כנראה פספסתי כשבדקתי…
בכל מקרה, מ10-11 זה תשע עונות ככה שזה לא חצי.
כמובן שיש עוד שיקלולים כמו הגנה אבל גם פה אתם ביתרון כמו שהסברתי בהודעה הקודמת שלי (בהגנה פשוט היתרון פחות ברור העונה)
את זה לא אני טענתי.
כנראה פספסתי כשבדקתי…
בכל מקרה, מ10-11 זה תשע עונות ככה שזה לא חצי.
כמובן שיש עוד שיקלולים כמו הגנה אבל גם פה אתם ביתרון כמו שהסברתי בהודעה הקודמת שלי (בהגנה פשוט היתרון פחות ברור העונה)
את זה לא אני טענתי.
צודק, 4 מ-9. אני עדיין לא חושב שאפשר להגדיר את זה כחריג.
לגבי הגנה- אין לי מושג על מה אתה מדבר. האם ההגנה של ריאל גרועה גם היא? לפחות העונה אין ספק. יותר גרועה? אם נחזור לנתונים, בארסה ספגה 5 שערים יותר, וכמי שראה את כל המשחקים העונה אני יכול להבטיח לך שההגנה של ברצלונה גרועה באותה מידה אם לא יותר.
אם כן, לא ברור לי איזה יתרון יש לברצלונה שהופך אותה למועמדת בכירה יותר לאליפות. להפך, חצי ריאל פצועה והרכש עדיין לא השתלב כמו שצריך. כשכולם יחלימו ובהנחה ולפחות חלק משחקני הרכש יכנסו לעניינים, יש סיכוי טוב לשיפור. בברצלונה אין כל עוד ואלוורדה איתנו.
הדיון עסק בזה שאנחנו רוצים שואלוורדה יפוטר וחלק מאוהדי ריאל טענו שזו תהיה טעות, מצטער אם אתה לא חלק מאותם אוהדים וכללתי אותך בטעות.
בכל מקרה, אם הנקודה שלך היא פשוט שלבארסה יש יתרון על ריאל במירוץ לאליפות, אז גם אם אני אזרום עם הדעה שלך, זה לא יתרון גדול אלא קטן מאוד (אישית לא חושב שיש יתרון). הרבה דברים יכולים להשתנות עד סוף העונה ואותי לא מעניין ממש יתרון כזה או אחר על היריבות כל עוד אני סובל מלראות את הקבוצה שלי.
לדעתי,
מסכים שפיטורים יכולים להיטיב עם בארסה, אבל לדעתי הוא ממש לא לב הבעיה. יכול להיות שבכלל אין בעיה. מתי היה בהיסטוריה מחזור חיים של קבוצה ששמר על מתח גבוה למשך כל כך הרבה שנים, בזירה המקומית והאירופית? אין דברים כאלו.
תראה, הבעיה הכי גדולה שלנו היא שקומאן סגור אצל ברתומיאו לעונת 2020/21. מאמן בינוני, שהולך להגיע נטו כי הוא היה “שחקן עבר” בלי קשר ליכולת האימון שלו. אמנם זבל כמו וואלורדה קשה לי להאמין שהוא יהיה, אבל זה פשוט עוד מאותו דבר.
לרוב אוהדי בארסה כבר נשבר מזמן, והמחשבה על חלופת מאמנים בסוף העונה מתסכלת לא פחות.
בנוגע לשאר התגובה אני חולק עלייך. אם מסי לקח אליפות עם טיטו בבתי חולים, מסי יקח אליפות גם אם אתה תהיה על הקווים, וסביר להניח שתעשה הרבה פחות נזק מוואלורדה.
מבחינתי לסיים את העונה הנוכחית עם המאמן של בארסה ב’. לטעמי לא רק שניקח אליפות, אלא עם ייצוב הסירה, לחלוטין אפשר לקחת הכל - מהסיבה שיש לנו את הסגל הכי טוב באירופה. אותו סגל שרק תקדים היסטורי של וואלורדה בליגת האלופות מנע ממנו לקחת גביע קל, רק פלוס דה יונג שהוא תאווה לעיניים וגריזמן שהוא שחקן לא רע.
