אתה אחד ממחנה שלם . זה לא אישי.
זה הלא הנקודה. כל מי שרואה את ברצלונה , רואה קבוצה, שמשחק אחרי משחק, נהנית מהברקות של מסי, ושטר שטגן מציל לה את התחת משחק אחרי משחק. מי אמור לדעת את זה יותר טוב מאוהדי ריאל. כמעט כל קלאסיקו שלנו בשנים האחרונות , מסתיים בזה שאוהדי ברצלונה תופסים את הראש והשער שלהם ולא מבינים איך זה נגמר שברצלונה מנצחת.
3-0 בעונה הראשונה של ואלורדה, מחצית ראשונה, אם רונאלדו לא שובר שיא אישי באגואיזים ובזה שהוא עשה מעצמו צחוק עם ההשחלה בין הרגלים, וכרגיל בלי טר שטגן, המשחק ההוא במחצית היה צריך להיות 3-0 לריאל… אבל מה קרה במחצית השניה אתה כבר זוכר. למעשה המשחק היחיד שאני חושב שריאל הפסידה בגלל שהיא היתה באמת גרועה בו , זה הקלאסיקו של הליגה שניצחנו 1-0 שנה שעברה… (אתה בטח נזכר באימה ב5-1 . אבל אם בנזמה לא עושה בנזמה ומודריץ לא בועט לקורה זה משחק שאתם הייתם צריכים לנצח אותנו).
וזה הצורה שכבר כמה שנים ברצלונה משחקת. כל השקר שחלק מאוהדי ברצלונה מספרים לעצמם שזה “תסמונת אנפילד” זה לא נכון. אם מסי לא מסי וטר שטגן לא טר שטגן. היה צריך להיות לנו אנפילד ורומא כמעט כל שבועיים…
מה שמבדיל בין ברצלונה של השנה לשנים הקודמות, זה המזל. בשנים הקודמות. משחקים רעים שלנו היו מסתימים במזל עצום כי שחקני היריבה לא הצליחו לחדור את טר שטגן. ואז מסי דופק הברקה ובום ניצחנו. השנה המזל שלנו די מתחיל להסתיים. ואז לבנטה דופקת לנו שלישיה בשבע דקות ואני צריך לקרוא הודעות שאני מפונק והכל בסדר. ואת ואלורדה במסיבת עיתונאים אומר לנו במילים מנומסות : " Shit happens"
במחשבה שנייה , אני מודה שאני קשה איתכם, מהצד של ריאל , זה כנראה מתסכל שגם ברצלונה כל כך גרועה עם מאמן כל כך בינוני ואתם לא מצליחים לעקוף… מהצד שלכם, אנחנו מפונקים. מהצד שלי , ריאל של השנתיים האחרונות זה לא קנה מידה לכלום. דרך אגב, כתבתי את זה בפיסבוק של הכדורגל הספרדי, אפשר למצוא את זה. אני באמת מאחל לריאל שתשתפר ותחזור להיות קבוצה יותר תחרותית. הכדורגל הספרדי וגם ברצלונה צריכים את ריאל יותר חזקה. אין לי ספק שהבינוניות שלנו זה בגלל שריאל לא לוחצת אותנו מאחור. בעיני אחד הדברים שהכי אהבתי בקדנציה של פפ שהוא התמודד לרוב עם ריאל הרבה יותר חזקה . והצליח מולה. זה הישג הרבה יותר גדול ומרשים מלדפוק חמש אחד לקבוצה מפורקת כמו ריאל של שנה שעברה.
מה שאני רוצה לסכם, שמנקודת מבט שלכם, זה יכול להראות שאנחנו מפונקים. אבל מהצד שלי זה לא . ברצלונה בסגל הנוכחי (גם אם הוא לא מושלם ויש בו חורים לא מעטים) ועם מסי בשיאו צריכה להראות קבוצה אחרת לגמרי, אין לו שום תירוצים יותר. וגם לא היה לו שנה שעברה