע הזמן להיפרד ממי שאיבד את זה לחלוטין, לא רציתי להאמין בזה אבל זאת המציאות והגיע הזמן להתעורר לפני שיהיה מאוחר מידי.

אין מה לפטר את מוריניו עכשיו. אני די בטוח שהוא אכן לא יסיים את העונה אבל זה חסר תועלת. כרגע אין לנו שום אלטרנטיבה מקצועית, לפחות עד שימונה מנהל מקצועי כפי שפורסם. שמוריניו את העונה כמו בן אדם, בלי להחריב את כל מה שהוא כן בנה עד עכשיו, שזה בעיקר סגל טוב. זה יעזור גם לו לקראת המשרה הבאה, וגם לנו. בעונה הבאה כולם יודעים שדרכנו יפרדו, ואולי סוף כל סוף קצת מה-DNA של המועדון יקום לתחיה.

ח אני כבר לא בטוח שהסגל טוב. אם כל הכבוד לזה שאין דרך, השחקנים האלה נראים כל כך אמפוטנטים הם ממש מתקשים בדברים הבסיסיים, מסירה עצירת כדור או ריצה איתו. ראית את פרד היום ? כל פעם שהוא מחזיק בכדור הוא נראה מגושם ראית כמה פעמים לינגארד נתן מקדמה מוגזמת לכדור כשהוא רץ איתו? המסירות וההגבהות של אשלי יאנג , הזוועות מבאיי ולינדלוף, היחיד שהיה בסדר היה פלאייני לפחות רמה מעל כולם.

זה מאמן חלש וסגל חלש. בקבוצה הזאת יש את דה חאה לוקאקו פוגבה סאנצז ורבע מרסיאל, כל השאר לא מתאימים לשאיפות האוהדים.

נרצה להכיר בזה או לא, יונייטד הוא מועדון כושל ששנות תהילותיו מאחוריו וכנראה שהטיול הזה בעידן פוסט פרגוסון הולך להיות מאוד ארוך

זה לא השחקנים כמו שזה שיטת המשחק (כלומר המאמן).
העדדר הנעת כדור, מיקום מבולגן של הקישור, תנועה ראנדומאלית של החלוצים… כל זה לחלוטין באשמת המאמן.
ליברפול יודעת להניע כדור מצויין גם עם מילנר (שאמרו עליו סוס מת) צ’מברלין (שחקן ספסל אצל וונגר) והנדרסון (הגדר הבינוניות)…

אצל מוריניו עם פוגבה מאטיץ’ והררה הקישור נראה ברמה של צ’אמפיונשיפ.

חשוב לציין שפוגבה מנסה להניע אבל השחקנים סביבו לא מאופסים וצריכים הרבה הכוונה מהמאמן. הוא מניע הם מנסים ללכת לעומק, הוא מנסה להשתחרר מלחץ והם מסתכלים עליו במקום להוות לו אופציית מסירה… ובכל זה המאמן לא מטפל (אולי גם לא רואה).

לדעתי מראש הוא לא היה מתאים ליונייטד ולרוח המועדון, עכשיו גם לא הכדורגל ברמה מתאימה.