מלחמת ישראל - איראן :: we were on a break

מאוד מסוכן שההנהגות הפוליטיות בארה"ב ובישראל מתמכרות לטענה הלא מספיק מבוססת שהאיום הגרעיני הוסר.

לדעתי אנחנו כבר מזמן לא במקום הזה לפסול מראש פרשנות לפי הגוף שמפרסם. בשנתיים האחרונות המניות של הגופים “האמינים” והפופולריים צנחו משמעותית בקרב הציבור.

אני התחלתי לשמוע בעצמי בלי מתווכים את כל אלה שהתקשורת “הפחידה” אותנו מהדעות שלהם וגיליתי את התרמית.

בהקשר הזה - טרם צפיתי עד הסוף, אבל עשוי להיות רלוונטי מאד:

לשכת ראש הממשלה במענה לפניות כתבים: השיחה שתוארה בכתבה ב״ישראל היום״ לא התקיימה.
בפני ישראל לא הוצגה ההצעה המדינית שכביכול מתוארת בכתבה, והיא מאליו לא הסכימה לה.

Israel Defense Minister Katz: IDF will prepare an enforcement plan against Iran that includes maintaining Israel’s air superiority, preventing nuclear advancement and missile production, and responses against Iran for supporting terrorist activity against the State of Israel. We will take regular action to counter threats of this nature. Operation “Am Kalavi” was just the promo for a new Israeli policy

https://x.com/JewishWarrior13/status/1938598367568728228

משוואה חדשה לפיה אנחנו משחקים בחצי שלהם ולא להפך - טוב מאד

כמו כן זה לא פשוט להאזנה ואני ממש לא מסכים עם ככל - אבל כדאי לשמוע את החלק הראשון לגבי מה שקורה (או יותר נכון לא מאד קורה) בעזה, יחסי דרג מדיני-מקצועי וספינים ריקים

קל מאוד לדבר על זה, אבל ליישם את זה זה סיפור אחר לגמרי, איראן היא לא לבנון, אתה לא תוכל למנוע ממנה לייצר טילים, ולהיכנס למערכה עם איראן כל כמה חודשים זה לא משהו רלוונטי, זה יסב נזקים עצומים לעורף, גם בנפשות וגם כלכלית.

בעקבות נאום חמינאי אתמול, טראמפ מבטל את הסרת הסנקציות המתוכננות מעל איראן, ונכנס בו פומבית:

הבן אדם הצגה

טראמפ גם כתב שהוא עצר את המתקפה הישראלית הכי גדולה שהייתה, ביום ההכרזה על הפסקת המלחמה.
התקפה שאולי הייתה מסיימת את החיים של חמנאי.
הוא כאילו שוב מאיים על אירן בישראל.

לפי כל דיווח האיראנים חזרו לעבוד ולשקם את הכורים. תוצאות המלחמה או האם באמת יש ‘משוואה’ חדשה צריכים להימדד כאן.

דיווחים על כך שאפשר לצרף את סוריה להסכמי אברהם. יש דיווחים סותרים ולי, לפחות, לא ברור אם זה אומר להחזיר את השטחון הקטן הזה שלקחנו בחרמון. תחת ההבנה שאף אחד לא נאיבי וברור שתחת הבחור הזה הם יכולים להתהפך מתי שמתאים להם, מה דעתכם?

1. לא לעשות שלום כי אנחנו רוצים לעשות שם גיחות כמה שבא לנו בשנים הקרובות עד שיתברר מה קורה (איתם ועם ארדואן)
  2. לעשות רק תחת הסכם עם תנאי יציאה ברורים אם מזהים פעולות תומכות טרור
  3. להגיד כן כשאפשר, מקסימום זה יעבוד

הגודל לא תמיד קובע אבל הגובה כן, להבנתי מדובר בנקודה אסטרטגית חשובה מאוד.

תקדים היסטרי של שטחים תמורת שלום לצד שלנו זה פיתוי משמעותי. יהיה להם קשה מאוד להתהפך מכיוון שהם מוקפים בטורפים טבעיים שבמקרה עוינים גם אותנו וגם ככה לא בטוח כמה זמן המשטר המטורלל הזה ישרוד.

אם אנחנו מקבלים מדינה דרוזית + רום החרמון אני חותם.