עם כל מאמן שהוא לא וואלורדה, אנחנו לוקחים אליפות בקלות בליגה פח של השנה. הכי מעט נקודות מאז 2003/04. ביזיון.
סיכמת מדהים.
הייתי מוסיף שחלק מלהיות אוהד כדורגל זה להיות מסוגל לראות את הקבוצה שלך מבלי לרצות לעקור לעצמך את העיניים. אנחנו כרגע במצב של יונייטד, רק שלנו יש את מסי.
בלי מסי הקבוצה ניצחה 2/7 מאז מסי היא ניצחה 7/8.
בכל 3 ההפסדים שלנו בוסקטס היה על הספסל.
פיקה אמנם חרבנא, אבל לא קשה לשים לב שזה בגלל ציוות מחריד עם בלם בעל תכונות זכות לפיקה, בלי אחד שיחפה על השני, ועוד מתפלאים למה מרכז ההגנה שלנו איטי ופריך.
אז גם אם אנחנו מפילים על פיקה את התיק - 2/3 מהותיקים רק מצילים לוואלורדה את התחת.
בקרב ה"מעט ותיקים":
סוארז נותן את הנשמה, מתחנן למנוחה ונשחק למוות.
טר שטגן זה רוח הקודש של השוערים. השוער של ליברפול יכול לבוא לצחצח לו את הנעליים. בלי טר שטגן אנחנו מקום 12, ואז לא היינו מקבלים הודעות הזויות על תקדימים.
היחיד שאני באמת יכול לבוא אליו בתלונות זה אלבה. הוא זורק זין, אבל מה אכפת לו אם במשחק שהוא פצוע הוא עדיין על הספסל ופירפו ביציע?
עם מאמן שפוי וידאל יפסיק לתפוס לבוסקטס את המקום, סוארז יפסיק להישחק 90 דקות למשחק 3 משחקים בשבוע, אלבה יפסיק להיות Untouchable, טר שטגן ומסי ימשיכו להיות אלוהיים, והאלוהים הקטן והחדש של הקישור לא ישאר מחוץ לסגל פעם שנייה תוך שבוע.
אבל העיקר בלי וואלורדה אין אליפות. כאילו האדיוט הזה עשה משהו בקריירה לפני בארסה, וכאילו לא לקחנו אליפויות עם טיטו בבית חולים, עם אנריקה בלי הבנה טקטית ועם טאטה אם להאוז לא היה פוסל לנו גול חוקי.
לא טענתי שאיתו זה אליפות וודאית ובלעדיו לא.
אבל אני חושב שאת הפירות של פיטורי המאמן אתם תקצרו רק עונה הבאה, כי לרוב מאמן לא מצליח ליצור שינוי באמצע העונה (ואם כן לעתים זה שינוי רע כמו סולארי בריאל) ולכן זעזוע המערכת מיותר באמצע עונה. תנו למאמן קדם עונה, את הרכש שלו וכל זה.
זו השערה זה נכון, אבל לטעמי לא יעשה לכם טוב פיטורי אמצע עונה. תביא מאמן טוב יותר בסוף העונה ותמנע גם מפיטורים כפולים. הרי איזה מאמן יבוא לחצי עונה שבסופה הוא יפוטר למען הגעת קומאן?
בנוסף מאמן כל כך זמני לא יפעל בשום מחשבה לעתיד, נטו הצלחה רגעית, כי הוא לא ירצה לאכול את כל החרא התקשורתי בשביל פירות אותן מאמן אחר יקצור.
לא טוען שוולוורשה מאמן טוב לכם, רק חושב שפיטוריו אמצע עונה בסיטואציה נוכחית שאין לכם מאמן טוב להביא, הם מיותרים.
הוא דיבר רק על הסגל הותיק. אגב, אני בניגוד אלייך, לא חושב שהיכולת החלשה של פיקה נובעת רק מדברים שלא קשורים לכדורגל. כבר מהמשחקים הראשונים של פיקה-לנגלה היה ברור דבר אחד. שניהם איטיים מאוד, ואי אפשר לשחק עם מרכז הגנה כזה, בקבוצה שבה שני המגנים טסים קדימה. בטח לא כשסרג’י רוברטו מאייש את האגף ברוב הזמן.
