valverde out טייק 100000000

סימנים לתגובה מזעזעת:

1. להניח שמי שלא מסכים איתך בור לעומתך. לא אדבר בשם דוד אבל אני מסכים איתו ופספסתי כמות חד ספרתית של דקות ברצלונה השנה.
  2. תגובה רגשית שלילית לציון של עובדות יבשות.

תנסה יותר להגיב עניינית לתוכן ופחות “לבקש” דברים ממנהלים.

עזוב, מדובר בבחור שצורח וואלורדה אאוט כשביבי עושה אפצ’י. אני לא צריך להסביר לו שראיתי טוב מאוד את ברצלונה השנה ושהוא כנראה לא ממש מסוגל להבין את הנקודה.

משה בחור קצת יותר לעניין, אז נפנה אליו: כדי להצדיק את הפיטורים האלה, אנחנו מבקשים ממך דבר אחד: תקדים. כמו שאורי ביקש, אתה מוזמן למצוא תקדים של מאמן שפוטר באמצע עונה כשהוא במקום הראשון, כאשר בשנתיים הקודמות שלו בקבוצה הוא זכה ב-2 אליפויות. יודע מה? עזוב, תן תקדים של מאמן שמפוטר באמצע העונה כשהוא במקום הראשון, בלי אליפויות לפני כן.

כל עוד אתם לא מסוגלים למצוא תקדים לדרישה שלכם, לא ייתכן שתצפו ברצינות שהיא תתבצע, ותייחסו לחוסר ביצוע שלה חוסר מקצוענות. אני באמת חושב שאם וואלורדה מחר מפוטר זה יהיה אחד הדברים הכי לא מקצועיים שההנהלה שלכם יכולה לעשות. זה ממש לא משנה האם אתם משחקים חרא (ואתם משחקים חרא בחוץ) או אם היריבה שלכם אפילו יותר גרועה מכם (והיא יותר גרועה מכם).

העניין הוא שכנראה אנחנו לא נשאר במקום הראשון עוד לאורך זמן. אנחנו משחקים מזעזע לא רק בחוץ אלא גם בבית.

בינתיים קבוצות מגיעות לקאמפ-נואו עם איזה חוסר ביטחון. אבל בבית כשהן עם דחיפה של הקהל המקומי הן נותנות לנו בראש. אז זה נראה כאילו יש לנו בעיה במשחקי החוץ.

בפועל היריבות שלנו מגיעות למצבים מסוכנים גם בקאמפ נואו. ההגנה שלנו מחוררת כבר בערך מאמצע העונה שעברה, ואנחנו נתפסים עם המכנסיים למטה פעם אחר פעם.

כמות הפעמים שטר-שטגן זוכה להיות איש המשחק שלנו אומרת הכל. זה רע מאוד שבקבוצה כמו ברצלונה השוער הוא השחקן הכי מוערך (אחרי מסי ובלה בלה בלה וכל זה).

בכנות, בשבועיים האחרונים אני פותח את הטבלה בתחילת השבוע בשביל לברר אם גראנדה עקפה אותנו או שאנחנו עדיין במקום הראשון.

אני אכתוב את זה עוד הפעם, כי זה לא מציאותי:
בשבועיים האחרונים אני פותח את הטבלה בתחילת השבוע בשביל לבדוק אם גראנדה עקפה אותנו או שאנחנו עדיין במקום הראשון.

נכון. מריאל ואתלטיקו אני כבר לא מצפה לכלום. כמו גם מבארסה :disappointed_relieved:

אז לא, אני לא חושב שצריך תקדים על מנת להצדיק פיטורין של המאמן הזה. הכתובת כבר לא על הקיר, היא על הדפים בגוגל (ע"ע “מה אפשר להספיק לעשות בשבע דקות?” כאמור). אם נשאר במקום הראשון לאורך זמן העונה זה יהיה “בגלל” ולא בזכות. אז חבל על הזמן המבוזבז וכדאי להתחיל לבנות משהו חדש כבר ממחר מבחינתי.

אבל אני לא באמת חושב שזה יקרה. רק שאיפה שלא תתממש מצד אוהדים…

אגב, אם ניקח אליפות העונה בצורה שבה אנחנו משחקים עד כה, זו תהיה עוד אליפות עצובה שאין באמת חשק לחגוג.
לשאלתו של גב האם הייתי מוכן “לאבד את האליפות” (או את הסיכוי לאליפות) בשביל לפטר מאמן באמצע העונה, התשובה שלי היא כן.

הדבר היחיד החיובי באליפות נוספת תחת המאמן הזה היא רק מאזן האליפויות בספרד. לא יותר.

