תשנה את המועדון שלנו ותשים מטעפת כדורגל של איך שתרצה. וצאבי כל עוד הוא לא יקבל ניסיון אמיתי בקבוצה אחרת, יכשל בה. הוא פשוט לא מאמן מספיק טוב בנקודת הזמן הזו, אני באמת לא יודע איך אפשר כבר לנהל על זה דיון. זה לא דעה זה עובדה. ואם הוא לא היה אגדה כולנו היינו פה מסכימים עם זה.
ואני חושב שצריך כבר להבין שלקבוצה בדרג של ברצלונה בחיים לא תהיה מעטפת כמו קבוצה כמו בילבאו, מהסיבה הפשוטה שבילבאו במקרה הטוב מכונת להגיע לליגה האירפאית. ברצלונה היא קבוצה שמעצם השם שלה מכונת לזכיה בליגת האלופוות ובאלופות.
אפשר לאהוב את זה או לא , אבל זה המציאות. בילבאו היא קבוצה מקומית בחבל ארץ מסוים בספרד ברצלונה היא קבוצה גלובלית עם מטרות שונות לגמרי.
תשים את ואלורדה בבילבאו הוא יצליח תשים את ואלרודה בברצלונה הוא פעמיים רצוף יעשה במכנסים מול ליברפול ורומא…
הדרך לשנות את המצב של הקבוצה, זה לטווח קצר להביא מאמן מתאים ולטווח הארוך לעשות ניתוח של עריפת ראשים בכל המבנה הניהולי והמקצועי של הקבוצה. למה דקו פה, אין שום סיבה מקצועית לזה, למה מנדש בוחש כל הזמן בקבוצה? שחיתות.
זה דיון שצריך לעבור, להנהלה של הקבוצה, אבל היום ואני לא כותב את זה בשימחה, אין מקום יותר לצורת הניהול הנוכחית של הקבוצה… ברצלונה חייבת לעבור רפורמה מקבוצה של אוהדים לקבוצה שלפחות חלקית , אם לא מלאה, תהיה מנוהלת ע"י אנשי עסקים ואנשי מקצוע.
זה לא צירוף מקרים שאין היום אף קבוצה כמו ניהול של ברצלונה באף מקום בעולם יותר. ותעשו לי טובה, במדריד זה רק ליחסי ציבור.
אם הסוסיו בברצלונה היו מתנהלים כמו שצריך לא היה צורך בזה. אבל ההתבטלות שלהם מול ברתומאו ורוסל רק הוכיחה לי שהם עושים יותר נזק מתועלת.
אליפות והפסד אחד על הגב של מסי .
תן לו את ברצלונה בלי מסי אלוהי ונראה אותו.
מה שמדהים שגם השנה הוא בדיוק מדגים למה אני צודק וצדקתי לגביו.
מקום חמישי ואיזה סיכוי לזכות בגביע זה בדיוק מה שהוא מתאים אליו. לא לקבוצות בסדג של ברצלונה או ריאל מדריד.
הבעיה שלי זה לא ואלורדה. הוא מאמן טוב ואיש טוב, הבעיה שלי זה עם אוהדים שרוצים להוריד את הרמה של ברצלונה לבילבאו. (אם לא היה שינוי קיצוני לצערי אנחנו בדרך לשם)