בנוגע לסוארז, הוא דיבר על זה בתקשורת בשנה שעברה, ואמר שהוא זקוק ליותר מנוחות בגיל שלו. ברור לי שבפועל כשמגיע הזמן הוא לא יבוא ויבקש מהמאמן לא לשחק, המאמן הוא זה שצריך להחליט מי משחק ומי לא, ושחקן שיבקש לא לעלות לשחק הוא לא מקצוען.
סרג’י רוברטו שחקן חלש מאוד. תמיד טענתי שהוא צריך להיות שחקן 14-15 כזה בסגל, שצריך להישאר פה רק כי הוא שחקן בית ויכול לסתום חורים במקרה הצורך. לא במקרה ולא בא למאמן לתת לרכש של 30 מליון לשחק.
אומטיטי זה סיפור הזוי, אני לא מבין איך לא חיסלו לו את החוזה.
בנוגע לדמבלה אנחנו גם חלוקים. אני חושב שעם מאמן נורמלי שיקח אותו כפרוייקט הוא יהפוך לשחקן טופ10 בעולם.
אגב, הלכתי לבדוק, ומסתבר שלקח לוואלורדה רק 392 ימים לנפץ את השיא ההיסטורי ההוא בליגת האלופות. כמו כן, הוא מחזיק בשיא היסטורי נוסף של המאמן היחיד שבמשך 3 עונות רצופות הגיע לנוקאאוט באירופה עם ניצחון ביתי ועף רמונטדה בחוץ .
אגב2, נדב יעקובי סיכם הרגע את הקריירה של וואלורדה בברצלונה בצורה מדהימה: “לוואלורדה יש השפעה על האליפויות של ברצלונה כמו שיש לו על אליפות העולם של דרום אמריקה ברוגבי”.
בינגו
טוב פה אני ואתה חלוקים. אם סוארז היה רוצה מנוחה הוא מזמן היה מקבל אותה. הוא פשוט חבר זהב “fc amigos”
צודק לגבי אלבה, ודרך אגב, לא יודע אם זה באמת אשמתו, רוב הספורטאים בעולם אם היו מקבלים באופן אוטמטי את המקום שלהם בהרכב. מתישהוא מתחילים היו לזרוק זין. אלבה לא גאון גדול, אבל הוא גם רואה את המצב שלו. פירפו מיובש ביציע. מירנדה בשאלקה קוקריה בחאטפה. ורק הוא באנקר. והבונוס הוא חבר של מסי, מה כבר יכול לגרום לו להתאמץ? זכה בהכל. זה לא גנאי או לחובתו. פויול יש רק אחד.
אבל כתבת רק אלבה? מה עם השאר? מה גרארד “טניס זה הדבר הכי חשוב בחיים שלי” פיקה? מה סרגי “הקול של קורל זה הדבר הכי איום ונורא שיש” רוברטו? סמואל “אין על הקוסם מקטאר” אומטיטי? נגמר לך המילים? אוסמה “אוי יש משחק פיפא למי משנה שמחר יש אימון” דמבלה? שכחת אותם?
מסכים לגמרי שיכול להיות שהשלד מיצה את עצמו וגם עם מאמן אחר ניראה חרא, אבל מבחינתי לפחות, כדי לקבוע שזה אכן המצב אני צריך לראות את השחקנים הללו תחת מאמן שדורש מהם ולא נותן להם לעשות מה שבא להם. מאמן שתחתיו לא יהיו הנחות לשחקנים מסוימים בגלל השם שלהם או הקירבה שלהם למסי, והכי חשוב מאמן עם שיטה.
לגבי הביזיונות במשחקי החוץ, כמו שכבר אמרו כאן, זה עניין מנטלי. כדי שיהיה סיכוי להתאושש מנטלית חייבים מאמן אחר.
בנתיים קוטיניו עם 3 שערים ועוד שני בישולים ב 6-1 של באיירן… וכל מה שעולה לי בראש זה go fuck your self valverde…
מה היתה העמדה שלו? השיטה?
ראיתי תקציר בלבד, ועושה רושם ששיחק חצי מהמרכז חצי מהאגף…
גם המערך היה עם גורצקה טיאגו וקמיך באמצע, וגנאברי קוטיניו ולבאנדובסקי מקדימה.