מביך ומעציב אותי לראות את הקבוצה שלי העונה. ואני באמת ממש רוצה לחזור וליהנות מכדורגל.

תנו לי בארסה שמחה ותוססת במקום השלישי ואני אקח אותה בכל יום על פני הקבוצה הכבויה והמבולבלת הזו שיש לה מסי בצד אחד, טר-שטגן בצד השני ו"כאוס חסר אופי" בין לבין.

כאוס שמורכב משחקני עלית שמסוגלים לעשות לי מדי פעם פרפרים בבטן, מעלים לי חיוכים מטורפים, כמו גם את הדופק. גורמים לי לאופטימיות עצומה ולפעמים גם מקפיצים אותי משמחה.
אלו שחקנים שיכולים היו לקחת את הליגה הזו בהליכה (רגע, זה באמת מה שהם עושים. לוקחים את הליגה בהליכה).

אבל עדיין, אחרי 11 מחזורים וקדם עונה, הם נראים כאילו אתמול הם נפגשו בפעם הראשונה.

התקשורת מודיעה שדמבלה פצוע - וואלורדה שם אותו בסגל לפארג.

ארתור - אחד מ3 השחקנים הכי טובים שלנו העונה מחוץ לסגל פעם שנייה תוך שבוע.

פירפו שוב מחוץ לסגל אחרי שאלבה סוחב פציעה.

מניח שכולנו קראנו את הראיונות של וואלורדה בימים האחרונים - הוא זורק זין על כולם, ומחכה למכתב פיטורים עם פיצויים יפים. עצוב שהגענו למצב הזה.

פוסט מעולה במיוחד מתחבר לזה:

כתבתי את זה באחת מההודעות שלי למעלה, עד לפני זמן לא רחוק. היתי יושב ורק מחכה למשחקים של ברצלונה, כל משחק היתי מכין לי טיפה גרעינים או פופקורן ומשחקים חשובים גם מצרף בירה. מנצחים, מפסידים, זה לא שינה את העובדה שבסוף היתי יודע שמחכה לי הצגה. יותר מזה, שהפסדנו בזמנו לצלסי, ראיתי את המשחק ההוא עם חבר אוהד ריאל. אני זוכר שבסוף המשחק בכיתי, תכלס בכיתי, ואני ממש לא טיפוס בכייני או משהו כזה, אבל בכיתי כי ידעתי שפפ יעזוב וזה סוף עידן.
עכשיו אני מרגיש תחושה של כעס ואדישות. ואלורדה וברתומאו לקחו ממני את הדבר הכי תמים ומרגש בחיים שלי. אז תסלח לי דויד ושיסלח לי אורי. אני לחלאות האלו לא יסלח. (ברתומאו ורוסל) ולואלורדה אני תמיד לא ישכח לו איך הוא סיים אצלנו . שלושת הליצנים האלו גנבו לי את הקבוצה.

עכשיו, אני מתפלל שהיום של משחק של ברצלונה פשוט לא יגיע, כי אני רק סובל במשחקים האלו. זה סבל אינסופי שאני יושב ופשוט מקלל. לראות קבוצות דרג ג באירופה יושבות לנו על התחת ואת חוסר האונים הזה מולם.

נ.ב המשחק מול צלסי היה בערב הזיכרון, אז מי שירגיש פגוע , סליחה מראש…

אז אחרי שאתה רואה איך ברצלונה משחקת ב2 העונות האחרונות, ובדגש על העונה, יודע איך הסתיימו העונות הקודמות בגביע עם האוזניים הגדולות ומניח שאתה יודע לצפות מה יקרה העונה (אולי בצירוף איבוד אליפות), האם אתה לא חושב שברצלונה צריכה ליצור תקדים?

הייתי יכול להבין אם המטרה שלך היתה להוריד אותנו לקרקע ולהגיד שזה לא יקרה בגלל הסיבות שציינת אבל אמרת שזה יהיה חוסר מקצוענות לפטר אותו. האם זה נראה לך חוסר מקצוענות לפטר את המאמן רק כי ריאל וגראנדה לא ניצחו?

הסיבה היחידה שאני אישית לא סגור על פיטורין שלו עכשיו היא כי אני לא רואה מחליף שממתין בחוץ (רק לא מוריניו) ובאופן כללי, לא חסיד של שינויים באמצע עונה.

