פה קבור הכלב: הרבה, הרבה יותר גרוע. זה לא מאד סביר, כמובן. סביר להניח שיורשו של ואלוורדה יירש גם את התלונות ואת המאזן המצויין בליגה, בדיוק כפי שואלוורדה ירש אותם.
אני מאוד עיקבי בביקורת . אין לי ספק, שהבעיה לא מתחילה ולא תסתיים במאמן. הריקבון בקבוצה הוא מאוד עמוק, וכל מי שעוקב אחרי איך שברצלונה מתנהלת מבין את זה. פיטורים של ואלורדה לא יפתרו לנו את הבעיות היותר קשות בסגל ובהתנהלות שלנו. אבל בכדורגל ובכלל בספורט קבוצתי, המאמן הוא הראשון שמשלם את המחיר. לא נשיא וגם לא השחקנים. קודם כל המאמן אחרי זה השחקנים ורק בסוף ובלי ברירה אחרת הנשיא. (וגם אז תמיד יהיו לו איזה שעירים לעזאזל) צודק או לא? לא אני זה שהמצאתי את החוקים.
לפטר את ואלורדה זה גם להעביר מסר מאוד לשחקנים הותיקים, הבית זונות שלכם , הסתיים. הבאים בתור זה אתם. להשאיר את ואלורדה זה מסר לשחקנים, הכל בסדר. אתם יכולים לזלזל באוהדים, לקנות את אנדורה ולנהל מסעות טניס בארה"ב ואחרי זה לשחק כמו שחקנים בפנסיה במגרש.
האמת לא באמצע ולא בצד. ואלורדה מתאים לאמן קבוצות כמו ולנסיה ובילבאו, ששם , גם השתתפות בליגה האירופאית זה הישג, ושם קודם כל התוצאה זה הדבר הכי חשוב (וזה לא בושה או משהו רע, ואלורדה ברובה הקבוצות בעולם יכול לעשות עבודה טובה, אבל יש כמה קבוצות שהוא לא מספיק טוב להן) ואלורדה, וזה ברור לכל מי שעיניו בראשו, ורוצה בטובת ברצלונה, לא יכול להמשיך להיות מאמן של ברצלונה. זה לא פינוק או קיטור שלנו, זה המציאות.
אבל פה בדיוק השאלה. האם אתה מוכן לפטר את וולוורדה עכשיו?
פיטורי וולוורדה עכשיו (לא בתחילת עונה בה כולנו הסכמנו שעדיף להחליף) יורידו לכם את הסיכויים לזכות באליפות.
אם אגע גם בקונספירציה שחשבתי עליה אז עכשיו לא תמצאו לו מחליף, מה שבסוף העונה תהיה לכם אפשרות להביא את טן האח לצורך העניין, או את צ’אבי.
כמו שנדיר למצוא שחקן שיגיע בינואר ויעשה שינוי, כך גם מאמן. רק שבעוד אם שחקן מגיע ולוקח לו זמן להתרגל אז הוא יושב בספסל, למאמן אין אופציה כזו, הוא משפיע מההתחלה, לטוב ולרע.
אתם באמת רוצים את הבלגן הזה עכשיו באמצע העונה?
אני בתור נשיא ברסה עכשיו הייתי ניתן לוולוורדה לסיים את העונה. מהסיבה הפשוטה שעדיף לי להביא מאמן חדש בקיץ אחרי שזכינו בעוד אליפות ואולי אלופות מאשר להביא מאמן באמצע עונה ובעצם לוותר עליה.
רק אזכיר שזידאן שנה שעברה הגיע אחרי כל הבלגן בריאל בידיעה שריאל וויתרה על העונה, הוא השיג אפילו פחות נקודות באופן יחסי מסולארי ולופטגי שפוטרו בבושת פנים. וזה זידאן, לא איזה וולוורדה
אתה שוכח שזידאן הגיע לקראת הסוף ושמצב בטבלה כבר היה בלתי אפשרי לתיקון. ועוד נקודה , קבוצה שלמה במצב של אס"ק … לא נראה לי שאפשר לבוא בטענות לזידאן.
לא השואה נכונה.
בעיני, הקבוצה צריכה זעזוע. אם הוא ישאר , הותיקים יבינו ש"הפשע" שלהם משתלם. איתו הספינה תמשיך לזוז באותו כיון. אני לא בונה על השנה, ולא על השנה הבאה, אני בונה על התקווה ש2021 מביאה איתה. וזה סוף עידן החושך של ברתומאו ורוסל בקבוצה.
