מלחמת ישראל - איראן :: we were on a break

השב"כ. יותר מדי אמירות מה יהיה אם תהיה רפורמה משפטית, יותר מדי התעסקות במה שהם לא צריכים. הם פקידים וחוות הדעת שלהם שלא בענייני טרור לא מעניינת. כמו כן, אנשי שב"כ לא אמורים להשתמש בטייטל שלהם כדי להיות מורמים מעם ו/או להשמיע דעות כאלו ואחרות. תוקף תפקידם חשאי וכך הוא היה אמור להשמר.

רק זה ביג אוף טופיק כי העקרון היה להאדיר את המוסד. אפשר להמשיך בפוליטיקה…

וויטקוף כבר עושה טיזינג למדינות מפתיעות שבקרוב יכנסו להסכמי אברהם.

וטראמפ רוצה שיבטלו את המשפט של ביבי בערבות המלחמה.

עכשיו לפחות יודעים למה ביבי החזיר את המטוסים אחורה…

:slight_smile:

המוסד פועל המון שנים באיראן וזה ממש לא סוד. כל עוד לא חשפו שיטות וכו זה לא באמת חדשות.

גם אני לא רואה בעיה באמירה כזאת.
זה היה ברור גם קודם שפועלים שם, לא חשפו שום מידע ושום סוכן. אבל זה אחלה כותרת מאיימת.
טראמפ אמר שהיה כוח ישראלי שוידא שפורדו הושמד. זה חושף יותר.

מאיפה לקחת את זה?

פורסם בתקשורת לא משהו מסתורי מידי

מנגד הפלנו 3 כטבמים לפני שנכנסו לשטח ישראל, 2 בבוקר , אחד אחרי הצהרים.
ממשיכים בשקט

“תקשורת” בימים אלה זה יותר גרוע משמועות על רכש בקיץ.
איפה שאני קורא, לא היו ידיעות כאלה.

לא תקשורת ערוץ 12

אבו עלי בטלגרם, יוסף חדאד, עמית סגל

הם יחסית אמינים

אני אוסיף על ההודעה שלך, שלא רק המוסד כגוף הרוויח את האמון שלנו, אלא גם דדי ברנע בפרט, כראש הגוף הזה, ובפרט בכל מה שקשור להתבטאויות פומביות.
בניגוד בולט במיוחד לקודמו בתפקיד, ברנע בקושי בקושי מופיע בתקשורת, וזה עוד יותר בולט על רקע ההצלחות המדהימות שנחשפו לאחרונה, של הארגון בראשו הוא עומד. אם הוא החליט שהפעם כן נכון לצאת בהצהרה, יש לי את מלוא האמון בו שזה אכן נכון, ובטוח.

זה בסדר, אפשר להיות בטוחים שנקודת העבודה של גופי הביטחון באיראן היא שהמוסד ממשיך לפעול ברחבי המדינה שלהם - בייחוד אחרי שנחשפו כי שנחשפו במהלך המבצע המטורף האחרון. וזאת תמשיך להיות נקודת העבודה שלהם במשך שנים רבות מאוד קדימה, כנראה אפילו אחרי שזה יפסיק להיות נכון כבר. טראומה היא גורם חזק. זה שראש המוסד יאמר או לא יאמר את זה, לא מעלה ולא מוריד.
מצד שני, יש חשיבות גדולה דווקא לציבור בישראל לשמוע את זה, מראש אחד הגופים הבטחוניים הגדולים והחשובים ביותר במדינה, על-מנת להרגיע אותו שהוא ממשיך להיות בידיים טובות - בין היתר על רקע הסיום המעט פתאומי ואמביוולנטי של המבצע, והדיווחים הסותרים שממשיכים לצאת לגבי מידת ההצלחה שלו.

אני חושב שעדיין לא ויתרנו על הפלת המשטר, בלי קשר לקריזות של הג’ינג’י מאמריקה. המשחק הפסיכולוגי הוא לא פחות חשוב בהקשר הזה. גם אם יש פעילות וגם אם אין פעילות, האיראנים וגופי השלטון שם יהפכו לפרנואידים לגמרי. זה יטמטם ויטלטל את כל המערכות שלהם מבפנים.
רק לחשוב שבישיבות של מקבלי ההחלטות שם הם חושדים שאחד מהיושבים הוא סוכן מוסד…

כאמור, המשחק הפסיכולוגי לא פחות חשוב מההיבט המבצעי.

אתה לא חושב שהתצלומים של אנשי מוסד באירן מפעילים מלטים זה לא סוג של שיטות פעולה ? אל תחשוב מנקודת המבט שלי ושלך, תחשוב מנקודת מבט של אנשי המודיעין האירני שיכולים לראות דברים שאני ואתה לא רואים.

זה לא ביג דיל או שערוריה. פשוט יש דברים שאני חושב שצריך להשאיר לדימיון של האיראנים.

אני כבר לא מדבר על טראמפ שכנראה לא מכיר את המושג של המילה “ביטחון שדה” ואני יהיה עדין.

מה בדיוק רואים בסרטון הקצר שפורסם? אנשים בציוד טקטי בלילה? אפילו מל״ט או ציוד אני לא חושב שרואים.

זו גם לא ״שיטה״ במובן שהתכוונתי אליו - לא נחשפה שום יכולת על איך מבצעים, איך מובילים את הציוד והאנשים לאן שהם צריכים להגיע, מה בדיוק מבצעים וכו׳. דגש על ה-״איך״, בקיצור.

דימה זה בשבילך

זו לא הפרה של הפסקת האש?

סליחה, סליחה, מדובר בפיצוצי גז רנדומלים.

תוכיח שזו ישראל ולא גורמים אחרים…

כנראה פיספסתי את זה, אני קורא אצלו כל יום.
הוא מייצג את הצד של הימנים בשבילי, ערוץ 12 את הצד השמאלני.
אחלה באחלה.

דבר ראשון זה ישראל היום אז מראש לקחת הכל בעירבון מוגבל.

דבר שני שום מצב שזה יקרה
זה נשמע לי יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי

למה שחמאס יסכים הוא נשאר פה בלי כלום וזה מנוגד לגמרי גם לכל מה שחמאס מתעקש עליו מתחילת המלחמה.

הם בסבירות גבוהה לא יסכימו להגליית ראשי חמאס, ולא יסכימו בחיים להגלייה של תושיבי הרצועה, גם לא מרצון

טראמפ קוסם אבל לדעתי יש גבול

אריאל כהנא הביא את הסקופ שלא ישראל הטביעה את הספינה האיראנית ולמעשה רמז על המתקפה האמירקאית הצפויה…

הוא כנראה שמע את הגירסה של ביבי.