אני חושב שזו הנקודה העיקרית פה. להרבה מאוהדי בארסה (ואני ביניהם) אכפת מהדרך לא פחות, אם לא יותר מהתארים. אני משקיע כשלוש שעות שבועיות בצפייה במשחקים, אם אני סובל כל שבוע ובסוף העונה בארסה תסיים עם תואר, שבמקרה הטוב ישמח אותי ליום יומיים (גם זה בספק, עונה שעברה הייתה לי קשה לצפייה ובאמת לא שמחתי כל כך על האליפות) זה לא שווה לי, אני לא נהנה מזה.

אפשר לקרוא לי מפונק ואפשר לא להבין איך מישהו מעדיף שהקבוצה שלו תשחק יפה ולא תזכה בתארים, מאשר שתזכה בזכות משחק משעמם ולא אטרקטיבי (אלו כמובן לא האופציות היחידות). אבל צריכים לקבל גם דעה כזאת. לדעתי אוהדי ריאל פה בפורום לא ממש “מאמינים” לחבר’ה פה שאומרים שהם מעדיפים את הכדורגל היפה על תארים, לא בגלל התנשאות או משהו כזה, אלא כי זה כל כך מנוגד לדרך בה הם רואים את הדברים (ולמעשה רוב אוהדי הכדורגל בעולם).

אז כשמעלים פה שאלה של האם אני בעד חילופי מאמנים באמצע עונה כאשר זה יכול לגרום לאיבוד האליפות, התשובה שלי היא שאם יש סיכוי שבעקבות כך נראה קבוצה איכותית יותר, מסודרת יותר ומהנה יותר זה שווה את זה (כן כן, אני יודע שאף מאמן גדול לא יבוא עכשיו כדי שזה יקרה, אבל שינוי אווירה כבר יכול לתרום לשיפור). כרגע, עם איך שאנחנו משחקים הדבר היחיד “שישמח” אותי בלקחת העונה אליפות, זה שריאל לא תיקח. אני רוצה לקחת אליפות כי מגיע לא כי היינו פחות גרועים. על האלופות אני אפילו לא אדבר במצב הנוכחי.

דבר אחרון, לdkaro, אני לא זוכר שום תקדים למאמן ששנה אחר שנה הפסיד יתרון של שלושה שערים ועף מהאלופות, עם קבוצה שנחשבה לאחת המועמדות הבכירות לזכייה, והנשיא כנגד כל הדעות בהנהלה החליט להשאיר אותו. אז הנה, בארסה יצרה תקדים כזה הקיץ. אני לא חושב שואלוורדה יפוטר לפני סיום העונה, בכל זאת ברתומאו, אבל להגיד שזה תהיה חוסר מקצוענות לפטר אותו עכשיו רק בגלל שאין לזה תקדים? שטויות.

דורון ברוך הבא. מקווה שתכתוב פה יותר.

זה לא קרה מעולם. אבל לפטר מאמן אחרי שערוריה כזאת, לא יעלה הדבר הזה. איזה חוסר פורפורציות.

ולפרוטקול, אף לא באמת מאמין פה שיפטרו אותו. בתאוריה לדעתי, מאמן חדש לדעתי, יכול להצליח בליגה , באלופות ההגנה שלנו כבר תרצח אותנו.

אתם שוכחים, אבל יש סיבה ברורה למה ואלוורדה המשיך לעונה שלישית.

בחודש פברואר, לפני רגעי ההכרעה, הוא קיבל הארכת חוזה לעונה שלישית. ברור שלא יפטרו אותו, כי זה פיצויים והודאה בטעות של ההנהלה. הארכת החוזה היא זו שבזיונית, ואני אישית מתפלל שאף אחד מהצדדים לא יממש בטעות אופציה נוספת.

לואיס אנריקה אגב, לא התפטר. פשוט החליט לא לחתום על עוד חוזה.

למרות הכעס שלך על פיקה וגביע דייויס, אני לא חושב שיש לנו בעיה קשה בהגנה ברמת השחקנים. הבעיה הבאמת קשה היא ברמת הקבוצה וחוסר הסדר. אילו הייתה לשחקנים שיטה מסודרת והיה ברור להם מה הם עושים כשהם מאבדים כדור, לא היינו נתפסים ככה עם המכנסיים למטה פעם אחר פעם.

ולמה אנחנו מאבדים כ"כ הרבה כדורים בכלל? זה גם דופק את ההגנה. אם נפסיק לאבד כדורים בחצי שלנו לא נהיה חשופים מאחורה כ"כ הרבה פעמים במשחק.