הפעם ברתומאו, או יותר נכון, הפודל שלו, כי ברתומאו לצערכם לא יוכל להתמודד על עוד קדנציה, אז הוא לא יקבל חבל הצלה בזכות טראבל מיקרי אחד. מה שצריך להדאיג אותך ואת הקבוצה שאתה אוהד, אם אתם מתקשים להתמודד מול ברתומאו , מה יקרה שתכלס ויקטור פונט או לאפורטה יחזרו? מה יקרה שבראש המועדון הזה יהיה נשיא שבאמת אוהב את המועדון הזה ומחויב לברצלונה ולא לסוכנים בברזיל. שאלה מאוד מפחידה.
להזכיר לך שלאפורטה שאתה סוגד לו גם נחל כמה כשלונות בזירה המקומית וראה לא פעם את הגב של ריאל במהלך הקדנציה שלו מ2003 עד 2010, הכי קל לזכור רק את הטוב ללאפורטה. הדבר שצריך להדאיג אותי כרגע זה מתי הפרעוש הבלתי נגמר פורש והוא יהיה רק פוסטר במוזיאון בקאמפ נואו. כי כשזה יקרה, מצידי שמשה רבנו יהיה הנשיא שלכם.
על סמך מה הקביעה החד משמעית הזו?
אף אחד לא יודע מה יקרה. גם אם לאפורטה יחזור, ובטח אם פונט יקבל את ההנהגה. זה שהוא אוהב את המועדון, לא שווה כלום. לא כרגע ולא אם וכאשר ייבחר. יכול להיות שהוא ממש ממש אוהב את המועדון, אבל יהיה מנהל גרוע, ואז מה עשינו בזה?
מקווה שלא. ממש מקווה.
מכיון שאני היתי אוהד של ברצלונה עוד מלפני התקופה שלאפורטה הגיע בתור נשיא , אני זוכר טוב מאוד איזה מועדון הוא קיבל, ובמיוחד הצד הכספי והניהולי המאוד גרוע שהיינו בו (וזה המבחן הכי חשוב של נשיא בקבוצת כדורגל להזכירך), ואיזה מצב המועדון היה שהוא הוריש אותו לרוסל וברתומאו. במילים מאוד שיטחיות ואין לי כח לחפש לינקים וחיפוש בשבילך. ברצלונה בנקודת זמן שלאפורטה הגיע, היה מועדון מוכה ובעיצומו משבר כלכלי איום ונורא, ששחקנים בכירים פחדו להגיע אליו. מועדון שגירד את הרביעיה והיה מועדון של כמעט ליגה אירופאית או שאיך שקראו למפעל הקודם, ובזמן שלאפורטה סיים את תפקידו הוא היה מועדון שנחשב הכי טוב בעולם וללא חובות כספיים… אז ברור שלקח לו טיפה זמן לתקן ולהשפיע אבל אם זיכורני אינו טועה, תחת לאפורטה זכינו בצמפיונס ואליפויות בספרד גם בלי מסי.
אני סוגד ללאפורטה ולא מתבייש בזה, בזמנו, שהוא עזב, חשבתי שהוא היה נשיא מצוין, אבל ברצלונה מועדון חזק וישרוד את זה. לקח לי רק כמה שנים עם המאפיונר רוסל והפודל שלו ששולט היום, להתגעגע אליו.
ושוב אתם לא עונים על השאלה ששאלתי, במקום להתנשא על אוהדי ברצלונה ולשפוט אותנו. אתם צריכים לשאול את עצמכם, למה מול ברצלונה בינונית ותחת מאמן כל כך בינוני והנהלה מאוד רעה. אתם מתקשים כל כך? זה השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם. והתשובה מסי בעיני זה תשובה מאוד חלקית ולא מספקת.
בשביל נקודת המבט, ברצלונה בקצב צבירת נקודות הכי רע שלה ב13 שנה אחרונות. ועדיין ריאל לא עוקפת אותנו. באמת, מעניין למה. זה בטח השופטים!!!
