רפאל ואראן מציג: ההשתלטות על גביע האלופות
ריאל מדריד סגרה עונה היסטורית עם הזכייה השלישית ברציפות בליגת האלופות. היא קבוצה עם מחזור מפואר של שחקנים, אבל רובם בחלק האחרון של הקריירה, כמו כריסטיאנו וראמוס למשל. יוצא הדופן הוא רפאל ואראן שהגיע לריאל מדריד בדיוק בזמן, בהובלתו של זינדין זידאן בקיץ 2011, עוד לפני גיל 18, עם עונה אחת מלאה בלבד כשחקן בוגרים. ואראן יודע עד כמה התזמון היה חשוב. הוא נמצא בריאל מדריד 7 עונות וזכה כבר בכמות בלתי-נתפסת של 15 תארים, והדובדבן שבקצפת הוא ארבעה גביעי אירופה לאלופות. רק שחקן אחד בהיסטוריה זכה מוקדם יותר בארבעה גביעי אירופה מוקדם יותר. ואראן עשה את זה בגיל 25 וחודש, וחואן סנטיבסטיאן היה עם גביע אירופה נוסף בגיל הזה. אבל ואראן מקדים את פאקו חנטו הגדול, שיאן הזכיות בגביע אירופה, שהגיע לארבע זכיות בגיל 25 ו-8 חודשים.
פאקו חנטו קבע שיא היסטורי, השחקן היחיד שזכה בשישי גביעי אירופה לאלופות, וב-1966 הוא חגג בגיל 32 את התואר האירופי האחרון שלו. אבל נראה שיש לחנטו כרגע יורש, זה שמאיים על שיאו. ואראן זכה בצ’מפיונס לראשונה בעונת הדסימה ב-2014, והוא פתח בהרכב ע"ח פפה הפצוע והיה בן 32. הוא רשם משחק נהדר עם הרבה מהירות ובגרות. בגמר בסאן-סירו הוא היה שחקן ספסל וראה את פפה משחק במקומו, אבל אשתקד היה שותף לגמר בקארדיף, וכמובן שהעונה בקייב בלט מול המהירות של שחקני ליברפול.
“אני נמצא בריאל מדריד כבר שבע שנים וזה חלק חשוב מחיי, אני תמיד חושב על שיפור ועל התקדמות. אני חושב שאני עדיין צריך להשתפר אבל אני מרוצה מאוד מאיך שהדברים הולכים”, מספר ואראן שבראיון אחר אמר שהעונה הרגיש בנוח משום שהיה לו רצף והוא לא סבל מפציעות. 44 משחקים רשם הצרפתי, רק שניים פחות משיאו - עונת 2014/15. “אני חושב שנכחתי ברגעי המפתח ובלטתי. זה מה שמבקשים מריאל מדריד”, מספר הבלם שאמר שהוא רוצה לתרום יותר להתקפה ולכבוש יותר שערים, אולי ללמוד מראמוס. העונה הוא לא כבש אף שער בניגוד לארבעה אשתקד, ויש לו 10 בסה"כ ב-233 משחקים.
אין ספק שליגת האלופות היא טורניר מיוחד עבור הבלם. בעונת הבכורה שלו בקבוצה, אז קיבל ממוריניו הזדמנויות בליגה ורשם 9 הופעות - עדיין לא השתתף בליגת האלופות. הבכורה הגיעה נגד אייקס אמסטרדם בשלב הבתים בעונת 2012/13. ואראן היה בן 18 ו-5 חודשים, ובהיסטוריה של ריאל מדריד רק ראול, שערך את הבכורה שלו בליגת האלופות נגד אותה היריבה, אייקס - שיחק בליגת האלופות במדי ריאל כשהוא צעיר ממנו[ראול היה בן 18 וחודשיים]. איקר קסיאס למשל שיחק נגד אולימפיאקוס בגיל 18 ושלושה חודשים נגד אולימפיאקוס, אבל אצל שוערים זה אחרת.
ואראן סבל ממזל רע כשפיספס את יורו 2016 בגלל פציעה. עכשיו הוא שחקן חשוב מאוד בנבחרת של דשאן, והאתגר הגדול עבורו הוא גביע העולם ברוסיה. במונדיאל הקודם הוא עדיין היה פחות מנוסה והודח עם נבחרתו מול גרמניה ברבע הגמר. “להגן על חולצת המדינה שלך זה כבוד גדול, אני מקווה שנוכל לשמח את העם. זו עונה בלתי-נשכחת עבורי אבל אניט רוצה עוד. אנחנו רוצים ללכת עד הסוף ומודעים לכישרון שלנו, ניתן הכל”.