תקדימים אפשר ליצור.
לא אומר שזה יהיה נכון, אבל כל תקדים נוצר איפושהו ומתישהו.
אני פשוט חושב שאת הטעות עשיתם בקיץ. עכשיו מאוחר מידי או מוקדם מידי. אתכם מעניינת בעיקר הדרך. את ההנהלה שסופרת את הכסף מעניינים גם התארים (ובמקרה הזה הם צודקים). מאמן גדול לא יגיע באמצע העונה (אולי מוריניו, בהצלחה עם זה), אבל בסוף עונה טן האח פנוי…

השאלה שצריכה להשאיל כרגע היא לא או אליפות או דרך, אלא זה או אליפות או כלום. כי דרך אף מאמן לא יצליח להנחיל כרגע, והמאמנים הטובים לא פנויים.
אז מה אתם מעדיפים. לזכות באליפות כשאתם נראים חרא? או לא לזכות באליפות כשאתם נראים חרא. כי כרגע אלה האופציות שלכם.

תודה על התיקון, לא היתי מדויק. אבל זה לא משנה את התמונה הגדולה. הוא הבין שהוא לא יכול לתרום יותר ולקח אחריות. והודיע שהוא לא ממשיך.

הוא בקלות אם היה רוצה היה יכול להמשיך לעונה רביעית.

אני לא חושב שאלו האופציות היחידות. משום מה אתה יוצא מנקודת הנחה שאם ואלוורדה יישאר ניקח את האליפות, אני לא יודע למה אתה כל כך בטוח בזה. כרגע שלושת הגדולות נראות זוועה, אבל יכול להיות שאחת מהן תתעורר באיזשהו שלב והיא זאת שתיקח אליפות. אני כרגע לא רואה שום יתרון של בארסה על ריאל או אתלטיקו. גם עם ואלוורדה יש סיכוי לא רע בכלל שנסיים עם כלום, לא תארים ולא כדורגל יפה (כדורגל יפה בטוח לא יהיה), אז אם יש סיכוי קלוש שמאמן אחר יבוא ויביא קצת סדר וארגון שירימו את הקבוצה, אישית אני מעדיף לקחת את הסיכון, גם אם בסוף נסיים עם כלום.

לגבי העניין שאת ההנהלה תארים צריכים לעניין אני מסכים לחלוטין אבל שוב, כרגע עם ואלוורדה אני לא רואה שום ביטוח לכך שניקח תארים, אז אני חושב שגם בהנהלה צריכים לחשוב יותר ברצינות אם לתת לואלוורדה להמשיך עכשיו. יותר מכך, בגלל איך שאנחנו נראים ובגלל התוצאות הייתי מצפה מנשיא שרוצה שהקבוצה שלו בטופ לדעת להודות בטעות (הארכת החוזה של ואלוורדה באמצע העונה שעברה) ולספוג את הפיצויים במטרה לנסות לשפר את המצב של הקבוצה. אבל הוא מעדיף לא לשלם פיצויים ולא להודות בטעות, גם אם זה יעלה לנו בעונה בלי תארים ובעוד השפלה בליגת האלופות (שכרגע נראית בלתי נמנעת אם ניפגש עם אחת מאריות אירופה).

מעבר לזה שבשונה ממה שכל מיני אוהדי מדריד אומרים אין שום הבטחה שניקח אליפות (הקבוצה נראית מזעזע ולהזכירכם, לריאל ובארסה יש אותו מספר נקודות ואפילו אתלטיקו לא מפגרת בהרבה - נקודה אבל עם משחק יותר), אני חושב שגם אם נגיד ולמען הנקודה זה באמת היה אליפות עם ואלוורדה או בלי ואלוורדה ובלי אליפות, צריך לחשוב קצת קדימה.

נגיד ויש לכם סוס צולע, אתם יכולים להזריק לו ממריצים ולנצח בעוד כמה מרוצים אבל אז לדפוק אותו לכמה שנים. זה כדאי?
בשלב הנוכחי, מה שאני הייתי רוצה לראות זה את פימיינטה מקבל את הבוגרת עד סוף העונה עם אג’נדה של להתחיל להכין את הבסיס לקבוצה החדשה ולהריץ כמה שיותר צעירים. מעבר לזה שאני לא חושב שניקח אליפות, האליפות הנוכחית לא מעניינת - אני חושב על 5 האליפויות הבאות וגביעי האלופות הבאים.

כמו הרבה פה הייתי מאוד רוצה לראות את טן האח מגיע בקיץ אלא אם פימיינטה מתברר פתאום כמאמן על, מה שלא נראה לי סביר כרגע.

אין שום יתרון ללהישאר את ואלוורדה עד סוף העונה. הקבוצה מפורקת וחסרת שיטה והשחקנים אפתים. להפך, אולי פיטורים שלו יתנו לחלק מהותיקים את הכאפה הדרושה כדי לחזור למיטבם ולקחת עוד אליפות.