אתה זוכר את הקדנציה של לאפורטה? או שאתה רוצה שאני יזכיר לך אותה? תכתוב ביוטיוב, את השם שלו יש סרט אדיר עליו (אתה צריך לדעת ספרדית). מראה בדיוק את המצב של המועדון שהוא קיבל בהתחלה ואת המצב של המועדון שהוא סיים איתו. לגבי פונט אין לי מושג, הוא מדבר יפה. אבל זה הבעיה אני מעדיף דחליל על ברתומאו . זה האמת. בשלב הזה, אני מסכים גם לביבי.
לא רלוונטי מה היה. האם זה נותן מידע לגביי מה יכול להיות? כן. האם זה מבטיח משהו? אפילו לא קרוב.
לא צריך לתת לי דוגמאות מהעבר, כי זה לא מבטיח שום דבר לגביי העתיד.
מתישהו אנשים יבינו שאם מישהו היה טוב בסיטואציה א’, זה ממש ממש לא אומר שהוא יהיה טוב בסיטואציה ב’. כנראה שזה לא יקרה היום.
לאפורטה הצליח להרים את המועדון מהקרשים בתחילת שנות האלפיים? אחלה. אבל לטוב ולרע - זו לא אותה קבוצה, לא אותם שחקנים, לא אותן יריבות, לא אותה מדיה, לא אותם סדרי גודל כלכליים, לא אותה חברה, לא אותה סביבה ואווירה מדינית ועוד אינספור דברים שבמקרה המינימלי רק דומים למה שהיה אז. יכול להיות שיצליח שוב, ויכול להיות שלא.
אולי די?
תתפלא, אבל יש דברים דומים, לא זהים אבל דומים:
היום ברצלונה במצב כלכלי לא פשוט. עם הלואות ורמת שכר מאוד גדולה. אותו דבר היה אז.
מבחינה מקצועית זה נראה שאנחנו בתקופה של שובע ושחקנים ותיקים שיושבים על שכר גבוה וחושבים שזה מובן מאליו המקום שלהם בהרכב.
מצב לא שונה כל כך. אולי מבחינת מיקום בטבלה. אני מקבל. אבל יש הרבה קוים דומים לאז.
אני מסכים איתך באופן חלקי, אני לא נביא. מאוד יכול להיות שהוא יכשל, אבל התקווה שלי עדיפה על היאוש מהסטטוס קוו.
דרך אגב, אם תשאל אותי, אני מניח שהוא יפסיד את הבחירות. ויקטור פונט ובנדיטו יש כרגע יותר כח פוליטי.
לא יודע לעשות את ההשוואות האלו. אפשר להכניס הרבה דברים תחת “מצב כלכלי לא משהו”, זה לא אומר שזה אותו הדבר כמו אז. לא יודע מה המועדון עשה בזמנו כדי לצאת מהחובות (או לפחות לצמצם אותם), והאם הדרכים האלו רלוונטיות להווה.
כן, אבל אלו לא אותם שחקנים. גם אלו שאשכרה היו פה גם אז, השתנו מקצה לקצה.
עזוב, זו טחינת מים. תחזרו לדון האם לאוהדי קבוצה אחת מותר להביע דעה על קבוצה אחרת.
מותר לכל אחד להביא דעה על קבוצה אחרת, בוא לא נגזים. לא ניסתי לסתום לאף אחד את הפה. רק אמרתי את מה שאני חושב על הביקורת שלהם.
אני גם מוכן להפסיק. אם זה מפריע למישהו.
אני חייב להודות שמאז אנפילד אני עברתי צד לחלוטין, ולאור כל התגובות שלי פה לגבי ואלוורדה או כל מאמן כזה או אחר הדבר האחרון שאפשר להגיד עליי זה חסר פרופורציה.
ולפני שאקבל תגובות איך על משחק אחד (או שניים) מבזה ככל שיהיה אני שורף מאמן, אז אגיד שהסיבה שהתהפכתי עליו אחרי אנפילד זה לא המשחק עצמו בלבד, זה כי הרגשתי שאם לא נקבל פה דם חדש ואנרגיה חדשה מהקווים נראה קבוצה מתה מעתה ואילך וזה אכן מה שאנחנו רואים. משחקי החוץ שלנו שבהם העניין המנטלי הוא משמעותי יותר הם ביזיון אחד גדול.