מדינה דרוזית? לא שמעתי על כך (יתכן מאד ואני טועה, כמובן) וזה קצת נוגד את ההגיון כי הבחור המזוקן רוצה לאחד את סוריה, כביכול.

רום החרמון: אם היו לנו קצת יותר ביצים והרבה פחות ביקורת בינלאומית הייתי אומר שבקלות אפשר להשתלט על השטח במקרה של חוסר יציבות, אבל ההיסטוריה מראה שזה לא עובד ככה.

תקדים? דומה לסיני לדעתי

הדבר הכי חשוב שלהבטיח שהכוחות של האיסלמסטים מדמשק לא ישבו על הגבול הישראלי.

אני חושב שהבחור המזוקן מדמשק יודע מה הוא עושה. והוא יותר חכם ממה שנותנים לו קרדיט. הוא רוצה לקבל לגטימציה ושקט ובנתיים הוא וארדואן מכינים איך לעקוץ אותנו.

אסור להגיע איתם להסכמים ארוכי טווח.

לדעתי הכל זה ווישפול ת’ינקינג וסתם המצאות של עיתונאים ישראלים שאין להם כבר על מה לדבר 7\24.
סוריה לא תחתום איתנו על שום שלום בלי שנחזיר להם את כל רמת הגולן ושנתחייב לא להתערב כשהם יתחילו לטבוח בדרוזים.

כשטראמפ מדבר על הרחבת הסכמי אברהם, אני חושב שעל הפרק זה לא סוריה אלא מדינות “נייטראליות” שלא מתבטאות יותר מדי נגד ישראל - עומאן, סודאן, טוניס, אינדונזיה - כאלה. אולי הממשלה החוקית של תימן.
לא מאמין שזאת תהיה סעודיה.

רק שסוריה הודתה שמתקיים מו"מ לשלום עם ישראל.

אני כן חושב שאת טראמפ פחות מעניין הרווח של ישראל בהסכמים.
הוא רוצה הסכמים כי הוא רוצה נובל לשלום ולא כ"כ אכפת לו מי מרוויח/מפסיד.

הסכם חודייביה, זה הסכם שכל מוסלמי יכול לעשות מתי שהוא חלש, כדי להתחזק ולתקוף בזמן הנכון. שלום זמני. זה מה שערפאת עשה, זה מה שהמצרים עשו, ושניהם הפרו ומפירים את ההסכם עד היום.

הבעיה היא שגם כשערפאת הודה בזה, בארץ ניסו להסביר למה הוא לא מתכוון למה שהוא לא מתכוון. וגם היום מתעלמים ממה שקורה בסיני. מכורים לשקט ולשלום.

אני מבין מדוע זה מזכיר לך את הקונספציה מול החמאס, אבל זה לא מקביל לגמרי. סוריה לא תוקפת בשטחנו. לצורך העניין, גם ירדן ומצרים יכולות להתהפך ועדיין יש לנו איתן הסכם שלום בתוקף. ההתקפה יכולה לבוא עם או בלי שלום. השאלה מה אתה מציע, להתנגד להרחבת הסכמי אברהם? לא בטוח שזה עדיף בהכרח

הדיון פה קצת מצחיק. טראמפ מחפש לעצמו איזי פיקס. לשמחתו פרס נובל משתף פעולה עם שלום מדומה כי אין מספיק שלום ברמה הקלנדרית כדי לחלק אותו.

ישראלים שמתרגשים מהאמירות ההזויות של טראמפ הם רמה חדשה של טמטום.

שלום עם סוריה זה כבר לא אקטואלי (כי המלחמה עם סוריה כבר לא אקטואלית). סודאן, עומאן, תוניס, אינדונזיה לא רלוונטיות. זה נחמד אולי ברמה העסקית ואני כמובן בעד אבל רבאק זה לא הסכם שלום זה הסכם סחר. המלחמה האמיתית שלנו חיה ובועטת והריביירה של טראמפ נראית כמו ביצה טובענית.

ישראל משתפת פעולה עם אידיוט. זה סבבה לעסקים אבל הוא עדיין אידיוט שלא מסוגל להוציא אל הפועל שום דבר מורכב.

לפי הדיווחים:

1. בהחלט יש מגעים
  2. מדובר על ‘הסכם בטחוני’

למה שניתן להם את זה בעצם? שיכירו במדינת ישראל ויתחייבו להפסיק עם השטויות. מה יתן לנו הסכם הפסקת אש?