וכל זה כמובן בחזית המעשית, ובהתעלמות מכך שפשוט נהיה לא כיף לצפות בברצלונה ושכן, חלק מהיות אוהד ברצלונה, לדעתי לפחות, זה הרעיון שתוצאות זה לא הכל, וגם כדורגל יפה ואסתטי הוא ערך כשלעצמו. אני יודע שלאוהדי מדריד קשה עם הרעיון המוזר הזה :flushed:

ברצלונה 29 שערים,
ריאל מדריד 20 שערים
אתלטיקו 12 שערים

היתרון הבטוח של ברצלונה במירוץ כרגע הוא האפשרות של שחקני ההתקפה שלכם על בסיס כשרון בלבד (ופאקינג מסי) להבקיע מלאן טלפים שערים.
באלופות למשל, לא מן הנמנע שתתנו לסיטי או לברפול 3-4 בבית והפעם “במקרה” לא תחטפו 4-5 שערים בחוץ.

ב-17\16 ריאל לקחה אליפות עם עשרה שערים פחות וב-13\14 אתלטיקו לקחה אליפות עם 23 (!) שערים פחות מברצלונה.

בארסה ספגה 14 שערים, ריאל 9 ואתלטיקו 7. אז? פעם אחרונה שבדקתי אליפות לוקחים לפי נקודות, אפילו במקרה של שיוויון נקודות מה שמכריע זה המפגשים ראש בראש ולא יחס שערים, וכרגע בארסה בשוויון נקודות עם ריאל ורק נקודה מעל אתלטיקו. אני לא רואה בזה שום יתרון משמעותי, בטח עם המנטליות שלנו במשחקי החוץ.

לא מן הנמנע גם שנחטוף 4-0 במשחק הראשון והגומלין יהיה לפרוטוקול. זה לדבר באוויר ותמיד הכל יכול לקרות בכדורגל, אבל תסכים איתי שכרגע בארסה לא מסוגלת לתת 3-4 לליברפול או סיטי (לעזאזל היינו צריכים שער עצמי בשביל לנצח את סלביה פראג), או לפחות הסיכוי שזה יקרה נמוך מאוד. הסיכוי שנחטוף הרבה יותר גבוה.

זה לא משנה, בסופו של דבר מה שמנצח משחקים זה הבקעת שערים, בקבוצה שלכם זה בא בקלות ובקבוצות שמתחרות בכם זה מצרך נדיר. פה היתרון שלכם מולם (אה, ומסי).
בנוגע לאתלטיקו, יש להם יתרון בהגנה אל מול הקבוצות האחרות אבל בסופו של דבר 0-0 לא שווה אותו דבר כמו 4-3 מבחינת נקודות .

כמובן שבשביל לקחת אלפיות צריך שילוב של הגנה והתקפה אבל גם פה היתרון אצלכם. ההגנה של ריאל נראית מזעזעת לפחות כמו שלכם וברמת ההתקפה אתלטיקו לא מתקרבת לכשרון שיש אצלכם בחוד.

RDT- הדוגמאות שהבאת הן היוצא מן הכלל, זה לא מעיד על כלום. מעונת 2010 כל אלופה הייתה עם מספר שערים הגדול ביותר (חוץ מהדוגמאות שנתת) וגם כמעט בכל אחת מהעונות האלה אתלטיקו ספגה הרבה כרבה פחות מברצלונה.

לסיכום, סטטיסטית היתרון אצל ברצלונה כרגע במאבק האליפות. אם תהיה עונה יוצאת דופן? את זה נדע בסיום רק.

10/11 - ברצלונה אלופה, ריאל עם 7 שערים יותר.
14/15 - ברצלונה אלופה ריאל עם 8 שערים יותר.

כלומר, סה"כ 4 מתוך 8 העונות האחרונות. זה חצי. עדיין חושב שזה חריג?

בוא נצא מנקודת הנחה שאתה צודק ויש לנו יתרון בזכות הכישרון ההתקפי נטו. זה רק מחזק את הטענה שצריך להיפטר מואלוורדה, כי גם עם מאמן אחר אנחנו עם יתרון במירוץ לאליפות (מאמן לא משפיע על רמת הכישרון של השחקנים). אם זה המצב אז איך אפשר להגיד שהחלפת המאמן עכשיו תגרום לאיבוד האליפות באופן כמעט וודאי? זה לא מסתדר. עם מאמן אחר מקסימום ניראה גרוע כמו עכשיו אבל לא ייפגעו הסיכויים שלו לאליפות (כלומר נישאר באותו מצב). במצב כזה ברור שעדיף להחליף מאמן.