אגב גם במבחן התוצאה אנחנו נכשלים בינתיים, קצב צבירת הנק שלנו הכי גרוע מאז המהפך הספורטיבי הגדול במועדון ב-2004, זה שגם ריאל חלשה מאוד ובקושי מגרדת את הטופ 8 האירופאי, זה לא אומר שאנחנו יכולים להיות מרוצים ממבחן התוצאה. התרגלנו מאז 2010 להתמודד מול ריאל שהיא אחת מ-2 הקבוצות הטובות בעולם, ומ-2013 הצטרפה אליה אתלטיקו שהייתה אחת מה-4 החזקות בעולם. זה לא המצב כיום בשום פנים ולכן מקום ראשון כיום לא שווה ערך למקום ראשון עד לפני שנתיים.
וכן, כל עוד מסי אצלנו והמועדון מבחינה כלכלית מוציא כסף יותר מכל מועדון אחד בעולם הציפייה היא שנהיה הקבוצה הטובה בעולם ואם לא, אז לפחות אחת מה-3. זה לא המצב כרגע ולא נראה שזה הולך להשתנות.
זה מה שמעצבן, לשמוע אוהדים של קבוצה אחרת מטיפים לי שאני חסר פורפרציה ומפונק. שזה בא בניגוד לכל מה שהולך במציאות. כאילו שאני מתלונן על זה שברצלונה רק זכתה בדאבל ולא בטראבל. בוא נתחיל מזה שלא נקבל שלישיה מקבוצת מרכז טבלה בספרד?
פאקינג לבנטה עושה עלינו בליץ כאילו שהם באיירן בשיאם. ואני חסר פורפורציה . לא מתכון לסתום לאף אחד את הפה. וכל דעה welcome אבל אני לא מוכן לסתום את הפה.
איך היינו אומרים פעם, בפורום אחר? “מדד”.
כי כמו שברסה במשבר גם ריאל במשבר. כמו שברסה היא הגרועה ביותר שאתה זוכר אז גם ריאל היא כזו. ההבדל הוא שריאל איבדה את האס שלה וברסה עוד לא, ואצל ברסה הוא גם ג’וקר.
בברסה הבעיה היא בהנהלה ובצוות האימון, ובר אל הבעיה היא בשחקנים (ובעקיפין גם בהנהלה).
אם תשאל אותי אישית, זידאן הוא בהחלט לא המאמן שעשו ממנו. יש לו את החסרונות שלו והוא בהחלט לא הבן אדם הדרוש לבניה מחדש.
אתה יכול להיות ציני עד מחר. את המשחק האחרון ריאל הפסידה בגלל טעות שיפוט. השופטים הם לא הבעיה של ריאל, ריאל לא נראית רע באשמתם. אבל איך שלא תסובב את זה אז כן במשחק האחרון הגיע פנדל שלא קיבלנו. לא טענו מעולם משהו אחר מעבר לזה.
כמו שברסה הוכיחה שנתיים, לא צריך לשחק מושלם כדי לזכות באליפות, רק צריך להיות פחות גרועים. ריאל העונה ממש לא מכוונת ללהיות הקבוצה הטובה באירופה, אבל אנחנו בהחלט במאבק על מי פחות גרוע בינינו לביניכם.
מי יותר טובים מכם היום? סיטי וליברפול. מי השלישית?
אני כלל לא בטוח שפסז’ או יובה טובות מכם (למעשה אני די בטוח שלא) , ובטח שלא באיירן, ריאל ואתלטי.
ברסה לפני שנה הייתה מרחק שער מלעבור את ליברפול, הושפלה במשחק השני אך גם השפילה במשחק הראשון ואם לא דמבלה והזלזול שלו במשחק הראשון וההתפרקות הלא רגילה במשחק השני הייתם גם מגיעים לגמר אותו כנראה הייתם מנצחים.
לא יודע אם זה אומר משהו על הגדולות של היום לעומת הגדולות של לפני 5 שנים, אבל ברסה של היום ממש לא הרבה פחות טובה מהטובות של היום והרבה פחות טובה מרסה של אז.
זה בדיוק מה שאני חוזר פה פעם אחרי פעם. בהקשר של למה הביקורת על ואלורדה היא מוצדקת ולא “חסרת פורופרציות” ואתם עדיין לא מבינים אותי.