בכל אופן, הוא מוצא עצמו ומוצא את הקצב הנכון.
דבר שלא הסתדר לו בברצלונה, הוא לא מצא את הקצב המתאים, לא הסתנכרן טוב והמאמן עשה הכל כדי לגרום לו להיות פועל שחור ולא קוסם ברזילאי.
המאמן עושה אותה עבודה גם על גריזמן.
אם הצרפתי לא ימציא עצמו מחדש הוכ יתייאש מהר ונקבל קייס קוטיניו 2.0.
אני לא סובל את ואלורדה כמו האוהד הממוצע. אבל אתה מבין שזה נגד קבוצת תחתית בליגה די חלשה.
ואלורדה לא אשם בכל מה שקרה עם קוטיניו, גם לשחקן עצמו יש חלק. אם המשחק הזה יגרום להם לשלם את 120 אני שמח בשבילו ובשבילנו. הלואי שיצליח שם. בברצלונה זה לא היה יכול לעבוד.
נו באמת…
קוטיניו לא התאים ולא מתאים לברצלונה, גם בלי ואלוורדה, ושום שלושער שלו מול קבוצה במקום ה-15 מתוך 18, בליגה הגרמנית, לא ישנה את זה.
ואלוורדה אשם בלא מעט דברים, אבל להוציא אותו האשם היחיד באי ההצלחה של הברזילאי אצלנו, על סמך משחק אחד טוב של קוטיניו (ולא הרבה מעבר לזה בשאר העונה) במדי באיירן מינכן נגד ורדר ברמן, זה לחפש להפיל עליו דברים בכוח. יש עוד גורמים בעולם חוץ ממאמן.
מה גם שקוטיניו בהחלט לא איזה הצלחה מסחררת בבאיירן עד עכשיו.
שידפוק חמישיות כל משחק אם זה יגרום לבאיירן לקנות אותו.
אני חושב שוולוורדה יכל להשתמש בו הרבה יותר טוב לו היה מאמן עם דמיון, אבל כמו שזה נראה לקוטיניו אין מקום בבארסה גם אם וולוורדה לא ימשיך. אז עדיף לנו כסף ביד מקוטיניו על העץ.
שלישיית קישור (עתידית) של דה יונג, ארתור וקוטיניו נשמעת לי חלומית - בטח בתקופת פוסט מסי. הוא משחק כך בברזיל, אז למה לא בבארסה? ראקיטיץ’ היה מקרה דומה שהוסב לשלישיית קישור. סיטי משחקת שם עם דה ברויינה, ריאל (גם העתידית) עם אודגור. ברצלונה בעבר עם דקו ואינייסטה על המשבצת הזו.
בהתחשב בעובדה שקוטיניו בן 27, אז בעידן פוסט מסי הוא לא ממש ייכנס תחת הקטגוריה “עתידי”.
אם כבר שלישיית קישור של ארתור, דה יונג וריקי פוץ’ נשמעת לי יותר מבטיחה - צעירים, רעבים ובעלי תכונות משלימות (ריקי יותר התקפי וישיר, ארתור שולט בקצב ודה יונג האחורי מביניהם).
אל תגזים. גם אם מסי ישחק עד גיל 40, כמות הדקות שלו תרד משמעותית ותצטרכו מספרים מהקישור. ו27 זה לא מבוגר, מודריץ’ ואינייסטה בעניינים בגיל 34 גם.
מסי נתן לכם שקט עם קישור מחורבן בשנתיים האחרונות, והשנה עם קישור דפנסיבי מידי. אצל ריאל אחרי רונאלדו זה זעק לשמיים שהקישור בסגנון הזה לא מספיק.
לגמרי, על אותו משקל. אני לא מכיר את הילד הזה, אבל אני יודע שקוטיניו מביא אחלה מספרים משם, והוא הכי דומה למסי בבעיטות מחוץ לרחבה מהצד השני. לא יזיק להחזיק את שניהם. אני בטוח שבאיירן לא יקנו אותו, כמו שעשו עם חאמס. הם לא פראיירים, וקוטיניו של היום ממש לא שווה 120 מליון.