אני חושב שאתם פיבורטים לאליפות. ואם תזכו, אני מניח שבצדק גמור, לאף אחד ממכם לא יהיה אכפת מהדרך, הרמה של הליגה , שוב בצדק גמור. אבל הסנדרט של ברצלונה, בתקציב שלה, שהיא מחוזקת במסי, הסנדרט צריך להיות יותר מסתם ברירת מחדל בדרך לאליפות. באמת שאני רואה את קצב צבירת נקודות שלנו, אנחנו אמורים להיות במקום הרביעי אבל משום מה אנחנו עדיין מקום ראשון. זה אומר לרעתכם הרבה ממה שזה אומר לטובתנו. האמת זה אומר לרעת כל צמרת הליגה. ליגה ספרדית לדעתי מזמן כבר לא הליגה הטובה באירופה. אבל זו דעתי.
אני מניח שאם תזכו השנה באליפות. שנה הבאה, אתם לא תסתפקו שוב רק בלזכות באליפות אלא בזה שתחזרו להיות הקבוצה הטובה באירופה. ואם זידאן יראה את היכולות של הצנון שלנו כמו שהוא מראה בשנתיים וחצי האחרונות. אני מניח שמהר מאוד תשכחו לו את האליפות.
אבל אז מעניין אם אתם תקראו לעצמכם חסרי פורפורציות וכל מיני כיונים מעליבים שאתם אוהבים לעקוץ אותנו.
אני יחזור כמו תוכי, גם בשנה הראשונה האליפות הגיעה די בקלות. שריאל בערך בינואר מרימה דגל לבן (אתלטי בערך בסתיו) אבל בשנה הראשונה ברצלונה בליגה גילתה יציבות וצבירת נקודות מרשימה. אז קרדיט לואלורדה.
בשנה השניה שתי הקבוצות היריבות שלנו ויתרו על הליגה בערך מתי שהיא התחילה. באמת , ריאל אם זכרוני לא מטעה, קרוב לעשרים נקודות הפרש בסוף השנה. וזה בשנה שברצלונה לקחה מעט נקודות יחסית לאלופה (אם אני לא טועה משהו כמו 12 שנה שיא שלילי) אז באמת איך ברצלונה יכלה במצב של המתחרות שלה לאבד את האליפות? שמישהו יסביר לי? חוץ מחרקירי מכון של קבוצה שלמה, לא רואה דרך שברצלונה לא תיקח אליפות מול 0 תחרות. אפילו ולנסיה וסביליה היו בעונה רעה. אז אני מצטער שאני לא מתרשם מאליפות כזו, דרך אגב גם בברצלונה עצמה לא התרשמו וביטלו את החגיגות.
באיירן התחילה את כל הדיון הזה ומחול השדים, אז אני רק יסיים עם מה שהמגן שלהם קימיך (אם אני לא טועה בשמו) אמר אחרי שהם זכו בדאבל (שזה כאמור יותר מוצלח ממה שברצלונה זכתה) הוא אמר שהם לא עשו עונה טובה והם צריכים להשתפר. כנראה שאף אחד שם לא הטיף לו מוסר על פורפורציות…
שוב, אחזור על עצמי בפעם האלף.
אני הפסקתי להטיף לכם מוסר אחרי אנפילד.
עונה ראשונה תמכתי בוולוורדה שעשה לימונדה מאשכוליות. שקיבל קבוצה מפורקת אחרי עזיבת ניימאר וההפסדים בקלאסיקוים ולקח אליפות בקלילות.
שנה שניה טענתי שאתם מגזימים לגביו גם אם הוא לא הכי מתאים.
ואז הגיע אנפילד, לאחריו אני זוכר שכתבתי שאני חוזר בי מכל המגננות עליו. הוספתי שלא צריך להפחית אשמה מהשחקנים אבל שהמאמן צריך לפנות את מקומו.
עכשיו, כל מה שאני שואל זה האם לזעזע באמצע עונה עדיף מסוף עונה? לטעמי לא. את הטעות עשיתם בקיץ כשהמשכתם איתו. לשנות באמצע עונה זה תמיד מתכון לעוד בעיות
התגובה הכי מרגיזה שנכתבה פה בפורום אי פעם. כמה חוסר מודעות לאיך ברצלונה נראית.
בחייאת, המינימום כדי להגיב פה בפורום צריך להיות צפייה במשחקים של ברצלונה.
וכמנהל אני מבקש ממך לאכוף את זה.
You wish. כבר בדקתי את זה למעלה.
וגם מס’ ההפסד השלישי הכי מהיר שלנו מאז 2002/03.